Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-10-19

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρετε, κυρίες και κύριοι.

Ο Αμερικανός Προεδρικός Απεσταλμένος Αλφρεντ Μόουζες συναντάται σε μία περίπου ώρα στα κατεχόμενα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντενκτας.

Ενωρίτερα είχε συνάντηση με τον ειδικό αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Τζέϊμς Χόλγκερ.

Αύριο το πρωί θα έχει πρόγευμα εργασίας με τον Πρόεδρο Κληρίδη.

Η Κυβέρνηση, δήλωσε ο Εκρπόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου, προσβλέπει στην αυριανή συνάντηση, για να κρίνει πώς εξελίσσεται η προσπάθεια του Αμερικανού Προεδρικού Απεσταλμένου.

Την ίδια ώρα επισημαίνει ως σημαντική, για τους στόχους των Αμερικανών, τη χρονική διαδρομή του κυρίου Μόουζες, ο οποίος επισκέφθηκε πρίν από τη Αθήνα την Αγκυρα, και στην Κύπρο συναντάται πρώτα με τον Ραούφ Ντενκτάς.

Γεγονός που μαρτυρεί ότι οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην κάμψη της τουρκικής αδιαλλαξίας έτσι ώστε να αρχίσει μια διαδικασία διαπραγματεύσεων.


Σαφείς οδηγίες από τον Πρόεδρο Κληρίδη να συνεχιστούν στον ίδιο εντατικό ρυθμό οι έρευνες για το θέμα των παράνομων και πλαστών θεωρήσεων σε αλλοδαπούς, έλαβε το πρωί ο Υπουργος Δικαιοσύνης Νίκος Κόσης.

Σε δηλώσεις του ο κύριος Κόσης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν και νέες συλλήψεις εντός των προσεχών ημερών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέφυγε να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων επί του θέματος.


Νέο θανατηφόρο δυστύχημα συνέβη λίγο μετά τα μεσάνυκτα, αυτή την φορά στην καρδιά της πρωτεύουσας.

Θύμα, η Χρυσαυγή Ζαρζούρ, 28 ετών, από την Ανθούπολη, μητέρα δυο παιδιών.

Η Ζαρζούρ, που ήταν φορέας του ιού του Εητς, είχε καταδικασθεί πέρσι σε επτάμηνη φυλάκιση, με την κατηγορία ότι ενώ γνώριζε ότι είχε μολυνθεί, είχε ερωτικές σχέσεις με άντρες.

Η Ζαρζούρ κατευθυνόταν κατά μήκος της Λεωφόρου Νίκης προς την συμβολή με την λεωφόρο Κυριάκου Μάτση, όταν έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου της, προφανώς λόγω υπερβολικής ταχύτητας.

Το αυτοκίνητο βγήκε στο πεζοδρόμιο και κτύπησε σε δέντρο,το οποίο και απεκόπη.

Η Ζαρζούρ μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν νεκρή.


Ομαλά λειτούργησε σήμερα η κυπριακή χρηματαγορά μετά τα τεχνικά προβλήματα της χθεσινής συνάντησης.

Ο αριθμός των συναλλαγών ξεπέρασε το όριο των δύο χιλιάδων πράξεων στην προσυνεδρία της συνάντησης, με αποτέλεσμα να μην χρειασθεί καν περίοδος διαπραγμάτευσης των συναλλαγών.

Ο γενικός δείκτης του χρηματιστηρίου έκλεισε με κέρδη 5,20% στις 584,13 μονάδες, ενώ ο όγκος των συναλλαγών κατέληξε στα 15,2 εκατομμύρια λίρες.

Σε μια άλλη εξέλιξη το συνεργατικό κίνημα αποφάσισε σε σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση της παγκύπριας συνεργατικής ομοσπονδίας να λάβει άμεσα μέτρα για να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα που δημιουργούνται με την ύπαρξη του χρηματιστηρίου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του εφόρου συνεργατικής ανάπτυξης, Ερωτόκριτου Χλωρακιώτη, το συνεργατικό κίνημα θα προωθήσει την συμμετοχή του στο χρηματιστήριο με την μορφή ιδιωτικής εταιρείας με την συμμετοχή συνεργατικών κεφαλαίων.


