Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 03-10-02

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ
  • [02] ΕΚΘΕΣΗ ΙΣΛΑΜ ΑΝΤΙΔΡ
  • [03] ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [04] ΤΑΛΑΤ ΜΠΛΕΡ
  • [05] ΕΡΤΟΓΑΝ ΚΥΠΡΟΣ
  • [06] ΣΕΝΕΡ ΑΠΕΙΛΕΣ
  • [07] ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΑΥΣΙΜΑ
  • [08] ΛΟΥΞΕΜΒΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ
  • [09] ΚΥΠΡΟΣ ΑΝΕΡΓΙΑ ΕΕ
  • [10] ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΕΣ
  • [11] ΠΙΤΤΟ ΦΟΡΤΗΓΑ
  • [12] ΚΕΒΕ ΑΠΕΡΓΙΑ
  • [13] ΒΟΥΛΗ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ
  • [14] ΛΗΣΤΕΙΑ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ
  • [15] ΚΛΟΠΗ ΦΡΕΤΕΡΙΚ
  • [16] ΠΕΡΙΛΗΨΗ
  • [17] ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 2/10/03

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ

    Η οργάνωση Ισλαμική Διάσκεψη όχι μόνο αναγνωρίζει την νόμιμη κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά υποστηρίζει την πολιτική της Κυβέρνησης και χαρακτηρίζει "νίκη" την εκλογή του προέδρου Παπαδόπουλου.

    Υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν της διαίρεσης και της κατοχής στην Κύπρο, δηλώνει ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας.

    Ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνυ Μπλερ συναντήθηκε με τον Μεχμέτ Αλι Ταλάτ.

    Ο Ταγίπ Ερτογαν ισχυρίζεται ότι αντίκεται στα κριτήρια της Κοπεγχάγης η αποδοχή της Κύπρου από την Ευρωπαϊκή Ενωση, χωρίς τους Τουρκοκύπριους.

    Οι Γκρίζοι Λύκοι και το Εθνικό Λαϊκό Κίνημα απειλούν δημοσιογράφους της Αφρίκα.

    Αύξηση τρία σεντ στο ακάθαρτο πετρέλαιο και 20 σεντ στα τσιγάρα.

    Απεργούν σήμερα οι φορτηγατζήδες.

    Η Κύπρος έχει το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας μεταξύ των υπό ένταξη χωρών.

    [02] ΕΚΘΕΣΗ ΙΣΛΑΜ ΑΝΤΙΔΡ

    Η οργάνωση Ισλαμική Διάσκεψη αναγνωρίζει την νόμιμη κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, εκφράζει υποστήριξη στην πολιτική της Κυβέρνησης και χαρακτηρίζει "νίκη" την εκλογή του προέδρου Παπαδόπουλου. Αυτά αναφέρονται σε έκθεση για το Κυπριακό του Γενικού Γραμματέα της Ισλαμικής Διάσκεψης, Αμπτελουχέντ Μπελκεζίζ από την Τυνησία. Σύμφωνα με το Πρακτορείο Ανατολή, ο λεγόμενος Υπουργός Εξωτερικών του ψευδοκράτους Ταρσίν Ερτουγρούρογλου, αντέδρασε έντονα και ζήτησε να αποσυρθεί η έκθεση, η οποία, όπως είπε, μόνο από συνέδριο των απανταχού Ελλήνων θα μπορούσε να εκδοθεί και όχι από την ισλαμική διάσκεψη. Οι τουρκοκυπριακές εφημερίδες γράφουν ότι πρόκειται για ανοικτή υποστήριξη των ελληνοκυπρίων από το Ισλάμ. Στο τελικό ανακοινωθέν των Υπουργών Εξωτερικών της Ισλαμικής Διάσκεψης εκφράζεται, όπως κάθε χρόνο, στήριξη στον δίκαιο, όπως αναφέρεται, αγώνα του τουρκοκυπριακού λαού, αλλά και υποστήριξη στο σχέδιο Αναν.

