Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 03-07-31

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ
  • [02] ΑΝΑΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [03] ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΡΑ
  • [04] ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [05] ΤΟΥΡΚΜΕΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [06] ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
  • [07] ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΜΑΡΚΟΣ
  • [08] ΑΝΑΣΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ
  • [09] ΜΑΡΚΙΔΗΣ ΕΓΓΡΑΦΑ
  • [10] ΚΑΡΟΓΙΑΝ ΕΓΓΡΑΦΑ
  • [11] ΗΜΙΚΡΑΤΙΚΟΙ ΣΗΜΕΡΑ
  • [12] ΚΑΡΟΓΙΑΝ ΗΜΙΚΡΑΤΙΚΟΙ
  • [13] ΑΝΑΣΤΑ ΗΜΙΚΡΑΤΙΚΟΙ
  • [14] ΙΡΑΚ ΣΚΟΤΩΜΟΙ
  • [15] ΙΕΡΕΑΣ ΗΡΩΑΣ
  • [16] ΑΚΑΚΙ ΠΥΡΚΑΓΙΑ
  • [17] ΛΑΡΑ ΦΩΤΙΑ
  • [18] ΠΕΡΙΛΗΨΗ
  • [19] ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 31/07/03

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ

    Ο Κόφι Ανάν αποκλείει ανάληψη νέας πρωτοβουλίας στο Κυπριακό χωρίς γνήσια και πραγματική βούληση από τα δύο μέρη.

    Το Εθνικό Συμβούλιο συνήλθε το πρωί καί συζήτησε τις εξελίξεις στο Κυπριακό καί τρόπους εφαρμογής των μέτρων στήριξης των Τουρκοκυπρίων.

    Ο Ταγίπ Ερντογαν υποστηρίζει ότι η ένταξη της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ενωση θα βοηθήσει σε σύντομη εξεύρεση λύσης του Κυπριακού. Επικαλείται τις συνέπειες της εισβολής για να πλήξει την ένταξη της Κύπρου. Ο Ιλτέρ Τουρκμέν καλεί την Τουρκία να αφήσει τους Τουρκοκυπρίους να αποφασίσουν μόνοι τους.

    Τεχνοκράτες του Υπουργείου Οικονομικών θα μεταβούν στη Γερμανία για να συζητήσουν τις επιπτώσεις από την επανένωση της Κύπρου.

    Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για τα έγγραφα. Ο Νίκος Αναστασιάδης δηλώνει ότι ουσιαστικά δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης Η αντιπολίτευση συντηρεί την αντιπαράθεση για να πλήξει την κυβέρνηση, δηλώνει ο διευθυντής του γραφείου του Προέδρου.

    [02] ΑΝΑΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν απέκλεισε την ανάληψη από μέρους του νέας πρωτοβουλίας στο Κυπριακό με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα. Ο Κόφι Ανάν, που μιλούσε σε δημοσιογραφική διάσκεψη στη Νέα Υόρκη, ρωτήθηκε αν θα αναλάβει νέα προσπάθεια στο Κυπριακό το Φθινόπωρο ή αν θα αναμένει να φύγει πολιτικά από τη μέση ο Ραούφ Ντενκτάς. Είμαστε έτοιμοι, είπε, να παρέμβουμε και πάλι για να βοηθήσουμε από τη στιγμή που υπάρχει γνήσια και πραγματική πολιτική βούληση από μέρους και των δύο μερών. Πρόσθεσε ότι ο κύριος Ντενκτάς υπέβαλε πρόσφατα κάποιες προτάσεις για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, αλλά παρατήρησε ότι η Ελληνοκυπριακή πλευρά απάντησε πως υπάρχει ένα συνετό σχέδιο, μία πρόταση στο τραπέζι, ας προχωρήσουμε σ΄αυτή τη βάση. Ο Γενικός Γραμματέας απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση αν θα επιθυμούσε απομάκρυνση του Ραούφ Ντενκτάς κατά τις εκλογές του ερχομένου Δεκεμβρίου στα κατεχόμενα. Θέση μου, είπε, είναι ότι αν τα μέρη ενδιαφέρονται γνήσια, θα εκτιμήσουμε την κατάσταση. Μέχρι τότε όμως, πρόσθεσε, δε νομίζω ότι θα άξιζε τον κόπο.

