Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 01-09-07

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΧΑΚ ΒΟΜΒΑ
  • [02] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ
  • [03] ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΚΛΗ
  • [04] ΛΟΓΟΓΛΟΥ ΝΕΟ
  • [05] ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΟΧΙ
  • [06] ΠΑΤΤΙΧΕΙΟ ΒΑΝΔΑΛΟΙ
  • [07] ΠΑΣΥΔΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
  • [08] ΕΘΝΟΦΡΟΥΡΟΣ ΝΕΟΤΕΡΟ
  • [09] ΠΑΦΟΣ ΠΛΟΙΟ
  • [10] ΣΕΙΡΗΝΕΣ
  • [11] ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
  • [12] ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2001

  • [01] ΧΑΚ ΒΟΜΒΑ

    Τηλεφώνημα για τοποθέτηση δύο βομβών στο κτίριο του Χρηματιστηρίου είχε σαν αποτέλεσμα να διακοπεί στις εντεκα το πρωϊ τη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση.

    Μετά το τηλεφώνημα, που έγινε σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό, το κτίριο εκκενώθηκε, ενώ η αστυνομία άρχισε έρευνες με τη βοήθεια ανιχνευτικών σκύλων.

    Την ώρα που διεκόπη η συνεδρίαση, ο δείκτης βρισκόταν στις 136 κόμμα 65 μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση μηδέν κόμμα 78 τοις εκατόν, ενώ ο όγκος συναλλαγών κυμαινόταν στα τρία κόμμα τρία εκατομμύρια λίρες.

    [02] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης επιβεβαίωσε ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα βρίσκεται στην Νέα Υόρκη, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα για επανέναρξη των συνομιλιών.

    Θα βρίσκομαι, είπε ο κύριος Κληρίδης, τη Δευτέρα, στη Νέα Υόρκη, ώστε να είμαι έτοιμος, για τις συνομιλίες και αν μου ζητηθεί από τον Κόφι Ανάν να τον συνατήσω φυσικά και θα το πράξω.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ακόμη ότι θα έχει συναντήσεις και με τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, ενώ εξέφρασε αμφιβολίες κατά πόσον εκεί θα βρίσκεται και ο Ραούφ Ντενκτάς, αφού ο ίδιος επικαλείται την μή ύπαρξη κονού εδάφους.

    Αναφερόμενος στις δηλώσεις Λόγογλου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι πήρε την απάντηση του από την Ενωμένη Ευρώπη επισημαίνοντας ότι αν η Τουρκία υλοποιήσει τις απειλες της τότε θα αποκλειστεί αυτόματα από του να γίνει μέλος της.

    Ο Πρόεδρος Κληρίδης μιλούσε στους δημοσιογράφους ύστερα από πρωϊνή συνάντηση του με τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Σπύρο Κυπριανού τον οποίο ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις.

    [03] ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΚΛΗ

    Ο Πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σπύρος Κυπριανού μιλώντας μετά τη συνάντηση τάχθηκε υπέρ της μετάβασης του Προέδρου Κληρίδη στην Νέα Υόρκη.

    Αναφερόμενος στην αδιάλλακτη στάση του Ραούφ Ντενκτάς και την άρνηση του να συμμετάσχει στις συνομιλίες δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο σε μεταγενέστερο στάδιο ο κατοχικός ηγέτης να θελήσει να προσέλθει σε μια τέτοια διαδικασία.

    Ωστοσο η άρνηση αυτή, είπε, δημιουργεί κάποιες υποχρεώσεις στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, ο οποίος θα πρέπει να αντιδράσει.

    Ο κυριος Κυπριανού τόνισε ότι είναι αδιανόητο να θεωρείται βάση του διαλόγου η δήλωση του Γενικού Γραμματέα της δωδεκάτης Σεπτεβρίου, κάτι το οποίο, όπως είπε, άφησε να ενοηθεί και στις δηλώσεις του Αλβαρο Ντε Σότο, κατά την εδώ επίσκεψη του.

