Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 99-08-30

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1999
  • [01] ΔΗΣΥ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ
  • [02] ΑΝΑΣΤΑ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ
  • [03] ΧΑΣΙΚΟΣ ΔΟΓΜΑ
  • [04] ΚΑΣΟΥΛΙΔΗΣ/ΛΥΣΣΑΡΙΔΗΣ
  • [05] ΛΥΣΣΑΡΙΔΗΣ ΔΟΓΜΑ
  • [06] ΣΠΥΡΟΣ ΑΛΛΑ
  • [07] ΤΕΚΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ
  • [08] ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ
  • [09] ΓΚΑΤΣΙΟΥΔΗΣ ΑΡΓΥΡΟ
  • [10] ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑ
  • [11] ΚΑΙΡΟΣ

  • [01] ΔΗΣΥ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ

    Ο βουλευτής καί μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Δησύ Ρίκκος Ερωτοκρίτου επιβεβαίωσε ότι παρενέβη για αποπυροδότηση της έντασης στο Κόμμα ύστερα από την αποπομπή του Πρόδρομου Προδρόμου από τις συνεδρίες του Πολιτικού Γραφείου του Κόμματος.

    Σε δηλώσεις στό Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ ο κύριος Ερωτικρίτου είπε ότι κατα τή διάρκεια του Σαββατοκυρίακου είχε επαφές με τόν Δημήτρη Συλλούρη καί τόν Πρόδρομο Προδρόμου καί άκουσε τίς απόψεις τους.

    Ανέφερε επίσης ότι εντός της ημέρας πιθανόν να έχει συνάντηση και με τόν Πρόεδρο του Κόμματος Νίκο Αναστασιάδη για συζήτηση του όλου θέματος.

    Ο Πρόδρομος Προδρόμου καλωσόρισε τήν πρωτοβουλία του κυρίου Ερωτοκρίτου.

    Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι δέν τίθεται θέμα μόνο μεσολάβησης, διότι δέν πρόκειται για μια προσωπική διαφορά με τόν Πρόεδρο του Κόμματος, αλλά για παραβίαση αρχών πού αφορούν τόν Δησύ καί όλο τόν κόσμο του.

    Εξ άλλου ο Γενικός Διευθυντής του Δησύ Γιώργος Λιβέρας διευκρίνησε ότι δέν πρόκειται για αποπομπή του κυρίου Προδρόμου από τό Πολιτικό Γραφείο, αλλά απλώς για απόφαση του Προέδρου του κόμματος νά μήν τον καλεί στίς συνεδριάσεις.

    [02] ΑΝΑΣΤΑ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

    Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης επιμένει στην αποπομπή του Πρόδρομου Προδρόμου από το Πολιτικό Γραφείο του Κόμματος, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι κάθε απόπειρα διάσπασης του Δησύ είναι καταδικασμένη.

    Ωστόσο, ο κύριος Αναστασιάδης δήλωσε ότι, εάν ο κύριος Προδρόμου, ύστερα από δοκιμασία, διαφανεί ότι επαναπροσαρμόζεται στα της κομματικής προσφοράς, θα ξαναπροσκληθεί

    [03] ΧΑΣΙΚΟΣ ΔΟΓΜΑ

    Τίποτα δεν έχει αλλάξει όσον αφορά το Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδας-Κύπρου διαβεβαίωσε και πάλι ο νέος Υπουργός Αμυνας Σωκράτης Χάσικος.

    Ο κύριος Χάσικος προέβη στη σχετική δήλωση ύστερα από πρωϊνή συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.

    [04] ΚΑΣΟΥΛΙΔΗΣ/ΛΥΣΣΑΡΙΔΗΣ

    Εξ άλλου ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης σε ψεσινές δηλώσεις κατά την επιστροφή του από τη Νορβηγία απέρριψε τις κατηγορίες του Βάσου Λυσσαρίδη για ενδεχόμενη ανατροπή του Δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδας Κύπρου.

    Ο κύριος Κασουλίδης χαρακτήρισε επίσης έγγραφο του παρελθόντος τη Δέσμη Ιδεών Γκάλι και απέρριψε τις επικρίσεις της Εδέκ για επαναφορά του στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων.

    [05] ΛΥΣΣΑΡΙΔΗΣ ΔΟΓΜΑ

    Ο Πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης επανέλαβε ότι υπάρχουν δείγματα για αλλαγή τών προεκλογικών δεσμέυσεων του Προέδρου Κληρίδη στό Κυπριακό καί αλλαγές στό δόγμα του ενιαίου αμυντικού χώρου.