Δεν πρόκειται τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Αμυνας να επισκεφθούν το μέρος όπου βρίσκεται το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα ΤΟΡ Μί Ενα, δήλωσε σε συνέντευξη τύπου, ο Υπουργός Αμυνας Σωκράτης Χάσικος.

Ο κύριος Χάσικος δικαιολογώντας την απόφαση του, δήλωσε ότι οι πύραυλοι ή άλλα οπλικά συστήματα δεν είναι προς έκθεση, παρέλαση ή ξενάγηση, για οποιονδήποτε.

Συμπλήρωσε, ακόμη, ότι την ερχόμενη Πέμπτη, κατά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Αμυνας, το παραμικρό ίχνος αμφιβολίας από τους βουλευτές θα εξαλειφθεί, ύστερα από την ενημέρωση στην οποία θα προβεί σχετικά με το κατά πόσο βρίσκονται ή όχι στην Κύπρο, οι πύραυλοι ΤΟΡ Μί Ενα.

Το πρωί ο Σωκράτης Χάσικος είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Αμυνας, Τάκη Χατζηδημητρίου, τον οποίο ενημέρωσε σχετικά με την απόφαση του.


Την ανάγκη ευρύτερης συναίνεσης και από κοινού δράσης για αντιμετώπιση των εξελίξεων στο Κυπριακό, επεσήμαναν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου και ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης.

Ο κύριος Παπαπέτρου, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ετοιμότητα του κυρίου Αναστασιάδη να προχωρήσει κατά πολύ συγκεκριμένο τρόπο προς την αναγκαία ενότητα της πολιτικής ηγεσίας.

Από την πλευρά του, ο προεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού τόνισε ότι το εθνικό καλό υπερέχει του κομματικού, προσθέτοντας ότι η κρισιμότητα των στιγμών επιβάλλει την ενότητα και την κοινή δράση με απώτερο στόχο την ειρηνική επίλυση του κυπριακού.

Οι κύριοι Παπαπέτρου και Αναστασιάδης συναντήθηκαν στο πλαίσιο των επαφών του κυβερνητικού εκπροσώπου με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.


Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου οδηγήθηκε ο Χάρρυ Παναγή Θεοχάρους, 35 ετών, από την Αμμόχωστο, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για κατοχή, χρήση και εισαγωγή κοκαίνης.

Επίσης, είναι ύποπτος για κατοχή άλλων ναρκωτικών ουσιών μαζί με τον 18χρονο γιό του Στήβεν και την αγγλίδα Πηνελόπη Εμμα Ράϊτ, 29 ετών.

Το δικαστήριο διέταξε την οκταήμερη κράτηση τους.

Εν τω μεταξύ, ο Χάρρυ Παναγή κατέρρευσε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.


Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε το πλοίο της Γκρήν Πήης "Ρέηνμποου Γουώριορ" το οποίο περιόδευσε σήμερα στις ακτές της περιοχής του Ακάμα.

Τα μέλη της οργάνωσης διαμαρτυρήθηκαν για την καθυστέρηση που παρατηρείται στη δημιουργία εθνικού πάρκου, καθώς επίσης και ζήτησαν τη λήψη μέτρων για την προστασία των χελώνων.

Επίσης, μέλη της οργάνωσης τοποθέτησαν σημαίες για να οριοθετήσουν συμβολικά τα σύνορα του εθνικού πάρκου στον Ακάμα.

Ακόμη, πραγματοποίησαν εκδήλωση στην παραλία που βρίσκεται το Ξενοδοχείο "'Ανασσα", όπου διαμαρτυρήθηκαν για την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος.


Σεβασμό των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης για ολοκλήρωση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων μέχρι το 2001, και καθορισμό ημερομηνιών ένταξης μέχρι το 2002, ζητούν οι έξι υπό ένταξη χώρες, με επιστολή τους προς την Κομισσιόν και την Φινλανδική Προεδρία.

Η εισήγηση των έξι χωρών, εξήγησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου, έχει σκοπό να προωθήσει της θέση τους και να επιταχύνει τις διαδικασίες ένταξης.

