Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 01-06-08

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΟΥΡΑΝΙΟΣ ΤΡΙΤΟ
  • [02] ΠΑΙΔΕΙΑ
  • [03] ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΕΟ
  • [04] ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
  • [05] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΠΡΩΙ
  • [06] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΜΟΗ
  • [07] ΛΕΙΨΑΝΑ ΚΗΔΕΙΑ
  • [08] ΙΑΠΩΝΙΑ ΜΑΚΕΛΕΙΟ
  • [09] ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ 2001

  • [01] ΟΥΡΑΝΙΟΣ ΤΡΙΤΟ

    Ο υπουργός Παιδείας Ουράνιος Ιωαννίδης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα βρεθεί διέξοδος στη διαφορά που υπάρχει με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις και δεν θα επηρεαστούν οι εισαγωγικές εξετάσεις, οι οποίες, τόνισε, πρέπει να γίνουν πάση θυσία.

    Οι οργανώσεις ζητούν εξαίρεση από οποιεσδήποτε μειώσεις στις κλίμακες εισδοχής στη δημόσια υπηρεσία, θέμα το οποίο συζητείται μεταξύ της εργοδοτικής πλευράς και της Πασυδύ από τό 1998.

    Υποστηρίζουν επίσης ότι οι διαβουλεύσεις γίνονται ερήμην τους καί προειδοποιούν με λήψη μέτρων. Εδωσαν μάλιστα πίστωση χρόνου στην κυβέρνηση να τοποθετηθεί οριστικά επί του θέματος έως τις 13 Ιουνίου.

    Μιλώντας το πρωί στο Τρίτο ο κύριος Ιωάννίδης τόνισε ότι δεν πρόκειται να ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση ερήμην των εκπαιδευτικών και ούτε προσπαθεί κανένας να τους επιβάλει οτιδήποτε.

    Τόνισε επίσης ότι δεν πρέπει να εξαγγέλλονται μέτρα πριν ολοκληρωθεί ο διάλογος και οι διαβουλεύσεις.

    [02] ΠΑΙΔΕΙΑ

    Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις Ποέδ, Οέλμεκ και Ολτέκ συναντώνται σήμερα για συντονισμό των ενεργειών τους ενόψει της λήξης του χρονοδιαγράμματος που έχουν θέσει στο Υπουργείο Παιδείας για τις κλίμακες εισδοχής στη δημόσια υπηρεσία.

    Οι ηγεσίες των Εκπαιδευτικών ενημέρωσαν επίσης για το θέμα τις φοιτητικές οργανώσεις Φεπάν και Πόφνε ενώ στις έντεκα είχαν ενημερωτική συνάντηση με τους οργανωμένους γονείς.

    [03] ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΕΟ

    Ο Εργατικός Πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλέρ εξασφάλισε την συντριπτική πλειοψηφία στις χθεσινές εκλογές.

    Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα επίσημα αποτελέσματα, το Εργατικό Κόμμα εξασφαλίζει τετρακόσιες δέκα τρείς από τις 659 έδρες της Βουλής των Κοινοτήτων, το Συντηρητικό Κόμμα εκατόν εξήντα τέσσερις, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες σαράντα επτά και οι υπόλοιποι δέκα έδρες.

    Το ποσοστό προσέλευσης ψηφοφόρων ήταν το χαμηλότερο που καταγράφηκε σε εκλογές στη χώρα μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

    Ο πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ, υποσχέθηκε να συνεχίσει το έργο που άρχισε το 1997 και είπε ότι έχουν γίνει πολλά, αλλά μένουν και πολλά για να γίνουν.

    Ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου συντηρητικού κόμματος, Ουίλιαμ Χέιγκ, παραδέχθηκε ήδη την ήττα της παράταξής του και συνεχάρη τηλεφωνικώς τον Βρετανό Πρωθυπουργό.

    Το πρακτορείο Ρόιτερ μετέδωσε ότι ο Τόνι Μπλερ είναι πιθανόν να διορίσει το νέο του Υπουργικό Συμβούλιο ακόμη και σήμερα.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο υπουργός εξωτερικών Ρόμπιν Κουκ αναμένεται να παραμείνει στη θέση του.

    [04] ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

    Ο ηγέτης του Συντηρητικού Κόμματος της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ ανακοίνωσε την παραίτηση του μετά την ήττα του στις εκλογές.

    Ο ηγέτης των Τόρις διευκρίνισε οτι ο νέος ηγέτης πρέπει να εκλεγεί πριν από το συνέδριο του κόμματος τον ερχόμενο Οκτώβριο.