    [03] ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΡΑ

    Το Εθνικό Συμβούλιο συνήλθε το πρωί καί συζήτησε τις εξελίξεις στο Κυπριακό καί τρόπους εφαρμογής των μέτρων στήριξης των Τουρκοκυπρίων. Σε δηλώσεις μετα τη συνεδρία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης ανέφερε ότι έγινε γενική ενημέρωση για τα μέτρα καί αντηλλάγησαν απόψεις για τους τρόπους υπερπήδησης των δυσκολιών που υπάρχουν στην εφαρμογή τους. Συζητήθηκε επίσης η πρόταση της κυβέρνησης για εκκαθάριση νακροπεδίων. Σε ερώτηση για την απόφαση αγοράς χίλιων πεντακόσιων τόνων σιτηρών από τους Τουρκοκύπριους της Ποταμιάς και της Λουρουτζίνας, ο εκπρόσωπος απάντησε ότι η αγορά έγινε από την Επιτροπή Σιτηρών καί ότι το θέμα θα συζητηθεί και σε άλλα επίπεδα. Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Κόφι Αναν ότι δεν προτίθεται να αναλάβει νέα πρωτοβουλία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης ανέφερε ότι δεν βλέπει οποιαδήποτε διαφοροποίηση από τις προηγούμενες θέσεις του. Επανέλαβε επίσης ότι η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να προσέλθει σε συνομιλίες στη βάση του σχεδίου Ανάν. Απαντώντας σε ερώτηση, ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι δεν υπάρχει πληροφόρηση για εξαγγελία άλλων μέτρων από πλευράς του Ραούφ Ντενκτάς. Είπε επίσης ότι η κυβέρνηση καλωσορίζει οποιαδήποτε μέτρα οδηγούν σε άρση της κατοχής.

    [04] ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογαν υποστήριξε ότι η ένταξη της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ενωση θα βοηθήσει σε σύντομη εξεύρεση λύσης του Κυπριακού. Ισχυρίστηκε, ακόμα, πως η Αγκυρα δεν έχει απορρίψει το σχέδιο Ανάν και επανέλαβε ότι η Τουρκική Κυβέρνηση δεν ευνοεί τη μη λύση του προβλήματος. Ο Ταγίπ Ερντογαν πρόσθεσε ότι έχουν διαφανεί, οι θετικές, κατά την έκφρασή του, προσεγγίσεις της Τουρκίας και του ψευδοκράτους. Αντίθετα, επέκρινε την Κυπριακή Κυβέρνηση ότι δεν επιθυμεί λύση του Κυπριακού, επειδή δεν επιτρέπει τις διανυκτερεύσεις Ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα, ούτε το εμπόριο μεταξύ ελεύθερων και κατεχόμενων περιοχών. Ο Τούρκος Πρωθυπουργός υποστήριξε ότι γίνεται μια αδικία σε βάρος της χώρας του, λέγοντας ότι ικανοποιεί τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενώ οι χώρες που είναι ήδη μέλη της Ενωσης δεν έχουν συμπληρώσει ούτε και εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις. Για να υποστηρίξει τη θέση αυτή, ο Ταγίπ Ερντογαν δε δίστασε να επικαλεσθεί τις συνέπειες της τουρκικής εισβολής, λέγοντας πως η Κύπρος δεν έχει λύσει τα περιφερεικά προβλήματα εντός των συνόρων της και όμως έγινε δεκτή. Είπε επίσης ότι η ένταξη της Τουρκίας θα ήταν προς όφελος όχι μόνο της ίδιας της χώρας, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αφού θα σήμαινε ότι ο ισλαμικός κόσμος θα αποκτήσει θετική αντίληψη για την Ενωση.

    [05] ΤΟΥΡΚΜΕΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Ιλτέρ Τουρκμέν δήλωσε ότι η Τουρκία πρέπει να αφήσει τους Τουρκοκύπριους να αποφασίσουν μόνοι τους το μέλλον τους. Σε άρθρο του που δημοσιεύεται στη τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, ο Ιλτέρ Τουρκμέν, χαρακτηρίζει σχέδιο συνεννόησης το σχέδιο Ανάν, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί ιδανικό από πλευράς Τουρκίας και ψευδοκράτους. Ο τούρκος επίσημος υποστήριξε επίσης ότι ακόμα και αν η Τουρκία παραιτηθεί από την ένταξή της στην Ευρώπη, το αντίτιμο της μη επίλυσης του Κυπριακού για την χώρα θα είναι πολύ βαρύ και για αυτό η αποδοχή μιας λογικής λύσης σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της Ενωσης δεν θα πληγώσει τη Τουρκία.

