Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-10-04

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρετε, κυρίες και κύριοι.

Μία από τις μεγαλύτερες αθλητικές τραγωδίες στον ελληνικό χώρο συνέβη τα ξημερώματα στην περιοχή των Τεμπών, 30 χιλιόμετρα πριν τη Λάρισα

Επτά άτομα σκοτώθηκαν και 33 τραυματίσθηκαν όταν λεωφορείο με οπαδούς του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης, που επέστρεφε από την Αθήνα, συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγό, βγήκε από το δρόμο του και ανατράπηκε σε χαντάκι.


Κατεπείγουσα έρευνα διέταξε ο Αρχηγός της Αστυνομίας για τις καταγγελίες και άλλες πληροφορίες που φέρουν αστυνομικούς, ως συνδεόμενους με κυκλώματα σωματεμπορίας και ως χρηματιζόμενους με την προμήθεια σε αλλοδαπές γυναίκες, πλαστών αδειών παραμονής τους στην Κύπρο.

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Νίκος Κόσης, ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για το θέμα και τόνισε ότι πρέπει να βάλουμε το μαχαίρι στο κόκκαλο.

Την υπόθεση είχε φέρει στο φως ο σταθμός μας.


Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Νίκος Αναστασιάδης, σχολίασε πληροφορίες ότι ο αδελφός του φέρεται να εμπλέκεται στη διερευνώμενη υπόθεση διαφθοράς στην Αστυνομία.
Εξι αεροσκάφη της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας συμμετείχαν σήμερα στην άσκηση Νικηφόρος-Τοξότης.

Δύο βομβαρδιστικά Α-7 Κορσέαρ, πήραν μέρος σε φάση της άσκησης που έγινε στην περιοχή Λευκωσίας, πραγματοποιώντας εικονικές προσβολές στόχων.

Την άσκηση παρακολούθησαν ο Υπουργός Αμυνας, Σωκράτης Χάσικος και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Δημήτριος Δήμου.

Αλλα δύο μαχητικά F16, πήραν μέρος σε φάση της άσκησης στην περιοχή της Πάφου, ενώ άλλα δύο F16 συμμετείχαν σε άλλη άσκηση Παγκύπριας κλίμακας.

Τα Ελληνικά Πολεμικά αεροσκάφη θα συμμετάσχουν και στις δύο κύριες φάσεις της άσκησης που θα πραγματοποιηθούν αύριο και μεθαύριο.


Νέο θανατηφόρο δυστύχημα συνέβη στις τέσσερις το πρωί στην είσοδο του χωριού Ψευδάς, με θύμα τον δεκαεννιά-χρονο εθνοφρουρό Ορθόδοξο Λυμπουρή, από τη Μοσφιλωτή.

Το αυτοκίνητο του Λυμπουρή, ξέφυγε από την πορεία του σε στροφή και στη συνέχεια ανατράπηκε σε χαντάκι.

Ο Σταύρος Σάκκος, από τα Πολεμίδια, επίσης εθνοφρουρός, που επέβαινε του αυτοκινήτου, τραυματίσθηκε σοβαρά.

Χθες το απόγευμα είχε χάσει τη ζωή του σε τροχαίο ο εθνοφρουρός Γεώργιος Τουμάζου, από τα Λύμπια.


Το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου άνοιξε και πάλι τις πύλες του στο επενδυτικό κοινό, ένα μήνα μετά το κλείσιμο του, με την συμμμετοχή δεκαοκτώ από τα 22 χρηματιστηριακά γραφεία.

Μόνο που αυτή την φορά, η χρηματαγορά λειτούργησε υπό την φρούρηση ισχυρής αστυνομικής δύναμης τόσο εντός του πατώματος, όσο και εκτός του κτιρίου.

Τελικά, ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ έκλεισε με μικρή πτώση 1,27% στις 414,95 μονάδες.

Σε χαμηλά μεν, αλλά ικανοποιητικά με την περίπτωση επίπεδα, κινήθηκε ο όγκος των συναλλαγών ο οποίος και έφθασε τα 7 περίπου εκατομμύρια λίρες.


