Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 03-10-10

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ
  • [02] ΕΚΠΡΟ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
  • [03] ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ Ν
  • [04] ΚΟΥΛΛΗΣ ΑΣΚΗΣΗ
  • [05] ΑΝΑΣΤΑ ΑΣΚΗΣΕΙΣ
  • [06] ΕΦΕΔΡΟΙ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
  • [07] ΠΑΡΙΣΙΝΟΣ ΤΕΛΟΣ Ν
  • [08] ΕΚΠΡΟ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΕΣ
  • [09] ΛΙΜΑΝΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ
  • [10] ΝΤΟΡΑ ΤΑΣΣΟΣ Ν
  • [11] ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΙΣΛΑΜΙΚΗ
  • [12] ΝΟΜΠΕΛ ΙΡΑΝΗ
  • [13] ΓΑΖΑ ΝΕΚΡΟΙ
  • [14] ΙΡΑΚ ΝΕΚΡΟΙ
  • [15] ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΛΣΙΑ
  • [16] ΠΕΡΙΛΗΨΗ
  • [17] ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/10/03

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ

    Η απόφαση Ελλάδας και Τουρκίας για ματαίωση των στρατιωτικών ασκήσεών τους συνιστά πολιτική εξέλιξη και η κυπριακή κυβέρνηση δεν είχε πρόβλημα να ακυρώσει τη δική της άσκηση τονίζει ο Κύπρος Χρυσοστομίδης.

    Πρωτοβουλία της Ελλάδας σε συνεργασία με την Κύπρο η απόφαση για ματαίωση των ασκήσεων αποκαλύπτει ο Πάνος Μπεγλίτης.Στόχος, προσθέτει, η μείωση της έντασης.

    Συμφωνεί ο Νίκος Αναστασιάδης με τη ματαίωση των ασκήσεων.Ωστόσο, δηλώνει ότι η ανακοίνωση για την άσκηση Νικηφόρος θα ήταν καλύτερα να γίνει από την κυβέρνηση.

    Κανονικά θα γίνει η παρουσίαση των εφέδρων.Θα γίνει έλεγχος του οπλισμού τους και θα πάρουν τα φύλλα πορείας για την επόμενη άσκηση.

    Εχασε το πρωί τη μάχη για τη ζωή ο Ανδρέας Παρισινός πρώην βουλευτής του Δησύ και μέλος του Πολιτικού Γραφείου.Ηταν εξήντα-έξι ετών.Αύριο η κηδεία του.

    Επίσημη πρόσκληση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας απηύθυνε σήμερα στον πρόεδρο Παπαδόπουλο η Ντόρα Μπακογιάννη.

    Στην Ιρανή αγωνίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Σιηρίν Εμπατί το φετινό Νόμπελ Ειρήνης.

    [02] ΕΚΠΡΟ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης δήλωσε ότι η κυπριακή κυβέρνηση βρισκόταν σε διαρκή επαφή με την Ελλάδα για την ματαίωση των ασκήσεων Τοξότης -Νικηφόρος-Ταύρος.

    Η απόφαση Ελλάδας και Τουρκίας να ματαιώσουν τις δικές τους ασκήσεις, πρόσθεσε, συνιστά πολιτική εξέλιξη, με βάση την οποία η κυπριακή κυβέρνηση δεν είχε πρόβλημα να ακυρώσει και τη δική της άσκηση Νικηφόρος.

    Ο κύριος Χρυσοστομίδης επεσήμανε ότι η μείωση της έντασης είναι μια εξέλιξη που δεν αποβαίνει εναντίον των συμφερόντων της Κύπρου,

    Οσον αφορά το Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου, ο κύριος Χρυσοστομίδης είπε ότι αυτό ενισχύεται από τις ασκήσεις, αλλά, πρόσθεσε, δεν εξαρτάται από αυτές.

    Γίνονται κι άλλες ασκήσεις, ανέφερε, και η ακύρωση μιας μεγάλης άσκησης δε σημαίνει μείωση των αμυντικών δυνατοτήτων της Εθνικής Φρουράς.

    [03] ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ Ν

    Πρωτοβουλία της Αθήνας σε συνεργασία με τη Λευκωσία για μείωση της έντασης ήταν η απόφαση για ματαίωση των στρατιωτικών ασκήσεων Ελλάδας και Κύπρου "Νικηφόρος-Τοξότης" και των τουρκικών "Ταύρος" και "Μπαρμπαρόσα".

