Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 03-08-21

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ
  • [02] ΕΡΕΛ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ
  • [03] ΑΦΡΙΚΑ ΕΡΕΛ
  • [04] ΕΠΟΙΚΟΙ ΝΤΕΝΚΤΑΣ
  • [05] ΝΤΕΝΚΤΑΣ
  • [06] ΤΑΛΑΤ
  • [07] ΕΠΟΙΚΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ
  • [08] ΤΑΣΣΟΣ ΕΔΑΔ
  • [09] ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΕΡΕΥΝΑ
  • [10] ΟΧΗΜΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΣ
  • [11] ΔΗΚΟ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ
  • [12] ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΑ
  • [13] ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ ΚΛΟΠΗ
  • [14] ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ
  • [15] ΓΑΖΑ ΙΣΡΑΗΛ
  • [16] ΠΕΡΙΛΗΨΗ
  • [17] ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 21/8/03

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ

    Την ίδρυση νέου κόμματος με την ονομασία '' Λύση και Ενταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση '' εξήγγειλε σήμερα ο Αλι Ερελ, πρόεδρος του τουρκοκυπριακού εμπορικού επιμελητηρίου.

    Η Αφρίκα τον επικρίνει ότι διασπά την αντιπολίτευση.

    Υπηκοότητα σε πενήντα χιλιάδες εποίκους παραχωρεί ο Ραούφ Ντενκτάς για να κερδίσει τις παράνομες βουλευτικές εκλογές.Θορυβήθηκε από τις δημοσκοπήσεις που δίδουν την νίκη στην αντιπολίτευση.

    Ο πρόεδρος Παπαδόπουλος διαβεβαιώνει ότι η ελληνική κυπριακή πλευρά είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις τουρκικές μεθοδεύσεις στο Συμβούλιο της Ευρώπης για το θέμα των περιουσιών στα κατεχόμενα.

    Αρχισε η έρευνα για την υπόθεση της κλοπής αυτοκινήτου με τεκμήρια για εγκληματικές ενέργειες, από τον κεντρικό αστυνομικό σταθμό Λάρνακας.

    Ενώπιον της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού καταγγελία ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού για πιθανή κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης από την Κοπ και τη ΛουμιέρΤι- Βι για τα δικαιώματα μετάδοσης αγώνων του κυπριακού ποδοσφαίρου.

    [02] ΕΡΕΛ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ

    Νέο κόμμα, με την επωνυμία "Λύση και Ενταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση", ίδρυσε στα κατεχόμενα, ο Πρόεδρος του Τουρκοκυπριακού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Αλί Ερέλ.

    Ανακοινώνοντας το πρωί την ίδρυση και το πρόγραμμα του νέου κόμματος, ο κύριος Ερέλ ανέφερε ότι βασικός στόχος του θα είναι η λύση, με βάση το σχέδιο Ανάν και η ένταξη μιας επανενωμένης Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, την 1η Μαίου του 2004.

    Ερωτηθείς για το ποσοστό, το οποίο επιδιώκει να συγκεντρώσει το νέο κόμμα, ο Αλί Ερέλ απάντησε ότι δεν ενδιαφέρεται για συγκεκριμένο ποσοστό, αλλά για το σύνολο των ψήφων που θα συγκεντρώσουν στις παράνομες εκλογές τα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης. Αυτό, είπε, πρέπει να ξεπερνά το εξήντα τοις εκατόν.

    Διευκρίνισε, επίσης, ότι έχει ήδη συζητήσει με τους άλλους δύο σχηματισμούς της αντιπολίτευσης, των οποίων ηγούνται οι κύριοι Ακιντζι και Ταλάτ το ενδεχόμενο συνεργασίας μετά τις εκλογές.

    Και οι δύο τουρκοκύπριοι πολιτικοί αρχηγοί εξέφρασαν την ετοιμότητά τους για συνεργασία με το νεοσύστατο κόμμα.

    Σε ερώτηση εάν η παραμονή του Ντενκτάς στη λεγόμενη προεδρία του ψευδοκράτους, θα δυσκολέψει τους στόχους της αντιπολίτευσης, εάν κερδίσει τις παράνομες εκλογές, ο κύριος Ερέλ κάλεσε τον Ντενκτάς, σε αυτή την περίπτωση είτε να παραιτηθεί είτε να μείνει στο λεγόμενο Προεδρικό Μέγαρο και να... παίζει με τα εγγονάκια του.

