Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 03-08-22

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ
  • [02] ΦΟΝΙΚΟ ΜΕΣΑ
  • [03] ΚΟΥΛΕΝΤΗΣ ΕΡΕΥΝΕΣ
  • [04] ΑΚΕΛ ΛΑΡΝΑΚΑ
  • [05] ΚΙΣΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
  • [06] ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΚ
  • [07] ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΠΙΘΕΣΗ
  • [08] ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
  • [09] ΜΕΣΗ ΑΠΕΙΛΕΣ
  • [10] ΡΩΣΙΑ ΝΕΚΡΟΙ
  • [11] ΝΙΓΗΡΙΑ ΝΕΚΡΟΙ
  • [12] ΚΑΝΑΔΑΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑ
  • [13] ΥΠΕΣ ΠΑΦΟΥ
  • [14] ΚΥΠΡΟΣ ΟΕ
  • [15] ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ
  • [16] ΣΕΙΣΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟ
  • [17] ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ
  • [18] ΠΕΡΙΛΗΨΗ
  • [19] ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/8/03

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ

    Υπό οκταήμερη κράτηση ο ύποπτος για το φόνο του Γεώργιου Μελή χθες στην κτηνοτροφική περιοχή Ιδαλίου.

    Η ηγεσία της Αστυνομίας δεν αποκλείει συμπαιγνία ή συνεργασία αστυνομικών με τους δράστες της κλοπής αυτοκινήτου μέσα από την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας.

    Ενώπιον του Υπουργού Εσωτερικών το πόρισμα της έρευνας για την Τουρκοκύπρια στην οποία δεν επετράπη η είσοδος στην Κύπρο. Του θέματος θα επιληφθεί το Υπουργικό Συμβούλιο.

    Με ανελέητες επιθέσεις απειλεί τις ισλαμικές οργανώσεις Παλαιστινίων το Ισραήλ ενώ δεν αποκλείει ευρείας κλίμακας επίθεση στη Γάζα.

    Εννέα Ρώσοι στρατιώτες νεκροί από έκρηξη νάρκης στη Τσετσενία.

    Αρχίζει αύριο στο Παρίσι το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου. Απευθείας μεταδόσεις καθημερινά από το ΡΙΚ.

    [02] ΦΟΝΙΚΟ ΜΕΣΑ

    Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας διέταξε την οκταήμερη κράτηση του Λουκά Σιακαλλή, 77 ετών, πρόσφυγα από την Τύμπου, ο οποίος συνελήφθη ως ύποπτος για το χθεσινό φόνο στην κτηνοτροφική περιοχή Ιδαλίου.

    Οπως κατατέθηκε στο δικαστήριο, ο ύποπτος πυροβόλησε το Γεώργιο Μελή εξήντα έξι ετών, εκτοπισμένο από την Αφάνεια, στη διάρκεια λογομαχίας.

    Υποπτος και θύμα είχαν γειτονικά κτηνοτροφικά υποστατικά και φέρονται να συζήτησαν για το γεγονός ότι ο Μελής έβγαζε το κοπάδι του έξω από τη μάντρα, ενώ ήταν μολυσμένο με βρουκέλα. Σύμφωνα με μαρτυρία, ο ύποπτος πήρε το κυνηγετικό του όπλο και πυροβόλησε όταν το θύμα άρχισε να βρίζει και να ρίχνει πέτρες.

    Η νενομισμένη νεκροψία επί της σορού του θύματος θα διενεργηθεί σήμερα από την ιατροδικαστή Ελένη Αντωνίου.

    [03] ΚΟΥΛΕΝΤΗΣ ΕΡΕΥΝΕΣ

    Ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας Χαράλαμπος Κουλέντης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπήρξε συμπαιγνία ή συνεργασία αστυνομικών με τους δράστες της κλοπής του αυτοκινήτου μέσα από την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας. Σε δηλώσεις στο Τρίτο, ο κύριος Κουλέντης είπε ότι εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα στις έρευνες για εξιχνίαση της υπόθεσης. Πέραν της πειθαρχικής έρευνας, είπε, διεξάγεται και ποινική. Ο κύριος Κουλέντης τόνισε ότι στόχος είναι να ολοκληρωθεί η έρευνα το ταχύτερο δυνατό, ώστε να καταλογισθούν οι ευθύνες εκεί που υπάρχουν καί να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους όσοι δεν ευθύνονται. Ανέφερε ακόμα ότι εκ πρώτης όψεως φαίνεται πως κάποια άτομα έχουν περιπέσει σε πειθαρχικά αδικήματα, και τόνισε την αποφασιστικότητα της Αστυνομίας να διαλευκάνει την υπόθεση ανεξαρτήτως κόστους. Δεν θα ανεχθούμε, είπε, και θα πατάξουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά οποιουδήποτε μέλους μας. Ο υπαρχηγός της αστυνομίας ανέφερε ότι ο νόμιμος ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου που καταστράφηκε θα αποζημιωθεί.