    [06] ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

    Η τουρκική κυβέρνηση παρουσιάζεται αποφασισμένη να θέσει σε εφαρμογή τις νομοθετικές μεταρρυθμίσεις που στοχεύουν στην ευρωπαϊκή της προοπτική, οι οποίες εγκρίθηκαν χθες βράδυ από την Εθνοσυνέλευση.

    Ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας Αμπντουλάχ Γκιουλ δηλωσε πως τώρα είναι η ώρα για εφαρμογή του έβδομου πακέτου μεταρρυθμίσεων και η Τουρκία είναι αποφασισμένη να μη χάσει την ευκαιρία που προσφέρεται το 2004. Εμείς, είπε, κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε, τώρα η Ευρωπαϊκή Ενωση θα πρέπει να ανταποκριθεί.

    Το νομοθετικό πακέτο αφορά και στο ρόλο του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, του οποίου η υφιστάμενη δομή, όπως είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, έχει διαφοροποιηθεί για να συνάδει με το Σύνταγμα.

    [07] ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΜΑΡΚΟΣ

    Τεχνοκράτες του υπουργείου Οικονομικών θα μεταβούν στη Γερμανία προκειμένου να συζητήσουν τρόπους αντιμετώπισης των οικονομικών επιπτώσεων από την επανένωση της Κύπρου. Ανοικτή πρόσκληση επέδωσε για το σκοπό αυτό στον Υπουργό Οικονομικών Μάρκο Κυπριανού, ο Γερμανός ομόλογός του Χανς Αϊχελ, σε σημερινή συνάντησή τους. Ο κύριος Αϊχελ δήλωσε ότι οι οικονομίες των δύο χωρών είναι διαφορετικές, ωστόσο, μπορεί να γίνει ανταλλαγή απόψεων και να συζητηθούν πρακτικά προβλήματα που θα προκύψουν από την επανένωση της Κύπρου. Ο Υπουργός Οικονομικών Μάρκος Κυπριανού δηλωσε ότι η Γερμανία, με την εμπειρίατης στο θέμα της επανένωσης, μπορεί να προσφέρει τεχνική βοήθεια στη Κύπρο. Ο Γερμανός υπουργός δήλωσε, επίσης, ότι η Κύπρος, όπως και η Σλοβενία είναι από τις πρώτες χώρες που μπορούν να ενταχθούν στην ΟΝΕ. Αυτό όμως, σημείωσε, το γρηγορότερο που μπορεί να γίνει είναι την πρώτη Μαϊου του 2006, εφόσον γίνονται σταθερά βήματα. Ο κύριος Αϊχελ, είπε ότι η θέση της Κύπρου, στην ανατολική Μεσόγειο, είναι σημαντική και σημείωσε ότι επιστρέφοντας στη χώρα του θα καλέσει τους Γερμανούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στο νησί και τους τουρίστες να το επισκεφθούν.

    [08] ΑΝΑΣΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

    Ο Πρόεδρος του Δησύ Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι ουσιαστικά δεν υπήρξε από κανέναν ανάληψη ευθύνης για το θέμα των εγγράφων που βρέθηκαν εκτεθειμένα στο υπουργείο Υγείας. Μιλώντας στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ, ο κύριος Αναστασιάδης ανέφερε ότι ενώ υπάρχει το γεγονός ότι απόρρητα έγγραφα βρέθηκαν στα σκουπίδια, η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι τις ευθύνες φέρουν οι πρώην υπουργοί. Ο κύριος Αναστασιάδης ανέφερε ότι αν η υπουργός Υγείας απολογείτο από την αρχή και αναλάμβανε τις ευθύνες της, δεν θα εδημιουργείτο πρόβλημα.

