Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 02-10-30

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΓΟΥΕΣΤΟΝ
  • [02] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΣΟΤΟ
  • [03] ΜΑΡΚΙΔΗΣ ΣΧΕΔΙΟ
  • [04] ΤΑΣΣΟΣ ΣΧΕΔΙΟ
  • [05] ΣΗΜΙΤΗΣ ΕΠΑΦΕΣ
  • [06] ΠΕΡΔΙΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ
  • [07] ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΝΕΟ
  • [08] ΣΙΑΡΟΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ
  • [09] ΡΩΣΙΑ ΤΣΕΤΣΕΝΟΙ
  • [10] ΤΡΕΛΛΕΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ
  • [11] ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΡΤΕΣ
  • [12] ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2002

  • [01] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΓΟΥΕΣΤΟΝ

    Απρόσμενα αισιόδοξος για τα όσα θα ακολουθήσουν στο Κυπριακό στο επόμενο διάστημα, παρουσιάστηκε ο ειδικός συντονιστής στο αμερικανό Υπουργείο Εξωτερικών Τόμας Γουέστον, ύστερα από πρωϊνή συνάντηση διάρκειας πενήντα λεπτών με τον πρόεδρο Κληρίδη. Εξερχόμενος από το Προεδρικό ο κύριος Γουέστον είπε ότι αναχωρεί σήμερα για τη Γερμανία με μεγαλύτερη αίσθηση της πιθανότητας να επιτευχθεί ένα πολύ καλό αποτέλεσμα στο Κυπριακό.

    [02] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΣΟΤΟ

    Ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αλβαρο Ντε Σότο αναχωρεί απόψε στην Αγκυρα, μέσω Αθηνών, για επαφές με αξιωματούχους της τουρκικής κυβέρνησης. Μετά την ολοκλήρωση των επαφών του στην Αγκυρα, ο Περουβιανός διπλωμάτης θα μεταβεί την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη για να ενημερώσει το Γενικό Γραμματέα. Ενόψει της αναχώρησής του από την Κύπρο, ο Αλβαρο Ντε Σότο έγινε το πρωί δεκτός από τον πρόεδρο Κληρίδη.

    [03] ΜΑΡΚΙΔΗΣ ΣΧΕΔΙΟ

    Σχεδόν έτοιμο είναι το σχέδιο των Ηνωμένων Εθνών για επίλυση του κυπριακού εκτιμά ο Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης. Μιλώντας το πρωί στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ ο κύριος Μαρκίδης ανέφερε ότι θα πρόκειται για λεπτομερές σχέδιο, το οποίο συμπληρώνεται καθημερινά με νέα στοιχεία. Ο Γενικός Εισαγγελέας ανέφερε ότι το ερώτημα που παραμένει είναι κατά πόσον ο Γενικός Γραμματέας θα αποφασίσει να καταθέσει το σχέδιο και πότε, και εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτό θα κριθεί από την αξιολόγηση που θα κάμει ο Κόφι Ανάν μετά τις εκλογές στην Τουρκία.

    [04] ΤΑΣΣΟΣ ΣΧΕΔΙΟ

    Εξ άλλου ο Πρόεδρος του Δήκο Τάσσος Παπαδόπουλος δήλωσε ότι δεν είναι βέβαιο ότι τα Ηνωμένα Εθνη έχουν ετοιμάσει ολοκληρωμένο λεπτομερές σχέδιο για το κυπριακό. Μιλώντας επίσης στο Τρίτο ο κύριος Παπαδόπουλος είπε ότι το βέβαιο είναι πως σε μερικά σημεία έχουν καταρτισθεί λεπτομερείς προτάσεις. Ανέφερε επίσης ότι επιθυμία του Γενικού Γραμματέα και των χωρών οι οποίες με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εμπλέκονται στο κυπριακό, είναι να κατατεθεί σχέδιο ενώπιον των δύο πλευρών, όσο το δυνατό πιο λεπτομερές.

    [05] ΣΗΜΙΤΗΣ ΕΠΑΦΕΣ

    Τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τις αποφάσεις που λήφθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών θα συζητήσει με τους αρχηγούς των Πολιτικών Κομμάτων της Ελλάδας ο Πρωθυπουργός της χώρας Κώστας Σημίτης. Σε λίγο ο κύριος Σημίτης θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή και θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τη Γενική Γραμματέα του Κομουνιστικού Κόμματος Ελλάδας Αλέκα Παπαρήγα και τον πρόεδρο του Συνασπισμού Νίκο Κωνσταντόπουλο.

    [06] ΠΕΡΔΙΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ

    Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών θα πάρει τις τελικές του αποφάσεις για τις προεδρικές εκλογές στις εννέα Νοεμβρίου, δήλωσε ο βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης. Πρόσθεσε ότι τη γραμμή πλεύσης στις προεδρικές θα την αποφασίσει η νέα γραμματεία του κινήματος που θα εκλεγεί την ημέρα αυτή. Προτεραιότητα είπε για τους οικολόγους είναι το εθνικό και όχι οι εκλογές.

    [07] ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΝΕΟ

    Από τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες ο Ραούφ Ντενκτάς θα υποβληθεί την Παρασκευή, θα εξαρτηθεί η επιστροφή του στα κατεχόμενα. Ο Τούρκος ιατρός που τον παρακολουθεί, Τσετίν Ερόλ, αλλά και ο στενός του συνεργάτης Εργκιούν Ολγκιούν, δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο ο Ραούφ Ντενκτάς να είναι σε θέση να ταξιδεύσει την ερχόμενη εβδομάδα, αφού η κατάσταση της υγείας του βελτιώνεται συνεχώς.

    [08] ΣΙΑΡΟΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ

    Αναπόφευκτη φαίνεται ότι είναι η κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού στο Ισραήλ καθώς δεν απέδωσαν οι ολονύκτιες προσπάθειες μεταξύ του πρωθυπουργού Αριέλ Σιαρόν και του κυριότερου εταίρου του στην κυβέρνηση, ηγέτη του Εργατικού Κόμματος Βενιαμίν Μπεν Ελιέζερ, για το θέμα του προϋπολογισμού του 2003. Το Εργατικό Κόμμα είναι αποφασισμένο να καταψηφίσει τον προϋπολογισμό και να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, γιατί ο Αριέλ Σιαρόν αρνείται να μειώσει τις πιστώσεις για ανέγερση εβραϊκών οικισμών στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

    [09] ΡΩΣΙΑ ΤΣΕΤΣΕΝΟΙ

    Αλλοι δύο πρώην όμηροι των Τσετσένων αυτονομιστών υπέκυψαν σε νοσοκομείο της Μόσχας ανεβάζοντας σε 119 τον αριθμό των νεκρών ομήρων μετά την επέμβαση των ρωσικών ειδικών δυνάμεων για τερματισμό της κατάληψης του θεάτρου του Πολιτισμού στη ρωσική πρωτεύουσα. Σε νοσοκομείο νοσηλεύονται ακόμα 245 άτομα από τα οποία τα εννέα είναι παιδιά.

    [10] ΤΡΕΛΛΕΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ

    Εικοσιεννέα ασθενείς στη Βρετανία χειρουργήθηκαν με εργαλεία που είχαν χρησιμοποιηθεί σε ασθενή με τη νόσο των τρελλών αγελάδων. Ηδη ένας ασθενής, ο οποίος χειρουργήθηκε στον εγκέφαλο τον περασμένο Ιούλιο με τα εργαλεία αυτά, διαπιστώθηκε ότι πάσχει από παραλλαγή της νόσου.

    [11] ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΡΤΕΣ

    Εικοσιεπτάχρονος από την Ουκρανία συνελήφθη από την αστυνομία ως ύποπτος σε υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, πλαστογραφίας πιστωτικών καρτών, κυκλοφορίας πλαστών εγγράφων και απόσπασης περιουσίας με ψευδείς παραστάσεις. Σε θεληματική κατάθεση του ο ύποπτος παραδέκτηκε τη διάπραξη των αδικημάτων και ανέφερε ότι κατά την παραμονή του στην Κύπρο από τις 26 μέχρι τις 29 Οκτωβρίου χρησιμοποίησε τις πλαστές κάρτες και απέσπασε περιουσία συνολικού ύψους τριών χιλιάδων πεντακοσίων λιρών.

    [12] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού

    Ο καιρός σήμερα θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι το πρωί θα είναι βόρειοι ασθενείς, τριών μποφόρ και το απόγευμα μεταβλητοί, κυρίως νοτιανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς ως μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους είκοσι-επτά βαθμούς στο εσωτερικό και τα νότια παράλια, στους είκοσι-πέντε στα δυτικά και στους δεκαοκτώ στις ψηλότερες ορεινές περιοχές. Το βράδυ, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος, με βόρειους ασθενείς ανέμους, τριών μποφόρ. Η θάλασσα θα εξακολουθήσει να είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους δεκατρείς βαθμούς στο εσωτερικό, στους δεκαπέντε στα παράλια και στους εννέα στα ψηλότερα ορεινά. Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι πολύ μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Wednesday, 30 October 2002 - 15:42:17 UTC