Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 00-11-30

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΠ ΛΟΓΟΓΛΟΥ
  • [02] ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΚΥΠΡΟΣ ΕΕ
  • [03] ΑΛΒΑΡΟ ΠΑΠΑ
  • [04] ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΜΠΑΝΤΛΕΡ
  • [05] ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΚΛΕΗ
  • [06] ΧΙΛ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [07] ΠΟΕΔ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ
  • [08] ΒΟΥΛΗ ΠΟΕΔ
  • [09] ΠΕΟ ΣΤΑΣΗ
  • [10] ΧΑΚ ΠΑΡΑΚΑΤΩ
  • [11] ΤΕΩΣ ΚΑΙ ΝΥΝ
  • [12] ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΕΛΕΓΚΤΗΣ
  • [13] ΑΝΤΕΝΑ ΒΛΑΒΗ
  • [14] ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2000

  • [01] ΠΑΠ ΛΟΓΟΓΛΟΥ

    Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου ξεκαθάρισε στον Τούρκο Υφυπουργό Εξωτερικών Φαρούκ Λόγογλου ότι η Ελλάδα επιμένει όπως στην εταιρική σχέση της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση περιληφθούν τα συμπεράσματα του Ελσίνκι.

    Ο κύριος Παπανδρέου συναντήθηκε στην Αθήνα με τον Τούρκο Υφυπουργό, ο οποίος εκτελεί περιοδεία σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες εν όψει της συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που πραγματοποιείται στις τέσσερις Δεκεμβρίου.

    Ο κύριος Λόγογλου απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων περιορίστηκε να δηλώσει ότι η συνάντηση ήταν σημαντική.

    Βρήκαμε κατανόηση, είπε, και θα δούμε το αποτέλεσμα.

    [02] ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΚΥΠΡΟΣ ΕΕ

    Η Ολλανδική κυβέρνηση εμμένει στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του Ελσίνκι για την ενταξιακή πορεία της Κύπρου στην Ευρωπαική Ενωση.

    Σχετική δήλωση έκαμε ο Ολλανδός Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για ευρωπαικά θέματα Ντίκ Μπέντσιοπ κατά τη διάρκεια συζήτησης που έγινε χθες βράδυ στην επιτροπή Ευρωπαικών Υποθέσεων της ολλανδικής Βουλής.

    Η δήλωση προκάλεσε την αντίδραση βουλευτή αντιπολιτευόμενου κόμματος, ο οποίος υπενθύμισε το ψήφισμα που υπερψήφισε η ολλανδική Βουλή τον περασμένο Δεκέμβριο, το οποίο καλεί την ολλανδική κυβέρνηση να εμποδίσει την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαική Ενωση, εφ' όσον προηγουμένως δεν λυθεί το πολιτικό πρόβλημα.

    [03] ΑΛΒΑΡΟ ΠΑΠΑ

    Ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Αλβαρο ντε Σότο συναντήθηκε στην Αθήνα με τον Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου, στο πλαίσιο της προπαρασκευής του έκτου γύρου των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών.

    Αργότερα σήμερα ο κύριος ντε Σότο αναμένεται να μεταβεί στην Αγκυρα για παρόμοιες συνομιλίες.

    Μετά την Αγκυρα ο κύριος ντε Σότο θα έλθει στην Κύπρο και το πρωί της Δευτέρας θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο Κληρίδη, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα συναντηθεί με το Ραούφ Ντενκτάς.

    [04] ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΜΠΑΝΤΛΕΡ

    Ο Ραούφ Ντενκτάς προβαίνει σε διφορούμενες δηλώσεις σχετικά με τις προθέσεις του για τον έκτο γύρο των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών, επιχειρώντας να δώσει την εντύπωση ότι δεν αποχωρεί από αυτές, αλλά ότι οι συνομιλίες έχουν λήξει.

    Ειδικότερα, δήλωσε ότι δεν εγκατέλειψε τις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες, αλλά ότι αυτές θα μπορούσαν να επαναληφθούν στο μέλλον, αφού συζητήσει με το Γενικό Γραμματέα πως θα μπορούσε να υπάρξει, κατά την έκφρασή του, μια νέα βάση.

    [05] ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΚΛΕΗ

    Την προσεχή Δευτέρα αναμένεται να δημοσιοποιηθεί η έκθεση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, ύστερα από συνάντηση που είχε με τον ύπατο αρμοστή της Βρετανίας Εντουαρντ Κλέη.

    Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ δήλωσε ότι πήρε διαβεβαιώσεις από τον κύριο Κλέη ότι οι βασικές παράμετροι του Κυπριακού και κάποιες αναφορές που η Ελληνική Κυπριακή πλευρά επιθυμεί να συμπεριληφθούν, θα απεικονίζονται στην έκθεση του Γενικού Γραμματέα.

    Ο κύριος Αναστασιάδης, μετέφερε στον κύριο Κλέη το μήνυμα ότι εάν υιοθετηθούν οι θέσεις Ντενκτάς, θα υπάρξει άμεση αντίδραση του προέδρου Κληρίδη και της ελληνοκυπριακής πλευράς.

    Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ εξέφρασε ικανοποίηση για τις θέσεις του Βρετανού ύπατου αρμοστή.

    [06] ΧΙΛ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Η Βρετανία υποστηρίζει σταθερά λύση ομοσπονδίας και εξέλιξη των συνομιλιών για το Κυπριακό σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις.

    Τις Βρετανικές θέσεις εξέθεσε ο Διευθυντής του Τμήματος Νοτιοευρωπαϊκών Υποθέσεων στο βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών Τζέρεμι Χιλ σε αντιπροσωπεία του Δήμου Μόρφου.