    [04] ΑΚΕΛ ΛΑΡΝΑΚΑ

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού υποστήριξε ότι αυτό που συνέβη στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας, είναι απότοκο καταστάσεων που επικρατούσαν εδώ και χρόνια.

    Η κυβέρνηση, είπε ο κύριος Κυπριανού, χρειάζεται χρόνο στις προσπάθειες που καταβάλλει για να αλλάξει κάποια πράγματα και η προσπάθεια, πρόσθεσε, κάποιων να της επιρρίψουν την ευθύνη για την κατάσταση στο αστυνομικό σώμα είναι ατυχής και αποσκοπεί να καλύψει τις δικές τους αδυναμίες.

    Υποστήριξε επίσης ότι για κάτι που συνέβη στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας την ευθύνη δεν μπορεί να την φέρει ο Αρχηγός Αστυνομίας.

    Ο κύριος Κυπριανού χαρακτήρισε λανθασμένη και ατυχή την προσέγγιση του ΔΗΣΥ ότι το περιστατικό δεν θα συνέβαινε εάν εγκρίνονταν από τη Βουλή σχετικοί κανονισμοί.

    Το ΑΚΕΛ, είπε, δεν βιάζεται να καταδικάσει κανένα και θα αναμένει το πόρισμα των ερευνών.

    [05] ΚΙΣΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

    Το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών Εδέκ αναφέρει ότι η ολιγωρία και η αμέλεια που επεδείχθη από αστυνομικά όργανα, τραυματίζει καίρια το κύρος της Αστυνομίας και υπονομεύει την εμπιστοσύνη των πολιτών προς το Σώμα. Με ανακοίνωση του, το Κίνημα προσθέτει ότι το θλιβερό αυτό περιστατικό καταδεικνύει την ανάγκη δραστικών και θεσμικών αλλαγών στην Αστυνομία. Εκφράζει παράλληλα στήριξη στους χειρισμούς του Υπουργού Δικαιοσύνης, τον οποίο καλεί να προχωρήσει στις ανακαίες τομές, που θα καταστήσουν την Αστυνομία άξια να επιτελεί το ρόλο και την αποστολή της.

    [06] ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΚ

    Ενώπιον του Υπουργού Εσωτερικών είναι το πόρισμα της έρευνας σχετικά με τη γνωστή υπόθεση της Τουρκοκυπρίας στην οποία δεν επετράπη η είσοδος στην Κύπρο μέσω του αεροδρομίου Λάρνακας. Οπως δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Ανδρέας Χρίστου, το θέμα θα συζητηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο και θα λάβει αποφάσεις. Σε ερώτηση εάν η ίδια η Τουρκοκύπρια έχει διαφοροποιήσει τις προθέσεις της να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ο κύριος Χρίστου είπε ότι πρόκειται για άνθρωπο καλών προθέσεων, η οποία όμως φαίνεται ότι βρίσκεται υπό την πίεση άλλων παραγόντων. Σε άλλη ερώτηση, ο Υπουργός Εσωτερικών είπε ότι μόνο μια αίτηση Ελληνοκυπρίου προς το καθεστώς Ντενκτάς για καταβολή αποζημιώσεων, παραμένει σε ισχύ και πρόσθεσε ότι καταβάλλονται προσπάθειες από διάφορους παράγοντες για το όλο θέμα.

