Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 99-10-08

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1999
  • [01] ΚΛΕΗ ΚΛΗΡΙΔΗΣ
  • [02] ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΤΟΥΡΚΙΑ
  • [03] ΤΡΙΤΟ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ
  • [04] ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ
  • [05] ΜΑΡΚΙΔΗΣ
  • [06] ΜΑΡΚΙΔΗΣ ΛΟΥΗΣ
  • [07] ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ
  • [08] ΚΑΙΡΟΣ

  • [01] ΚΛΕΗ ΚΛΗΡΙΔΗΣ

    Η Βρετανία δεν έχει ακόμα διαμορφώσει τη στάση που θα τηρήσει στο θέμα της παραχώρησης καθεστώτος υποψήφιας χώρας στην Τουρκία, κατά τη σύνοδο κορυφής του Ελσίνκι, δήλωσε ο Βρετανός Υπατος Αρμοστής Εντουαρντ Κλέη.

    Σε δηλώσεις ύστερα από πρωινή συνάντηση με τον πρόεδρο Κληρίδη, την οποία χατακτήρισε συνάντηση ρουτίνας, ο κύριος Κλέη διαβεβαίωσε ότι η Βρετανία παραμένει δεσμευμένη να εργαστεί για την επανέναρξη του διακοινοτικού διαλόγου και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι διαπραγματεύσεις θα λάβουν χώρα.

    Αναφορικά με την επίσκεψη στην περιοχή του προεδρικού απεσταλμένου των Ηνωμένων Πολιτειών Αλφρεντ Μόουζες, ο Βρετανός Υπατος Αρμοστής είπε ότι, εξ όσων γνωρίζει, ο κύριος Μόουζες αναμένεται να φθάσει στην Κύπρο στις δέκα-οκτώ Οκτωβρίου.

    [02] ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

    Η Ευρωπαική Επιτροπή αναμένεται να υποστηρίξει την Τουρκία να πάρει το χρίσμα της υποψήφιας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση χώρας, στη σύνοδο κορυφής του Ελσίνκι.

    Οπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΡΙΚ στις Βρυξέλλες, η Κομισιόν έχει ήδη ετοιμάσει απόρρητη έκθεση στην οποία εκφράζεται η θέση ότι η Τουρκία θα πρέπει να πάρει το χρίσμα.

    Δεν καθορίζεται ωστόσο ημερομηνία έναρξης τών διαπραγματεύσεων. Αντίθετα ζητείται να τεθεί, σε συνεργασία με την Αγκυρα, χρονοδιάγραμμα το οποίο να προσδιορίζει τις υποχρεώσεις της.

    Η Κομισιόν εκτιμά ότι το χρονοδιάγραμμα αυτό θα αποτελέσει κίνητρο για ρύθμιση των προυποθέσεων που θέτει η Ευρωπαική Ενωση στην Τουρκία.

    [03] ΤΡΙΤΟ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ

    Ο Πρόεδρος της Ατ Χόκ επιτροπής της βουλής για την Εγκληματικότητα Αριστοφάνης Γεωργίου δήλωσε ότι δημιουργείται θέμα τάξης από αντιφατικές δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας της Αστυνομίας και του αρχηγού της δύναμης,επισημαίνοντας ότι ενώ ο κύριος Κόσιης μιλά για σήψη, ο κύριος Αγγελίδης δηλώνει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για ανάμιξη αστυνομικών στις υποθέσεις που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας. Ο κύριος Γεωργίου ανέφερε ότι είναι φανερό πως στις πρόσφατες υποθέσεις εμπλέκονται είτε αστυνομικοί, είτε δημόσιοι υπάλληλοι και τόνισε την ανάγκη για πλήρη διαλεύκανση των υποθέσεων αυτών.

    Επισήμανε ότι σε πρωινή συνάντησή του με το Γενικό Εισαγγελέα, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Παπακώστας θα του δώσει στοιχεία για τις καταγγελίες που έκαμε στη Βουλή.

    Αναφερόμενος στα πρόσθετα στοιχεία πού ζήτησε η Επιτροπή από τον Αρχηγό της Αστυνομίας για τον Χαράλαμπο Αναστασιάδη, ο κύριος Γεωργίου είπε ότι τα περισσότερα δόθηκαν δημοσίως. Είπε επίσης ότι κατα τη συζήτηση στη βουλή δόθηκε η εντύπωση πως εγίνετο προσπάθεια απόκρυψης στοιχείων καί παραπλάνησης των μελών της Επιτροπής, αφού δεν δόθηκαν απαντήσεις σε απλά ερωτήματα, ενώ σε άλλα εγίνοντο εικασίες.