    [03] ΑΦΡΙΚΑ ΕΡΕΛ

    Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα '' Αφρίκα '' επικρίνει τον Αλί Ερέλ για την απόφασή του να προχωρήσει στην ίδρυση κόμματος.

    Η Αφρίκα γράφει ότι ενώ πρότινος ο Ερέλ δήλωνε ότι η αντιπολίτευση πρέπει να στραφεί με μια φωνή κατά του στάτους κβο, τώρα προχωρεί στην ίδρυση κόμματος.

    [04] ΕΠΟΙΚΟΙ ΝΤΕΝΚΤΑΣ

    Υπηκοότητα σε πενήντα χιλιάδες εποίκους παραχωρεί το καθεστώς Ντενκτάς για να ψηφίσουν τους υποψηφίους των κομμάτων, τα οποία στηρίζουν την πολιτική του, στις παράνομες βουλευτικές εκλογές του Δεκεμβρίου.

    Στη λεγόμενη επίσημη εφημερίδα του καθεστώτος αναφέρεται ότι με απόφαση της ψευδοκυβέρνησης, το ληξιαρχείο, που υπάγεται στο ούτω καλούμενο υπουργείο Εσωτερικών, εκτυπώνει πενήντα χιλιάδες ταυτότητες.

    Στόχος του Ντενκτάς είναι να ανατρέψει το σε βάρος του αποτέλεσμα καθώς όλες οι δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν έως τώρα ότι τις παράνομες εκλογές θα κερδίσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

    Τις απαράδεκτες μεθόδους του κατοχικού ηγέτη κατήγγειλε στο Συμβούλιο της Ευρώπης ο Τουρκοκύπριος πολιτικός Αλπάϋ Ντουρτουράν.

    Το θέμα είχε φέρει πρόσφατα στη δημοσιότητα η εφημερίδα '' Αφρίκα '' η οποία κατήγγειλε το καθεστώς Ντενκτάς ότι επιδιώκει να αλλοιώσει το αποτέλεσμα των παράνομων εκλογών, δίδοντας ταυτότητες σε χιλιάδες εποίκους για να ψηφίσουν τα κόμματα της απερχόμενης ψευδοκυβέρνησης.

    [05] ΝΤΕΝΚΤΑΣ

    Ο Ραούφ Ντενκτάς θορυβημένος απο τις δημοσκοπήσεις που δίδουν τη νίκη στην αντιπολίτευση στις παράνομες εκλογές του Δεκεμβρίου, κινδυνολογεί και ισχυρίζεται ότι ξένα κέντρα, τα οποία δεν κατονομάζει, υποστηρίζουν τα κόμματα που διαφωνούν με την πολιτική του.

    Η αντιπολίτευση, προσθέτει, προβάλλει τις ιδέες και την πολιτική των κέντρων αυτών που συνοψίζονται στο ότι η λύση του Κυπριακού θα φέρει τη λύτρωση των Τουρκοκυπρίων, πλούτη και θα ανοίξει ο δρόμος της Τουρκίας προς την Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Σε συνέντευξη στην τουρκική εφημερίδα '' Κοτζάελη '' ο Ντενκτάς προβάλλει επίσης τον ισχυρισμό ότι η εκλογική δύναμη της αντιπολίτευσης δεν ξεπερνά το είκοσι-πέντε έως το τριάντα τοις εκατόν των ψήφων.

    Υποστηρίζει ακόμη ότι οι Τουρκοκύπριοι ψηφοφόροι βλέπουν τις στενές σχέσεις της αντιπολίτευσης στα κατεχόμενα με τους Ελληνοκυπρίους και ότι δεν πρόκειται να επικρατήσουν τα παιγνίδια, κατά την έκφρασή του, για απομάκρυνση των Τουρκοκυπρίων από την Τουρκία.

    [06] ΤΑΛΑΤ

    Ο αρχηγός του Ρεπουπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Μεχμέτ Αλί Ταλάτ δήλωσε ότι θα αρχίσουν οι αλλαγές στη βόρεια Κύπρο, όπως αποκάλεσε τα κατεχόμενα, από την επομένη της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των λεγόμενων εκλογών του Δεκεμβρίου.