    [07] ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΠΙΘΕΣΗ

    Ο Υπουργός Εσωτερικών Ανδρέας Χρίστου κάλεσε αυτούς που κάμνουν λόγο για κλίμα τρομοκρατίας στην Δημόσια Υπηρεσία, να θυμηθούν τις αλήστου μνήμης εποχές, όταν ανώτεροι Δημόσιοι Υπάλληλοι και ολόκληρα Δικοικητικά Συμβούλια Οργανισμών υποχρεώνονταν να υποβάλουν παραιτήσεις. Ο κύριος Χρίστου εξαπέλυσε επίθεση κατά της προηγούμενης Κυβέρνησης, με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Αλήθεια", περί τρομοκρατίας στη Δημόσια Υπηρεσία. Ο κύριος Χρίστου απέρριψε τις καταγγελίες και χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη Δημοσια Υπηρεσία ώς την καλύτερη από ποτέ, σε αντίθεση με το 1993, όταν, όπως είπε, ανώτεροι αστυνόμοι, ο Διευθυντής των Κυπριακών Αερογραμμών και Διοικητικά Συμβούλια ημικρατικών οργανισμών υποχρεώθηκαν σε παραιτήσεις. Τότε, πρόσθεσε, εκατοντάδες αστυνομικοί μετακινήθηκαν πολλές φορές, λόγω των πολιτικών τους φρονημάτων.

    [08] ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

    Ως τον πιό θερμό μήνα για την ενταξιακή πορεία της Κύπρου χαρακτήρισε το Σεπτέμβριο ο συντονιστής εναρμόνισης Τάκης Χατζηδημητρίου.

    Σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση με τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο, ο κύριος Χατζηδημητρίου επεσήμανε ότι εντός του Σεπτεμβρίου ολοκληρώνεται η συγκέντρωση στοιχείων βάσει των οποίων θα συνταχθεί η τελική έκθεση της Επιτροπής προς το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την πορεία εναρμόνισης της Κύπρου.

    Από την έκθεση, πρόσθεσε, θα εξαρτηθεί η εκτίμηση του Συμβουλίου καθώς και η αντιμετώπιση της Κύπρου ως υποψήφιας χώρας.

    Ο κύριος Χατζηδημητρίου είπε ότι βρίσκεται σε στενότατη συνεργασία με τους υπουργούς για κατάθεση στο Υπουργικό Συμβούλιο όσων εναρμονησιακών νομοσχεδίων έχουν ετοιμασθεί, ώστε να προωθηθούν για μελέτη στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και στις 18 Σεπτεβρίου να τεθούν ενώπιον της ολομέλειας της Βουλής.

    [09] ΜΕΣΗ ΑΠΕΙΛΕΣ

    Με ανελέητες επιθέσεις προειδοποιεί το Ισραήλ τις φανατικές ισλαμικές οργανώσεις, ενώ Χαμάς και Τζιχάτ εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, τονίζοντας ότι θέτουν τέλος στην εκεχειρία μετά τη δολοφονία ηγετικού στελέχους της Χαμάς. Ισραηλινή πηγή ασφαλείας προειδοποίησε τους παλαιστίνιους ότι η δολοφονία του Αμπού Σανάπ είναι μόνο η αρχή, τονίζοντας ότι θα ακολουθήσουν σοβαρά κτυπήματα εναντίον της υποδομής της τρομοκρατίας. Δε απέκλεισε μάλιστα την ανάληψη ευρείας κλίμακας στρατιωτική δράση στη Γάζα, με στόχο την πόλη Ράφα, στα σύνορα με την Αίγυπτο. Ο ισραηλινός στρατός απέκοψε το πρωί στα δύο τη Λωρίδα της Γάζας, εγκαθιστώντας και πάλι στρατιωτικό φυλάκιο στην κεντρική οδική αρτηρία που συνδέει το βόρειο με το νότιο τμήμα της περιοχής. Στο μεταξύ, εκφράζονται φόβοι για ισραηλινή επιδρομή στο αρχηγείο του Γιάσερ Αραφατ στη Ραμάλα, γεγονός που ανάγκασε είκοσι μέλη της Οργάνωσης Ταξιαρχίες των Μαρτύρων του Αλ Ακσα, που βρίσκονταν υπό κράτηση στο αρχηγείο του Αραφάτ, να το εγκαταλείψουν.

