Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-10-08

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρετε κυρίες και κύριοι.

Ξαφνικό πρόβλημα προέκυψε με την αναχώρηση του Υφυπουργού Εθνικής Αμυνας Δημήτρη Αποστολάκη, το μεσημέρι από την Πάφο.

Πέντε λεπτά μετά την απογείωση του, το ΣΕ-130 της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας με το οποίο αναχώρησε ο κύριος Αποστολάκης, επέστρεψε πίσω και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Πάφου.

Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, η επιστροφή του ΣΕ-130 οφείλεται σε τεχνικό πρόβλημα που εντοπίστηκε αμέσως μετά την απογείωση του.

Ο κύριος Αποστολάκης και η συνοδεία του έχουν αποσυρθεί σε ξενοδοχείο της Πάφου μέχρι να αποφασισθεί εάν θα επισκευασθεί η βλάβη ή θα αποσταλεί από την Ελλάδα άλλο αεροπλάνο για να μεταφέρει τον Υφυπουργό Εθνικής Αμυνας.

Εμ τω μεταξύ, σε δηλώσεις του πριν από την αναχώρηση του, ο κύριος Αποστολάκης επανέλαβε κατηγορηματικά ότι, η μή προσγείωση ελληνικών μαχητικών στην βάση Ανδρέας Παπανδρέου, στο πλαίσιο της άσκησης Νικηφόρος, δεν έχει καμιά πολιτική σημασία, και ούτε υπάρχει άλλος λόγος πίσω από την απόφαση αυτή.

Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη, ο κύριος Αποστολάκης ανέφερε, ακόμη, ότι το θέμα της μη προσγείωσης αεροσκαφών δεν συνδέεται με δηλώσεις Τούρκων επισήμων, ούτε με το καλό κλίμα που υπάρχει αυτή την περίοδο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.


Επί τέσσερις ώρες διήρκεσε η νεκροψία επί της σορού της 25χρονης Αθηνάς Βρόντη, από τη Λαρνακα.

Τη νεκροψία διενήργησε ο ιατροδικαστής Σοφοκλής Σοφοκλέους στην παρουσία των ιατροδικαστών Μάριου Ματσάκη και Πανίκου Σταυριανού, εκ μέρους της οικογένειας, και του Πάνου Σταυρινού, εκ μέρους της κλινικής.

Σύμφωνα με τον κύριο Σοφοκλέους, το πόρισμα θα ανακοινωθεί αφού γίνουν ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις.

Εν τω μεταξύ, το Υπουργείο Υγείας επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί μετά την γνωστοποίηση του πορίσματος.

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Υγείας ανεφερε ότι κλιμάκιο του Υπουργείου μετέβη στην κλινική οπου χθες εχασε τη ζωη της η ατυχη Αθηνά, προκειμένου να ερευνησει τον τρόπο λειτουργίας της,

Ο Υπουργός Υγείας κατεστησε σαφές εξ αφορμής του γεγονότος, ότι το υπουργείο θα προχωρήσει σε αναβάθμιση των προδιαγραφών λειτουργίας των ιδιωτικων κλινικών.


Το πολύκροτο θέμα της απόκτησης μετοχών από υπουργούς με προνομιακή τοποθέτηση, έκλεισε με παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το Υπουργικό Συμβούλιο συμφώνησε ομόφωνα με τις τοποθετήσεις του Προέδρου Κληρίδη.


Το Υπουργικό Συμβούλιο διόρισε σήμερα δύο ποινικούς ανακριτές για εξέταση των καταγγελιών του Βουλευτή του ΑΚΕΛ Κώστα Παπακώστα για κύκλωμα διαρροής των θεμάτων στις εξετάσεις της Αστυνομίας.

Οπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, την εξέταση της υπόθεσης ανέλαβαν οι Λουκής Σαββίδης, πρώην Δικαστής, και Σταύρος Γεωργιάδης, πρώην αστυνομικός Διευθυντής.