    Υποστήριξε επίσης ότι οι Τούρκοι και οι ξένοι επενδυτές θα βλέπουν διαφορετικά τα κατεχόμενα αν νικητές θα είναι οι δυνάμεις της λύσης του Κυπριακού και της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Μιλώντας σε περιοδεία σε κατεχόμενα χωριά ο Ταλάτ επανέλαβε ότι το σχέδιο Αναν προσφέρεται για λύση του Κυπριακού και αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα που περιλαμβάνει το σχέδιο υπέρ των Τουρκοκυπρίων.

    [07] ΕΠΟΙΚΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

    Ευκαιρία για τους εποίκους να αποκτήσουν τα ίδια δικαιώματα με τους τουρκοκύπριους, χαρακτηρίζει τις παράνομες εκλογές του Δεκεμβρίου, ο πρόεδρός τους Νουρί Τσεβίκελ.

    Μιλώντας στα κατεχόμενα ο Τσεβίκελ είπε ότι είναι ευκαιρία για τους εποίκους να εξασφαλίσουν την ευρωπαϊκή ιθαγένεια, που βασίζεται στο δίκαιο και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    Είπε ακόμη ότι με την ψήφο τους στις παράνομες εκλογές, οι έποικοι θα ζητήσουν από τους υποστηρικτές του στάτους κβό, να λογοδοτήσουν.

    [08] ΤΑΣΣΟΣ ΕΔΑΔ

    Καθησυχαστικός ως προς τις μεθοδεύσεις της Τουρκίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το θέμα των περιουσιών στα κατεχόμενα, παρουσιάστηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος.

    Ο πρόεδρος Παπαδόπουλος διαβεβαίωσε ότι η ελληνική κυπριακή πλευρά έχει προετοιμασθεί κατάλληλα και είναι έτοιμη από τον Απρίλιο, να αντιμετωπίσει όλα τα ενδεχόμενα.

    Επιβεβαιώνοντας πληροφορίες ότι στις 16 Σεπτεμβρίου θα συναντηθεί στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας διευκρίνησε ότι η συνάντηση δεν σχετίζεται με τις τουρκικές μεθοδεύσεις για το θέμα των περιουσιών.

    Ο πρόεδρος Παπαδόπουλος μιλούσε το πρωί στους δημοσιογράφους πριν από τη συνάντησή του με τον πρόεδρο των Ενωμένων Δημοκρατών Γιώργο Βασιλείου.

    [09] ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΕΡΕΥΝΑ

    Αρχισε το πρωί η έρευνα για διαλεύκανση της υπόθεσης κλοπής αυτοκινήτου από τον περιφραγμένο χώρο του κεντρικού Αστυνομικού Σταθμού Λάρνακας.

    Σε δηλώσεις το πρωί στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Δώρος Θεοδώρου είπε ότι στόχος είναι να γίνει ολοκληρωμένη έρευνα και να υπάρξει πόρισμα το ταχύτερο δυνατό.

    Ο κύριος Θεοδώρου χαρακτήρισε πολύ σοβαρό το περιστατικό, αλλά απέφυγε να επεκταθεί, λέγοντας ότι η σκυτάλη βρίσκεται τώρα στα χέρια των υπευθύνων, σύμφωνα με το νόμο, για διεξαγωγή της έρευνας.

    Χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι η υπόθεση της κλοπής του αυτοκινήτου πλήττει το κύρος της αστυνομίας και του κράτους και γι αυτό επιβάλλεται η διαλεύκανση της υπόθεσης, για να καταλογισθούν ευθύνες και να επιβληθούν ποινές, εκει που πρέπει.

    [10] ΟΧΗΜΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΣ

    Για την κλοπή του αυτοκινήτου έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρνακας Σάββας Χαϊλής και ο Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Επιχειρήσεων Ανδρέας Κρόκος, ακόμη δύο αξιωματικοί, ένας λοχίας και δύο ειδικοί αστυφύλακες.

    Εναντίον τους διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα, με ερευνώντα λειτουργό το Βοηθό Αρχηγό Διοίκησης Γιώργο Παναγιώτου.

    Το όχημα εντοπίστηκε πριν από τρεις ημέρες στη Λάρνακα με πλαστές πινακίδες και μεταφέρθηκε για φύλαξη και εξετάσεις στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας.

    Μετά την κλοπή του βρέθηκε καταστραμμένο από φωτιά.