    [10] ΡΩΣΙΑ ΝΕΚΡΟΙ

    Εκρηξη νάρκης στην Τσετσενία προκάλεσε το θάνατο εννέα Ρώσων στρατιωτών και τον τραυματισμό δύο. Η νάρκη εξερράγη σε κοντινή απόσταση από ρωσική στρατιωτική αυτοκινητοπομπή, σε περιοχή κοντά στην πρωτεύουσα Γκρόζνι. Αξιωματικός στο Αρχηγείο των Ρωσικών Δυνάμεων στην Τσετσενία δήλωσε ότι δύο άνδρες, με στολή παραλλαγής, πυροδότησαν τη νάρκη, που είχε τοποθετηθεί σε μικρό αυτοκίνητο. Ομάδες ασφαλείας άρχισαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δύο δραστών της επίθεσης.

    [11] ΝΙΓΗΡΙΑ ΝΕΚΡΟΙ

    Στη πόλη Ουόρι στη Νότια Νιγηρία εκατόν άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από χίλιοι τραυματίστηκαν στη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ αντίπαλων παρατάξεων. Τους αριθμούς των θυμάτων στις συγκρούσεις, που συντάραξαν την πόλη την περασμένη βδομάδα, ανακοίνωσε σήμερα ο Νιγηριανός Ερυθρός Σταυρός. Νωρίτερα ο Ερυθρός Σταυρός είχε δηλώσει ότι είχε επιβεβαιωθεί ο θάνατος οκτώ ατόμων και ο τραυματισμός πενηντατεσσάρων.

    [12] ΚΑΝΑΔΑΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑ

    Στο δυτικό Καναδά πέντε χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους όταν δασική πυρκαγιά επεκτάθηκε πέραν των ορίων του δάσους, απειλώντας κατοικημένες περιοχές στην πόλη Κελόουνα στην επαρχία της Βρετανικής Κολομβίας. Η φωτιά, που μαίνεται από τις δεκαέξι Αυγούστου, πιστεύεται ότι ξεκίνησε από κεραυνό. Λόγω των δυνατών ανέμων, η φωτιά θεωρείται επικίνδυνη και για τις γύρω περιοχές. Η Βρετανική Κολομβία ζει μια από τις χειρότερες περιόδους δασικών πυρκαγιών εδώ και δεκαετίες, καθώς η έλλειψη βροχών επιδεινώνει την κατάσταση.

    [13] ΥΠΕΣ ΠΑΦΟΥ

    Ο Υπουργός Εσωτερικών Ανδρέας Χρίστου διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση θα παράσχει κάθε δυνατή στήριξη στις μικρές κοινότητες, οι οποίες προσπαθούν να αναπτυχθούν μέσα σε δύσκολες συνθήκες για την ύπαιθρο. Ο κύριος Χρίστου επισκέφθηκε τις κοινότητες Λέμπας και Ανδρολύκου, στην Πάφο, στις οποίες κατοικούν λίγα άτομα, κυρίως πρόσφυγες, και συζήτησε τα προβλήματα του αντιμετωπίζουν. Η Κυβέρνηση, είπε, ενδιαφέρεται να στηρίξει πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν στη διατήρηση των τουρκοκυπριακών χωριών. Ο κύριος Χρίστου ανέφερε επίσης ότι θα γίνουν μελέτες για βελτίωση της κατάστασης αναφορικά με την εντατική λατόμευση, που αποτελεί το σημαντικότερο πρόβλημα της περιοχής. Στην Κοινότητα Λέμπας ο Υπουργός Εσωτερικών ενημερώθηκε για τον προγραμματισμό του Κοινοτικού Συμβουλίου για μετατροπή της εξαιρετικής φυσικής καλλονής κοιλάδας, σε πάρκο αναψυχής και ανάπαυσης.

    [14] ΚΥΠΡΟΣ ΟΕ

    Το προσωπικό των υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο τίμησε τη μνήμη των θυμάτων της πολύνεκρης έκρηξης στα γραφεία του διεθνούς οργανισμού στη Βαγδάτη, με επιμνημόσυνη τελετή στο αρχηγείο της Δύναμης στη Λευκωσία. Επιμνημόσυνο λόγο είπε ο Αναπληρωτής Ειδικός Αντιπρόσωπος του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, Ζμπίκνιεφ Βλόσοβιτς. Στην τελετή παρευρέθηκαν τα μέλη του προσωπικού της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, αντιπρόσωποι όλων των αποσπασμάτων που υπηρετούν στη δύναμη και μέλη των διαφόρων υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο.