Την ίδια ώρα, ο κύριος Παπαπέτρου, χαρακτήρισε ως καλοδεχούμενη, δήλωση του Βρετανού Υπουργού Εξωτερικών Ρόπιν Κούκ, με την οποια επιβεβαιώνει ότι η λύση του Κυπριακού, όσο επιθυμητή και εάν είναι, δεν σχετίζεται με την ενταξιακή της πορεία.


Το νέο στάδιο ΓΣΠ θα έχει την τιμητική του το ερχόμενο Σάββατο με τον αγώνα ΑΠΟΕΛ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

Το Τμήμα Τροχαίας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για κυκλοφοριακή συμφόρηση, ενώ ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων, Αβέρωφ Νεοφύτου, διαπιστώνει ότι όλα τα οδικά έργα που αφορούν την λειτουργικότητα του σταδίου έχουν ολοκληρωθεί έγκαιρα.

Υστερα από επίσκεψη του στην περιοχή, ο κύριος Αβέρωφ δήλωσε ότι προγραμματίζετα η εκτέλεση της δεύτερης φάσης των έργων, που προβλέπουν τη σύνδεση του ΓΣΠ με τον κόμβο των Λατσιών.


Επίσημη επίσκεψη στη Μεγάλη Βρετανία, η οποία χαρακτηρίζεται ως ιστορική, πραγματοποιεί από σήμερα ο Κινέζος πρόεδρος Ζιάνγκ Ζεμίν.

Κατά την άφιξη του στο Ξενοδοχείο του Χάϊντ Παρκ, στο Λονδίνο, τα μέτρα ασφαλείας ήταν ιδιαίτερα αυξημένα, λόγω της παρουσίας διαδηλωτών, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα για απελευθέρωση του Θιβέτ.

Η Βρετανική αστυνομία, συνέλαβε δύο άτομα.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Κινέζου αρχηγού στη Βρετανία, με σκοπό τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, μετά και το 1997, οπότε και το Χονγκ Κογκ ως Βρετανική αποικία τότε, παραδόθηκε στη Κίνα.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με τοπικές αραιές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα είναι κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 2 ως 3 μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 10 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές αραιές νεφώσεις.

Οι άνεμοι το πρωί θα είναι μεταβλητοί ασθενείς 2 ως 3 μποφόρ και το απόγευμα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς ως μέτριοι, 3 ως 4 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 29 βαθμούς στο εσωτερικό και νότια παράλια, στους 27 στα δυτικά παράλια και στους 18 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.

Σήμερα η πιο ψηλή θερμοκρασία στη Λευκωσία ήταν 28 βαθμοί και η πιο χαμηλή 16, στη Λεμεσό 29 με 18, στην Αμμόχωστο και τη Λάρνακα 27 με 17, στην Κερύνεια και την Πάφο 26 με 17 και τέλος στον Πρόδρομο 17 με 10 βαθμούς.

Τις επόμενες μέρες ο καιρός θα συνεχίσει κυρίως αίθριος και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.






Μια ματιά τώρα στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Στην Αθήνα ο καιρός είναι κυρίως αίθριος και η θερμοκρασία ανέρχεται στους 25 βαθμούς.

Στο Λονδίνο η θερμοκρασία κυμαίνεται στους 12 βαθμούς ενώ ο καιρός είναι αίθριος.

Στις Βρυξέλλες είναι μερικώς συννεφιασμένος και η θερμοκρασία ανέρχεται στους 10 βαθμούς.

Στο Παρίσι ο καιρός είναι κυρίως αίθριος με την θερμοκρασία να φθάνει τους 6 βαθμούς.

Στη Ρώμη ο καιρός είναι κυρίως αίθριος και η θερμοκρασία κυμαίνεται στους 18 βαθμούς και τέλος στη Μόσχα υπάρχει συννεφιά και η θερμοκρασία φθάνει τους μηδέν βαθμούς.


Εδώ, ολοκληρώθηκε το απογευματινό δελτίο ειδήσεων του ΜΕΓΑ.

Αναλυτικά οι ειδήσεις στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στις 8 και μισή.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Tuesday, 19 October 1999 - 15:27:13 UTC