Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 01-12-04

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΟΤΕΡΟ
  • [02] ΗΓΕΤΕΣ ΑΦΙΞΗ
  • [03] ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΠΙΓΚΙΕΦ
  • [04] ΟΗΕ ΗΠΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
  • [05] ΜΕΣΗ ΝΕΚΡΟΣ
  • [06] ΠΑΤΡΑ ΣΕΙΣΜΟΙ
  • [07] ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΠΑΟ
  • [08] ΚΑΙΡΟΣ TΡΙΤΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2001

  • [01] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΟΤΕΡΟ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κηρίδης και ο Ραούφ Ντεντκάς συμφώνησαν σε νέα απευθείας συνάντηση για το κυπριακό.

    Η συνάντηση των δύο ηγετών διήρκεσε μία ώρα και ένα τέταρτο και άρχισε στις δέκα το πρωί στην κατοικία του αναπληρωτή Ειδικού στην Κύπρο αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Ζμπίγκνιεφ Βλόσοβιτς, κοντά στο αεροδρόμιο Λευκωσίας.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση που διάβασε ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα για το κυπριακό Αλβαρο Ντε Σότο, οι κύριοι Κληρίδης και Ντενκτάς συμφώνησαν όπως παραμείνουν στις συνομιλίες για εξεύρεση συνολικής λύσης και ότι τίποτα δεν θα θεωρείται ότι έχει συμφωνηθεί μέχρι να υπάρξει συνολική συμφωνία.

    Συμφώνησαν επίσης όπως ο Γενικός Γραμματέας καλέσει τις δύο πλευρές σε νέες απευθείας συνομιλίες, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στην Κύπρο τον ερχόμενο Ιαννουάριο.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση κατά τις απευθείας συνομιλίες δέν θα υπάρξουν οποιοιδήποτε όροι και ότι όλα τα θέματα θα τεθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

    Οι κύριοι Κληρίδης και Ντενκτάς δεν προέβησαν σε καμία δήλωση μετά τη συνάντηση.

    Αναλυτές εκτιμούν ότι πρόκειται για μια θετική εξέλιξη στο κυπριακό απο την οποία διαφαίνεται και κάμψη στην μέχρι τώρα αδιάλλακτη στάση του κατοχικού ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, ο οποίος απέρριπτε μέχρι τώρα την πραγματοποίηση οποιασδήποτε απευθείας συνάντησης.

    [02] ΗΓΕΤΕΣ ΑΦΙΞΗ

    Πρώτος έφθασε στην κατοικία του Αναπληρωτή Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, Ζμπίγκνιεφ Βλόσοβιτς ο Πρόεδρος Κληρίδης, επιβαίνοντας του προεδρικού αυτοκινήτου το οποίο έφερε το θυρεό και τη σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Ο Πρόεδρος Κληρίδης, ο οποίος συνοδευόταν από τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω Παντελή Κούρο, δεν προέβη σε καμιά δήλωση στους δημοσιογράφους.

    Με καθυστέρηση μερικών λεπτών, έφτασε και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς επιβαίνοντας αυτοκινήτου, το οποίο έφερε τη

    σημαία του ψευδοκράτους και πινακίδα με τα αρχικά της ονομασίας του ψευδοκράτους.

    Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης συνοδευόταν από το σύμβουλό του Εργκούν Ολγκούν.

    Τους κυρίους Κληρίδη και Ντενκτάς υποδέχθηκε στην είσοδο της κατοικίας του ο κύριος Βλόσοβιτς.

    Ο Ραούφ Ντενκτάς απαντώντας σε ερώτηση γυναίκας δημοσιογράφου για τις προσδοκίες του στη συνάντηση περιορίστηκε να δηλώσει απλώς: Σας αγαπώ πολύ.

    Δύο λεπτά αργότερα, ο Πρόεδρος Κληρίδης και ο Ραούφ Ντενκτάς

    εμφανίστηκαν στην είσοδο της κατοικίας, συνοδευόμενοι από τον Αλβαρο ντε Σότο και έκαμαν χειραψία μπροστά στα τηλεοπτικά συνεργεία, τους φωτορεπόρτερ και τους άλλους δημοσιογράφους.

    Ο Πρόεδρος Κληρίδης και ο Ραούφ Ντενκτάς αντάλλαξαν επίσης θερμή χειραψία και εναγκαλισμό στην παρουσία του Αλβαρο Ντε Σότο.

    Στη συνέχεια εισήλθαν στην κατοικία του κυρίου Βλόσοβιτς για τη συνάντηση, ενώ ο Αλβαρο ντε Σότο, επιδεικνύοντας στους δημοσιογράφους ένα σημειωματάριο και ένα μολύβι με τα οποία θα κρατούσε σημειώσεις, ένωσε τα χέρια σε στάση προσευχής και ζήτησε από όλους να προσευχηθούν.