    [03] ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν της διαίρεσης και της κατοχής στην Κύπρο, δήλωσε ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ντένις Μακσέην, σε συγκέντρωση για το Κυπριακό που έγινε στο πλαίσιο του Συνεδρίου του Εργατικού Κόμματος στην πόλη Μπόρνμουθ. Ο κύριος Μακσέην επανέλαβε ότι η Βρετανία υποστηρίζει την επίλυση του Κυπριακού με βάση το σχέδιο Ανάν και κάλεσε την Τουρκία να συμβάλει ώστε οι ψηφοφόροι στις λεγόμενες εκλογές του Δεκεμβρίου στα κατεχόμενα, να δώσουν τη ψήφο τους για την Ευρώπη και για το καλό της ίδιας της Τουρκίας. Μια ενωμένη Κύπρος μέσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση, είπε, θα στείλει ένα μήνυμα που θα στηρίζεται σε διεθνώς αποδεκτές αρχές.

    [04] ΤΑΛΑΤ ΜΠΛΕΡ

    Ο Τουρκοκύπριος πολιτικός Μεχμέτ Αλι Ταλάτ, ηγέτης του αντιπολιτευομένου Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος έγινε δεκτός από τον Πρωθυπουργό της Βρετανίας Τόνυ Μπλερ. Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο κύριος Ταλάτ είπε ότι ζήτησε από τον Βρετανό πρωθυπουργό να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο στην προσπάθεια για ισότιμη ένταξη και των Τουρκοκυπρίων στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κύριος Ταλάτ είπε ότι είναι πεπεισμένος ότι οι Τουρκοκύπριοι έχουν πάρει την αποφασή τους για τις λεγόμενες εκλογές του Δεκεμβρίου και θα τιμωρήσουν αυτούς που αντιτίθενται στη λύση και την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Είπε επίσης ότι θα συζητήσει το σχέδιο λύσης του κυπριακού με την Τουρκία και ότι αυτό θα διασφαλίζει τα δικαιώματα του τουρκουπριακού λαού, κατά την έκφρασή του. Ανέφερε ακόμα ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν υποχωρήσεις στο θέμα της πολιτικής ισότητας και των εγγυήσεις της Τουρκίας. Είπε επίσης ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά, όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία, δεν είναι δυνατόν να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση τον ΜάΙο του 2004, με τον ισχυρισμό ότι εκπροσωπεί το σύνολο της Κυπρου.

    [05] ΕΡΤΟΓΑΝ ΚΥΠΡΟΣ

    Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερτογαν δήλωσε ότι το να δεχθεί η Ευρωπαϊκή Ενωση ως μέλος της τη Νότια Κύπρο, όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία, και όχι ολόκληρο το νησί, έρχεται σε αντίθεση με τα πολιτικά κριτήρια της Κοπεγχάγης. Μιλώντας με δημοσιογράφους σε εκδήλωση για την έναρξη των εργασιών της τουρκικής βουλής, ο Ταγίπ Ερτογαν πρόσθεσε ότι η Τουρκία ζητά από τους Ευρωπαίους φίλους της να μήν ακολουθούν διαφορετικά μέτρα και σταθμά. Ανέφερε επίσης ότι η τουρκική πλευρά έκανε πράξη αυτά που της αναλογούσαν, ενώ έθεσε έμμεσα και θέμα αναγνώρισης του ψευδοκράτους από την Ελλάδα. Ενώ η Τουρκία, ως εγγυήτρια χώρα άνοιξε μετά από σαράντα χρόνια τα σύνορά της, όπως είπε ο κύριος Ερτογάν, στους Ελληνοκύπριους, η Ελλάδα, είπε, δεν ανοίγει τις πόρτες της στους πολίτες της λεγόμενης Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου. Για το σχέδιο Ανάν ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε ότι μπορεί να αποτελέσει πλαίσιο, αλλά πρέπει να επανεξεταστούν τα θετικά και αρνητικά του σημεία. Μιλώντας στην ίδια εκδήλωση, ο αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Στρατού, στρατηγός Αϊτάτς Γιαλμάν, δήλωσε ότι η υπόθεση της Κύπρου έχει ζωτική σημασία για την Τουρκία και πρόσθεσε πως η Τουρκία είναι στο πλευρό του Ραούφ Ντενκτάς.

