Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 00-10-04

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΠΑ ΑΜΥΝΑΣ
  • [02] ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΕΛΛΑΣ
  • [03] ΗΠΑ ΔΕΞΙΩΣΗ
  • [04] ΝΕΚΡΟΙ ΜΕΣΗ
  • [05] ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΕΙΣΜΟΣ
  • [06] ΣΑΒBIΔΗΣ ΦΑΡΜΑΚΑ
  • [07] ΟΡΓΙΟ ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ
  • [08] ΒΟΜΒΑ ΛΕΜΕΣΟΣ
  • [09] ΣΦΑΙΡΕΣ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ
  • [10] ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
  • [11] ΚΑΙΡΟΣ TEΤAΡΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2000

  • [01] ΠΑΠΑ ΑΜΥΝΑΣ

    Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε ότι όλες οι κινήσεις του στο Κυπριακό γίνονται σε πλήρη συνεννόηση και επικοινωνία με την Κυπριακή Κυβέρνηση.

    Ο κύριος Παπανδρέου μιλούσε στην Επιτροπή Αμυνας της Κυπριακής Βουλής στη διάρκεια πρωϊνής συνάντησης στην Αθήνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής των Ελλήνων Κάρολο Παπούλια.

    Ο απεσταλμένος του ΡΙΚ στην Αθήνα Πέτρος Κωνσταντίνου μετέδωσε ότι στη συνάντηση της Επιτροπής με τον κύριο Παπούλια συζητήθηκαν οι εξελίξεις στο Κυπριακό και θέματα που αφορούν την Αμυνα.

    Ο κύριος Παπούλιας χαρακτήρισε το Κυπριακό, μεγάλο εθνικό θέμα για την Ελλάδα και ανακοίνωσε ότι η Επιτροπή αναμένεται να επισκεφθεί την Κύπρο για να εγκαθιδρυθεί πιο στενός προγραμματισμός με στόχο τη συνεργασία των δύο Κοινοβουλίων και στον τομέα αυτό.

    Εξ άλλου ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αμυνας της Βουλής, Τάκης Χατζηδημητρίου δήλωσε ότι στη συνάντηση συζητήθκαν οι εξελίξεις του Κυπριακού και θέματα που αφορούν την άμυνα.

    [02] ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΕΛΛΑΣ

    Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης αναχώρησε το πρωί για την Αθήνα όπου το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργο Παπανδρέου, στο πλαίσιο των επαφών που ο τελευταίος θα έχει με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων της Κύπρου.

    Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας ο κύριος Αναστασιάδης είπε ότι κατά τη συνάντηση θα γίνει ανασκόπηση των τελευταίων εξελίξεων στο Κυπριακό και ο ίδιος θα μεταφέρει και θα δεχθεί κάποιους προβληματισμούς που απασχολούν την κυπριακή πολιτική ηγεσία και γενικότερα τον ελληνισμό της Κύπρου.

    Στην Αθήνα βρίσκεται από χθες και ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος επίσης θα συναντηθεί το απόγευμα με τον κύριο Παπανδρέου.

    [03] ΗΠΑ ΔΕΞΙΩΣΗ

    Τη βεβαιότητα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παραμείνουν πιστές στη δέσμευσή τους για την εξεύρεση δίκαιης λύσης στο Κυπριακό, εξέφρασε η Αμερικανίδα Βουλευτής Καρολίν Μαλόνεϋ.

    Η κυρία Μαλόνεϋ μιλούσε στη διάρκεια δεξίωσης που παρέθεσε στη Νέα Υόρκη ο Πρέσβης της Κύπρου Βασίλης Φιλίππου με την ευκαιρία της επετείου της Κυπριακής Ανεξαρτησίας.

    Εξ άλλου ο Βουλευτής Μπένζιαμιν Γκίλμαν, ο οποίος προεδρεύει της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του Κογκρέσου, ανέφερε ότι οι σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Ηνωμένων Πολιτειών παραμένουν στενές και ενισχύονται κάθε μέρα.

    [04] ΝΕΚΡΟΙ ΜΕΣΗ

    Αλλοι δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και εννέα τραυματίστηκαν σήμερα σε ανταλλαγή πυρών με ισραηλινούς στρατιώτες στη Δυτική Οχθη.

    Με τα νέα θύματα ο αριθμός των νεκρών στις άγριες συγκρούσεις των τελευταίων ημερών στη Δυτική Οχθη και τη Λωρίδα της Γάζας έφθασε στους εξήντα πέντε.

    Η νέα ανταλλαγή πυρών ενόπλων Παλαιστινίων και ισραηλινών στρατιωτών σημειώθηκε καθώς ο παλαιστίνιος ηγέτης Γιάσσερ Αραφατ και ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ συναντώνται στο Παρίσι με την αμερικανίδα Υπουργό Εξωτερικών Μαντλίν Ωλμπράϊτ.

    [05] ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΕΙΣΜΟΣ

    Σεισμική δόνηση μεγέθους τεσσάρων, κόμμα επτά βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα στη νοτιοδυτική Τουρκία με αποτέλεσμα να τραυματιστούν είκοσι άνθρωποι.

    Ο σεισμός προκάλεσε πανικό στους κατοίκους αρκετοί από τους οποίους προσπαθούσαν να διαφύγουν πέφτοντας από μπαλκόνια πολυκατοικιών.

    Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε κοντά στην πόλη Ντενιζλί, περίπου 500 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αγκυρας.

    [06] ΣΑΒBIΔΗΣ ΦΑΡΜΑΚΑ

    Θέμα διαθεσιμότητας λειτουργών του Υπουργείου Υγείας για την εξαφάνιση φαρμάκων από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, μελετά ο Υπουργός Υγείας Φρίξος Σαββίδης, ο οποίος για το σκοπό αυτό θα έχει σήμερα διαβουλεύσεις με αξιωματικούς της Αστυνομίας.

    Μιλώντας στο ΡΙΚ ο κύριος Σαββίδης ανέφερε ότι το θέμα της εξαφάνισης ελεγχόμενων φαρμάκων βρίσκεται στα χέρια της Αστυνομίας, η οποία άρχισε ήδη τη διεξαγωγή ερευνών.

    Ταυτόχρονα, πρόσθεσε, το υπουργείο Υγείας έχει οργανώσει κλιμάκιο ελέγχου για να διαπιστωθεί με ποιό τρόπο διοχετεύτηκαν τα φάρμακα καί αν έγινε παραποίηση οποιωνδήποτε εγγράφων.

    Απαντώντας σε ερώτηση ο κύριος Σαββίδης είπε ότι το θέμα με τις ερυθροποιητίνες βρίσκεται ακόμα στα χέρια του Γενικού Εισαγγελέα καί της Αστυνομίας.

    Στο μεταξύ ο βουλευτής Τάκης Χατζηγεωργίου ζήτησε την εγγραφή θέματος στην επιτροπή ελέγχου της Βουλής σχετικά με τις ατασθαλίες στο Φαρμακείο Λευκωσίας και τη διοχέτευση στην αγορά ληγμένων φαρμάκων.

    [07] ΟΡΓΙΟ ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ

    Οργιο εκβιασμών παρατηρείται στα κατεχόμενα μεταξύ της Τουρκίας και της ψευδοκυβέρνησης, γύρω από τα οικονομικά μέτρα που πρότεινε η Τουρκική Κυβέρνηση, ενώ οι λεγόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι δεν έχουν πληρωθεί για τον περασμένο μήνα.

    Ο Ραούφ Ντενκτάς, ο οποίος μεταβαίνει σήμερα στην Αγκυρα, δήλωσε ότι τα κατεχόμενα θα βγουν από το σημερινό οικονομικό αδιέξοδο, μόνο αν υπογραφεί η δέσμη οικονομικών μέτρων που εισηγήθηκε η Τουρκία.

    Είπε επίσης ότι και αν ακόμα ζητηθεί η οικονομική βοήθεια της Τουρκίας, δεν πρόκειται να ικανοποιηθεί τέτοιο αίτημά του και ανέφερε ότι αν η ψευδοκυβέρνηση δεν βάλει σε τάξη στα οικονομικά της, θα πρέπει να παραιτηθεί.

    [08] ΒΟΜΒΑ ΛΕΜΕΣΟΣ

    Εκρηξη βόμβας σε αυτοκίνητο σημειώθηκε γύρω στις έξι το πρωί στην περιοχή του ποταμού Γερμασόγειας στη Λεμεσό.

    Το αυτοκίνητο ανήκει στον Αρμένιο επιχειρηματία Ζαχαρία Καρατέλ, ιδιοκτήτη εστιατορίου στην ίδια περιοχή.

    Η έκρηξη προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές.

    Η αστυνομία βρίσκεται στη σκηνή και διεξάγει έρευνες.

    [09] ΣΦΑΙΡΕΣ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ

    Υπόθεση κλοπής οπλισμού και ανεύρεση εκρηκτικής ύλης διερευνά η αστυνομία.

    Η κλοπή καταγγέλθηκε από τον Θεόδωρο Σοφοκλέους από τις Αγγλισίδες, ότι μεταξύ Ιουλίου και Οκτωβρίου εκλάπησαν από το σπίτι του τέσσερις σφαιροθήκες όπλου Τζί 3, εκατό σφαίρες, μία ξιφολόγχη και ένα σέτ καθαρισμού του όπλου.

    Επίσης η Αστυνομία βρήκε στην παραλιακή περιοχή Περνέρα στο Παραλίμνι μισή λίπρα εκρηκτικής ύλης Τι Εν Τί.

    [10] ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

    Εκδήλωση τιμής και στήριξης της υποψηφιότητας του Μίκη Θεοδωράκη για το Νόμπελ Ειρήνης οργανώνεται απόψε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

    Η εκδήλωση αρχίζει στις εννέα το βράδυ και θα μεταδίδεται απευθείας από το πρώτο τηλεοπτικό κανάλι και το πρώτο ραδιοφωνικό πρόγραμμα του ΡΙΚ.

    [11] ΚΑΙΡΟΣ

    Και τώρα ο καιρός.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις.

    Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί ως νοτιανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα μέχρι ταραγμένη στις προσήνεμες περιοχές.

    Απόψε ο καιρός θα παραμείνει αίθριος.

    Οι άνεμοι θα είναι βορειανατολικοί ασθενείς, τριών μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη και, τοπικά, στις βόρειες περιοχές, έως ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και στα δυτικά παράλια, στους 21 στα νότια και στους 15 στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.

    Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι πολύ μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Wednesday, 4 October 2000 - 14:05:26 UTC