Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 04-05-03

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ
  • [02] ΧΑΣΙΚΟΣ
  • [03] ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ
  • [04] ΡΙΚΚΟΣ ΤΡΙΤΟ
  • [05] ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ
  • [06] ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
  • [07] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ
  • [08] ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΜΟΛΥΒΙΑΤΗΣ
  • [09] ΙΡΑΚ ΝΕΚΡΟΙ
  • [10] ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΜΑΙΟΥ 2004

  • [01] ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

    Οξύνεται η αντιπαράθεση στο Δημοκρατικό Συναγερμό καθώς αύριο συνέρχεται το Πολιτικό Γραφείο του Κόμματος για να προβεί σε διαγραφές τεσσάρων βουλευτών για παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και ενέργειες στις οποίες είχαν προβεί πριν και μετά το δημοψήφισμα της εικοστής τετάρτης Απριλίου. Ο Πρόεδρος του Δησύ Νίκος Αναστασιάδης σε δηλώσεις στο Τρίτο του ΡΙΚ ανέφερε ότι το Πολιτικό Γραφείο αναμένει από τους συγκεκριμένους βουλευτές να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του συλλογικού οργάνου. Μίλησε επίσης για ανοχή, η οποία εξέθρεψε τη θρασύτητα, κατά την έκφρασή του, και τόνισε ότι στόχος δεν είναι η αντιπαράθεση και η ρήξη με οποιονδήποτε. Ανέφερε, ωστόσο, ότι δεν μπορούν κάποιοι να οικειοποιούνται το ΟΧΙ του συναγερμικού κόσμου, ο οποίος ψήφισε σύμφωνα με τη συνείδησή του.

    [02] ΧΑΣΙΚΟΣ

    Ο αντιπρόεδρος του Δησύ Σωκράτης Χάσικος μίλησε για αντικομματικές συμπεριφορές και εσωστρέφεια που τρώει σαν σαράκι, κατά την έκφρασή του, το κόμμα. Είπε επίσης ότι κάποιοι απεργάζονται με τρόπο εργολαβικό την ενότητα καί τη συνοχή του κόμματος.

    [03] ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ

    Ο Βουλευτής του Δησύ Πρόδρομος Προδρόμου σε δικές του δηλώσεις στο Τρίτο του Ρικ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση εναντίον της ηγεσίας του Κόμματος καί ειδικότερα του προέδρου του κόμματος Νίκου Αναστασιάδη. Ο κύριος Προδρόμου κατηγόρησε την ηγεσία του κόμματος για περιφρόνηση της βούλησης του συναγερμικού κόσμου και για διάσπαση της παράταξης. Υποστήριξε επίσης ότι η ηγεσία έχει διαλύσει, κατά την έκφρασή του, το κόμμα και το έχει εξευτελίσει, παρουσιάζοντάς το έτοιμο να δεχθεί μια εθνικά καταστροφική λύση. Ταυτόχρονα κατηγόρησε τον πρόεδρο του κόμματος Νίκο Αναστασιάδη ότι μπροστά στην αποτυχία του, όπως είπε, να περάσει με το ζόρι το σχέδιο Ανάν έφθασε στο σημείο να καταδόσει, κατά την έκφρασή του, την Κύπρο στο Ευρωκοινοβούλιο προσπαθώντας να δυσφημίσει και να αμαυρώσει τη λαϊκή ετυμηγορία και μαζί να δυσφημίσει καί τη συναγερμική ψήφο.

    [04] ΡΙΚΚΟΣ ΤΡΙΤΟ

    Εξάλλου ο βουλευτής του Δησύ Ρίκκος Ερωτοκρίτου δήλωσε ότι η ηγεσία του κόμματος θέλει να προχωρήσει σε διαγραφές επειδή τα συγκεκριμένα στελέχη υποστήριξαν το Οχι στο δημοψήφισμα. Απέρριψε επίσης τα περί αντικομματικών ενεργειών και συνωμοσιών καί χαρακτήρισε τις ενέργειες της ηγεσίας του ΔΗΣΥ προφάσεις εν αμαρτίαις. Ο κύριος Ερωτοκρίτου ανέφερε ότι ακόμα και αν διαγραφεί από το κόμμα, επειδή ψήφισε Οχι στο δημοψήφισμα, θα έχει τη συνείδησή του ήσυχη καί καθαρή γιατί αγωνίστηκε για το συμφέρον της πατρίδας του.