    [11] ΔΗΚΟ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

    Το Δημοκρατικό Κόμμα εξέφρασε θλίψη και οργή για την κλοπή αυτοκινήτου από την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας, το οποίο, αποτελούσε τεκμήριο για εγκληματικές ενέργειες και είχε ως αποτέλεσμα τον εξευτελισμό της Αστυνομίας και τον τραυματισμό του κύρους της καθώς και του κύρους του κράτους.

    Σε ανακοίνωση το ΔΗΚΟ αναφέρει ότι ανεξάρτητα από τον εντοπισμό και τον καταμερισμό της ευθύνης για το συμβάν, εκείνο που πρώτιστα και κυρίως πρέπει να επιδιωχθεί, είναι η αποκατάσταση και διαφύλαξη του κύρους της Αστυνομίας και του κύρους του κράτους.

    Το ΔΗΚΟ επισημαίνει ότι ουδείς δικαιούται να επιτρέψει ή να ανεχθεί να περιπέσουν σε ανυποληψία το κράτος, οι θεσμοί και τα όργανά του.

    [12] ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΑ

    Τέσσερις νέοι τραυματίστηκαν σοβαρά σε τρία οδικά δυστυχήματα που συνέβησαν από χθές το απόγευμα μέχρι τις πρωινές ώρες.

    Λίγο μετά το μεσημέρι χθές, όχημα που οδηγούσε η Αντρη Κάτση, εικοσιτεσσάρων χρόνων, στη Λεμεσό, συγκρούστηκε με μοτοσυκλέτα που οδηγούσε ο Παναγιώτης Φωτόπουλος, 22 χρόνων από το Σπιτάλι Λεμεσού.

    Ο Φωτόπουλος τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύεται στο γενικό νοσοκομείο Λεμεσού.

    Δεύτερος μοτοσυκλετιστής, ο Μαρίνος Νικολάου, επίσης 22 χρόνων, τραυματίστηκε σοβαρά σε δυστύχημα στη Λευκωσία, όταν αργά χθές το απόγευμα, η μοτοσυκλέτα του συγκρούστηκε με αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Χαράλαμπος Τσιάρτα, εξηντατριών χρόνων.

    Ο Νικολάου νοσηλεύεται στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας με κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

    Αλλοι δύο νεαροί τραυματίστηκαν σοβαρά σε τρίτο τροχαίο που συνέβη λίγο μετά τα μεσάνυκτα στο Παραλίμνι.

    Πρόκειται για Κύπριο δεκαεπτάχρονο και Βρετανό δεκαπεντάχρονο.

    [13] ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ ΚΛΟΠΗ

    Δύο υποθέσεις παράνομης κατοχής αρχαιοτήτων διερευνά η αστυνομία.

    Συγκεκριμένα χθες το απόγευμα η λιμενική αστυνομία εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή του ακρωτηρίου "Κάβο Γκρέκο" να επιπλέει σε σημαδούρα ανέλκυσης αντικειμένων, μια πέτρινη άγκυρα, η οποία πιθανότατα να είναι αρχαίο αντικείμενο.

    Ενας εκπαιδευτής και τέσσερις μαθητές καταδύσεων, οι οποίοι εντοπίσθηκαν σε βάρκα στην περιοχή, παραδέχθηκαν ότι η σημαδούρα τους ανήκει, ενώ παρέδωσαν στους αστυνομικούς ένα πήλινο χέρι αμφορέα.

    Στην ίδια περιοχή εντοπίσθηκαν επίσης χθες το απόγευμα σε βάρκα, δύο πέτρινες άγκυρες και ένα λαιμός αμφορέα.

    Στη βάρκα βρίσκονταν ο ιδιοκτήτης της και ένα άλλο άτομο.

    Και στις δύο περιπτώσεις, οι ανακρινόμενοι ισχυρίσθηκαν ότι δεν γνώριζαν πως επρόκειτο για αντικείμενα αρχαιολογικής αξίας.

    Τα ανευρεθέντα παραλήφθηκαν από το Τμήμα Αρχαιοτήτων για εξετάσεις.

    [14] ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ

    Μια περίπλοκη υπόθεση που αφορά στα δικαιώματα μετάδοσης αγώνων του κυπριακού ποδοσφαίρου καλείται να εξετάσει η Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού.