    Αυτό δήλωσε το πρωί ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών Πάνος Μπεγλίτης.

    Ο κύριος Μπεγλίτης είπε ότι υπήρξε θετική ανταπόκριση από τον πρόεδρο Παπαδόπουλο ο οποίος, επεσήμανε, με την υπεύθυνη στάση που τήρησε συνέβαλε καθοριστικά στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας.

    Σε δηλώσεις στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ ο κύριος Μπεγλίτης απέρριψε τα περί έξωθεν παρεμβάσεων και πιέσεων και τόνισε ότι επρόκειτο για καθαρά κίνηση της Ελλάδας και της Κύπρου.

    Η ματαίωση των ασκήσεων αποφασίστηκε χθες από τους υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας ύστερα από συνάντηση, στην Αττάλεια της Τουρκίας, στο περιθώριο Ευρωμεσογειακού Φόρουμ.

    [04] ΚΟΥΛΛΗΣ ΑΣΚΗΣΗ

    Ο υπουργός Αμυνας Κούλλης Μαυρονικόλας δήλωσε ότι η απόφαση για ματαίωση των ασκήσεων ελήφθη μέσα από την αντίληψη πως η δημιουργία ήπιου κλίματος την περίοδο αυτή, θα συνέβαλλε και στην ομαλή πορεία της Κύπρου προς την Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά πολύ περισσότερο στη διαμόρφωση συνθηκών που θα βοηθούσαν στην προσπάθεια για επίλυση του Κυπριακού.

    [05] ΑΝΑΣΤΑ ΑΣΚΗΣΕΙΣ

    Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι συμφωνεί με την ακύρωση των ασκήσεων Νικηφόρος - Τοξότης, και Ταύρος -Μπαρμπαρόσα.

    Οποιοδήποτε μέτρο συμβάλλει στην προώθηση λύσης του Κυπριακού και την επίτευξη καλύτερου κλίματος είναι ευπρόσδεκτο, πρόσθεσε. Ο κύριος Αναστασιάδης ανέφερε, ωστόσο, ότι θα ήταν καλύτερο η ανακοίνωση που αφορά την Κύπρο και την άσκηση Νικηφόρος να είχε γίνει από την κυβέρνηση.

    Απαντώντας σε ερώτηση, ο πρόεδρος του Δησύ είπε ότι θέλει να πιστεύει πως η κυβέρνηση ήταν ενήμερη για το περιεχόμενο των συνομιλιών των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας στην Αττάλεια, και ότι έδωσε εξουσιοδότηση στον Ελληνα Υπουργό να χειριστεί το θέμα.

    [06] ΕΦΕΔΡΟΙ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ

    Το υπουργείο Αμυνας σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς άρχισε την εξέταση της διαδικασίας που θα ακολουθηθεί σχετικά με τους εφέδρους, ύστερα από την απόφαση για ματαίωση της άσκησης ''Νικηφόρος''.

    Σε δηλώσεις στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Αμυνας Κούλλης Μαυρονικόλας ανέφερε ότι το ΓΕΕΦ και το υπουργείο Αμυνας προσανατολίζονται στην εφαρμογή της πρακτικής η οποία ακολουθήθηκε πέρσι, σύμφωνα με την οποία οι έφεδροι που κλήθηκαν να συμμετάσχουν στην άσκηση, θα παρουσιαστούν κανονικά στις μονάδες τους, όπου θα γίνει έλεγχος οπλισμού, θα τους δοθούν τα φύλλα πορείας για την επόμενη άσκηση και στη συνέχεια θα αποδεσμευθούν.

    [07] ΠΑΡΙΣΙΝΟΣ ΤΕΛΟΣ Ν

    Πέθανε το πρωί σε ηλικία 66 ετών ο Ανδρέας Παρισινός, οδοντίατρος και πρώην βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού και μέλος του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος.

    Ο Ανδρέας Παρισινός νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στο Ογκολογικό νοσοκομείο της Τράπεζας Κύπρου.

    Το 1985 εξελέγη βουλευτής του Δησύ αξίωμα στο οποίο επανεξελέγη το 1991 και το 1996.

