Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 00-02-28

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2000
  • [01] ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ-ΤΖΕΜ
  • [02] ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ-ΚΙΑΡΙΝΙ
  • [03] ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ ΕΜΠΑΡΓΚΟ
  • [04] ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΟΣ ΝΕΚΡΟΣ
  • [05] ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ
  • [06] ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ ΣΠΥΡΟΣ
  • [07] ΕΔΗ ΕΚΛΟΓΙΚΟ
  • [08] ΙΣΡΑΗΛ ΕΔΑΦΗ
  • [09] ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΗΤΤΑ
  • [10] ΩΛΜΠΡΑΙΤ ΤΣΕΧΙΑ
  • [11] ΚΑΙΡΟΣ

  • [01] ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ-ΤΖΕΜ

    Μετά τη χθεσινή διαπίστωση του Έλληνα πρεσβευτή Κυριάκου Ροδουσάκη και η Λευκωσία προβληματίζεται κατά πόσο υπάρχει διαφοροποίηση στη στάση της Άγκυρας στο θέμα της συνομοσπονδίας.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου, σε δηλώσεις στην τηλεόραση του ΡΙΚ, επεσήμανε την αποφυγή αναφοράς από τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, σε λύση συνομοσπονδίας κατά την προχθεσινή παράνομη επίσκεψή του στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου..

    Μέχρι χθες, είπε ο κύριος Παπαπέτρου, οι Τούρκοι επίσημοι, ακόμη και κατά την επίσκεψη Παπανδρέου στην Άγκυρα, μιλούσαν για την ανάγκη αναγνώρισης του ψευδοκράτους, ενώ σήμερα αλλάζει η ορολογία.

    Ο κύριος Παπαπέτρου παρατήρησε ότι πρέπει να παρακολουθούνται με προσοχή οι επόμενες κινήσεις προκειμένου να εξαχθούν συμπεράσματα.

    [02] ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ-ΚΙΑΡΙΝΙ

    Έντονα δυσαρεστημένη φαίνεται να είναι η Κυβέρνηση από ενέργειες του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κύπρο Ντονάτο Κιαρίνη και προβαίνει σε διακριτικά διαβήματα για την απομάκρυνσή του.

    Πληροφορίες του ΡΙΚ αναφέρουν ότι ο κύριος Κιαρίνι επιχείρησε πρόσφατα να διατηρήσει ανοικτό το κεφάλαιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, το οποίο ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Ενωσης Λεοπόλτο Μάουρερ θεώρησε κλειστό. Χρειάστηκε μάλιστα να υποδειχθεί στον κύριο Κιαρίνι να μην παρεμβαίνει σε θέματα που δεν είναι της αρμοδιότητάς του.

    Εγκυρη πηγή επιβεβαίωσε, εξ άλλου, ότι η κυβέρνηση είναι ενοχλημένη από το γεγονός ότι ο κύριος Κιαρίνι προωθεί χωριστές επαφές της Ευρωπαϊκής Ενωσης με το Ραούφ Ντενκτάς για σκοπούς δήθεν εφαρμογής του κοινοτικού κεκτημένου.

    [03] ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ ΕΜΠΑΡΓΚΟ

    Η κυβέρνηση απορρίπτει τις τουρκικές αιτιάσεις για το λεγόμενο εμπάργκο και υποδεικνύει ότι πρόκειται για αποφάσεις ευρωπαϊκών οργάνων, προς τις οποίες όλοι πρέπει να επιδεικνύουν σεβασμό.

    Σχολιάζοντας στο ΡΙΚ τις δηλώσεις Τζεμ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου παρατήρησε ότι εκείνοι οι οποίοι αναζητούν άρση του λεγόμενου εμπάργκο, πρέπει να αναζητήσουν τις αιτίες που το προκαλούν, οι οποίες δεν είναι άλλες από την κατοχή.

    [04] ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΟΣ ΝΕΚΡΟΣ

    Φρικτό θάνατο βρήκε Φιλιππινέζος μέσα στις φλόγες που έκαψαν νυκτερινό κέντρο στη Λεμεσό.

    Σύμφωνα με πληροφορίες της Αστυνομίας, ο Φιλιππινέζος που στο πατάρι του κέντρου Ρομέο, φαίνεται ότι αντιλήφθηκε την πυρκαγιά και κατέβαλε απεγνωσμένη προσπάθεια για να διαφύγει, χωρίς να τα καταφέρει.

    Οι πυροσβέστες τον βρήκαν νεκρό όταν κατέσβεσαν τη φωτιά.

    Ο Φιλιππινέζος, σαράντα πέντε χρόνων, εργαζόταν σε φάρμα στην περιοχή Λεμεσού.

    Σύμφωνα με την Αστυνομία δεν υπάρχουν υπόνοιες για έγκλημα.

    [05] ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ

    Νέος εικοσιδύο χρόνων από τη Λεμεσό, ο Αντώνης Θρασυβουλίδης τραυματίστηκε κρίσιμα σε δυστύχημα που συνέβη λίγο πριν από τα μεσάνυκτα στην περιοχή του Ποταμού Γερμασόγειας, στη Λεμεσό.

    Ο Θρασυβουλίδης υπέστη κρανιογκεφαλική κάκωση και μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

    Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Θρασυβουλίδης συγκρούστηκε μετωπικά με αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Άριστος Αριστοβούλου, εικοσιέξη χρονων, από το Λιμνάτι.

    Ο Αριστοβούλου υπέστη πολλαπλά τραύματα και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού για νοσηλεία.