    Ο κύριος Χιλ τόνισε οτι η Βρετανία υποστηρίζει λύση του κυπριακού εντός των ψηφισμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, η οποία δεν θα αντιβαίνει στο ευρωπαϊκό κεκτημένο.

    [07] ΠΟΕΔ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

    Το διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ συνέρχεται για να μελετήσει άρση ή αναστολή των απεργιακών μέτρων, προκειμένου να αρχίσουν διαβουλεύσεις με την κυβερνητική πλευρά για το αίτημα ισομισθίας των δασκάλων με τους καθηγητές.

    Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ Σοφοκλής Χαραλαμπίδης χαρακτήρισε θετική εξέλιξη το γεγονός ότι το διαδικαστικό θέμα έχει ξεπεραστεί.

    Σχετικά με τη θέση της ΟΕΛΜΕΚ εναντίον της ισομισθίας, ο κύριος Χαραλαμπίδης είπε ότι δεν χωρίζει τίποτε τις δύο εκπαιδευτικές οργανώσεις και εξέφρασε την προσδοκία ότι τα προβλήματα που έχουν παρουσιασθεί θα ξεπερασθούν με κατανόηση και καλή θέληση.

    [08] ΒΟΥΛΗ ΠΟΕΔ

    Ο πρόεδρος της Βουλής Σπύρος Κυπριανού ανέλαβε να βοηθήσει στην επίλυση της κρίσης στη δημοτική εκπαίδευση.

    Το πρωί η γραμματεία της ΠΟΕΔ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής και τον ενημέρωσε για τα αιτήματα των δασκάλων.

    Ο πρόεδρος της οργάνωσης των δασκάλων Σοφοκλής Χαραλαμπίδης δήλωσε ότι με βάση τα σημερινά δεδομένα δεν τίθεται θέμα άρσης των απεργιακών μέτρων.

    [09] ΠΕΟ ΣΤΑΣΗ

    Τρίωρη στάση εργασίας, από τις δέκα μέχρι τη μία μετά το μεσημέρι, πραγματοποιούν τα μέλη των συντεχνιών ΠΕΟ και ΔΕΟΚ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αφαίρεση των φόρων κατανάλωσης από τον υπολογισμό της αυτόματης τιμαριθμικής αναπροσαρμογής.

    [10] ΧΑΚ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

    Νέα σημαντική πτώση κατά τρεις μονάδες σημείωσε ο δείκτης του χρηματιστηρίου κατά τη σημερινή συνάντηση.

    Ο δείκτης έκλεισε στις διακόσιες εικοσιέξη μονάδες, ενώ ο όγκος των συναλλαγών ήταν ιδιαίτερα χαμηλός και έκλεισε στα εννιά εκατομμύρια λίρες.

    [11] ΤΕΩΣ ΚΑΙ ΝΥΝ

    Συνάντηση με το Μητροπολίτη Αθανάσιο θα επιδιώξει εντός της ημέρας ο Μητροπολίτης τέως Λεμεσού Χρύσανθος, για να του ζητήσει την άδεια να ιεροπράττει στη Λεμεσό.

    Ο Μητροπολίτης Αθανάσιος, ο οποίος ρωτήθηκε εάν θα δεχθεί τον τέως Λεμεσού, απήντησε ότι δέχεται όλο τον κόσμο, ενώ σε ερώτηση εάν θα συλλειτουργήσει μαζί του, είπε πως αυτό είναι θέμα το οποίο θα κανονισθεί μεταξύ τους.

    [12] ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΕΛΕΓΚΤΗΣ

    Το Υπουργικό Συμβούλιο συνέρχεται σε ειδική συνεδρία για να μελετήσει την έκθεση της Γενικής Ελεγκτού και τη λήψη μέτρων για την αποφυγή της επανάληψης των φαινομένων που επισημαίνονται στην έκθεση.

    Στη συνεδρία παρευρίσκονται η Γενική Ελεγκτής Χρυστάλλα Γιωρκάτζη και ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Αλέκος Μαρκίδης.

    [13] ΑΝΤΕΝΑ ΒΛΑΒΗ

    Λόγω των καιρικών συνθηκών έχει σημειωθεί βλάβη στον υποσταθμό του ΡΙΚ στο Καλό Χωριό Λάρνακας, με συνέπεια να παρατηρούνται προβλήματα στις τηλεοπτικές εκπομπές.

    Οι τεχνικές υπηρεσίες του ΡΙΚ καταβάλλουν προσπάθειες για επιδιόρθωση της βλάβης.

    [14] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού.

    Το απόγευμα οι νεφώσεις θα πυκνώνουν κατά διαστήματα και θα βρέχει κατά τόπους, ενώ θα σημειωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

    Οι άνεμοι θα πνέουν βορειανατολικοί, γενικά μέτριοι, τεσσάρων μποφόρ , αλλά ισχυροί πέντε έως έξι μποφόρ στις προσήνεμες περιοχές. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη γενικά και κυματώδης, στις προσήνεμες περιοχές.

    Απόψε αραιές νεφώσεις θα φέρουν λίγες τοπικές βροχές, λίγα χιόνια και πιθανό να σημειωθεί μεμονωμένη καταιγίδα.

    Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν βορειανατολικοί μέτριοι τεσσάρων μποφόρ γενικά και πέντε μποφόρ στις προσήνεμες περιοχές.

    Η θάλασσα θα παραμείνει ταραγμένη γενικά και κυματώδης στις προσήνεμες περιοχές.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους εννέα βαθμούς στο εσωτερικό, στους έντεκα στα παράλια και στους τέσσερις στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Thursday, 30 November 2000 - 13:00:16 UTC