Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 02-01-15

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΑΛΒΑΡΟ
  • [02] ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ
  • [03] ΕΔΟΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
  • [04] ΕΤΖΕΒΙΤ ΜΠΟΥΣ
  • [05] ΛΕΜΕΣΟΣ ΑΠΟΠΕΙΡΑ
  • [06] ΡΩΣΙΔΑ ΣΥΛΛΗΨΗ
  • [07] ΑΛΦΑ ΕΘΝΙΚΗ
  • [08] ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2002

  • [01] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΑΛΒΑΡΟ

    Νέα συνάντηση, μίας και πλέον ώρας, είχε το πρωί ο πρόεδρος Κληρίδης με τον ειδικό σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αλβαρο Ντε Σότο, με τον οποίο ολοκλήρωσε τη συζήτηση θεμάτων που αφορούν τη διαδικασία των απευθείας συνομιλιών. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο προγεύματος που του παρέθεσε ο Πρόεδρος Κληρίδης. Οι συνομιλίες αρχίζουν αύριο στις δέκα το πρωί στην περιοχή του αεροδρομίου Λευκωσίας. Σύμφωνα με δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Μιχάλη Παπαπέτρου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προσέλθει στις συνομιλίες συνοδευόμενος από τρεις συμβούλους του. Πρόκειται για τον Κυβερνητικό εκπρόσωπο, τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω και τον Γενικό Εισαγγελέα. Σχολιάζοντας τις αντιφατικές δηλώσεις του Ραούφ Ντενκτάς, ο εκπρόσωπος είπε ότι αυτό που έχει τώρα σημασία είναι να διαφανεί κατά πόσον ο Τουρκοκύπριος ηγέτης θα προσέλθει στις συνομιλίες με διάθεση για ουσιαστικές διαπραγματεύσεις. Ο κύριος Ντε Σότο εξερχόμενος από το προεδρικό Μέγαρο, απέφυγε και πάλι να προβεί σε δηλώσεις και περιορίστηκε να πει ότι νέα συνάντησή του σήμερα με το Ραούφ Ντενκτάς θα διευθετηθεί σε τηλεφωνική επικοινωνία που θα έχει μαζί του.

    [02] ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ

    Ο πρόεδρος Κληρίδης ενοχλήθηκε από τη δημοσιοποίηση σεναρίων γύρω από την ετοιμασία εγγράφου για το θέμα των αγνοουμένων, γι' αυτό και επέβαλε εμπάργκο δηλώσεων σε όλους τους εμπλεκόμενους. Ετσι οι διαδοχικές συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν χθες στο υπουργείο Εξωτερικών, το προεδρικό μέγαρο και τη νομική υπηρεσία, έγιναν σε απόλυτη μυστικότητα. Παράλληλα εν μέσω πλήρους συσκότισης από πλευράς κυβέρνησης, μελετώνται και οι τελευταίες λεπτομέρειες σε σχέση με την ετοιμασία του σχετικού εγγράφου, το οποίο αναμένεται ότι θα διαβιβασθεί σήμερα στην τουρκοκυπριακή πλευρά, μέσω των Ηνωμένων Εθνών.

    [03] ΕΔΟΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

    Αντικατοχική εκδήλωση για επανένωση της Κύπρου στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και την ειρηνική συμβίωση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων οργανώνει απόψε στις επτά η Εδόν. Η εκδήλωση υπό τον τίτλο "Κύπρος, μια πατρίδα, ένας λαός" θα αρχίσει με συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας και θα ακολουθήσει πορεία προς το οδόφραγμα του Λήδρας- Πάλας, όπου θα γίνει καλλιτεχνική εκδήλωση. Η εκδήλωση οργανώνεται με αφορμή την έναρξη αύριο των απευθείας συνομιλιών του προέδρου Κληρίδη και του Ραούφ Ντενκτάς. Στο οδόφραγμα οργανώνει επίσης στις έξη και τριάντα εκδήλωση η Κίνηση Πολιτών για την Επανένωση και τη Συνύπαρξη. Την ίδια ώρα στο κατοχικό φυλάκιο κοντά στο Λήδρα- Πάλας Τουρκοκυπριακές οργανώσεις θα πραγματοποιήσουν παρόμοια εκδήλωση.

    [04] ΕΤΖΕΒΙΤ ΜΠΟΥΣ

    Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπουλέντ Ετζεβίτ συναντάται αύριο στην Ουάσιγκτων με τον αμερικανό Πρόεδρο Τζιορτζ Μπους, με τον οποίο αναμένεται να συζητήσει μια σειρά από θέματα μεταξύ των οποίων και το Κυπριακό. Πληροφορίες του αθηναϊκού πρακτορείου ειδήσεων από την Ουάσιγκτον αναφέρουν ότι από αμερικανικής πλευράς αναμένονται παραινέσεις προς τον τούρκο Πρωθυπουργό, ώστε ο Ραούφ Ντενκτάς να επιδείξει διαλλακτικότητα και να αποδεχθεί συμβιβαστική λύση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Μπουλέντ Ετζεβίτ θα προσφέρει στον αμερικανό Πρόεδρο ένα κοράνι. Η χειρονομία αυτή θεωρείται δηλωτική του καθοριστικού ρόλου που θέλει να διαδραματίσει η Τουρκία ως κοσμική μουσουλμανική χώρα. Οι επαφές του κυρίου Ετζεβιτ στο πλαίσιο τετραήμερης επίσκεψης στις Ηνωμένες Πολιτείες αρχίζουν σήμερα με τον διοικητή του Διεθνούς Νομισματικού ταμείου και τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας με στόχο την εξασφάλιση νέας οικονομικής βοήθειας. Ο Τούρκος Πρωθυπουργός θα συναντηθεί επίσης με τον Αμερικανό υπουργό Αμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ, από τον οποίο, μεταξύ άλλων, θα ζητήσει διαγραφή του στρατιωτικού χρέους ύψους πέντε δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    [05] ΛΕΜΕΣΟΣ ΑΠΟΠΕΙΡΑ