    [06] ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ ΣΠΥΡΟΣ

    Τη συγκατάθεση του Σπύρου Κυπριανού για την πραγματοποίηση του καταστατικού συνεδρίου του ΔΗΚΟ όπως έχει προγραμματισθεί στις δεκαέξι Απριλίου μετέφερε ο αναπληρωτής πρόεδρος του Κόμματος Νίκος Κλεάνθους.

    Σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ, ο κύριος Κλεάνθους, που επέστρεψε ψες από το Λονδίνο, ανέφερε ότι ο κύριος Κυπριανού εδωσε το μήνυμα οτι υποστηρίζει πλήρως όσα προωθούνται στο κόμμα και ότι δεν πρέπει να καθυστερήσει ή να ανακοπεί ο,τιδήποτε.

    Ο κύριος Κλεάνθους πρόσθεσε ότι σε οκτώ ημέρες θα προσδιοριστεί ο ακριβής χρόνος για έξοδο του κυρίου Κυπριανού από την κλινική Σαίντ Μέρις του Λονδίνου. Είπε επίσης ότι η υγεία του κυρίου Κυπριανού αποκαθίσταται αργά αλλά σταθερά.

    [07] ΕΔΗ ΕΚΛΟΓΙΚΟ

    Οι Ενωμένοι Δημοκράτες επιμένουν στη θέση ότι η πρόταση του Δημοκρατικού Συναγερμού γιά αύξηση του εκλογικού μέτρου αποσκοπεί στον πολιτικό αφανισμό των μικρών κομμάτων.

    Ο αντιπρόεδρος του κόμματος Γιώργος Χριστοφίδης, μιλώντας στο ΡΙΚ ανέφερε ότι δεν πρόκειται για απλά μαθηματικά αλλά για θέμα αρχής και πρόσθεσε ότι ο ΔΗΣΥ γνωρίζει τις ευαισθησίες των Ενωμένων Δημοκρατών.

    Πρόσθεσε οτι το όλο θέμα θα τεθεί στα συλλογικά όργανα του κόμματος για μελέτη όλων των δεδομένων και λήψη αποφάσεων.

    [08] ΙΣΡΑΗΛ ΕΔΑΦΗ

    Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ υπαινίχθηκε για πρώτη φορά σαφώς ότι θα μπορούσε να συμφωνήσει σε πλήρη αποχώρηση από τα Υψώματα Γκολάν.

    Ο ισραηλινός Πρωθυπουργός ανέφερε ότι τέσσερις πρωθυπουργοί του Ισραήλ έχουν ουσιαστικά συναινέσει στην αποχώρηση από τα Γκολάν δεδομένου ότι τηρηθούν ορισμένες προϋποθέσεις.

    Πληροφορίες από τα Ιεροσόλυμα αναφέρουν ότι ο κύριος Μπάρακ προσπαθεί να κερδίσει τη λαϊκή υποστήριξη σε περίπτωση αποχώρησης από το Γκολάν, καθώς η σχετικά απόφαση θα τεθεί σε δημοψήφισμα.

    [09] ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΗΤΤΑ

    Οι Χριστιανοδημοκράτες της Γερμανίας υπέστησαν την πρώτη εκλογική τους ήττα ύστερα από την αποκάλυψη του σκανδάλου ότι ο ηγέτης τους πρώην Καγκελλάριος Χέλμουτ Κολ χρηματοδοτείτο παράνομα.

    Τις χθεσινές εκλογές που έγιναν στο κρατίδιο του Σλέσβιγκ-Χόλσταϊν κέρδισαν οι Σοσιαλδημοκράτες του Καγκελλαρίου Γκέρχαρτ Σρέντερ με διαφορά οκτώ εκατοστιαίων μονάδων.

    Αναλυτές στο Βερολίνο ανέφεραν ότι το ηθικό των Χριστιανοδημοκατών μετά το σκάνδαλο βρίσκεται σε τόσο χαμηλά επίπεδα, ώστε η νίκη των Σοσιαλδημοκρατών χαιρετίστηκε με κάποια ανακούφιση ακόμα και από ηγέτες της αντιπολίτευσης.

    [10] ΩΛΜΠΡΑΙΤ ΤΣΕΧΙΑ

    Ο Εκπρόσωπος του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών Τζέϊμς Ρούμπιν δήλωσε ότι η Υπουργός Εξωτερικών Μαντλίν Ωλμπράϊτ δεν έχει πρόθεση να υποβάλει υποψηφιότητα για την προεδρία στη γενέτειρα της, τη Δημοκρατία της Τσεχίας, όπως έγραψε το Αμερικανικό περιοδικό Τάϊμ στη χθεσινή του έκδοση.

    Το περιοδικό Τάιμ, επικαλούμενο αδιευκρίνιστες πηγές, τονίζει στο άρθρο του πως η Ωλμπράιτ αρχίζει να μελετά το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές στην Τσεχία, μετά το πέρας της δεύτερης θητείας του αμερικανού Προέδρου Μπίλ Κλίντον.

    [11] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο καιρού.

    Σήμερα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με ενδεχόμενο να πέσουν λίγες βροχές τοπικά και χιόνια στο Τρόοδος.

    Οι άνεμοι θα είναι βορειανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί τεσσάρων έως πέντε μποφόρ και η θάλασσα ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό και στους 16 στα παράλια.

    Απόψε οι νεφώσεις θα αυξηθούν και αναμένονται βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από τα βορειανατολικά μέτριοι τριών έως τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει σους πέντε βαθμούς στο εσωτερικό και στους επτά στα παράλια.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Monday, 28 February 2000 - 16:53:54 UTC