Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 02-08-23

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [02] ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΡΙΚ
  • [03] ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ ΕΠΑΦΕΣ
  • [04] ΙΣΡΑΗΛ ΝΕΚΡΟΙ
  • [05] ΚΙΝΑ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ
  • [06] ΗΠΑ ΙΡΑΚ
  • [07] ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2002

  • [01] ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Η Βρετανία υποστηρίζει την ύπαρξη ενός κυρίαρχου κράτους στην Κύπρο και την ένταξη μιας επανενωμένης νήσου στην Ευρωπαϊκή Ενωση δήλωσε εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών. Είπε ακόμη ότι η βρετανική πλευρά πιστεύει πως, παρά τις όποιες δυσκολίες, είναι εφικτή η εξεύρεση πολιτικής λύσης του κυπριακού και πρόσθεσε ότι η χώρα του θα εργαστεί σκληρά προς αυτή την κατεύθυνση. Ο εκπρόσωπος του Φόρεϊν Οφις απέρριψε την ερμηνεία ότι η πολυσυζητημένη συνέντευξη του Λόρδου Χάνεη στο τουρκικό CNN άφηνε υπονοούμενα για λύση δύο κρατών Ο εκπρόσωπος μιλούσε στον ανταποκριτή του ΡΙΚ στο Λονδίνο ενόψει της επίσκεψης στη Λευκωσία του Βρετανού απεσταλμένου για το κυπριακό. Ο Λόρδος Χάνεη φθάνει στην Κύπρο στις 30 Αυγούστου και, σύμφωνα με το Φόρεϊν Οφις, βασική επιδίωξή του θα είναι η υποβοήθηση της προσπάθειας, ώστε η συνάντηση της έκτης Σεπτεμβρίου στο Παρίσι μεταξύ του Κόφι Αναν, του προέδρου Κληρίδη και του Ραούφ Ντενκτάς να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

    [02] ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΡΙΚ

    Οι διαπραγματεύσεις ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση θα μπορούσαν να αρχίσουν κάποια στιγμή, με απόφαση που θα ληφθεί στην Κοπεγχάγη τον Δεκέμβριο, χωρίς όμως να ξεφεύγει, η Τουρκία, από τις υποχρεώσεις στο Κυπριακό για συνέχιση των συνομιλιών έως την τελική λύση του προβλήματος. Τη θέση αυτή διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα και η Κύπρος δεν έχουν παρά να ωφεληθούν από την ενίσχυση της ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας. Η Ελλάδα, είπε, άνοιξε το δρόμο της Τουρκίας προς την Ευρωπαική Ενωση και θα ενισχύσει την πορεία της φτάνει να τηρήσει τις προϋποθέσεις που θέτει η Ενωση. Σε δηλώσεις στην τηλεοπτική εκπομπή του ΡΙΚ Προεκτάσεις, ο κύριος Παπανδρέου, ανέφερε ακόμη ότι η Κύπρος οδηγείται με θετικό ρυθμό προς την ένταξη.

    [03] ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ ΕΠΑΦΕΣ

    Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Ιωάννης Μαγκριώτης ο οποίος πραγματοποιεί τετραήμερη επίσκεψη στη Λευκωσία αρχίζει σε λίγο τις επαφές του με την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία. Στις δέκα και δεκαπέντε θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος Τάσσο Παπαδόπουλο και στις ένδεκα και σαράντα- πέντε με τον υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη. Ακολούθως θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους υπουργούς Εσωτερικών Ανδρέα Παναγιώτου και Εργασίας Ανδρέα Μουσιούττα και τον πρόεδρο του Κισός Γιαννάκη Ομήρου. Ο κύριος Μαγκριώτης θα γίνει αύριο δεκτός από τον πρόεδρο Κληρίδη. Στόχος της επίσκεψης του Ελληνα υφυπουργού είναι η προβολή του κυπριακού Πολιτισμού στις ευρωπαϊκές χώρες ενόψει της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Την Κυριακή θα συναντηθεί με ομογενείς, που διαμένουν και εργάζονται στην Κύπρο και τη Δευτέρα θα εκπροσωπήσει την ελληνική κυβέρνηση στο συνέδριο των οργανώσεων αποδήμων Κυπρίων.

    [04] ΙΣΡΑΗΛ ΝΕΚΡΟΙ

    Ακόμη δύο Παλαιστίνιοι έχασαν το πρωί τη ζωή τους από πυρά Ισραηλινών. Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές στα Ιεροσόλυμα οι δύο Παλαιστίνιοι επιτέθηκαν σε ισραηλινό φυλάκιο στη Λωρίδα της Γάζας με αποτέλεσμα να τραυματισθεί ένας Ισραηλινός στρατιώτης. Οι Ισραηλινοί ανταπέδωσαν τα πυρά σκοτώνοντας ένα από τους Παλαιστινίους. Στη συνέχεια καταδίωξαν τον δεύτερο και τον σκότωσαν, όταν αρνήθηκε να παραδοθεί όπως ανακοίνωσαν οι Ισραηλινοί.

    [05] ΚΙΝΑ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

    Στην Κίνα, οι αρχές διέταξαν την απομάκρυνση εξακοσίων χιλιάδων κατοίκων σε περιοχές γύρω από τη λίμνη Ντογκτίνγκ, καθώς η στάθμη των νερών της ανέβηκε σε επικίνδυνα επίπεδα. Πολλά ακόμη εκατομμύρια άνθρωποι διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο, σε περίπτωση υπερχείλισης της λίμνης. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι εργάζονται πυρετωδώς για να αποτρέψουν αυτό το ενδεχόμενο. Οι πλημμυροπαθείς ανέρχονται σε οκτώμισυ σχεδόν εκατομμύρια, ενώ είκοσι-επτά χιλιάδες σπίτια κατέρρευσαν και περισσότερα από τετρακόσιες χιλιάδες εκτάρια καλλιεργήσιμης γης καταστράφηκαν.

    [06] ΗΠΑ ΙΡΑΚ

    Ολο και λιγότεροι Αμερικανοί πολίτες υποστηρίζουν την αποστολή χερσαίων δυνάμεων στο Ιράκ, για ανατροπή του προέδρου Σάνταμ Χουσέιν. Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του αμερικανικού δικτύου CNN και της εφημερίδας USA Today, μόλις το πενήντα-τρία τοις εκατό των Αμερικανών τάσσεται υπέρ ενός τέτοιου ενδεχομένου, ποσοστό κατά οκτώ μονάδες μικρότερο, σε σχέση με τον περασμένο Ιούνιο.

    [07] ΚΑΙΡΟΣ

    Και το δελτίο καιρού.

    Σήμερα ο καιρός θα είναι αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι το πρωί θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς, δύο έως τριών μποφόρ και σταδιακά θα τραπούν σε θαλάσσιους μέτριους, τεσσάρων μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και τοπικά στα νότια παράλια, το απόγευμα, μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους τριάντα-πέντε βαθμούς στο εσωτερικό, στους τριάντα-τρεις στα νότια παράλια, στους τριάντα στα δυτικά και στους είκοσι-πέντε στις ψηλότερες ορεινές περιοχές. Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Friday, 23 August 2002 - 7:52:20 UTC