Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 99-10-12

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

TΡΙΤΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1999
  • [01] ΒΟΜΒΑ ΕΡΕΥΝΕΣ
  • [02] ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΡΕΥΝΕΣ
  • [03] ΧΑΚ ΜΑΡΚΟΣ
  • [04] ΧΑΚ ΑΡΓΗΣΕ
  • [05] ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΕ
  • [06] ΚΛΙΝΤΟΝ ΕΛΛΑΣ
  • [07] ΕΠ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • [08] ΚΑΙΡΟΣ

  • [01] ΒΟΜΒΑ ΕΡΕΥΝΕΣ

    Σε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό υψηλής ισχύος οφείλεται η έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε την αυγή κάτω από το αυτοκίνητο του αστυνομικού Παύλου Παύλου στη Λεμεσό.

    Το αυτοκίνητο υπέστη εκτεταμένες ζημιές.

    Ο Παύλου υπηρετεί στο γραφείο συλλογής πληροφοριών του Αρχηγείου Αστυνομίας και είναι αποσπασμένος στη Λεμεσό.

    Ο Αστυνομικός Διευθυντής Λεμεσού είπε ότι οι έρευνες της αστυνομίας στρέφονται προς κάθε κατεύθυνση. Πρόσθεσε ότι εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι οι λόγοι δεν σχετίζονται με το επάγγελμα του Παύλου.

    [02] ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΡΕΥΝΕΣ

    Συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό οι έρευνες και οι ανακρίσεις της αστυνομίας για εξιχνίαση της δολοφονίας του Ηρακλή Κουζουπή την περασμένη Κυριακή στη Λάρνακα.

    Οι έρευνες επικεντρώνονται κυρίως σε άτομα του υποκόσμου στη Λεμεσό και τη Λάρνακα.

    Με βάση στοιχεία και πληροφορίες που κατέχουν οι ανακριτικές αρχές ο Κουζουπής φέρεται να ήταν αναμεμειγμένος σε υποθέσεις διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών και πολύ συχνά ταξίδευε σε Ευρωπαϊκές χώρες. Την περασμένη εβδομάδα βρισκόταν στη Βουλγαρία.

    Η αστυνομία ζήτησε πληροφορίες από την Ιντερπόλ για τις δραστηριότητες του Κουζουπή στο εξωτερικό και σύντομα αναμένει ενημέρωση.

    Το θύμα ήρθε στην Κύπρο από τη Βρετανία πριν από δύο μήνες.

    [03] ΧΑΚ ΜΑΡΚΟΣ

    Η κυβέρνηση πρόκειται να καταθέσει στην επιτροπή οικονομικών της βουλής νομοσχέδιο με το οποίο να ρυθμίζεται η επιβολή τέλους στις χρηματιστηριακές συναλλαγές.

    Οπως δήλωσε στο ΡΙΚ ο πρόεδρος της επιτροπής οικονομικών Μάρκος Κυπριανού, από την φορολογία το κράτος θα έχει κάποια έσοδα από τα κέρδη και τις συναλλαγές του Χρηματιστηρίου. Ο κύριος Κυπριανού είπε ότι από την επιβολή του τέλους,το οποίο θα είναι πολύ χαμηλό, η κυβέρνηση θα έχει ένα σοβαρό εισόδημα το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για κοινωφελείς σκοπούς.

    Ο κύριος Κυπριανού εξήγησε ότι για τα άτομα, τα οποία ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με την αγοραπωλησία μετοχών, η φορολογία αυτή θα περιλαμβάνεται στο φορολογητέο τους εισόδημα.

    Ο πρόεδρος της επιτροπής οικονομικών εξέφρασε την εκτίμηση να βρεθεί η χρυσή τομή και να ενισχυθούν σημαντικά τα δημόσια οικονομικά χωρίς να επηρεαστούν οι συναλλαγές στο Χρηματιστήριο. Οπως έιπε ο κύριος Κυπριανού, είναι παράλογο να κερδίζονται εκατομμύρια λίρες στο Χρηματιστήριο και το κράτος να μην εισπράττει κανένα ποσό απο τις συναλλαγές.