Το πρωί, ο κύριος Παπακώστας είχε συνάντηση με τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας Αλέκο Μαρκίδη και του επέδωσε τα στοιχεία που κατέχει.


Ολονύκτια επιχείρηση με την σύλληψη οκτώ αλλοδαπών γυναικών, διενήργησε η Αστυνομία χθες βράδυ στο Τραχώνι Λεμεσού.

Οι αλλοδαπές εντοπίστηκαν να εργάζονται παράνομα στην μπυραρία του Χαράλαμπου Σιακαλλή, γνωστού ως Πατόζα, και στην συνέχεια συνελήφθηκαν.

Αργότερα μεταφέρθηκαν σε κρατητήρια στη Λευκωσία και την Πάφο, λόγω πληρότητας των κρατητηρίων της Λεμεσού.

Σχετικά με την υπόθεση συνελήφθη καί ο Πατόζας ο οποίος κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθη ελύθερος.

Ερωτηθείς σχετικά με την υπόθεση, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάσξεως Νίκος Κόσης δήλωσε ότι τέτοιες συλλήψεις δεν πρέπει να μας εκπλήττουν.


Στο τριήμερο Δεκαεννέα με Εικοσιμία Οκτωβρίου θα έλθει τελικά στην Κύπρο ο Αμερικανός Απεσταλμένος για το Κυπριακό Αλφρετ Μόουζες.

Οπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, οι Αμερικανοί ζήτησαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αφήσει ανοικτό το πρόγραμμα του για το διάστημα αυτό.

Πρίν από την Κύπρο, ο κύριος Μόουζες θα επισκεφθεί την Τουρκική πρωτεύουσα και την Αθήνα.


Ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου αναμένεται να τεθεί το θέμα της αποδοχής ή μη από την πλευρά μας, της ενδεχόμενης πρόσκλησης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για συνομιλίες στο Κυπριακό.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής και Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, ο πρόεδρος Κληρίδης δευσμεύτηκε επ αυτού.

Ο Σπύρος Κυπριανού πρόσθεσε, επίσης, ότι με βάση τις μέχρι τώρα ενδείξεις, οι προσκλήσεις θα σταλούν πριν από τη Σύνοδο του ΟΑΣΕ στην Κωνσταντινούπολη


Το ΑΚΕΛ εκτιμά ότι το τελευταίο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση είναι πολύ πιό αδύνατο από όλα τα άλλα προηγούμενα παρόμοια ψηφίσματα.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε ύστερα από συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος, το ΑΚΕΛ χαρακτηρίζει το ψήφισμα ως προοϊμιο για την παραχώρηση στην Τουρκία καθεστώτος υποψήφιας για ένταξη χώρας, στη σύνοδο κορυφής του Ελσίνκι.

Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Νίκος Κατσουρίδης ανέφερε ότι το ψήφισμα αποσυνδέει την ευρωπαική προοπτική της Τουρκίας από το Κυπριακό.


Την απόφαση έκδοσης του πρώην δικτάτορα της Χιλής Αουγκούστο Πινοσέτ από την Βρετανία στην Ισπανία, έλαβε το μεσημέρι, το Δικαστήριο της Μπόου Στρητ στο Λονδίνο.

Η ετυμηγορία, έγινε δεκτή με ζητοκραυγές και χειροκροτήματα από δεκάδες διαδηλωτές έξω από το Βρετανικό Δικασρτήριο.


Δραματικά αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών, από τις πλήμμυρες και τις κατολισθήσεις στο Μεξικό.

Μέχρι στιγμής, 250 άτομα, έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ δεκάδες άλλα, πιστεύεται πως έχουν θαφτεί κάτω από τόνους λάσπης.

Το έργο των σωστικών συνεργείων δυσχεραίνεται ακόμη περισσότερο, εξαιτίας της συνεχούς βροχόπτωσης, ενώ τα ποτάμια στις νότιες και κεντρικές περιοχές της χώρας, έχουν πλημμυρίσει και μετατρέψει τεράστιες εκτάσεις σε λίμνες.