    [04] ΛΟΓΟΓΛΟΥ ΝΕΟ

    Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Φαρούκ Λόγογλου προειδοποίησε για βήματα που δεν θα έχουν όρια, αν η Κύπρος ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Εάν, είπε, δεν εξευρεθεί λύση που να στηρίζεται στην ισότητα, τότε θα τεθεί θέμα ενσωμάτωσης του ψευδοκράτους στην Τουρκία.

    Ο κύριος Λόγογλου πρόσθεσε ότι ανάλογα με τις αποφάσεις που θα λάβει η Ευρωπαϊκή Ενωση, σχετικά με την ένταξη της Κύπρου, η Τουρκία θα κάνει τέτοια βήματα, τα οποία δεν θα έχουν όρια.

    Ο κύριος Λόγογλου μιλούσε ύστερα από χθεσινή σύσκεψη στην Αγκυρα στην οποία συμμετείχαν ο πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετζεβίτ και ο υπουργός Εξωτερικών Ισμαήλ Τζεμ.

    Σχολιάζοντας την άρνηση του Ραούφ Ντενκτάς να συμμετάσχει στις συνομιλίες, ο κύριος Λόγογλου ανέφερε ότι αυτό, με το οποίο δεν συμφωνεί η τουρκική πλευρά, δεν είναι η πρόταση των Ηνωμένων Εθνών, αλλά η ημερομηνία της δωδεκάτης Σεπτεμβρίου.

    Είπε επίσης ότι συνομιλίες που θα πραγματοποιηθούν στη Νέα Υόρκη, δίχως την προετοιμασία κατάλληλου εδάφους, θα είναι καταδικασμένες να αποτύχουν.

    [05] ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΟΧΙ

    Ο Ραούφ Ντενκτάς σε χθεσινές δηλώσεις του ανέφερε ότι δεν θα παραστεί στις συνομιλιες της δωδεκάτης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

    Ανέφερε επίσης ότι θα ενημερώσει γραπτώς, για την απόφαση του, τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

    [06] ΠΑΤΤΙΧΕΙΟ ΒΑΝΔΑΛΟΙ

    Βάνδαλοι κατέστρεψαν χθες βράδυ τον φωτισμό του Παττίχειου Αμφιθεάτρου Λάρνακας.

    Σύμφωνα με τον υπεύθυνο ηλεκτρολογίας του Δήμου Λαρνακας, άγνωστοι έσπασαν δώδεκα προβολείς προκαλώντας ζημιές ύψους οκτώ χιλιάδων λιρών.

    Απόψε πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Παττίχειο Αμφιθέατρο εκδήλωση ημέρας μνήμης Λύσης, στην οποία θα μιλησει ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας.

    Συνεργεία του Δήμου Λάρνακας εργάζονται εντατικά για αποκατάσταση των ζημιών, ώστε να γίνει η αποψινή εκδήλωση.

    Επι τόπου έχει μεταβεί κλιμάκιο του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λάρνακας και της ηλεκτρομηχανολογικής υπηρεσίας για εξακρίβωση των συνθηκών υπό τις οποίες έγιναν οι βανδαλισμοί.

    [07] ΠΑΣΥΔΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

    Συνεχίζεται από το πρωί στη Λευκωσία το έκτακτο εκλογικό συνέδριο της Πασυδύ για την ανάδειξη νέου Γενικού Συμβουλίου.

    Το Γενικό Συμβούλιο θα εκλέξει με τη σειρά του την εκτελεστική επιτροπή και τη Κεντρική Γραμματεία, δηλαδή τον Πρόεδρο τον αντιπρόεδρο και τα άλλα μέλη.

    Τη θέση του Προέδρου, εκτός από τον σημερινό πρόεδρο δεν αποκλείεται να διεκδικήσει και δεύτερος υποψήφιος.

    Τα πενηνταδύο μέλη του Γενικού Συμβουλίου, τα οποία πρόσφατα υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, αναμένεται να ανακοινώσουν τους λόγους της παραίτησης τους, ενώ έχουν υποβάλει εκ νέου υποψηφιότητα.

