Visit our Special News & Events Pages Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 04-07-08

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΦΛΟΓΑ ΗΡΘΕ
  • [02] ΦΛΟΓΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
  • [03] ΦΛΟΓΑ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ
  • [04] ΦΛΟΓΑ ΣΗΜΕΡΑ
  • [05] ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕΤΡΑ
  • [06] ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΒΙΑΣΜΟΥ
  • [07] ΑΔΕΛΦΙΑ ΠΥΡ
  • [08] ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2004

  • [01] ΦΛΟΓΑ ΗΡΘΕ

    Με τιμές αρχηγού κράτους η Κύπρος υποδέχεται σήμερα και αύριο την Ολυμπιακή Φλόγα στον τελευταίο σταθμό του πολυήμερου ταξιδιού της ανά την υφήλιο, μεταλαμπαδεύοντας σε όλους το μήνυμα της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, της ειρηνικής συνύπαρξης και της ευγενούς άμιλλας. Αυτή την ώρα τη φλόγα μεταφέρουν δρομείς απο την Πάφο στη Λεμεσό. Πρώτος λαμπαδηδρόμος στην Πάφο ήταν ο πρώην αθλητής και ποδοσφαιριστής Ανδρέας Στυλιανού. Η Φλόγα έφθασε στις οκτώ και τριάντα το πρωί στο αεροδρόμιο Πάφου, με το ειδικά διαμορφωμένο αεροπλάνο "Δίας". Μπροστά απο την κλίμακα του αεροσκάφους στρώθηκε κόκκινο χαλί. Πρώτος παρέλαβε την φλόγα από τον Σπύρο Λαμπρίδη, διπλωματικό αντιπρόσωπο του Αθήνα 2004, ο πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Κίκης Λαζαρίδης. Η μπάντα της Αστυνομίας ανέκρουσε τον Ολυμπιακό Υμνο ενώ εκ μέρους της κυβέρνησης στην τελετή υποδοχής ήταν ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Πεύκιος Γεωργιάδης. Παρόντες επίσης, ο πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο Χρήστος Παναγόπουλος ο Μητροπολίτης Πάφου Χρυσόστομος, ο Δήμαρχος της Πάφου Φειδίας Σαρίκας, ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Τίτος Χριστοφίδης καθώς και ξένοι δημοσιογράφοι οι οποίοι έφθασαν χθές στην Κύπρο για το σκοπό αυτό. Ο κύριος Λαζαρίδης μετέφερε την φλόγα απο το αεροδρόμιο Πάφου με μικρό σκάφος στο λιμανάκι της Πάφου. Το σκάφος συνοδευαν άλλα σκάφη της Λιμενικής Αστυνομίας. Η επίσημη τελετή υποδοχής της Φλόγας έγινε στις δέκα και τριάντα στην Πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου στην παρουσία επισήμων και του λαού.

    [02] ΦΛΟΓΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

    Ο Πρεσβης της Ελλάδας στη Κύπρο Χρήστος Παναγόπουλος χαρακτήρισε ιστορική την άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας στην Κύπρο. Σε δηλώσεις του το πρωί στο αεροδρόμιο Πάφου ο κύριος Παναγόπουλος είπε ότι ο Κυπριακός Ελληνισμός θα πρέπει να νιώθει υπερήφανος αφού σήμερα και αύριο θα ζήσει για πρώτη φορά μοναδικές στιγμές. Με την Φλόγα στην Κύπρο, είπε ο κύριος Παναγόπουλος, στέλνουμε απο το μαρτυρικό νησί μήνυμα αδελφοσύνης και συνεργασίας ανάμεσα στους λαούς. Τα μηνύματα αυτά, είπε ο κύριος Παναγόπουλος, αποτελούσαν τον κορμό του ολυμπιακού ιδεώδους, αλλά ο σύγχρονος κόσμος τα έχει παραμερίσει.

    [03] ΦΛΟΓΑ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

    Ο πρώτος λαμπαδηδρόμος και ποδοσφαιριστής Ανδρέας Στυλιανού χαρακτήρισε την συμμετοχή του στη σημερινή λαμπαδηδρομία ως την καλύτερη στιγμή της ζωής και της καριέρας του. Ο κύριος Στυλιανού είπε επίσης ότι η μεταφορά της Φλόγας αποτελεί για όλους τους Ελληνοκύπριους ιστορικό γεγονός που ζούμε όλοι μόνο μία φορά στη ζωή μας.