    [05] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΠΡΩΙ

    Ο νέος πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας επανέλαβε ότι θα εργαστεί στη βάση της σύνεσης καί της συναίνεσης καί εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι με τη συμβολή όλων θα φέρει εις πέρας την αποστολή του.

    Μιλώντας το πρωί στο τρίτο ο κύριος Χριστόφιας εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα διαψευσθούν οι ανησυχίες εκείνων οι οποίοι θεωρούν ότι υστερεί σε προσβάσεις καί επαφές στην Ευρωπαϊκή Ενωση καί ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δεν έχει κτυπήσει πόρτα στην Ευρώπη που να μήν ανοίξει.

    Είπε επίσης ότι θα επιδιωχθεί η συνεργασία καί η συμμετοχή όλων των μελών της Βουλής στις επαφές με τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι δεν θα παρουσιαστεί οποιαδήποτε αδυναμία.

    [06] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΜΟΗ

    Ο Πρόεδρος της Κένυας Ντάνιελ Αραπ Μόη δήλωσε ότι στην προσεχή συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, τον συμπατριώτη του Κόφι Ανάν, θα τον καλέσει να γίνει πιο αποφασιστικός στην πρωτοβουλία του για επίλυση του Κυπριακού.

    Την διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο κύριος Μόη στον πρόεδρο της βουλής Δημήτρη Χριστόφια εκφράζοντάς του παράλληλα την αμέριστη συμπαράσταση της Κένυας στον αγώνα του κυπριακού λαού.

    Στη διάρκεια συνάντησης που είχαν το πρωί, οι κύριοι Χριστόφιας και Μόι συζήτησαν επίσης θέματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις.

    [07] ΛΕΙΨΑΝΑ ΚΗΔΕΙΑ

    Τελείται στις τέσσερις το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Λατσιών η κηδεία του Εφεδρου Ανθυπολοχαγού Τεθωρακισμένων Δημήτρη Σταύρου.

    Ο ενταφιασμός των οστών του θα γίνει στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο Μακεδονίτισσας.

    Ο Σταύρου έπεσε μαχόμενος κατά του Αττίλα στις δεκαέξι Αυγούστου του 1974 στην περιοχή του αεροδρομίου Λευκωσίας σε ηλικία εικοσιδύο χρόνων.

    Το όνομα του περιλαμβανόταν στον κατάλογο των αγνοουμένων αφού δεν υπήρχε μέχρι σήμερα μαρτυρία ότι ήταν νεκρός.

    Η ταυτότητά του αναγνωρίστηκε με την μέθοδο Ντί - Εν - Εϊ.

    Ο Δημήτρης Σταύρου ήταν ένας από τους άριστους μαθητές του Παγκυπρίου Γυμνασίου.

    Τη σχολική χρονιά 1969 - 1970 είχε κερδίσει δεκατέσσερα συνολικά βραβεία.

    [08] ΙΑΠΩΝΙΑ ΜΑΚΕΛΕΙΟ

    Στην Ιαπωνία οκτώ παιδιά ηλικίας έξι ως οκτώ χρόνων δολοφονήθηκαν από έναν ψυχοπαθή, που εισέβαλε στο σχολείο τους και άρχισε να κτυπά με ένα μαχαίρι μαθητές και δασκάλους.

    Από την επίθεση τραυματίστηκαν επίσης άλλοι εικοσιέξι μαθητές και τρείς δάσκαλοι.

    Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία ο δράστης, πριν από το μακελειό, πήρε αντικαταθλιπτικά χάπια, δέκα φορές περισσότερα απ΄όσα έπρεπε.

    [09] ΚΑΙΡΟΣ

    Και το Δελτίο Καιρού.

    Το απόγευμα ο καιρός θα ειναι αίθριος με παροδικές, τοπικές νεφώσεις, σε ορεινές όμως περιοχές ενδέχεται να πέσουν μερικές βροχές.

    Οι άνεμοι θα ειναι γενικά δυτικοί μέτριοι, τεσσάρων μποφόρ αλλά νοτιοδυτικοί ισχυροί, πέντε έως έξι μποφόρ στα νότια παράλια. Η θάλασσα θα είναι μέχρι ταραγμένη γενικά και ταραγμένη μέχρι κυματώδης στις νότιες περιοχές.

    Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, οι άνεμοι βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα θα παραμείνει μέχρι ταραγμένη στις προσήνεμες περιοχές.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 14 στα δυτικά παράλια και στις ψηλότερες ορεινές περιοχές και στους 18 στα υπόλοιπα παράλια.

    Ο κίνδυνος πυρκαγιών είναι πολύ μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Friday, 8 June 2001 - 10:56:30 UTC