    Εντατικές έρευνες συνεχίζει η αστυνομία για εντοπισμό και σύλληψη των δραστών της πρωτοφανούς απαγωγής και απόπειρας ένοπλης ληστείας του υπευθύνου του υποκαταστήματος της Τράπεζας Κύπρου, στα Κάτω- Πολεμίδια, Φίλιππου Αβρααμίδη, που διεπράχθησαν χθες βράδυ στη Λεμεσό. Δύο κουκουλοφόροι υπό την απειλή όπλων απήγαγαν τον Φίλιππο Αβρααμίδη από την πολυκατοικία όπου διαμένει, στην οδό Αυλίδος, στη Μέσα Γειτονιά και τον υποχρέωσαν να τους μεταφέρει με το αυτοκίνητό του στο υποκατάστημα, για να τους δώσει τα χρήματα που υπήρχαν σ' αυτό. Οι κουκουλοφόροι περίμεναν τον Αβρααμίδη στο χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας, όπου πήγε για να σταθμεύσει το αυτοκίνητό του. Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΡΙΚ στη Λεμεσό, ο Αβρααμίδης δεν μπόρεσε να ανοίξει την τράπεζα, γιατί δεν διέθετε τα απαραίτητα κλειδιά και έτσι οι κουκουλοφόροι, αφού τον κτύπησαν, τον τοποθέτησαν στο αυτοκίνητό του και τον μετέφεραν σε ερημική περιοχή της Αγίας Φύλας, στον δρόμο προς την Παλώδια. Εκεί τον έδεσαν πισθάγκωνα και τον εγκατέλειψαν μέσα στο αυτοκίνητό του. Οι κουκουλοφόροι απομακρύνθηκαν από την περιοχή με αυτοκίνητο που τους ανέμενε και το οποίο οδηγούσε τρίτο άτομο. Ο Αβρααμίδης κατόρθωσε τελικά να απελευθερωθεί από τα δεσμά και ειδοποίησε την αστυνομία.

    [06] ΡΩΣΙΔΑ ΣΥΛΛΗΨΗ

    Η αστυνομία συνέλαβε χθες βράδυ τον Σάββα Αφταντίλ Γεωργιάδη, είκοσι-τριών χρόνων, άνεργο από τη Γεωργία, ως ύποπτο σε σχέση με την υπόθεση κακοποίησης και ληστείας εικοσάχρονης Ρωσίδας, το περασμένο Σάββατο στη Λεμεσό. Για την ίδια υπόθεση η αστυνομία αναζητεί ακόμη δύο άτομα. Η Ρωσίδα, που εργάζεται σε εστιατόριο της Λεμεσού, κατήγγειλε στην αστυνομία ότι τρία άτομα με μαντήλι στο πρόσωπο και σκούφο στο κεφάλι, μπήκαν στο σπίτι της, την κτύπησαν και μιλώντας ελληνικά της ζήτησαν χρήματα. Ακολούθως την έδεσαν και της έκλεψαν χρήματα και τιμαλφή, αξίας περίπου πεντακοσίων λιρών.

    [07] ΑΛΦΑ ΕΘΝΙΚΗ

    Σε ναυάγιο κινδυνεύει να οδηγηθεί η συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδας και της Αλφα Μπανκ, ενάμιση μόλις μήνα μετά την επίσημη ανακοίνωση της σχετικής συμφωνίας, λόγω σημαντικών διαφορών που έχουν προκύψει στην κατανομή των αρμοδιοτήτων των ανώτατων και ανώτερων στελεχών της νέας ενιαίας τράπεζας. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η διοίκηση της Αλφα Μπανκ αναμένεται σήμερα να προβεί σε ανακοινώσεις για το ζήτημα που έχει προκύψει, ενώ ενδέχεται να ανακοινωθεί και η οριστικοποίηση του ναυαγίου, εκτός εάν προκύψουν διαφορετικές εξελίξεις στο μεσοδιάστημα. Οικονομικοί αναλυτές στην Αθήνα χαρακτήρισαν την πιθανή διάλυση της συγχώνευσης των δύο τραπεζικών οργανισμών, έκπληξη πρώτου μεγέθους με οικονομικές επιπτώσεις, το μέγεθος και η έκταση των οποίων δεν μπορεί ακόμη να εκτιμηθεί.

    [08] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού.

    Σήμερα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος με πιθανότητα να πέσουν λίγες, ελαφρές βροχές. Οι άνεμοι θα είναι βορειανατολικοί ως νοτιανατολικοί, ασθενείς ως μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους δεκατέσσερις βαθμούς στο εσωτερικό και στους δεκαέξι στα παράλια. Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ασθενείς, δύο έως τριών μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους τρεις βαθμούς στο εσωτερικό και στους έξι στα παράλια, ενώ σε μερικές περιοχές στο εσωτερικό θα σχηματιστεί παγετός. Το ύψος των χιονιών στην κορυφή του Ολύμπου είναι ένα μέτρο και είκοσι εκατοστά και στην πλατεία Τροόδους ένα μέτρο.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Tuesday, 15 January 2002 - 13:43:58 UTC