Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 04-05-04

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΒΟΜΒΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ
  • [02] ΑΚΕΛ ΒΟΜΒΑ
  • [03] ΔΗΚΟ ΒΟΜΒΑ
  • [04] ΕΔΕΚ ΒΟΜΒΑ
  • [05] ΔΗΣΥ ΣΗΜΕΡΑ
  • [06] ΜΑΤΣΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ
  • [07] ΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟ
  • [08] ΡΙΚΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ
  • [09] ΤΑΡΑΜΟΥΝΤΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ
  • [10] ΔΗΚΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ
  • [11] ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΑΠΕΒΙΩΣΕ
  • [12] ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 4 ΜΑΙΟΥ 2004

  • [01] ΒΟΜΒΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

    Αγνωστος ή άγνωστοι έριξαν χειροβομβίδα νωρίς το πρωί έξω από το σπίτι του Προέδρου του Δησύ Νίκου Αναστασιάδη στη Λεμεσό. Σημειώθηκε έκρηξη από την οποία προκλήθηκαν ζημιές στην είσοδο του κτιρίου όπου βρίσκεται η κατοικία του κυρίου Αναστασιάδη, σε υαλοπίνακες του υπνοδωματίου του καθώς και στο φυλάκιο της φρουράς του. Ζημιές προκλήθηκαν επίσης σε τρία αυτοκίνητα και ένα μοτοποδήλατο που ήταν σταθμευμένα σε κοντινό σημείο. Ο κύριος Αναστασιάδης σε δηλώσεις του στο Τρίτο απέδωσε πολιτικά κίνητρα στην βομβιστική επίθεση, η οποία, είπε, στόχευε στα θεμέλια της Δημοκρατίας. Είπε επίσης ότι δεν επηρεάζεται από ανάλογες ενέργειες και δεν πρόκειται κανένας να τον εκφοβίσει. Την έκρηξη καταδίκασαν με δηλώσεις στο Ρικ ο υπουργός Εσωτερικών Ανδρέας Χρίστου και ο υπουργός Δικαιοσύνης Δώρος Θεοδώρου, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι η Αστυνομία θα κάνει ό,τι μπορεί για να διαλευκανθεί το έγκλημα.

    [02] ΑΚΕΛ ΒΟΜΒΑ

    Το Ακέλ καταδικάζει την βομβιστική επίθεση εναντίον της οικίας του Προέδρου του Δησύ επισημαίνοντας ότι τέτοιες ενέργειες είναι απαράδεκτες και αναβιώνουν πρακτικές παρωχημένων εποχών. Με ανακοίνωσή του το Ακέλ καλεί την Κυβέρνηση να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για διαλεύκανση της υπόθεσης. Παράλληλα εκφράζει τη συμπάθειά του προς τον κύριο Αναστασιάδη και την οικογένειά του για τη ψυχική ταλαιπωρία που υπέστησαν.

    [03] ΔΗΚΟ ΒΟΜΒΑ

    Το Δήκο καταδικάζει με θλίψη, οργή, αγανάκτηση και αποτροπιασμό την βομβιστική ενέργεια στην οικία του κυρίου Αναστασιάδη στον οποίο εκφράζει την συμπάθειά του. Τέτοιες ενέργειες, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήκο, στρέφονται κατά της Κύπρου και υπονομεύουν τον αγώνα του κυπριακού λαού που με το παλλαϊκό "όχι" που δημοκρατικά και ελεύθερα διατύπωσε στο δημοψήφισμα, επιβεβαίωσε τη θέληση και την αποφασιστικότητά του να υπερασπιστεί τα δίκαια και τα δικαιώματά του.

    [04] ΕΔΕΚ ΒΟΜΒΑ

    Ο Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών Εδέκ Γιαννάκης Ομήρου καταδίκασε την βομβιστική επίθεση και δήλωσε ότι η αναβίωση αυτής της μορφής της πρακτικής ενός σκοτεινού και καταστροφικού παρελθόντος, μόνο δεινά μπορεί να προκαλέσει στον τόπο. Ο κύριος Ομήρου κάλεσε παράλληλα τους πολίτες να σφυρηλατήσουν κλίμα ενότητας, εθνικής ομοψυχίας και υψηλού δημοκρατικού ύφους που θα διασφαλίσει την Κύπρο από νέα περιπέτεια.

    [05] ΔΗΣΥ ΣΗΜΕΡΑ

    Το Πολιτικό Γραφείο του Δημοκρατικού Συναγερμού συνέρχεται σήμερα σε μια από τις κρισιμότερες συνεδρίες του για να αποφασίσει οριστικά για τη διαγραφή τεσσάρων βουλευτών του κόμματος. Την ποινή της διαγραφής αντιμετωπίζουν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Δημήτρης Συλλούρης και οι βουλευτές Πρόδρομος Προδρόμου, Ρίκκος Ερωτοκρίτου και Σωτήρης Σαμψών. Χθες η ηγεσία του Δησύ απέστειλε στους τέσσερις βουλευτές επιστολές με τις οποίες καλούνται να τερματίσουν την περαιτέρω αντικομματική τους δράση που έχει ως στόχο, όπως σημειώνεται, τη διάσπαση του κόμματος. Τους καλεί επίσης να ανακαλέσουν κείμενα, επιστολές ή δηλώσεις, που έκδηλα, όπως σημειώνεται, παραβιάζουν κάθε αρχή δημοκρατικής δεοντολογίας, καταστατικής τάξης και κομματικής νομιμότητας. Στις επιστολές καταγράφεται ξεκάθαρα η προειδοποίηση ότι τυχόν συνέχιση, επανάληψη και μη ανάκληση αυτών των συμπεριφορών, θέτει αμέσως τους εν λόγω βουλευτές εκτός κόμματος.

