Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 00-11-06

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΝΕΓΓΥΣ
  • [02] ΣΥΝΕΓΓΥΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ
  • [03] ΡΑΔΙΟΜΑΡΑ ΠΟΣΑ
  • [04] ΔΑΣΟΥΠΟΛΗ ΠΑΙΔΙΑ
  • [05] ΗΠΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ
  • [06] ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ
  • [07] ΚΟΛΟΜΒΙΑ-ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ
  • [08] ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2000

  • [01] ΣΥΝΕΓΓΥΣ

    Ο Αλβαρο Ντε Σότο απέφυγε να διαψεύσει, ή να επιβεβαιώσει κατά πόσον ο Κόφι Ανάν ενδέχεται να υποβάλει στις δύο πλευρές κάποιες γενικές αρχές για τη λύση, πάνω στις οποίες να γίνουν συζητήσεις.

    Σε δηλώσεις μετά το πρόγευμα εργασίας που είχε σήμερα με τον Πρόεδρο Κληρίδη, και το οποίο διήρκησε σχεδόν δύο ώρες, ο Περουβιανός διπλωμάτης είπε ότι δεν γνωρίζει πώς ακριβώς θα ενεργήσει ο Γενικός Γραμματέας, στις συναντήσεις που θα έχει αυτή την εβδομάδα στη Γενεύη με τις δύο πλευρές.

    Αποφεύγοντας να απαντήσει σε οποιαδήποτε ουσιαστική ερώτηση ο κύριος Ντε Σότο αρκέστηκε να επαναλάβει ότι η διαδικασία συνεχίζεται και ότι οι δύο πλευρές ανταποκρίνονται στα άτυπα έγγραφα, τα οποία τους παρουσιάζονται.

    Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ ο Πρόεδρος Κληρίδης επέδωσε στον κύριο Ντε Σότο άτυπο έγγραφο στο οποίο καταγράφονται αναλυτικά οι προσεγγίσεις της Ελληνοκυπριακής πλευράς στα τέσσερα βασικά κεφάλαια που συζητούνται στις συνομιλίες.

    Ο κύριος Ντε Σότο ζήτησε διευκρινιστικές εξηγήσεις επί του θέματος.

    Στο πρόγευμα εργασίας διευθετήθηκε όπως η επόμενη συνάντηση του Προέδρου Κληρίδη με τον κύριο Ντε Σότο πραγματοποιηθεί σε μισή περίπου ώρα.

    Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη συνάντηση του αξιωματούχου των Ηνωμένων Εθνών με το Ραούφ Ντενκτάς.

    Σε δηλώσεις πριν αναχωρήσει από το ξενοδοχείο του ο Ντενκτάς προειδοποίησε ότι άν ο Κόφι Ανάν επιχειρήσει να ανακαλέσει την αρχική του δήλωση της Δωδεκάτης Σεπτεμβρίου, θα αποχωρήσει από τις συνομιλίες.

    [02] ΣΥΝΕΓΓΥΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ

    Και ενώ ο πέμπτος γύρος των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών εισέρχεται σήμερα στη δεύτερη εβδομάδα, ξένοι διπλωμάτες δηλώνουν κατηγορηματικά ότι είναι αδιανόητο να υπάρξει λύση του Κυπριακού, η οποία δεν θα συνάδει με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.

    Θεωρούν επίσης την ανάμειξη της Ευρωπαϊκής Ενωσης στη διαδικασία, ως τον πιό σημαντικό παράγοντα, ο οποίος, κινούμενος σε παράλληλη γραμμή με την ειρηνευτική διαδικασία, θα ωθήσει και τις δύο πλευρές να αναθεωρήσουν κάποιες από τις πάγιες θέσεις τους, όταν η ενταξιακή πορεία της Κύπρου θα ολοκληρώνεται.

    Σε δηλώσεις στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ξένος διπλωμάτης στη Γενεύη, είπε πως η διαδικασία δεν μπορεί να συνεχισθεί επ' άπειρον και πως όλες οι ενδείξεις είναι ότι ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, θα παρουσιάσει στις δύο πλευρές ένα περίγραμμα των μέχρι σήμερα συζητήσεων στα τέσσερα κύρια κεφάλαια, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση για συνολική λύση.

    Εξέφρασε ακόμη την εκτίμηση ότι η διαδικασία μπορεί να οδηγήσει σε λύση στο εγγύς μέλλον, λαμβάνοντας υπόψιν ότι τα Ηνωμένα Εθνη προτίθενται να υποβάλουν συνολική πρόταση για λύση, η οποία θα είναι υπό διαπραγμάτευση από τα μέρη, τον ερχόμενο Ιούνιο.

    [03] ΡΑΔΙΟΜΑΡΑ ΠΟΣΑ

    Στις διακόσιες-εξήντα χιλιάδες λίρες ανέρχονται μέχρι τώρα οι εισφορές για τον ενδέκατο Ραδιομαραθώνιο Αγάπης δύο χιλιάδες για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

    Περίπτερα συλλογής χρημάτων, έχουν τοποθετηθεί σε όλες τις πόλεις, ενώ πραγματοποιούνται παράλληλα πορείες, ποδηλασίες και αιμοδοσίες.

    Το κύριο μέρος του Ραδιομαραθωνίου, που διοργανώνουν το Ραδιοφωνικό Ιδρυμα Κύπρου και ο Ομιλος Λαικής άρχισε στις έξι το πρωί με την έναρξη ειδικής εκπομπής από το Τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ.

    Η εκπομπή θα διαρκέσει σαρανταδύο συνεχόμενες ώρες με απευθείας συνδέσεις και μεταδόσεις από όλο τον κόσμο.