    [04] ΦΛΟΓΑ ΣΗΜΕΡΑ

    Στις δύο η Φλόγα θα φθάσει στη Λεμεσό, όπου θα γίνει τελετουργικό στο δυτικό άκρο της παραλιακής επίχωσης. Επικεφαλής των λαμπαδηδρόμων της Λεμεσού θα είναι ο βετεράνος αθλητής στίβου Χάρης Αηβαλιώτης. Στις πέντε και είκοσι η Φλόγα θα βρίσκεται στη Λευκωσία. Στις έξι θα περάσει από το προεδρικο Μέγαρο και ακολούθως από τη Βουλή και στη συνέχεια, γύρω στις επτά, η ολυμπιακή φλόγα θα μεταφερθεί στο Δημαρχείο Λευκωσίας. Τη Φλόγα θα μεταφέρει στο Δημαρχείο Λευκωσίας η λαμπαδηδρόμος κυρία Φωτεινή Παπαδοπούλου. Για δύο περίπου ώρες θα γίνει περιφορά της φλόγας σε κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας και στις εννέα το βράδυ θα καταλήξει στην Τάφρο Ντ' Αβίλα, όπου θα γίνει το τελετουργικό και η επίσημη υποδοχή. Οι οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με συναυλία του Μάριου Τόκκα. Αύριο η Φλόγα θα βρίσκεται στο Παραλίμνι και τη Λάρνακα από όπου θα αναχωρήσει για την Κρήτη. Την φλόγα θα μεταφέρουν σε ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο 146 λαμπαδηδρόμοι.

    [05] ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕΤΡΑ

    Ο Τουρκοκυπριακός Τύπος χαιρετίζει σήμερα τα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης των Τουρκοκυπρίων από την Ευρωπαική Ενωση και κυρίως αυτά που αφορούν το απευθείας εμπόριο της Ενωσης με τα κατεχόμενα. "Ανοιξε ο δρόμος της Ευρώπης" προβάλλει στο κύριο θέμα η εφημερίδα Κίπρις, ενώ η Γενή Ντουζέν γράφει: "Βήμα - βήμα προς την Ευρώπη". "Νέα εποχή, γράφει η Κίπρισλι, μετά την ιστορική απόφαση της Ευρωπαικής Ενωσης". Οι εφημερίδες προβάλλουν την δήλωση του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ ότι η δέσμη είναι ένα είδος τελωνειακής ένωσης και του προέδρου του Τουρκοκυπριακού Εμπορικού Επιμελητηρίου Αλή Ερέλ ότι με την εφαρμογή των προνοιών της δέσμης θα αρθούν τα εμπόδια στις τουρκοκυπριακές εξαγωγές. Προβάλλουν επίσης τη δήλωση του πρέσβη της Ευρωπαικής Ενωσης στην Κύπρο Αντριαν Βαν Ντερ Μιρ ότι με τα μέτρα τερματίζεται η απομόνωση των Τουρκοκυπρίων. Μετά την εξαγγελία των μέτρων, γράφει αρθρογράφος της Κίπρις, το καθεστώς θα πρέπει να προχωρήσει και να κάνει τις αλλαγές που πρέπει στο λιμάνι Αμμοχώστου, για να είναι έτοιμο για εξαγωγές προς τα κράτη μέλη της Ενωσης.

    [06] ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΒΙΑΣΜΟΥ

    Αλλοδαπή, τριαντα-ενός χρόνων, κατάγγειλε στην αστυνομία ότι έπεσε θύμα βιασμού από άγνωστο. Σύμφωνα με την καταγγελία της αλλοδαπής, ο άγνωστος αφού εισήλθε χθες το απόγευμα στο σπίτι της, ήλθε σε σεξουαλική επαφή μαζί της παρά τη θέλησή της. Οπως είπε, ο άγνωστο είναι 20 εως 25 χρόνων και να έχει ύψος ένα μέτρο και 70 με 75 εκατοστά, μαύρα μαλλιά, λεπτή σωματική διάπλαση. Η παραπονούμενη εξετάστηκε από τον ιατροδικαστή Σοφοκλή Σοφοκλέους, ο οποίος είπε ότι δεν διαπίστωσε εξωτερικές κακώσεις.

    [07] ΑΔΕΛΦΙΑ ΠΥΡ

    Αδελφός απείλησε τον αδελφό του, στο χωριό Νικητάρι της επαρχίας Λευκωσίας, πυροβολώντας στον αέρα, μέσα από το σπίτι του. Σύμφωνα με καταγγελία ενός σαραντα-πεντάχρονου από το Νικητάρι, δέχθηκε απειλές από τον τριανταοκτάχρονο αδελφό του, ύστερα από καυγά για οικονομικές διαφορές. Λίγο αργότερα ο αδελφός του πήρε το όπλο του και πυροβόλησε προφανώς για να τον εκφοβίσει. Η αστυνομία εξετάζει υπόθεση οπλοφορίας προς διέγερση τρόμου, απειλή βιαιοπραγίας και ρίψη πυροβολισμού σε κατοικημένη περιοχή. Ο 38 χρονος συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση.

    [08] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν θαλάσσιοι μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 39 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 34 στα νότια παράλια και στους 31 στα δυτικά και στα υψηλότερα ορεινά. Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος. Τοπικά όμως, θα σχηματισθεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς δύο έως τριών μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη έως λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, στα παράλια και στα υψηλότερα ορεινά. Ο κίνδυνος για πυκραγιές είναι πολύ μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Thursday, 8 July 2004 - 15:01:13 UTC