    Η ψηφοφορία διεξάγεται αυτή τη στιγμή.

    [08] ΕΘΝΟΦΡΟΥΡΟΣ ΝΕΟΤΕΡΟ

    Σοβαρή είναι η κατάσταση της υγείας του Εθνοφρουρού Ανδρέα Θρασυβούλου, 19 χρόνων, από τα Λεύκαρα, ο οποίος τραυματίστηκε χθες βράδυ από εκπυρσοκρότηση του όπλου του.

    Ο Θρασυβούλου, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας με διαμπερές τραύμα στην κοιλιακή χώρα και υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Αμυνας Ανδρέας Γιώρκας διαβεβαίωσε, με δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι κανένα από τα ζωτικά όργανα του εθνοφρουρού δεν έχει επηρεαστεί, εκτός από ένα μικρό τραύμα στο παχύ έντερο.

    Οι συνθήκες υπό τις οποίες τραυματίστηκε διερευνώνται.

    Ο Θρασυβούλου υπηρετεί σε στρατόπεδο της Λευκωσίας.

    [09] ΠΑΦΟΣ ΠΛΟΙΟ

    Εμπορικό σκάφος, με σημαία Καμποτίας, εξέπεμψε τα ξημερώματα σήμα κινδύνου, ενώ έπλεε ανοικτά της Πάφου.

    Πρόκειται για το εμπορικό πλοίο Λυν το οποίο έπλεε δώδεκα ναυτικά μίλια δυτικά της Πάφου.

    Επί τόπου έσπευσε άκατος της Λιμενικής Αστυνομίας, η οποία περισυνέλεξε τα επτά μέλη του πληρώματος ,που είχαν εγκαταλείψει το σκάφος.

    Δυο από τα μέλη του πληρώματος είναι Ελληνες και πέντε Ουκρανοί.

    Στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου μετέβησαν εκπρόσωποι της πλοιοκτήτριας εταιρίας, για να προβούν στις αναγκαίες διευθετήσεις για ρυμούλκηση του πλοίου στο λιμάνι Λεμεσού.

    [10] ΣΕΙΡΗΝΕΣ

    Αστυνομική ανακοίνωση αναφέρει ότι οι σειρήνες που ακούγονται στην περιοχή του Διεθνούς Συνεδριακού Κέντρου στη Λευκωσία οφείλονται σε δοκιμαστικό έλεγχο στον οποίο προβαίνει η Πολιτική Αμυνα.

    Η δοκιμαστική ήχηση των σειρηνών στην περιοχή άρχισε στις οκτώ και μισή το πρωί και θα λήξει στις δύο και μισή μετά το μεσημέρι.

    [11] ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

    Συνεχίζονται σήμερα οι Μεσογειακοί αγώνες που διεξάγονται στην Τυνησία.

    Το πρώτο τηλεοπτικό κανάλι του ΡΙΚ θα μεταδώσει απόψε στις επτά, απευθείας, αγωνίσματα κολύμβησης.

    Η Κύπρος έχει εξασφαλίσει μέχρι στιγμής δύο χάλκινα μετάλλια με τη Μαρία Παπαδοπούλου στην κολύμβηση στα εκατόν μέτρα πεταλούδα και τον Ρούντικ Καζαντζιάν στην πυγμαχία, στην κατηγορία των σαράντα- οκτώ κιλών.

    [12] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο καιρού.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.

    Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί ως δυτικοί μέτριοι ως ισχυροί τεσσάρων έως πέντε μποφόρ και παροδικά στα νότια παράλια πολυ ισχυροί, έξι μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και παροδικά στα νότια παράλια κυματώδης.

    Απόψε ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος με λίγες αραιές νεφώσεις.

    Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί ως βορειοδυτικοί μέτριοι τριών έως τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα θα παραμείνει ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους είκοσι βαθμούς στο εσωτερικό, στους εικοσιτρείς στα παράλια και στους δώδεκα στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.

    Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Friday, 7 September 2001 - 10:18:04 UTC