    [03] ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΠΙΓΚΙΕΦ

    Η συνάντηση Κληρίδη-Ντενκτάς πραγματοποιήθηκε κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

    Ενδεικτικό των αυξημένων μέτρων ασφαλείας που λήφθηκαν είναι το γεγονός ότι σε όλους τους δημοσιογράφους που κάλυψαν τη συνάντηση έγινε έλεγχος ταυτοτήτων και άλλων στοιχείων.

    Εξω από την κατοικία του κυρίου Βλόσοβιτς βρίσκονταν από το πρωί παρά τις καταρρακτώδεις βροχές που έπεσαν στην περιοχή, διακόσιοι και πλέον δημοσιογράφοι από την Κύπρο και το εξωτερικό.

    Μεταξύ τους περιλαμβάνονταν και πολλοί τουρκοκύπριοι δημοσιογράφοι όπως και δημοσιογράφοι από την Τουρκία καθώς και ξένα τηλεοπτικά συνεργεία.

    Τις συνομιλίες κάλυψαν επίσης και Τουρκικά κανάλια, όπως το Σί Εν Εν Τουρκ και το Εν Τί Βί που μετέδιδαν απευθείας τη συνάντηση.

    [04] ΟΗΕ ΗΠΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

    Τα Ηνωμένα Εθνη και οι Ηνωμένες Πολιτείες χαιρέτισαν τη σημερινή συνάντηση και εξέφρασαν την ελπίδα να αναβιώσει η διαδικασία των Ηνωμένων Εθνών.

    Ο Αλβαρο ντε Σότο σε συνέντευξη στην τουρκική εφημερίδα "Μιλλιέτ" πριν από τη συνάντηση είπε ότι θα παρίστατο σ αυτήν εκπροσωπώντας τον Κόφι Ανάν, και θα ήτο έτοιμος να βοηθήσει και τις δύο πλευρές με τον τρόπο που θα θεωρήσουν κατάλληλο.

    Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Ρίτσαρντ Μπάουτσερ δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προσβλέπουν σε προσπάθειες που ενισχύουν την προοπτική των συνομιλιών για το κυπριακό και έχουν υποστηρίξει τη διαδικασία των Ηνωμένων Εθνών καθώς και την συνάντηση του προέδρου Κληρίδη με τον Ραούφ Ραούφ Ντενκτάς.

    [05] ΜΕΣΗ ΝΕΚΡΟΣ

    Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν το πρωί Παλαιστίνιο μέλος της Φαταχ στην πόλη Ναμπλούς στη Δυτική Οχθη.

    Το επεισόδιο συνέβη κατα τη διάρκεια της προώθησης των Ισραηλινών στρατευμάτων στην περιοχή.

    Αξιωματούχος της Φαταχ επιβεβαίωσε ότι ο νεκρός ήταν μέλος της οργάνωσης, ενώ ο Ισραηλινός στρατός δέν ανακοίνωσε τίποτε για το επεισόδιο.

    [06] ΠΑΤΡΑ ΣΕΙΣΜΟΙ

    Αλλεπάλληλες μικροσεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν από τα μεσάνυχτα μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες σήμερα σε περιοχές βορείως της Πάτρας.

    Το επίκεντρο των δονήσεων εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρίου-Ναυπάκτου.

    Σύμφωνα με το Σεισμολογικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών οι ισχυρότερες δονήσεις σημειώθηκαν η πρώτη στις δώδεκα και πενηνταπέντε μετά τα μεσάνυχτα και ήταν μεγέθους τριών κόμα πέντε βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, η δεύτερη στις έξι και τριάντα το πρωί, και ήταν μεγέθους τριών κόμα ενός βαθμών στην κλίμακα ρίχτερ, και η τρίτη στις επτά και δεκαπέντε το πρωί και ήταν μεγέθους δύο κόμα πέντε βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ.

    [07] ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΠΑΟ

    Ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται απόψε στην Μαδρίτη με την Ρεάλ Μαδρίτης για τη δεύτερη αγωνιστική της δεύτερης φάσης του τσάμπιονς ληγκ.

    Ο αγώνας θα αρχίσει στις εννέα και σαρανταπέντε και θα μεταδοθεί απ' ευθείας από το ΡΙΚ ΕΝΑ.

    Γύρω στά μεσάνυκτα θα προβληθούν στιγμιότυπα και από τους άλλους αγώνες τής διοργάνωσης.

    [08] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι ασταθής με βροχές και τοπικές καταιγίδες.

    Οι άνεμοι θα είναι βορειανατολικοί ως νοτιανατολικοί μέτριοι ως ισχυροί τεσσάρων έως πέντε μποφόρ και η θάλασσα ταραγμένη.

    Απόψε αναμένεται να πέσουν και πάλι βροχές και να σημειωθούν τοπικές καταιγίδες.

    Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο.

    Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ως βορειανατολικοί μέτριοι τριών έως τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους εννέα βαθμούς στο εσωτερικό, στους έντεκα στα παράλια και στους τρεις στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Tuesday, 4 December 2001 - 13:23:37 UTC