    [06] ΣΕΝΕΡ ΑΠΕΙΛΕΣ

    Απειλές δέχονται και πάλι οι δημοσιογράφοι της τουρκοκυπριακής εφημερίδας Αφρίκα Σενέρ Λεβέντ και Αλί Οσμάν. Τις απειλές εκτόξευσε ο εκ των ηγετών των Γκρίζων Λύκων και του Εθνικού Λαϊκού Κινήματος Χασάν Κεσκίν. Οπως γράφει η εφημερίδα Πολίτης, ο Κεσκίν σε άρθρο του έγραψε ότι ο ίδιος και η ομάδα του θα εισβάλουν την Κυριακή στα γραφεία της εφημερίδας Αφρίκα για να απαλλάξουν, όπως έγραψε, τους δύο δημοσιογράφους από το φόβο και την αγωνία τους. Στο άρθρο του ο Χασάν Κεσκίν προειδοποιεί τους δύο δημοσιογράφους ότι θα "φανε το κεφάλι τους" εάν συνεχίσουν τη δράση τους. Οι Νέοι Ορίζοντες, σε ανακοίνωσή τους, αναφέρουν ότι οι απειλές εναντίον των δύο τουρκοκυπρίων δημοσιογράφων στρέφονται εναντίον κάθε δημοκρατικού πολίτη που αγωνιζεται για μια Κύπρο απαλλαγμένη από ξένα στρατεύματα κατοχή και εποίκους. Οι Νέοι Ορίζοντες καλούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την κυβέρνηση να προβούν σε όλα τα αναγκαία μέτρα για να προστατεύσουν τους Τουρκοκυπρίους από την οργή των εθνικιστικών και εξτρεμιστικών κύκλων στα κατεχόμενα.

    [07] ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΑΥΣΙΜΑ

    Κατατίθενται εκτάκτως το απόγευμα στη Βουλή νομοσχέδια τα οποία προνοούν αυξήσεις στις τιμές του πετρελαίου καί των τσιγάρων. Τα νομοσχέδια εγκρίθηκαν το πρωί από το Υπουργικό Συμβούλιο καί νωρίς το απόγευμα θα συζητηθούν σε σύσκεψη των αρχηγών και εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Ακολούθως θα συνέλθει εκτάκτως η Επιτροπή Οικονομικών, η οποία και θα υποβάλει έκθεση στην Ολομέλεια. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ η κυβέρνηση εισηγείται αυξήσεις ύψους τριών σεντ το λίτρο στην τιμή του ακάθαρτου πετρελαίου, είκοσι σεντ στη λιανική πώληση των τσιγάρων και αυξήσεις μέχρι και πενήντα τοις εκατό στις τιμές των άλλων καπνικών προϊόντων. Οι αυξήσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο της φορολογικής μεταρρύθμισης και της εναρμόνισης με τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

    [08] ΛΟΥΞΕΜΒΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ

    Ενισχυτική στην κυβερνητική πολιτική στήριξης των τουρκοκυπρίων, και σε θέματα εξαγωγής αγροτικών προϊόντων από τα κατέχομενα μέσω της Κυπριακής Δημοκρατίας, θεωρείται η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Κοινοτήτων, το οποίο εδρεύει στο Λουξεμβούργο. Το Ανώτατο Δικαστικό Σώμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης αποφάσισε οριστικά και τελεσίδικα, ότι αγροτικά προιόντα δεν μπορούν να εισαχθούν σε χώρες της Ενωσης εάν δεν έχουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά από τη χώρα παραγωγής τους. Η απόφαση αφορούσε προσφυγή της κυπριακής εταιρείας "Σ. Π. ANAΣΤΑΣΙΟΥ" στα βρετανικά δικαστήρια το 1990. Η απόφαση αυτή κλείνει οριστικά το παράθυρο που είχε εξεύρει το κατοχικό καθεστώς, για εξαγωγή πατατών και εσπεριδοειδών στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας. Ταυτόχρονα δείχνει και στους τουρκοκυπρίους παραγωγούς, ότι ο μόνος αποδεκτός τρόπος εξαγωγής των προϊόντων τους είναι η Κυπριακή Δημοκρατία. Το πολύχρονο δικαστικό αγώνα της εταιρείας "S. P. ANASTASIOU" , παρακολούθησε από κοντά η Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας. Σε δηλώσεις το πρωί στο ΤΡΙΤΟ, ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης χαρακτήρισε τεράστιας σημασίας, την απόφαση, ενώ ο υπουργός Γεωργίας Ττίμης Ευθυμίου, μιλώντας επίσης στο Τρίτο, επεσήμανε ότι με την απόφαση ενισχύεται η κυβερνητική πολιτική για τα μέτρα στήριξης προς τους τουρκοκύπριους.