    Σε δηλώσεις στό Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ ο κύριος Λυσσαρίδης έφερε ως παραδείγματα τό διορισμό του κυρίου Χάσικου στο υπουργείο Αμυνας καί την επαναφορά τών ιδεών Γκάλι.

    Σχολιάζοντας τίς δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει έγγραφο του παρελθόντος τη δέσμη ιδεών Γκάλι, ο κύριος Λυσσαρίδης διευκρίνησε ότι δέν αναφέρεται στο έγγραφο, αλλά στη φιλοσοφία. Είπε επίσης ότι σήμερα υπάρχει ομοφωνία κυβέρνησης καί Ενωμένων Δημοκρατών στή φιλοσοφία αυτή.

    [06] ΣΠΥΡΟΣ ΑΛΛΑ

    Σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου και ενημέρωση πριν από τη μετάβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Νέα Υορκη ζήτησε ο Πρόεδρος της Βουλής Σπύρος Κυπριανού.

    Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες περί επιστολής του προς άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, ο κύριος Κυπριανού είπε ότι πρέπει να υπάρξει ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

    [07] ΤΕΚΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ

    Δραστήριες έρευνες προς κάθε κατεύθυνση διεξάγει η αστυνομία για εντοπισμό των δραστών της απόπειρας εμπρησμού του τεμένους Χαλά Σουλτάν, έναντι του Αεροδρομίου Λάρνακας, της νυκτερινές ώρες του Σαββάτου.

    Στοιχεία που βρίσκονται στα χέρια της αστυνομίας είναι η προκήρυξη που τοιχοκόλλησαν οι δράστες, με τα αρχικά ΠΟΚΑ, Πατριωτική Οργάνωση Κυπριακού Αγώνα και κάποια τεκμήρια που βρέθηκαν στο χώρο της απόπειρας.

    Θεωρείται βέβαιο ότι η πράξη να αποτελεί πρόκληση με στόχο να πληγούν οι προσπάθειες για επανάληψη των διακοινοτικών συνομιλιών.

    [08] ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ

    Σε εικοσιτετράωρη απεργία κατήλθε από τις επτά το πρωί το προσωπικό των διυλιστηρίων στη Λάρνακα.

    Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κυπριακού Διϋλιστηρίου, τα μέλη των συντεχνιών Σεκ και Σηδηκέκ, και της ομάδας πρωτοβουλίας του διυλιστηρίου δεν θα παραδίδουν φορτία ασφάλτου για είκοσι τέσσερις ώρες, λόγω των δυσφημιτικών και παραπλανητικών, όπως υποστηρίζουν, δηλώσεων για το διυλιστήριο του Δημάρχου Λάρνακας και του Βουλευτή Ανδρέα Μούσκου.

    Ο Δήμαρχος Λάρνακας μίλησε για κινδύνους λόγω του ότι οι εγκαταστάσεις των διυλιστηρίων βρίσκονται σε κατοικημένες περιοχές, ενώ ο βουλευτής Λάρνακας Ανδρέας Μούσκος δήλωσε ότι τα διυλιστήρια δεν πληρούν τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

    [09] ΓΚΑΤΣΙΟΥΔΗΣ ΑΡΓΥΡΟ

    Την τέταρτη θέση στον κατάλογο των μεταλλίων πήρε η Ελλάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου της Σεβίλης που έληξε ψες, μετά το αργυρό που εξασφάλισε ο Κώστας Γκατσιούδης στον ακοντισμό.

    Με δύο χρυσά, δύο αργυρά και δύο χάλκινα, η Ελλάδα βρίσκεται πίσω μόνο από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Ρωσία και τη Γερμανία.

    [10] ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑ

    Αρχίζει το απόγευμα το τρίτο διεθνές τουρνουά καλαθόσφαιρας Καρέτα, στο στάδιο Ελευθερία στη Λευκωσία.

    Το ΡΙΚ Δύο θα μεταδώσει απευθείας και τους δώδεκα αγώνες του τουρνουά, κάνοντας αρχή με τον αγώνα Μπενεττόν Τρεβίζο-Παρτιζάν στις πέντε και τριάντα το απόγευμα.

    Στις επτά και τριάντα, η Ζαλγκίρις αντιμετωπίζει την Κίντερ και στις εννέα και τριάντα, ο Παναθηναϊκός την Μακάμπι.

    [11] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού:

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες μόνο παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι μέτριοι δυτικοί τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα γενικά λίγο ταραγμένη εκτός από τα δυτικά και νότια παράλια όπου θα είναι μέχρι ταραγμένη.

    Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος με ασθενείς βορειοδυτικούς ανέμους δύο έως τριών μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 22 στα παράλια και στους 15 στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.

    Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος παντού.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Monday, 30 August 1999 - 11:50:27 UTC