    Διετέλεσε πρόεδρος των κοινοβουλευτικών Επιτροπών Υγείας και Εργασίας.

    Ο Ανδρέας Παρισινός είχε διορισθεί υφυπουργός παρά τω προέδρω στην πραξικοπηματική κυβέρνηση του Νίκου Σαμψών.

    Η κηδεία του θα τελεσθεί αύριο στις 11 το πρωί στον Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελιστρίας στην Παλλουριώτισσα.

    Τον επικήδειο θα εκφωνήσει ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης.

    Σε ανακοίνωση ο Δησύ εκφράζει βαθύτατη θλίψη για το θάνατο του Ανδρέα Παρισινού ο οποίος, όπως αναφέρει, είχε συνεισφέρει σημαντικά στην επιτροπή Υγείας της Βουλής με αποκορύφωμα την υιοθέτηση του Γενικού Σχεδίου Υγείας, για το οποίο είχε αφιερώσει μεγάλο κομμάτι της ζωής και της δράσης του.

    [08] ΕΚΠΡΟ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΕΣ

    Ικανοποίηση για τη λήξη της απεργίας των φορτηγατζήδων εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση επέδειξε καλή θέληση και ευελπιστεί πως θα πρυτανεύσει η λογική στις διαβουλεύσεις που θα ακολουθήσουν.

    Ολοι, είπε, πρέπει να είναι ενήμεροι ότι με την εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου πολλοί κλάδοι επηρεάζονται, αλλά, η υποχρέωση συμμόρφωσης παραμένει.

    Ο κύριος Χρυσοστομίδης ανέφερε ότι θα χρειαστεί να υπάρξει καλή θέληση και η κυβέρνηση θα αναζητήσει τις πιο επωφελείς λύσεις σε διαβούλευση με τους ενδιαφερομένους.

    Ο εκπρόσωπος επανέλαβε ότι σε πολλούς τομείς δεν υπήρξε στο παρελθόν ενημέρωση των ενδιαφερομένων ούτε έγιναν οι αναγκαίες μελέτες για να αναζητηθούν λύσεις.

    [09] ΛΙΜΑΝΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ

    Με γοργούς ρυθμούς λειτουργεί το λιμάνι Λεμεσού για να καλύψει τα κενά που δημιούργησε η απεργία των οδηγών βαρέων οχημάτων.

    Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΡΙΚ στη Λεμεσό το λιμάνι θα λειτουργήσει σήμερα μέχρι τις οκτώ το βράδυ για να εξυπηρετηθούν οι εμπορευόμενοι, ενώ ανοικτό θα παραμείνει και το Σαββατοκυρίακο.

    Οι αχθοφόροι προσφέρθηκαν να εργασθούν χωρίς υπερωρίες απόψε και το Σαββατοκυρίακο.

    Ο Λιμενάρχης Λεμεσού Πάμπος Βασιλείου δήλωσε ότι εντός της επόμενης εβδομάδας το Λιμάνι θα μπει στους κανονικούς του ρυθμούς.

    Ηδη, ανέφερε, το λιμάνι στελεχώθηκε με επιπρόσθετο προσωπικό και εφοδιάσθηκε με μηχανικό εξοπλισμό.

    Επεσήμανε επίσης ότι όλα τα έξοδα θα τα καλύψει η Αρχή Λιμένων και όχι οι εμπορευόμενοι.

    Με τους ίδιους ρυθμούς λειτουργεί και το Λιμάνι Λάρνακας.

    Ο Λιμενάρχης Χρίστος Μάτσης δήλωσε ότι το λιμάνι λειτουργεί ικανοποιητικά.

    Αποδείχθηκε, είπε για μια ακόμη φορά ότι η Κύπρος χρειάζεται και δεύτερο λιμάνι σε πλήρη λειτουργία.

    [10] ΝΤΟΡΑ ΤΑΣΣΟΣ Ν

    Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα όσον αφορά την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας και για το σκοπό αυτό η Ελλάδα έχει διαθέσει το μεγαλύτερο κονδύλι που διέθεσε ποτέ χώρα η οποία διοργάνωσε Ολυμπιάδα.

