Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 01-03-06

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΚΑΝΑΔΑΣ
  • [02] ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ
  • [03] ΦΥΛΑΚΕΣ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ
  • [04] ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟ
  • [05] ΚΡΙΤΩΝ ΛΥΠΗ
  • [06] ΤΑΚΗΣ ΜΠΕΛ
  • [07] ΔΩΡΟΣ ΜΠΕΛ
  • [08] Π.ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΠΑΤΣΑ
  • [09] ΓΕΡΑΝΟΣ ΚΑΤΩ
  • [10] ΡΙΚ ΣΙΛΟ
  • [11] ΡΙΚ ΜΕΤΑΔΟΣΗ
  • [12] ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2001

  • [01] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΚΑΝΑΔΑΣ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, απηύθυνε έκκληση προς τους ομογενείς να εντείνουν τις προσπάθειές τους, ασκώντας την επιρροή τους προς τα κέντρα που διαμορφώνουν την πολιτική στις χώρες που διαμένουν, ώστε να συμβάλουν προς την ειρηνική επίλυση του Κυπριακού.

    Σε χαιρετισμό του, που διαβάστηκε στην ετήσια Γενική Συνέλευση της Ελληνοκαναδικής Επιτροπής Αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Τορόντο, ο Πρόεδρος Κληρίδης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει η Κυβέρνηση για να εξευρεθεί με ειρηνικά μέσα, λύση του Κυπριακού που να συνάδει με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και το κοινοτικό κεκτημένο όπως αυτό ισχύει και εφαρμόζεται στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης της οποίας η Κύπρος διαπραγματεύεται για να γίνει μέλος.

    [02] ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ

    Αλλος ένας άνθρωπος έχασε σήμερα τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα που συνέβη το πρωί κοντά στην υπέργεια διάβαση Λατσιών.

    Πρόκειται για τον Σταύρο Σταματίου, τριαντα εννέα ετών από την Πάνω Λακατάμεια.

    Ο Σταματίου οδηγούσε το αυτοκίνητό του, όταν σε κάποια στιγμή διαπίστωσε αντικείμενο στο οδόστρωμα.

    Σταμάτησε για να το πάρει, χωρίς να σβήσει τη μηχανή του αυτοκινήτου του, το οποίο στη συνέχεια κύλησε και τον καταπλάκωσε.

    [03] ΦΥΛΑΚΕΣ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ

    Ο εκρηκτικός μηχανισμός που χρησιμοποιήθηκε κατά τη χθεσινή βομβιστική ενέργεια εναντίον της οικίας του πρώην αρχιδεσμοφύλακα των Κεντρικών Φυλακών Μιχάλη Κωνσταντίνου Βάσιλου ήταν του ιδίου τύπου με αυτόν που τοποθετήθηκε πρόσφατα στο αυτοκίνητο του δεσμοφύλακα Μιχαλάκη Μιχαηλίδη στον Αγιο Παύλο.

    Πρόκειται για αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς τύπου υδροσωλήνα, με χαμηλής ισχύος εκρηκτική ύλη για την πυροδότηση των οποίων χρησιμοποιήθηκαν ωρολογιακοί μηχανισμοί.

    Ο Διευθυντής των Κεντρικών Φυλακών Χάρης Θεμιστοκλέους, ο οποίος μετέβη στη σκηνή του εγκλήματος, δήλωσε ότι διεξάγονται έρευνες στο χώρο των Φυλακών, ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσον υπάρχει οποιαδήποτε σύνδεση, οποιουδήποτε κατάδικου με το γεγονός.

    Ο κύριος Θεμιστοκλέους εξέφρασε ανησυχία, αφού η χθεσινή βομβιστική ενέργεια είναι η τρίτη που σκοπεύει να πλήξει πρώην, ή εν ενεργεία δεσμοφύλακες.

    Ο Μιχάλης Βάσιλος δήλωσε από την πλευρά του ότι δεν έχει διαφορές με κανένα και στα τριανταπέντε χρόνια που υπηρετούσε στις Κεντρικές Φυλακές ποτέ δεν απειλήθηκε από οποιονδήποτε κατάδικο.

    [04] ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟ

    Το Πολιτικό Γραφείο του Δημοκρατικού Συναγερμού συνέρχεται σήμερα για να οριστικοποιήσει τα ψηφοδέλτια του κόμματος κατά επαρχία, με βάση τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών της περασμένης Κυριακής.

    Ο αναπληρωτής Πρόεδρος του Δησύ Παναγιώτης Δημητρίου δήλωσε ότι το Πολιτικό Γραφείο έχει δικαίωμα να προβεί στις τελικές επιλογές.

    Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η παράδοση θέλει να τηρούνται τα αποτελέσματα των επαρχιακών συνελεύσεων.

    Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα του επαρχιακού Γραμματέα του Δησύ Λάρνακας Κρίτωνα Ερωτοκρίτου ο οποίος έμεινε εκτός ψηφοδελτίου του κόμματος, ο κύριος Δημητρίου ξεκαθάρισε ότι τηρήθηκαν όλες οι δημοκρατικές διαδικασίες.

    Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι θα ζητηθεί και ενημέρωση από την επαρχιακή επιτροπή.

    [05] ΚΡΙΤΩΝ ΛΥΠΗ

    Ο Κρίτων Ερωτοκρίτου μιλώντας στο ΡΙΚ δήλωσε ότι σέβεται απόλυτα τη δημοκρατική απόφαση των εκλεκτόρων.

    Εξέφρασε, ωστόσο, λύπη για το αποτέλεσμα, τονίζοντας ότι, όπως διαφάνηκε, δεν εκτιμήθηκε η μεγάλη προσφορά του στο κόμμα.

