Check our bulletin board of Hellenic Job Opportunities Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 99-07-08

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΕΜΠΤΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 1999
  • [01] ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • [02] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ
  • [03] ΠΑΤΑΤΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
  • [04] ΡΟΛΑΝΔΗΣ ΠΑΤΑΤΑ
  • [05] ΖΑΒΡΑΝΤΩΝΑΣ
  • [06] ΙΣΡΑΗΛ ΜΠΑΡΑΚ
  • [07] ΚΥΠΡΟΣ ΛΙΒΥΗ
  • [08] ΕΛΛΑΣ ΚΑΥΣΩΝΑΣ
  • [09] ΚΑΙΡΟΣ

  • [01] ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

    Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής Φρέντμπερτ Φλούγκερ δήλωσε ότι από όλες τις υποψήφιες για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση χώρες,η Κύπρος βρίσκεται πρώτη σε όλες τις διαδικασίες εναρμόνισης.

    Μιλώντας ύστερα από συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής Σπύρο Κυπριανού, ο κύριος Πφλούγκερ, που ηγείται αντιπροσωπείας της γερμανικής Βουλής στην Κύπρο, τόνισε επίσης ότι η Κύπρος θα εμπλουτίσει την Ευρωπαϊκή Ενωση με την ένταξή της.

    Παρατήρησε ωστόσο ότι υπάρχουν πολλές αμφιβολίες στην Ευρώπη, ιδιαίτερα μεταξύ αυτών, που δεν γνωρίζουν πολλά για την Κύπρο.

    Ελπίζουμε, πρόσθεσε, ότι οι συνομιλίες με την Κύπρο θα δημιουργήσουν στο επόμενο χρόνο ένα είδος πίεσης για επίλυση του Κυπριακού.

    Τόνισε ότι είναι λάθος να υποστηρίζεται ότι πρέπει πρώτα να λυθεί το Κυπριακό και μετά η Κύπρος να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, διότι τούτο θα έδινε στην Τουρκια δικαίωμα βέτο.

    [02] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

    Ο Πρόεδρος Κληρίδης αποστέλλει προσωπική επιστολή προς τον αμερικανό πρόεδρο Μπιλ Κλίντον, στην οποία εκθέτει τις ελληνοκυπριακές θέσεις επί όλων των θεμάτων, γράφει σε σημερινό δημοσίευμα της η αθηναική εφημερίδα "Ελευθεροτυπία".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, με την επιστολή ο Πρόεδρος Κληρίδης ζητεί ταυτόχρονα τη βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών και προσωπικά του

    Προέδρου Κλίντον για κάμψη της τουρκικής αδιαλλαξίας, η οποία, απο την ημέρα που η Ομάδα των Οκτώ ενέκρινε κοινή διακήρυξη για το Κυπριακό έχει κλιμακωθεί ακόμη περισσότερο.

    Επιστολή με τις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς επί του Κυπριακού έχει ήδη στείλει ο πρόεδρος Κληρίδης στον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν.

    [03] ΠΑΤΑΤΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

    Με αίτημα την οικονομική ενίσχυσή τους για απολεσθέν εισόδημα, δεκάδες πατατοπαραγωγοί πραγματοποιούν σήμερα εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή και το Προεδρικό.

    Οι πατατατοπαραγωγοί ζητούν επίσης καθορισμό τιμής ασφάλειας, ρύθμιση αγροτικών χρεών, έρευνα για τα αποτελέσματα της εμπορίας πατατών και απόδοση τυχόν ευθυνών και μελέτη για το μέλλον της πατατοκαλλιέργειας.

    Αντιπροσωπεία των πατατοπαραγωγών έγινε δεκτή από τον Πρόεδρο της Βουλής Σπύρο Κυπριανού, στον οποίο επέδωσε υπόμνημα με τα αιτήματά των παραγωγών.

    Στη συνέχεια οι πατατοπαραγωγοί οργάνωσαν πορεία προς το Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα επιδιώξουν να επιδώσουν παρόμοιο υπόμνημα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    Την εκδήλωση οργανώνουν οι αγροτικές οργανώσεις ΠΕΚ, ΕΚΑ, Αγροτική, Παναγροτικός και το Συντονιστικό Συμβούλιο Πατατοπαραγωγών.

    [04] ΡΟΛΑΝΔΗΣ ΠΑΤΑΤΑ

    Ο υπουργός Εμπορίου Νίκος Ρολάνδης δήλωσε ότι η σημερινή εκδήλωση των πατατοπαραγωγών δεν πρόκειται να προσθέσει ο,τιδήποτε.

    Η διαδικασία,είπε ο κύριος Ρολάνδης, που αποφάσισε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο σχετικά με το θέμα των πατατοπαραγωγών, είναι η πιο γρήγορη που θα μπορούσε να υιοθετηθεί.