    [04] ΧΑΚ ΑΡΓΗΣΕ

    Οι χρηματιστηριακές συναλλαγές παραττείνονται σήμερα μέχρι τη μία μετά το μεσημέρι λόγω τεχνικού προβλήματος που παρουσιάστηκε στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές κατά την έναρξη της χρηματιστηριακής συνεδρίας.

    Λόγω του προβλήματος οι συναλλαγές θα αρχίσουν σε λιγο.

    Εκτός πατώματος είναι τέσσερα χρηματιστηριακά γραφεία.

    [05] ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΕ

    Οι έξι υπό ένταξη χώρες συμφώνησαν ότι τα βασικά κριτήρια για την προσχώρηση νέων μελών στην Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να παραμείνουν εκείνα της Κοπεγχάγης και του Λουξεμβούργου.

    Η απόφαση λήφθηκε χθες σε συνάντηση στην πόλη Ταλίν της Εσθονίας.

    Κατά τη συνάντηση εκφράστηκε υποστήριξη στην περαιτέρω διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης με την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τις έξι χώρες.

    Ο διαπραγματευτής της Κύπρου Γιώργος Βασιλείου μιλώντας σε κοινή διάσκεψη είπε ότι θα αποσταλεί σχετική επιστολή στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι με κοινοποιήσει στη φινλανδική προεδρία, στην οποία θα τονίζεται ότι η ενταξιακή πορεία των έξι πρέπει να συνεχισθεί και να επιταχυνθεί.

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Εσθονίας είπε ότι στη συνάντηση έγινε χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων και χαιρέτισε το εξαίρετο κλίμα συνεργασίας μεταξύ των ενδιαφερομένων χωρών.

    [06] ΚΛΙΝΤΟΝ ΕΛΛΑΣ

    Δεκατρείς με δεκαπέντε Νοεμβρίου θα επισκεφθεί τελικά την Αθήνα ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπίλ Κλίντον.

    Η αλλαγή της ημερομηνίας άφιξης του Αμερικανού Προέδρου ζητήθηκε σήμερα από τους εκπροσώπους του Λευκού Οίκου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι οποίοι συναντήθηκαν με υπηρεσιακούς παράγοντες του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών για να συζητήσουν οργανωτικά θέματα της προεδρικής επίσκεψης.

    Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η ημερομηνία άφιξης του Προέδρου Κλίντον άλλαξε λόγω του ότι η σύζυγός του, Χίλαρι, επιθυμεί να τον συνοδεύσει στην Ελλάδα και η προηγούμενη ημερομηνία, εικοσιέξι με εικοσιοκτώ Νοεμβρίου, θα καθιστούσε αυτό αδύνατο.

    [07] ΕΠ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Λήξαν θεωρεί η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής το θέμα της χορήγησης άδειας για εισαγωγή δελφινιών στην Κύπρο.

    Μετά την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να ανακαλέσει την απόφαση για παροχή αδείας, η Επιτροπή αποφάσισε σε πρωινή της συνεδρία να μην προχωρήσει σε οποιαδήποτε νομική διαδικασία σε σχέση με το αίτημά της προς τον Υπουργό Γεωργίας να καταθέσει το σκεπτικό της απόφασης.

    Σε δηλώσεις ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημήτρης Ηλιάδης εξέφρασε ικανοποίηση για την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και είπε ότι με τον τρόπο αυτό το Υπουργείο Γεωργίας επανήλθε στη νομιμότητα και το σεβασμό των διεθνών συμβάσεων.

    Στη σημερινή της συνεδρία η Επιτροπή Περιβάλλοντος αποφάσισε επίσης να καλέσει την κυβέρνηση να αναστείλει τις εργασίες του χυτηρίου στους Εργάτες έως ότου καταστεί δυνατό αυτό να λειτουργεί στα πλαίσια που καθορίζουν οι νόμοι του κράτους και οι διεθνείς συμβάσεις.

    [08] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο καιρού

    Ο καιρός το απόγευμα θα είναι κυρίως αίθριος, με παροδικές νεφώσεις.

    Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέχρι βορειανατολικοί μέτριοι τεσσάρων και πέντε μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και στα ανατολικά παράλια μέχρι κυματώδης.

    Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες αραιές νεφώσεις.

    Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί μέχρι βορειανατολικοί μέτριοι τριών και τοπικά τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα θα παραμείνει ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 10 στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.

    Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Tuesday, 12 October 1999 - 12:30:55 UTC