    [04] ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

    Ο αρχηγός της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης σε παρέμβασή του στην εκπομπή ανέφερε ότι απαντήσεις στα ερωτήματα της Ατ χόκ Επιτροπής για την εγκληματικότητα, αποστάληκαν χθες στην γραμματέα της Επιτροπής.

    Ο κύριος Αγγελίδης απέρριψε ως απαράδεκτες τις δηλώσεις του κυρίου Αριστοφάνη Γεωργίου για προσπάθεια απόκρυψης στοιχείων, στην υπόθεση, στην οποία ενεπλάκη και το όνομα του Πάμπου Αναστασιάδη αδελφού του Προέδρου του ΔΗΣΥ. Η αστυνομία, είπε, προσπαθεί να βρεί όσο το δυνατό περισσότερα στοιχεία για να εξιχνιάσει κάθε υπόθεση.

    Ο κύριος Αγγελίδης ανέφερε ότι ο Πάμπος Αναστασιάδης ενεγράφη ειδικός αστυφύλακας τον Φεβρουάριο του 1997 για φρούρηση του αδελφού του χωρίς απολαβές. Διευκρίνησε ότι η εγγραφή του έγινε για να μπορεί να οπλοφορεί.

    [05] ΜΑΡΚΙΔΗΣ

    Ο Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης δήλωσε ότι τα αποτελέσματα της έρευνας για τήν ύπαρξη κυκλωμάτων, τα οποία οποία εκδίδουν πλαστες άδειες σε αλλοδαπές αναμένεται να του δοθούν την ερχόμενη Δευτέρα.

    Μιλώντας στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ, ο κύριος Μαρκίδης ανέφερε ότι στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για αξιολόγηση των αποτελεσμάτων, και αν προκύψουν στοιχεία θα αποδοθούν ευθύνες.

    Σε σχετικη ερώτηση, απάντησε ότι σήμερα θα μελετήσει την επιστολή που του απέστειλε ο δικηγόρος του Χαράλαμπου Αναστασιάδη, Ευστάθιος Ευσταθίου και θα πάρει τις ανάλογες αποφάσεις. Τόνισε ωστόσο ότι προσπάθεια της Υπηρεσίας του είναι να μην αδικηθεί οποιοσδήποτε πολίτης, είτε είναι επώνυμος είτε ανώνυμος.

    Στην επιστολή ο κύριος Ευσταθίου υποστηρίζει ότι ο πελάτης του είναι αθώος, ότι δεν έχει οποιαδήποτε ανάμιξη στην υπόθεση,ότι έχει καταδικαστεί εκ προοιμίου από τα μέσα Μαζικής Ενημέρωσης καί ζητεί παρέμβαση του Γενικού Εισαγγελέα για προστασία του ονόματός του.

    [06] ΜΑΡΚΙΔΗΣ ΛΟΥΗΣ

    Αναφορικά με την έρευνα που διέταξε για να διαπιστωθεί αν πράγματι η εταιρεία Λούης έχει καταβάλει τους φόρους της, όπως φαίνεται στο κομπιούτερ, ο Γενικός Εισαγγελέας διευκρίνησε ότι διέταξε την έρευνα κυρίως για να ικανοποιηθεί τό λαικό αίσθημα.

    Τόνισε ότι ο ίδιος δεν έχει λόγο να αμφιβάλλει ότι τα ποσά αυτά έχουν καταβληθεί.

    Είπε επίσης ότι πρόκειται για θέμα το οποίο δημιουργεί κάποιο μυστήριο λόγω των εντυπώσεων που δημιουργήθηκαν από ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών και δηλώσεων στελέχους της εταιρείας. Ο κύριος Μαρκίδης συνέστησε υπομονή καί τήρηση του απορρήτου της πορείας τών ερευνών, διαβεβαιώνοντας ότι μετά την ολοκλήρωσή τους τα συμπεράσματα θα δοθούν στη δημοσιότητα.

    [07] ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ

    Εκατόν δέκα θέματα περιλαμβάνει η ημερήσια διάταξη της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, που άρχισε γύρω στις δέκα το πρωί.

    Πριν από την έναρξη της συνεδρίας, δεν έγιναν δηλώσεις.

    Πρόκειται για την πρώτη συνεδρία του Υπουργικού μετά την επιστροφή του Προέδρου Κληρίδη από τη Νέα Υόρκη.

    [08] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού:

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με τοπικές νεφώσεις που δυνατό να δώσουν λίγες βροχές στις ορεινές κυρίως περιοχές.

    Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί ως νοτιοδυτικοί μέτριοι τριών έως τεσσάρων μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα προσήνεμα παράλια μέχρι ταραγμένη.

    Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με παροδικές νεφώσεις.

    Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ασθενείς δύο έως τριών μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 14 στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.

    Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Friday, 8 October 1999 - 14:09:29 UTC