    [09] ΚΥΠΡΟΣ ΑΝΕΡΓΙΑ ΕΕ

    Η Κύπρος έχει το μικρότερο ποσοστό ανεργίας μεταξύ των υπό ένταξη χωρών, ενώ κατέχει την δεύτερη καλύτερη θέση σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ενωση. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, το ποσοστό ανεργίας που καταγράφηκε στην Κύπρο τον Αύγουστο ανήλθε στο 4 κόμα 4 τοις εκατό, ενώ το μέσο ποσοστό ανεργίας στις υπό ένταξη χώρες τον ίδιο μήνα ήταν 14,5 τοις εκατό. Στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ενωσης η ανεργία κυμάνθηκε τον Αύγουστο στο 8 τοις εκατό, ενώ στην ευρωζώνη η μέση ανεργία ήταν 8,8 τοις εκατό. Στην Ελλάδα τον Ιούνιο το ποσοστό ανεργίας ήταν 9,2 τοις εκατό και έκτοτε δεν σημειώθηκε μεταβολή.

    [10] ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΕΣ

    Σοβαρά προβλήματα αναμένεται να προκαλέσει στην αγορά η επ αόριστον απεργία στην οποία κατήλθαν από το πρωί οι μεταφορείς βαρέων οχημάτων διαμαρτυρόμενοι για το νέο εναρμονιστικό νομοσχέδιο που ψήφισε η Βουλή, το οποίο τους απαγορεύει να πωλούν την άδεια μεταφοράς Αλφα, μετά την αφυπηρέτησή τους. Οι τέσσερις χιλιάδες πεντακόσιοι οδηγοί, διαμαρτύρονται επίσης για την απαίτηση να παρακάθονται σε εξετάσεις για να αποκτήσουν άδεια οδηγού μεταφοράς Αλφα. Η αποχή των μεταφορέων άρχισε στους χώρους εκκίνησης για την εργασία τους ώστε να μην υπάρξει πιθανότητα απεργοσπαστικών ενεργειών.

    [11] ΠΙΤΤΟ ΦΟΡΤΗΓΑ

    Βεβιασμένη και πολύ πρόωρη χαρακτήρισε την απεργία των οδηγών φορτηγών ο πρόεδρος της Επιτροπής Συγκοινωνιών της Βουλής Νίκος Πιττοκοπίτης. Υπενθύμισε στους απεργούς ότι διεξάγεται μελέτη για εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα. Ο κύριος Πιττοκοπίτης ανέφερε ακόμα ότι ο κυπριακός λαός καλείται να πληρώσει το οικονομικό τίμημα της απόφασης του για ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαική Ενωση.

    [12] ΚΕΒΕ ΑΠΕΡΓΙΑ

    Το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, με ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει εκβιαστική και αδικαιολόγητη την απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών αυτοκινήτων. Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η απεργία προκαλεί άμεσες και δυσμενείς επιπτώσεις όχι μόνο στο εξαγωγικό και εισαγωγικό εμπόριο, αλλά και στο σύνολο της οικονομίας. Οι ρυθμίσεις στις οποίες αντιτίθενται οι απεργοί, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, έχουν εγκριθεί από την βουλή και αποτελούν υποχρέωση για την εναρμονιστική πορεία της Κύπρου.