    [09] ΜΑΡΚΙΔΗΣ ΕΓΓΡΑΦΑ

    Ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης δήλωσε ότι το πόρισμα της Αστυνομίας για τα έγγραφα στο Υπουργείο Υγείας δεν θα έπρεπε να δοθεί απ' ευθείας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά στον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος έχει κατά νόμο την εποπτεία των αστυνομικών ανακρίσεων. Μιλώντας στο Τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ, ο κύριος Μαρκίδης διευκρίνισε ότι η δουλειά της αστυνομίας είναι η ανάκριση για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες και όχι πολιτικές. Δήλωσε επίσης ότι θα έπρεπε να είχε δοθεί στη δημοσιότητα και η γνωμοδότηση του Γενικού Εισαγγελέα.

    [10] ΚΑΡΟΓΙΑΝ ΕΓΓΡΑΦΑ

    Ο διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου Μάριος Καρογιάν κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι συντηρεί την αντιπαράθεση για το θέμα των εγγράφων με στόχο να πλήξει την κυβέρνηση. Ομως, πρόσθεσε, αυτό που επιτυγχάνει είναι να πλήττει τους θεσμούς, τις διαδικασίες καί την κοινωνία. Ο κύριος Καρογιάν ανέφερε, επίσης, ότι η δήλωση του προέδρου για το θέμα στηρίχθηκε στο πόρισμα της αστυνομίας, στο οποίο παρατίθενται τα γεγονότα, αλλά κυρίως στη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα.

    [11] ΗΜΙΚΡΑΤΙΚΟΙ ΣΗΜΕΡΑ

    Το Υπουργικό Συμβούλιο αναμένεται να προβεί σήμερα στο διορισμό των νέων Διοικητικών συμβουλίων των Ημικρατικών Οργανισμών.

    Το θέμα απασχόλησε χθεσινή πρωινή και απογευματινή συνεδρία του Υπουργικού. Η συνεδρία θα συνεχισθεί σήμερα στις τέσσσερις το απόγευμα και σ αυτήν θα ληφθούν αποφάσεις.

    [12] ΚΑΡΟΓΙΑΝ ΗΜΙΚΡΑΤΙΚΟΙ

    Ο διευθυντής του γραφείου του Προέδρου Μάριος Καρογιάν απέρριψε τις επικρίσεις ότι υπάρχει δυστοκία στο διορισμό των συμβουλίων των ημικρατικών οργανισμών. Ο κύριος Καρογιάν είπε ότι το θέμα δεν συζητήθηκε στη χθεσινή πρωϊνή συνεδρία του υπουργικού, αλλά μόνο στην απογευματινή. Είπε επίσης ότι στα νέα συμβούλια θα υπάρξει εκπροσώπηση από όλους τους χώρους.

    [13] ΑΝΑΣΤΑ ΗΜΙΚΡΑΤΙΚΟΙ

    Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι δεν γνωρίζει αν στα συμβούλια των ημικρατικών θα διοριστούν καί μέλη του κόμματος καί επέκρινε τον Πρόεδρο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας γιατί δεν είχε όποιαδήποτε επαφή για το θέμα με την ηγεσία του Δησύ. Ο κύριος Αναστασιάδης ανέφερε ότι το κόμμα του θα τοποθετηθεί μετά την ανακοίνωση της σύνθεσης των συμβουλίων.

    [14] ΙΡΑΚ ΣΚΟΤΩΜΟΙ

    Στο Ιράκ, ένας Αμερικανός στρατιώτης σκοτώθηκε και δύο τραυματίστηκαν, όταν μεραρχία πεζικού δέχθηκε επίθεση με αυτόματα όπλα.

    Οπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού η επίθεση σημειώθηκε χθες βράδυ κοντά στην πόλη Μπαακούμπα στην επαρχία Ντιγιάλα που συνορεύει με το Ιράκ.

    Οι Αμερικανοί στρατιώτες απάντησαν στα πυρά τραυματίζοντας τέσσερα άτομα.

    Πέντε βλήματα όλμου εκτοξεύθηκαν στη διάρκεια της νύκτας εναντίον αμερικανικών δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί στο αεροδρόμιο της Μπαακούμπα.

    [15] ΙΕΡΕΑΣ ΗΡΩΑΣ

    Ιταλός ιερέας έσωσε επτά παιδιά από πνιγμό, χάνοντας ο ίδιος τη ζωή του στα νερά της Αδριατικής θάλασσας.

    Ο πατήρ Στέφανο Γκορζένιο συνόδευε πενήντα περίπου παιδιά ηλικίας δώδεκα ένως δεκαέξι ετών σε εκδρομή.