    Το δεύτερο τηλεοπτικό κανάλι του ΡΙΚ θα μεταδώσει δύο ειδικά τηλεοπτικά προγράμματα για το ραδιομαραθώνιο ενισχύοντας ετσι την όλη προσπάθεια, σήμερα και αύριο στις εννέα και μισή το βράδυ, με την συμμετοχή των Ελληνων Ολυμπιονικών, πολιτικών και καλλιτεχνών.

    [04] ΔΑΣΟΥΠΟΛΗ ΠΑΙΔΙΑ

    Το Λύκειο Αρχιεπισκόπου Μακαρείου, στη Δασούπολη, ετοίμασε γιορτή, στο πλαίσιο του Ραδιομαραθωνίου, με τιμώμενους Ελληνες Ολυμπιονίκες, τους οποίους οι μαθητές υποδέχθησαν ως ήρωες.

    Στην γιορτή παρευρέθη και ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας Σπύρος Κυπριανού, ο οποίος δήλωσε ότι οι εκδηλώσεις που γίνονται στο πλαίσιο του Ραδιομαραθωνίου αποτελούν απόδειξη ότι η κοινωνία άρχισε να αναγνωρίζει τις ευθύνες της έναντι όσων έχουν ανάγκη.

    Μιλώντας εκ μέρους τον Ολυμπιονικών, ο Κώστας Κεντέρης κάλεσε όλους να βοηθήσουν, μέσω του Ραδιομαραθωνίου, τα παιδιά με τις ειδικές ικανότητες, όπως είπε.

    Ο Κώστας Κεντέρης ευχαρίστησε τους μαθητές του Λυκείου, για τη θερμή υποδοχή που τους επεφύλαξαν.

    Το Λύκειο Δασούπολης ανακοίνωσε στην τελετή και την εισφορά του στο Ραδιομαραθώνιο, η οποία ξεπερνά τις δύο χιλιάδες λίρες.

    [05] ΗΠΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ

    Μια μόλις μέρα πριν τις προεδρικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες, δημοσκόπηση του Ρόιτερ σε συνεργασία με τηλεοπτικό δίκτυο δίνει στον Ρεπουμπλικανό Τζορτζ Μπους προβάδισμα μόλις μίας ποσοστιαίας μονάδας έναντι του Δημοκρατικού Αλ Γκορ.

    Ο Μπους προηγείται με 47 τοις εκατόν έναντι 46 τοις εκατόν του Γκορ.

    Το ποσοστό σφάλματος της δημοσκόπησης είναι συν, ή πλην, τρεις ποσοστιαίες μονάδες.

    Μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες αύριο, ο Αλ Γκορ θα πραγματοποιήσει συγκεντρώσεις σε 15 πόλεις έντεκα πολιτειών.

    Περιοδεία σε τέσσερις πολιτείες θα κάνει και ο Τζορτζ Μπους.

    Σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα εκτιμήσεις ο Μπούς προηγείται σε 26 πολιτείες έχοντας εξασφαλίσει διακόσιους εικοσιπέντε εκλέκτορες.

    Ο Γκόρ προηγείται σε 15 πολιτείες και έχει εξασφαλίσει διακόσιους σαράντα-ένα εκλέκτορες, καθώς διατηρεί προβάδισμα στις πολυπληθέστερες πολιτείες.

    Οι αναλυτές θεωρούν πιθανό το ενδεχόμενο ο Μπους να λάβει περισσότερες ψήφους σε όλη τη χώρα, αλλά ο Γκόρ να κερδίσει την πλειοψηφία των πεντακοσίων τριάντα οκτώ εκλεκτόρων, που θα αναδείξουν και το νέο πρόεδρο.

    [06] ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ

    Στη Γερμανία ο αριθμός των ατόμων που πεθαίνουν κάθε χρόνο από τις παρενέργειες των φαρμάκων, είναι διπλάσιος, σε σύγκριση με τους θανάτους από τροχαία δυστυχήματα.

    Οπως μεταδίδεται, τουλάχιστον διακόσιες χιλιάδες άτομα αρρωσταίνουν σοβαρά κάθε χρόνο από τις παρενέργειες των φαρμάκων και περίπου δώδεκα με δεκαέξι χιλιάδες από αυτούς, πεθαίνουν.

    Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της ομοσπονδιακής στατιστικής υπηρεσίας, ο αριθμός των θανάτων από τα τροχαία στη Γερμανία ανέρχεται σε επτάμισυ χιλιάδες άτομα ετησίως.

    [07] ΚΟΛΟΜΒΙΑ-ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

    Στην Κολομβία επτά άνθρωποι, ανάμεσά τους και παιδιά, σκοτώθηκαν και άλλοι δώδεκα τραυματίσθηκαν σε τρομοκρατικές επιθέσεις στις πόλεις Μεντεγίν και Κάλι.

    Η Αστυνομία και ο στρατός έχουν αναπτύξει μεγάλες δυνάμεις στην προσπάθεια να εντοπίσουν τους δράστες των επιθέσεων, ενώ τα νοσοκομεία έχουν τεθεί σε κατάσταση επιφυλακής.

    Οπως μεταδίδεται, η Αστυνομία πιστεύει ότι πίσω από τις επιθέσεις βρίσκεται μαρξιστική ανταρτική οργάνωση.

    [08] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις.

    Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κατευθύνσεις ασθενείς, τριών μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

    Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος με αραιές ψηλές νεφώσεις.

    Οι άνεμοι θα παραμείνουν κυρίως βόρειοι ασθενείς τριών μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους δεκατέσσερις βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους οκτώ στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Monday, 6 November 2000 - 13:17:47 UTC