    [13] ΒΟΥΛΗ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ

    Το διοικητικό συμβούλιο και η διεύθυνση του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής δεν προσήλθε στην πρωϊνή, προγραμματισμένη, συνεδρίαση της Επιτροπής Υγείας της Βουλής, γεγονός που προκάλεσε τις έντονες επικρίσεις βουλευτών όλων των κομμάτων. Η συνεδρίαση είχε αποφασισθεί μετά τη διαπίστωση εκ μέρους της κυβέρνησης προβλημάτων διοίκησης και σχέσεων μεταξύ του επιστημονικού προσωπικού του Ινστιτούτου. Η Βουλευτής Ελένη Θεοχάρους, η οποία ενέγραψε το θέμα, κατέθεσε εισηγητική έκθεση λεγοντας ότι θα πρέπει να κληθεί ο διευθυντής του Ινστιτούτου Αντης Νικολαίδης, ο οποίος στο παρελθόν είχε καταγγείλει ότι χάνονται χρήματα από το Ινστιτούτο, να δώσει εξηγήσεις εάν κάποιοι έκλεψαν και πόσα από το Ινστιτούτο. Η κυρία Θεοχάρους τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει διαφάνεια στον τρόπο που διατίθενται ποσά που εισπράττονται είτε από κρατική χορηγία εκατομμυρίων λιρών, είτε από εισφορές μέσω του ραδιομαραθωνίου και του τέλεθον.

    [14] ΛΗΣΤΕΙΑ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ

    Κουκουλοφόροι λήστεψαν στις πέντε το πρωί αρτοποιείο στη λεωφόρο Τσερίου στον Στρόβολο. Με την απειλή μαχαιριού ακινητοποίησαν την υπάλληλο και πήραν όλα τα χρήματα που βρίσκονταν στο ταμείο, τα οποία όμως δεν ξεπερνούσαν τις εκατό λίρες, και εξαφανίστηκαν.

    [15] ΚΛΟΠΗ ΦΡΕΤΕΡΙΚ

    Πέντε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και ένα πύργο ηλεκτρονικού υπολογιστή αξίας πεντέμισυ χιλιάδων λιρών, έκλεψαν χθες βράδυ άγνωστοι από το κολλέγιο "Φρέντερικ" στη Λευκωσία. Την κλοπή κατήγγειλε το πρωί στην αστυνομία, ο υπεύθυνος του Τμήματος Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του κολλεγίου.

    [16] ΠΕΡΙΛΗΨΗ

    Η οργάνωση Ισλαμική Διάσκεψη όχι μόνο αναγνωρίζει την νόμιμη κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά υποστηρίζει την πολιτική της Κυβέρνησης και χαρακτηρίζει "νίκη" την εκλογή του προέδρου Παπαδόπουλου.

    Υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν της διαίρεσης και της κατοχής στην Κύπρο, δηλώνει ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας.

    Ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνυ Μπλερ συναντήθηκε με τον Μεχμέτ Αλι Ταλάτ.

    Ο Ταγίπ Ερτογαν ισχυρίζεται ότι αντίκεται στα κριτήρια της Κοπεγχάγης η αποδοχή της Κύπρου από την Ευρωπαϊκή Ενωση, χωρίς τους Τουρκοκύπριους.

    Οι Γκρίζοι Λύκοι και το Εθνικό Λαϊκό Κίνημα απειλούν δημοσιογράφους της Αφρίκα.

    Αύξηση τρία σεντ στο ακάθαρτο πετρέλαιο και 20 σεντ στα τσιγάρα.

    Απεργούν σήμερα οι φορτηγατζήδες.

    Η Κύπρος έχει το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας μεταξύ των υπό ένταξη χωρών.

    [17] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού.

    Σήμερα οι νεφώσεις πυκνώνουν και κατά διαστήματα πέφτουν τοπικές βροχές και σημειώνονται μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι, νοτιανατολικοί, ασθενείς έως μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ, και στις περιοχές των καταιγίδων μεταβλητοί έως πέντε μποφόρ. Η θάλασσα γενικά είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 28 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 27 στα παράλια και στους 19 στα υψηλότερα ορεινά. Απόψε, παροδικές νεφώσεις πιθανόν να φέρουν λίγες βροχές κυρίως στα ανατολικά παράλια, αλλά αργότερα ο καιρός θα καταστεί παντού κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βοειοδυτικοί έως βορειανατολικοί, ασθενείς δύο έως τριών μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 18 στα παράλια και στους 12 στα υψηλότερα ορεινά.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Thursday, 2 October 2003 - 14:06:05 UTC