    Ο Ιταλός ιερέας μπήκε στη θάλασσα με τα ράσα και έσωσε επτά από τα παιδιά τα οποία κινδύνευαν από ισχυρά ρεύματα, ο ίδιος όμως πέθανε λίγο αργότερα, καθώς οι πνεύμονές του είχαν γεμίσει με νερό. Ο σαραντα-τετράχρονος ιερέας, ο οποίος ήταν δεινός κολυμβητής, θα κηδευτεί με τιμές ήρωα, αύριο, στη γενέτειρά του.

    [16] ΑΚΑΚΙ ΠΥΡΚΑΓΙΑ

    Πυρκαγιά κατέστρεψε ολοσχερώς αποθήκη με μπάλες σανού σε κτηνοτροφική περιοχή στο χωριό Ακάκι, που ανήκει στο Γιάννη Παρασκευά, 43 ετών. Οι ζημιές ανέρχονται στις τέσσερις περίπου χιλιάδες λίρες. Η έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας, απέτρεψε επέκταση της πυρκαγιάς σε πρόχειρο υποστατικό δίπλα στην αποθήκη, στο οποίο διαμένουν αλλοδαποί εργάτες. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις εννέα και τριάντα το πρωί. Ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας Στέλιος Στυλιανού δήλωσε ότι αιτία της φωτιάς είναι το τράνταγμα των ηλεκτρικών συρμάτων και η πρόκληση σπινθήρα, πιθανόν από κάποιο πουλί ή από ανεμοστρόβιλο.

    [17] ΛΑΡΑ ΦΩΤΙΑ

    Πυρκαγιά που ξέσπασε γύρω στις οκτώ και τριάντα το πρωί προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στο εστιατόριο Λάρα στον Ακάμα. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο από την πυροσβεστική υπηρεσία μία ώρα αργότερα, ενώ τα αίτια που την προκάλεσαν δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί.

    [18] ΠΕΡΙΛΗΨΗ

    Ο Κόφι Ανάν αποκλείει ανάληψη νέας πρωτοβουλίας στο Κυπριακό χωρίς γνήσια και πραγματική βούληση από τα δύο μέρη.

    Το Εθνικό Συμβούλιο συνήλθε το πρωί καί συζήτησε τις εξελίξεις στο Κυπριακό καί τρόπους εφαρμογής των μέτρων στήριξης των Τουρκοκυπρίων.

    Ο Ταγίπ Ερντογαν υποστηρίζει ότι η ένταξη της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ενωση θα βοηθήσει σε σύντομη εξεύρεση λύσης του Κυπριακού. Επικαλείται τις συνέπειες της εισβολής για να πλήξει την ένταξη της Κύπρου. Ο Ιλτέρ Τουρκμέν καλεί την Τουρκία να αφήσει τους Τουρκοκυπρίους να αποφασίσουν μόνοι τους.

    Τεχνοκράτες του Υπουργείου Οικονομικών θα μεταβούν στη Γερμανία για να συζητήσουν τις επιπτώσεις από την επανένωση της Κύπρου.

    Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για τα έγγραφα. Ο Νίκος Αναστασιάδης δηλώνει ότι ουσιαστικά δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης Η αντιπολίτευση συντηρεί την αντιπαράθεση για να πλήξει την κυβέρνηση, δηλώνει ο διευθυντής του γραφείου του Προέδρου.

    [19] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο καιρού.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι αίθριος, οι άνεμοι θα πνέουν θαλάσσιοι μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ και στα νότια παράλια μέχρι ισχυροί πέντε μποφόρ. Η θάλασσα γενικά θα είναι λίγο ταραγμένη και στα νότια παράλια μέχρι ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία : 38 βαθμοί στο εσωτερικό, 36 στα νότια παράλια, 32 στα δυτικά και 29 στα ψηλότερα ορεινά.

    Το βράδυ ο καιρός θα είναι αίθριος με πιθανότητα τοπικής αραιής ομίχλης, κυρίως στα παράλια.

    Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς, δύο έως τριών μποφόρ και η θάλασσα ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και ανατολικά παράλια, στους 21 στα δυτικά και στους 19 στα ψηλότερα ορεινά.

    Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Thursday, 31 July 2003 - 20:19:37 UTC