    Ο κύριος Ρολάνδης ανέφερε ότι ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ούτε ο ίδιος θα έχουν συναντήσεις με οποιεσδήποτε αντιπροσωπείες, ενώ αυτές πραγματοποιούν εκδηλώσεις έξω από το προεδρικό μέγαρο.

    [05] ΖΑΒΡΑΝΤΩΝΑΣ

    Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο επέβαλε σήμερα ποινή φυλάκισης δώδεκα χρόνων στον Γεώργιο Χριστοδούλου Ζαβράντωνα εικοσιδύο ετών απο την Αραδίππου, ο οποίος παραδέχθηκε ενοχή στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας του Φώτη Πετρακίδη στις δύο περασμένου Απριλίου έξω απο την Κόσιη.

    Εκτός απο την δωδεκαετή φυλάκιση, το Κακουργιοδικείο επέβαλε επίσης στον Ζαβράντωνα ποινή φυλάκισης έξι χρόνων για κατοχή και χρήση πιστολιού, επτά χρόνων για κατοχή και χρήση αυτόματου όπλου καλασνίκωφ και δύο χρόνων για την κατηγορία της μεταφοράς εκρητικών υλών. Οι ποινές συντρέχουν.

    Το Κακουργιοδικείο στην πολυσέλιδη απόφαση του επισημαίνει ότι ο κατηγορούμενος αποδείχθηκε αδίστακτος κυνηγός του Πετρακίδη, τον οποίο πυροβολούσε κι όταν ήταν ήδη νεκρός.

    [06] ΙΣΡΑΗΛ ΜΠΑΡΑΚ

    Το Ισραήλ δεν ελπίζει σε εντυπωσιακά αποτελέσματα κατά τις επικείμενες πρώτες επαφές, που ο νέος Πρωθυπουργός Εχουτ Μπαράκ θα έχει με άραβες ηγέτες και με τον αμερικανό Πρόεδρο Μπιλ Κλίντον.

    Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Νταβίτ Λεβύ δήλωσε στο Ισραηλινό ραδιόφωνο ότι οι συναντήσεις στοχεύουν σε πρώτο στάδιο να δημιουργήσουν ατμόσφαιρα αμοιβαίας εμπιστοσύνης.

    Δεν πρέπει, πρόσθεσε, η κάθε συνάντηση να θεωρείται ότι θα αποδώσει δραματικά αποτελέσματα.

    Εκτός από τον Πρόεδρο Κλίντον ο Εχούτ Μπαράκ θα συναντηθεί με τον αιγύπτιο Πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ και τον παλαιστίνιο ηγέτη Γιάσσερ Αραφατ.

    [07] ΚΥΠΡΟΣ ΛΙΒΥΗ

    Την αναστολή των κυρώσεων εναντίον της Λιβύης αποφάσισε το υπουργικό συμβόυλιο στην τελευταία του συνεδρία.

    Οι κυρώσεις είχαν υιοθετηθεί σε εφαρμογή ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, που προέβλεπαν κυρώσεις εναντίον της Λιβύης.

    Η Κύπρος, συντασσόμενη με την κοινή θέση της Ευρωπαικής Ενωσης, εξαίρεσε από την αναστολή, τα μέτρα που αφορούν κυρίως τις εξαγωγές όπλων και στρατιωτικού υλικού, τους περιορισμούς στη διακίνηση διπλωματικού και προξενικού προσωπικού και την αυστηρότερη διαδικασία χορήγησης θεώρησης διαβατηρίων.

    [08] ΕΛΛΑΣ ΚΑΥΣΩΝΑΣ

    Καύσωνας επικρατεί σ ολοκληρη την Ελλάδα και οι υγειονομικές και κοινωνικές υπηρεσίες της χώρας έχουν τεθεί σε ετοιμότητα.

    Στη Θεσσαλονίκη,η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης αναμένεται να φτάσει τις μεσημβρινές ώρες τους 39 βαθμούς Κελσίου .

    [09] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο καιρού.

    Το απογευμα ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις στα ορεινά, ενώ τοπικά στα παράλια η αραιη ομιχλη θα συνεχισθεί.

    Οι άνεμοι θα ειναι θαλάσσιοι μέτριοι τριών έως τεσσάρων μποφορ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη και στα δυτικά και νοτια παράλια τοπικά μέχρι ταραγμένη.

    Απόψε ο καιρος θα παραμείνει αίθριος αλλά σε μερικές περιοχές, ιδιαίτερα στα παράλια τις αυγινές ώρες, θα σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή ομίχλη και χαμηλή νέφωση.

    Οι ανεμοι θα καταστούν σταδιακά δυτικοί μέχρι βορειοδυτικοί ασθενείς δύο έως τριών μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λιγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 23 στα παράλια και στους 20 στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.

    Ο κίνδυνος για πυρκαγιές ειναι πολύ μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Thursday, 8 July 1999 - 14:39:17 UTC