    [06] ΜΑΤΣΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

    Ο πρώην πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Γιαννάκης Μάτσης κάλεσε τον Νίκο Αναστασιάδη να μην επιτρέψει να ληφθούν βεβιασμένες αποφάσεις από το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος. Σε επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο του Δησύ, ο κύριος Μάτσης εκφράζει ανησυχία του για της εξελίξεις στους κόλπους του κόμματος και εισηγείται την επείγουσα σύγκληση Εκτάκτου Παγκυπρίου Συνεδρίου για να συζητηθεί ο ρόλος του Δησύ, μετα το δημοψήφισμα και την ένταξη. Στόχος, αναφέρει ο κύριος Μάτσης, είναι να αποτραπούν εμφανείς ανεπιθύμητες εξελίξεις που θα ναρκοθετήσουν την ενότητα του κόμματος.

    [07] ΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟ

    Μέλη του πολιτικού γραφείου του Δησύ αναμένεται να προχωρήσουν σήμερα σε διάφορες επαφές προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο κόμμα. Ο βουλευτής του Δησύ Χρίστος Πουργουρίδης σε δηλώσεις στο Τρίτο ανέφερε ότι τόσον ό ίδιος όσο καί άλλα στελέχη του κόμματος, λειτουργώντας συναινετικά, θα αναλάβουν πρωτοβουλία καί εντός της ημέρας θα έχουν σειρά επαφών τόσο με τον βουλευτή Πρόδρομο Προδρόμου, όσο καί με τους άλλους. Ο κύριος Πουργουρίδης ανέφερε ότι ο Πρόδρομος Προδρόμου έχει προβεί σε εμπρηστικές δηλώσεις λέγοντας ότι ομιλεί εξ ονόματος όλων. Ταυτόχρονα κάλεσε τους άλλους βουλευτές να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους.

    [08] ΡΙΚΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ

    Επιστολή πρός το πολιτικό γραφείο του Δησύ ετοιμάζει ο βουλετής του κόμματος Ρίκκος Ερωτοκρίτου, για να εξηγήσει ότι δεν θεωρεί τον εαυτό του κατηγορούμενο επειδή τάχθηκε ανοικτά υπέρ του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα. Μιλώντας στο Τρίτο ο κύριος Ερωτοκρίτου ανέφερε ότι στην επιστολή του προβαίνει και σε ανάλυση θεμάτων τα οποία οδήγησαν τον Δησύ σε τρομερά αδιέξοδα, κατά την έκφρασή του, από τα οποία πρέπει να εξέλθει. Κληθείς να σχολιάσει τις χθεσινές δηλώσεις του Πρόδρομου Προδρόμου, ο κύριος Ερωτοκρίτου είπε ότι κανένας δεν ομιλεί για λογαριασμό του, ούτε ο ίδιος εκφράζεται μέσω πληρεξουσίων του.

    [09] ΤΑΡΑΜΟΥΝΤΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ

    Ο βουλευτής Κερύνειας του Δησύ Χριστόδουλος Ταραμουντάς μίλησε για προειλημμένες αποφάσεις προκειμένου να διαγραφούν ορισμένα άτομα και πρόσθεσε ότι οι κατήγοροι θα γίνουν σήμερα καί δικαστές και εκτελεστές. Σε δηλώσεις στο Τρίτο ο κύριος Ταραμουντάς είπε ότι η ενότητα στον Δησύ δεν θα εξασφαλισθεί με διαγραφές. Αντίθετα πρόσθεσε, μια τέτοια ενέργεια θα μεγάλωνε το χάσμα. Αναφερόμενος στις δικές του προθέσεις ο κύριος Ταραμουντάς άφησε να εννοηθεί ότι θα αποχωρήσει από τον Δημοκρατικό Συναγερμό, αλλά είπε ότι δεν τον εκφράζει η κίνηση που εξήγγειλε χθες ο Πρόδρομος Προδρόμου.

    [10] ΔΗΚΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ

    Συνέρχονται το απόγευμα υπο την προεδρία του προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος και προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου το Εκτελεστικό Γραφείο και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Η συνεδρία θα πραγματοποιηθεί στις τέσσερις και σε αυτήν θα γίνει αξιολόγηση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος και θα ανταλλαγούν απόψεις για την γενικότερη στρατηγική που πρέπει να ακολουθηθεί καθώς και τη στρατηγική του Δημοκρατικού Κόμματος στις Ευρωεκλογές.

    [11] ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΑΠΕΒΙΩΣΕ

    Απεβίωσε χθες σε ηλικία 67 χρόνων ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Ανδρέας Ποσπορής απο την Αμμόχωστο. Η κηδεία του Ποσπορή θα τελεστεί σήμερα στις δύο και τριάντα μετά το μεσημέρι απο τον Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών στο Συνοικισμό Λειβαδιών στη Λάρνακα.

    [12] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις. Τοπικά αναμένεται να πυκνώσουν και πιθανόν να φέρουν λίγες βροχές κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί μέτριοι, τεσσάρων μποφόρ και τοπικά στα νότια παράλια, ισχυροί μέχρι πέντε μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα προσήνεμα παράλια έως ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 27 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 24 στα νότια παράλια, στους 23 στα δυτικά και στους 18 βαθμούς στα υψηλότερα ορεινά.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Tuesday, 4 May 2004 - 10:53:34 UTC