    [15] ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ

    Το Υπουργείο Παιδείας, με αφορμή διαφήμιση Ιδιωτικής Σχολής Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με την οποία αυτοονομάζεται ως ένα από τα οκτώ καλύτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα στον κόσμο, ανακοινώνει ότι οι ιδιωτικές σχλές έχουν εγγραφεί και λειτουργούν ως σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και όχι ως πανεπιστημιακά ιδρύματα. Το Υπουργείου Παιδείας υπενθυμίζει ότι η χρήση του όρου Πανεπιστήμιο, ή πολυτεχνείο, δεν επιτρέπτεται, βάσει νομοθεσίας. Προειδοποιεί επίσης ότι μέσω του διαδικτύου διαφημίζονται Εκπαιδευτικά Ιδρύματα ως Πανεπιστήμια.

    [16] ΣΕΙΣΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟ

    Σεισμική δόνηση μεγέθους τεσσάρων κόμμα δύο βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, σημειώθηκε το πρωί στη Θεσσαλονίκη, προκαλώντας πανικό στους κατοίκους. Ο σεισμός, ο οποίος έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε παραθαλάσσιες περιοχές στο νότιο τμήμα της χερσονήσου της Σιθωνίας, δεν προκάλεσε ζημιές. Το επίκεντρο του εντοπίστηκε σε απόσταση εκατόν είκοσι χιλιομέτρων νοτιοανατολικά από την πόλη της Θεσσαλονίκης.

    [17] ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ

    Αρχίζει αύριο Σάββατο στό Παρίσι, το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός τού καλοκαιριού, το ένατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου. Στή διοργάνωση θά συμμετάσχουν χίλιοι εννιακόσιοι αθλητές από διακόσιες-τρεις χώρες. Η Κύπρος θά συμμετάσχει στή διοργάνωση μέ πέντε αθλητές καί τρείς αθλήτριες. Τό ΡΙΚ ΕΝΑ θά μεταδίδει απευθείας καθημερινά τή μεγάλη αυτή αθλητική διοργάνωση,η οποία θά ολοκληρωθεί στίς 31 Αυγούστου. Η αυριανή μετάδοση τής πρώτης ημέρας τών αγώνων από το ΡΙΚ ΕΝΑ, θά αρχίσει στίς 11 καί 15 τό πρωί, ενώ η απογευματινή μετάδοση θά αρχίσει στίς 5 καί 15 τό απόγευμα.

    [18] ΠΕΡΙΛΗΨΗ

    Υπό οκταήμερη κράτηση ο ύποπτος για το φόνο του Γεώργιου Μελή χθες στην κτηνοτροφική περιοχή Ιδαλίου.

    Η ηγεσία της Αστυνομίας δεν αποκλείει συμπαιγνία ή συνεργασία αστυνομικών με τους δράστες της κλοπής αυτοκινήτου μέσα από την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας.

    Ενώπιον του Υπουργού Εσωτερικών το πόρισμα της έρευνας για την Τουρκοκύπρια στην οποία δεν επετράπη η είσοδος στην Κύπρο. Του θέματος θα επιληφθεί το Υπουργικό Συμβούλιο.

    Με ανελέητες επιθέσεις απειλεί τις ισλαμικές οργανώσεις Παλαιστινίων το Ισραήλ ενώ δεν αποκλείει ευρείας κλίμακας επίθεση στη Γάζα.

    Εννέα Ρώσοι στρατιώτες νεκροί από έκρηξη νάρκης στη Τσετσενία.

    Αρχίζει αύριο στο Παρίσι το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου. Απευθείας μεταδόσεις καθημερινά από το ΡΙΚ.

    [19] ΚΑΙΡΟΣ

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες νεφώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι μέτριοι θαλάσσιοι τριών έως τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία, στους 38 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 35 στα νότια παράλια, στους τριάντα-ένα στα δυτικά και στους 29 στα ψηλότερα ορεινά.

    Απόψε θα σχηματισθεί σε μερικές περιοχές ομίχλη και χαμηλή νέφωση.

    Οι άνεμοι θα τραπούν σε ασθενείς βορειοδυτικούς δύο έως τριών μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους 25 βαθμούς στο εσωτερικο, στους 23 στα παράλια και στους 19 στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.

    Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Friday, 22 August 2003 - 14:33:41 UTC