    Ενώπιον της Επιτροπής βρίσκεται από την περασμένη εβδομάδα καταγγελία ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού για πιθανή κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης από την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, τη Λουμιέρ Τι-Βι και τη Λουμιέρ Σέρβισες.

    Η καταγγελία αναφέρεται στις συμφωνίες για μετάδοση των ποδοσφαιρικών αγώνων του κυπριακού πρωταθλήματος και κυπέλλου, αλλά και για τις χρεώσεις της Λουμιέρ σε άλλα κανάλια για μαγνητοσκοπημένα στιγμιότυπα των αγώνων.

    Την ύπαρξη της καταγγελίας, επιβεβαίωσε στο ΡΙΚ ο Γραμματέας της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού Φάνης Τρύφωνος, ο οποίος ωστόσο απέφυγε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, αφού όπως είπε η Επιτροπή θα λάβει γνώση των καταγγελιών πιθανότατα σε συνεδρία την ερχόμενη Δευτέρα.

    Αν διαπιστωθεί, είπε ο κύριος Τρύφωνος, ότι υπάρχει πρόδηλη βάσιμη καταγγελία, τότε θα ανατεθεί στην Επιτροπή να ετοιμάσει προκαταρκτική έκθεση κατά ποσον υπάρχει εκ πρώτης όψεως παραβίαση της νομοθεσίας.

    [15] ΓΑΖΑ ΙΣΡΑΗΛ

    Μεταδόθηκε πρίν από λίγο ότι Ισραηλινά ελικόπτερα έπληξαν την πόλη της Γάζας με πέντε πυραύλους.Δεν δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

    Η επίθεση εντάσσεται στο πλαίσιο των μέτρων που αποφάσισε το Ισραήλ για στρατιωτική δράση εναντίον φανατικών Ισλαμιστών μετά την επίθεση αυτοκτονίας την Τρίτη το βράδυ στα Ιεροσόλυμα.

    Προηγήθηκαν την αυγή επιδρομές σε τρείς Παλαιστινιακές πόλεις της Δυτικής Οχθης.

    [16] ΠΕΡΙΛΗΨΗ

    Την ίδρυση νέου κόμματος με την ονομασία '' Λύση και Ενταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση '' εξήγγειλε σήμερα ο Αλι Ερελ, πρόεδρος του τουρκοκυπριακού εμπορικού επιμελητηρίου.

    Η Αφρίκα τον επικρίνει ότι διασπά την αντιπολίτευση.

    Υπηκοότητα σε πενήντα χιλιάδες εποίκους παραχωρεί ο Ραούφ Ντενκτάς για να κερδίσει τις παράνομες βουλευτικές εκλογές.Θορυβήθηκε από τις δημοσκοπήσεις που δίδουν την νίκη στην αντιπολίτευση.

    Ο πρόεδρος Παπαδόπουλος διαβεβαιώνει ότι η ελληνική κυπριακή πλευρά είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις τουρκικές μεθοδεύσεις στο Συμβούλιο της Ευρώπης για το θέμα των περιουσιών στα κατεχόμενα.

    Αρχισε η έρευνα για την υπόθεση της κλοπής αυτοκινήτου με τεκμήρια για εγκληματικές ενέργειες, από τον κεντρικό αστυνομικό σταθμό Λάρνακας.

    Ενώπιον της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού καταγγελία ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού για πιθανή κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης από την Κοπ και τη ΛουμιέρΤι- Βι για τα δικαιώματα μετάδοσης αγώνων του κυπριακού ποδοσφαίρου.

    [17] ΚΑΙΡΟΣ

    Αίθριος θα είναι το απόγευμα ο καιρός.

    Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ και στα νότια ως ισχυροί, πέντε μποφόρ.

    Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 39 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 34 στα νότια παράλια, στους 31 στα δυτικά και στους 30 στα υψηλότερα ορεινά.

    Αίθριος θα είναι κι απόψε ο καιρός.Τοπικά στα παράλια θα σχημασθεί ομίχλη και χαμηλή νέφωση.

    Οι άνεμοι αρχικά θα είναι νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς ως μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ, για να καταστούν αργότερα ασθενείς, δύο έως τριών μποφόρ.

    Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 23 στα νότια και τ΄ ανατολικά παράλια, στους 21 στα δυτικά και στους 19 στα υψηλότερα ορεινά.

    Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Thursday, 21 August 2003 - 11:59:48 UTC