    Αυτά τόνισε η Δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάνη ύστερα από συνάντηση το πρωί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο, στον οποίο απηύθυνε επίσημη πρόσκληση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων η κυρία Μπακογιάννη διαβεβαίωσε ότι τα έργα προχωρούν με γοργούς ρυθμούς και η Αθήνα θα είναι πανέτοιμη για να υποδεχθεί την Ολυμπιάδα του 2004.

    Για την πρόοδο των έργων, πρόσθεσε, ενημέρωσα τον πρόεδρο Παπαδόπουλο.

    Η Δήμαρχος Αθηναίων είπε ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας την ενημέρωσε για την παρούσα φάση του Κυπριακού.

    Η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο, ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου Λεμεσού, θα δώσει απόψε στις επτά στη Λεμεσό διάλεξη με θέμα τους Ολυμπιακούς αγώνες.

    [11] ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΙΣΛΑΜΙΚΗ

    Επικαλούμενος φόρτο εργασίας ο Ραούφ Ντενκτάς ακύρωσε επίσκεψή του στη Μαλαισία όπου αρχίζει αύριο σύνοδος της Ισλαμικής Διάσκεψης.

    Οπως ανακοινώθηκε στα κατεχόμενα για τον ίδιο λόγο ακυρώθηκαν όλες οι συναντήσεις που θα πραγματοποιούσε ο Ντενκτάς στο εξωτερικό.

    Η Ισλαμική Διάσκεψη, σε έκθεση του Γενικού Γραμματέα της για το Κυπριακό την περασμένη εβδομάδα, αναγνώρισε τη νόμιμη κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και εξέφρασε υποστήριξη στην πολιτική της.

    Το ψευδοκράτος αντέδρασε έντονα και ζήτησε να αποσυρθεί η έκθεση, η οποία, όπως ανακοίνωσε, μόνο από συνέδριο των απανταχού Ελλήνων θα μπορούσε να εκδοθεί και όχι από την Ιλαμική Διάσκεψη.

    [12] ΝΟΜΠΕΛ ΙΡΑΝΗ

    Στην Ιρανή δικηγόρο Σιηρίν Εμπατί απονεμήθηκε το φετεινό βραβείο Νόμπελ για την Ειρήνη.

    Τιμήθηκε για την εργασία της στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γυναικών και των παιδιών και την προώθηση των δημοκρατικών θεσμών. Η Σιηρίν Εμπατί, πενήντα-έξη ετών, ήταν η πρώτη γυναίκα δικαστής στο Ιράν, προτού αναγκασθεί να παραιτηθεί στη διάρκεια της Ισλαμικής επανάστασης το 1979.

    Το βραβείο Νόμπελ συνοδεύεται από ένα εκατομμύριο τριάντα-δύο χιλιάδες δολάρια.

    Η Εμπατί επελέγη μεταξύ εκατόν- εξήντα-πέντε υποψηφίων για το Νόμπελ Ειρήνης, περιλαμβανομένων του Πάπα Ιωάννη Παύλου και του Προέδρου της Τσεχίας Βάτσλαβ Χάβελ.

    Σε δηλώσεις η κυρία Εμπατί εξέφρασε την ελπίδα ότι η βράβευσή της θα βοηθήσει στην προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας στο Ιράν.

    [13] ΓΑΖΑ ΝΕΚΡΟΙ

    Στη Λωρίδα της Γάζας πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και τριάντα-πέντε τραυματίσθηκαν σε συγκρούσεις το πρωί Παλαιστινίων και Ισραηλινών στρατιωτών.

    Οι συγκρούσεις άρχισαν, όταν Ισραηλινοί στρατιώτες με τριάντα άρματα μάχης και τεθωρακισμένα και με την κάλυψη δύο ελικοπτέρων Απάτσι, εισέβαλαν στον προσφυγικό καταυλισμό Ράφα.

    Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι τα ελικόπτερα εκτόξευσαν πύραυλο εναντίον του καταυλισμού και ότι καταστράφηκαν τουλάχιστον δύο σπίτια.

    Ο ισραηλινός στρατός δικαιολόγησε την εισβολή, λέγοντας ότι έγινε για να παταχθεί το λαθρεμπόριο όπλων που διεξαγόταν μέσω του καταυλισμού, ο οποίος βρίσκεται στα σύνορα με την Αίγυπτο.