    Ο κύριος Ερωτοκρίτου ξεκαθάρισε ότι δεν έγινε οποιαδήποτε παρέμβαση και απέδωσε την αποτυχία του στο ότι δεν είχε δημιουργήσει πελατειακές σχέσεις.

    Αφησε επίσης ανοικτό το ενδεχόμενο να υποβάλει παραίτηση από τη θέση επαρχιακού γραμματέα του κόμματος, προσθέτοντας ότι του είναι δύσκολο να καθοδηγήσει την στιγμή που, όπως ανέφερε, του έχει αφαιρεθεί το κύρος.

    [06] ΤΑΚΗΣ ΜΠΕΛ

    Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αμυνας της Βουλής Τάκης Χατζηδημητρίου τόνισε ότι είναι αδιαμφισβήτη η αναγκαιότητα για απόκτηση μεταφορικών ελικοπτέρων από την Εθνική Φρουρά.

    Μιλώντας στο ΡΙΚ και κληθείς να σχολιάσει τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Αμυνας Σωκράτη Χάσικου για το ενδεχόμενο δανεισμού ελικοπτέρων Μπέλ από την Ελλάδα, ο κύριος Χατζηδημητρίου ανέφερε ότι το θέμα βρίσκεται υπό μελέτη και δεν έχει γίνει οποιαδήποτε διαβούλευση με την Αθήνα.

    Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι σε περίπτωση κατά την οποία ζητηθεί από την Ελλάδα να μας δανείσει ελικόπτερα, δεν μπορούμε να καθορίσουμε και τον τύπο τους. Εξαρτάται, είπε, από το τι μπορεί να προσφέρει η Αθήνα.

    [07] ΔΩΡΟΣ ΜΠΕΛ

    Αντίθεση στην ενοικίαση ελικοπτέρων Μπέλ εξέφρασε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Δώρος Χριστοδουλίδης.

    Μιλώντας επίσης στο ΡΙΚ, ο κύριος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι η Εθνική Φρουρά έχει ανάγκη από στρατιωτικά μεταφορικά ελικόπτερα, αλλά όχι Μπέλ.

    Ανέφερε επίσης ότι η αγορά του συγκεκριμένου τύπου ελικοπτέρων απορρίφθηκε από τη Βουλή γιατί δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις και διερωτήθηκε γιατί τώρα ζητούμε ενοικίασή τους.

    Είπε επίσης ότι σε περίπτωση κατά την οποία καταβληθεί προσπάθεια να μπουν τα Μπέλ από το παράθυρο, κατά την έκφραση του, θα υπάρξουν οι ανάλογες αντιδράσεις.

    [08] Π.ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΠΑΤΣΑ

    Ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης δήλωσε ότι δεν υπάρχει οτιδήποτε περίεργο στην απόφαση να αποσυρθούν οι κατηγορίες της απόπειρας φόνου εναντίον του Πέτρου Πατσαλίδη και του Ανδρέα Χριστοδούλου.

    Μιλώντας στο ΡΙΚ ο κύριος Κληρίδης ανέφερε ότι η τροποποίηση του κατηγορητηρίου είναι συνήθης πρακτική και εφαρμόζεται σε περιπτώσεις κατά τις οποίες διαπιστώνεται ότι ορισμένες κατηγορίες δεν μπορούν να αποδειχθούν στο Δικαστήριο.

    Συμφώνησε επίσης ότι στην προκειμένη περίπτωση ήταν μάλλον αδύνατο να στοιχειοθετηθεί υπόθεση απόπειρας φόνου.

    [09] ΓΕΡΑΝΟΣ ΚΑΤΩ

    Κινητός ανυψωτικός γερανός κατέρρευσε στο λιμάνι της Λάρνακας, θέτοντας σε κίνδυνο εργαζόμενους.

    Ο γερανός, βάρους τεσσάρων τόνων, φόρτωνε πατάτες σε εμπορικό πλοίο, όταν κατέρρευσε, ενώ στην προκυμαία βρίσκονταν αρκετοί λιμενεργάτες.

    [10] ΡΙΚ ΣΙΛΟ

    Λόγω αναβάθμισης των πομπών του ΡΙΚ στο Σιλό Λεμεσού θα διακοπούν σήμερα οι εκπομπές του ΡΙΚ-ΕΝΑ, ΡΙΚ-ΔΥΟ και ΕΡΤ, από τις δέκα το πρωϊ μέχρι τις έξη το απόγευμα.

    Τα κανάλια που επηρεάζονται είναι το τριάντα οκτώ, το εικοσιένα και το σαράντα πέντε.

    [11] ΡΙΚ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

    Η Αρσεναλ αντιμετωπίζει απόψε στο Λονδίνο τη Σπαρτάκ Μόσχας, στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής για τη δεύτερη φάση του κυπέλλου πρωταθλητριών Ευρώπης.

    Το παιγνίδι θα αρχίσει στις εννέα και σαράντα πέντε και θα μεταδίδεται απευθείας από το ΡΙΚ 1.

    [12] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο καιρου.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί ασθενείς τριών μποφόρ και παροδικά μέχρι μέτριοι τεσσάρων μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη.

    Απόψε ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος. Σε μερικές περιοχές, όμως, αναμένεται να σχηματιστεί ομίχλη και χαμηλή νέφωση.

    Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί έως βορειοανατολικοί ασθενείς, δύο με τριών μποφόρ και η θάλασσα ήρεμη και τοπικά μέχρι λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους δέκα βαθμούς στο εσωτερικό και τα νότια παράλια, στους επτά στα δυτικά και στους έξι στα ψηλότερα ορεινά.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Tuesday, 6 March 2001 - 11:30:40 UTC