Ευθύνες στο μηχανοδηγό του ενός από τα δύο τρένα που συγκρούστηκαν τη περασμένη Τρίτη στο σταθμό του Πάντινγκτον στο Κεντρικό Λονδίνο, αποδίδουν τα πρώτα στοιχεία της επίσημης έρευνας που διεξάγεται.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο μηχανοδηγός παραβίασε τον κόκκινο σηματοδότη με τραγική συνέπεια, την μετωπική σύγκρουση των δύο αμοξοστοιχιών.

Στη προκαταρκτική έκθεση του δημόσιου οργανισμού κανονισμών των σιδηροδρόμων, η οποία βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης, υπογραμμίζεται πάντως ότι το δυστύχημα θα μπορούσε να αποτραπεί, εάν είχε τεθεί σε εφαρμογή, το σύστημα αυτόματης τροχοπέδησης.

Επίσημα μέχρι τώρα έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος 30 ανθρώπων ενώ δεκάδες άλλοι βρίσκονται ακόμη κάτω από τα συντρίμια των βαγονιών.


Εκδήλωση τιμής και μνήμης για την προσφορά της Λύσης στον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ, πραγματοποιούν ο Δήμος του κατεχόμενου χωριού και το Συμβούλιο Ιστορικής Μνημης Αγώνα ΕΟΚΑ.

Η εκδήλωση, που πραγματοποείται με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης σαράντα χρόνων από το τέλος του αγώνα, θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου, στις επτά το βράδυ στο στάδιο Αντώνης Παπαδόπουλος, παρουσία του Προέδρου Κληρίδη.

Στην εκδήλωση θα γίνει μεταξύ άλλων αναπαράσταση ιστορικών στιγμών του αγώνα, όπως η θυσία του Γρηγόρη Αυξεντίου και άλλων ηρώων της Λύσης.


Ο χρόνος δεν λύγισε τους αγωνιστές του οδοφράγματος του Λήδρα Πάλας και συνεχίζουν για τριακοστό-όγδοο τώρα μήνα τον αγώνα τους.

Αύριο Σάββατο, μαζί με στελέχη και μέλη του Παγκύπριου Αντικατοχικού κινήματος, συγγενείς αγνοουμένων και μέλη της Αδούλωτης Κερύνειας και Ελεύθερης Μόρφου, θα βρίσκεται και ομάδα φοιτητών της Φοιτητικής Ενωσης Πανεπιστημίου Κύπρου.

Στις δέκα και τριάντα το πρωί του Σαββάτου, θα βρίσκεται επίσης στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας ο Ακαδημαϊκός Μουσικός Σύνδεσμος Θεσσαλονίκης με την δημοφιλή σε όλη την Ευρώπη, σαρανταπενταμελή τετράφωνη ανδρική χορωδία του, που θα παρουσιάσει και αντικατοχικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα, σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα του κυπριακού ελληνισμού ενάντια στην τουρκική κατοχή.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως με παροδικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ασθενείς, 2 ως 3 μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 13 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Εδώ φτάσαμε στο τέλος του απογευματινού δελτίου ειδήσεων.

Παρακολουθήστε στη συνέχεια, την περιπετειώδη σειρά ΠΡΟΩΡΗ ΕΚΔΟΣΗ και μια περιπέτεια της σειράς ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΟΣ ΡΕΞ.

Ακολουθεί εκτάκτως η παρουσίαση των προγραμμάτων του MEGA που αρχίζει την ερχόμενη Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου, η κυπριακή παραγωγή του ΛΟΓΟΥ, ΤΤΟΟΥΛΗΣ Ο ΞΕΝΟΧΩΡΙΤΗΣ και η κωμική σειρά ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ.

Νεώτερες ειδήσεις, στο αναλυτικό μας δελτίο, στις οκτώ και μισύ.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Friday, 8 October 1999 - 15:27:18 UTC