    [14] ΙΡΑΚ ΝΕΚΡΟΙ

    Στο Ιράκ, δύο Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν σε χθεσινοβραδυνή επίθεση ιρακινών ενόπλων σε συνοικία στα περίχωρα της Βαγδάτης.

    Στην ίδια περιοχή χθες οκτώ ιρακινοί αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους από επίθεση καμικάζι με παγιδευμένο αυτοκίνητο εναντίον αστυνομικού σταθμού.

    Σε άλλο επεισόδιο τέσσερις ιρακινοί αστυνομικοί τραυματίσθηκαν στη διάρκεια επίθεσης με χειροβομβίδες εναντίον αστυνομικού σταθμού κοντά στην Μπαακούμπα, εξήντα χιλιόμετρα βορειανατολικά της Βαγδάτης.

    [15] ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΛΣΙΑ

    Βαρειά τραυματισμένος, πιθανόν από ξυλοδαρμό, βρέθηκε στο διαμέρισμα του στη Λεωφόρο Στροβόλου ο επιχειρηματίας Κωσταντίνος Γλυκής, 48 χρόνων, από το Στρόβολο.

    Τον Γλυκή βρήκε φιλικό του άτομο το οποίο και τον μετέφερε στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας όπου κρατήθηκε για νοσηλεία.

    Διαπιστώθηκε ότι έφερε θλαστικό τραύμα στο άνω χείλος και μώλωπες στο πρόσωπο.

    Ο τραυματίας, σύμφωνα με την αστυνομία, δεν ήταν σε θέση να δώσει κατάθεση.

    [16] ΠΕΡΙΛΗΨΗ

    Η απόφαση Ελλάδας και Τουρκίας για ματαίωση των στρατιωτικών ασκήσεών τους συνιστά πολιτική εξέλιξη και η κυπριακή κυβέρνηση δεν είχε πρόβλημα να ακυρώσει τη δική της άσκηση τονίζει ο Κύπρος Χρυσοστομίδης.

    Πρωτοβουλία της Ελλάδας σε συνεργασία με την Κύπρο η απόφαση για ματαίωση των ασκήσεων αποκαλύπτει ο Πάνος Μπεγλίτης.Στόχος, προσθέτει, η μείωση της έντασης.

    Συμφωνεί ο Νίκος Αναστασιάδης με τη ματαίωση των ασκήσεων.Ωστόσο, δηλώνει ότι η ανακοίνωση για την άσκηση Νικηφόρος θα ήταν καλύτερα να γίνει από την κυβέρνηση.

    Κανονικά θα γίνει η παρουσίαση των εφέδρων.Θα γίνει έλεγχος του οπλισμού τους και θα πάρουν τα φύλλα πορείας για την επόμενη άσκηση.

    Εχασε το πρωί τη μάχη για τη ζωή ο Ανδρέας Παρισινός πρώην βουλευτής του Δησύ και μέλος του Πολιτικού Γραφείου.Ηταν εξήντα-έξι ετών.Αύριο η κηδεία του.

    Επίσημη πρόσκληση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας απηύθυνε σήμερα στον πρόεδρο Παπαδόπουλο η Ντόρα Μπακογιάννη.

    Στην Ιρανή αγωνίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Σιηρίν Εμπατί το φετινό Νόμπελ Ειρήνης.

    [17] ΚΑΙΡΟΣ

    Και το δελτίο καιρού.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με τοπικές νεφώσεις, που πιθανό να φέρουν μεμονωμένες βροχές κυρίως στα ορεινά.

    Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές κατευθύνσεις, ασθενείς μέχρι μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ.

    Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη, ενώ στα νοτιοδυτικά παράλια, παροδικά ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα φθάσει στους τριάντα βαθμούς στο εσωτερικό, στους εικοσι-οκτώ στα νότια παράλια, στους εικοσι-έξι στα δυτικά και στους είκοσι στα υψηλότερα ορεινά.

    Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις.

    Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς, δύο έως τριών μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους δεκα-έξι βαθμούς στο εσωτερικό, στους δεκα-οκτώ στα παράλια και στους δώδεκα στα υψηλότερα ορεινά.

    Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Friday, 10 October 2003 - 13:19:27 UTC