    [05] ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του Δησύ Τάσος Μητσόπουλος εξέφρασε έκπληξη για τις δηλώσεις του κυρίου Προδρόμου, τον οποίο κατηγόρησε ότι ηθελημένα διαστρεβλώνει ορισμένα γεγονότα. Ανέφερε επίσης ότι η απόφαση του Πολιτικού Γραφείου λήφθηκε ομόφωνα και με δημοκρατικό τρόπο. Αναφερόμενος στο θέμα της επιστολής του Νίκου Αναστασιάδη σε αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ο κύριος Μητσόπουλος είπε ότι δεν καταγγέλλεται η Κυπριακή Δημοκρατία άλλα μια πρακτική η οποία ξεπερνά τους κανόνες της δεοντολογίας και της δημοκρατίας όπως επίσης και συγκεκριμένοι μηχανισμοί οι οποίοι ενεργοποιήθηκαν με ευθύνη της κυβέρνησης.

    [06] ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

    Στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο θα κυματίζει από σήμερα η σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η έπαρση της κυπριακής σημαίας θα γίνει μαζί με τις σημαίες των άλλων εννέα νέων κρατών- μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την υποδοχή των νέων χωρών. Η πρώτη συνεδρία της διευρυμένης Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίο, με τη συμμετοχή των βουλευτών των δέκα νέων κρατών μελών θα γίνει απόψε στις επτά. Τη Βουλή των Αντιπροσώπων εκπροσωπεί στις εκδηλώσεις ο Πρόεδρος του σώματος Δημήτρης Χριστόφιας. Στο Ευρωκοινοβούλιο, τις έξι έδρες της Κύπρου θα καταλάβουν από σήμερα μέχρι τον Ιούλιο οι βουλευτές Δώρος Χριστοδουλίδης και Ελένη Μαύρου του Ακέλ, Παναγιώτης Δημητρίου και Λευτέρης Χριστοφόρου του ΔΗΣΥ, Μάριος Ματσάκης του Δήκο και Γιώργος Βαρνάβα της ΕΔΕΚ.

    [07] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος επιστρέφει το απόγευμα στην Κύπρο από το Δουβλίνο όπου παρέστη στις εκδηλώσεις της Ιρλανδικής Προεδρίας για την ένταξη των δέκα νέων κρατών στην Ευρωπαϊκή Ενωση, περιλαμβανομένης της Κύπρου. Λίγο μετά τις τέσσερις το απόγευμα το ΡΙΚ Ενα και το πρώτο πρόγραμμα Ραδιοφώνου του ΡΙΚ θα συνδεθούν απευθείας με το αεροδρόμιο Λάρνακας για να μεταδώσουν τις δηλώσεις στις οποίες αναμένεται να προβεί ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος. Από το Δουβλίνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στο Λονδίνο όπου τέλεσε τα εγκαίνια έκθεσης για την Κύπρο.

    [08] ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΜΟΛΥΒΙΑΤΗΣ

    Στην Αθήνα ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Καραμανλής συναντάται με τον υπουργό Εξωτερικών Πέτρο Μολυβιάτη, ενόψει της επίσκεψης την Πέμπτη στην Ελλάδα του Τούρκου Πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογαν. Στη συνάντηση εξετάζονται επίσης οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό μετά την επίσημη ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    [09] ΙΡΑΚ ΝΕΚΡΟΙ

    Στο Ιράκ εννέα αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο από επιθέσεις ανταρτών. Οι έξι σκοτώθηκαν από επίθεση με όλμους εναντίον στρατιωτικής βάσης στη σουνιτική επαρχία Αλ-Ανμπάρ.

    [10] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού

    Το απόγευμα θα υπάρχουν νεφώσεις, οι οποίες παροδικά θα πυκνώνουν με ενδεχόμενο να φέρουν τοπικές βροχές ή και να σημειωθεί μεμονωμένη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί έως δυτικοί μέτριοι, τεσσάρων με πέντε μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 24 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, στους 22 στα δυτικά και στους 16 στα ορεινά. Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά δυνατό να σχηματισθεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Monday, 3 May 2004 - 11:08:24 UTC