Την δυσαρέσκεια της εξέφρασε η Κυπριακή Κυβέρνηση για την αναβολή, κατά μία εβδομάδα, της επίσκεψης του Αμερικανού Προεδρικού Απεσταλμένου Αλφρεντ Μόουζες στο τρίγωνο Αθήνα - Λευκωσία-Αγκυρα.

Οπως δήλωσε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μιχάλης Παπαπέτρου, την αναβολή ζήτησε η τουρκική κυβέρνηση, με την δικαιολογία της μετάβασης του Μπουλέντ Ετσεβίτ στην Μόσχα.

Εν τω μεταξύ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενημέρωσε σε χωριστές συναντήσεις, την πολιτική ηγεσία για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Ο Πρόεδρος Κληρίδης, συναντήθηκε διαδοχικά με τον Πρόεδρο της Βουλής, Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Σπύρο Κύπριανού, τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη, τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια, τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ Βάσο Λυσσαρίδη, και τον πρόεδρο των Ενωμένων Δημοκρατών, Γιώργο Βασιλείου.


Επίθεση φιλίας προς την Τουρκία επιχείρησε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου, λίγο πρίν συναντηθεί, με τον ομόλογό του Ισμαήλ Τζέμ.

Μιλώντας κατά την εναρκτήρια τελετή για το νέο έτος, στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, τόνισε με έμφαση, ότι όσο ζει θα αγωνίζεται για την ειρήνη μεταξύ των δυο λαών.

Εμμέσως πλήν σαφώς, επανέλαβε τις πάγιες θέσεις για το ενδεχόμενο να καταστεί υποψήφια πρός ένταξη χώρα η Τουρκία, τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν επιδιώκει μια εικονική υποψηφιότητα αλλά μια πραγματική με υποχρεώσεις και δικαιώματα


Σε κακόβουλη ενέργεια αποδίδεται η φωτιά που εκδηλώθηκε στις τρεις και δεκα- πέντε το πρωί στο αυτοκίνητο του Γεώργιου Μάρκου, στη Λάρνακα, 60 ετών, αντιπροσώπου εταιρείας μπίρας.

Η Αστυνομία πιστεύει ότι οι δράστες προσπάθησαν να εκφοβίσουν μάρτυρα, ο οποίος πρόκειται να καταθέσει σε δίκη στο Κακουργιοδικείο, που αφορά την υπόθεση έκρηξης βόμβας στο δικαστικό μέγαρο Λάρνακας.


Απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του Σερβικού Κινήματος Ανανέωσης, Βούκ Ντράσκοβιτς, το τροχαίο δυστύχημα που έγινε χθες το μεσημέρι και στο οποίο έχασαν την ζωή τους τέσσερα άτομα και επέζησε μόνο ο ίδιος.

Ο Ντράσκοβιτς κάλεσε αυτούς που οργάνωσαν και εκτέλεσαν την απόπειρα εναντίον του, να αναλογισθούν τι τους περιμένει.

Ο Ντράσκοβιτς τραυματίστηκε ελαφρά από το δυστύχημα.


Οι Ρωσσικές δυνάμεις έφθασαν σε απόσταση 20 χιλιομέτρων Βόρεια του Γκρόζνι και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη σφοδρές συγκρούσεις με τους Τσετσένους στρατιώτες.

Ο Ρώσος πρόεδρος Μπόρις Γέλτσιν, ενέκρινε σχέδιο για την επανεγκατάσταση των Τσετσένων προσφύγων σε περιοχές της χώρας που ελέγχονται τώρα από τις Ρωσικές δυνάμεις.

Το σχέδιο αυτό φαίνεται να ενισχύει τις πληροφορίες Ρωσικών μέσων, ενημέρωσης, ότι η Μόσχα θέλει να κόψει στα δύο την Τσετσενία.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος αλλά σε μερικές, κυρίως παράλιες περιοχές, δυνατό να σχηματισθεί αραιή ομιχλη.

Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ασθενείς, 2 ως 3 μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και τα δυτικά παράλια, στους 20 στα νότια παράλια και στους 15 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Εδώ φτάσαμε στο τέλος του απογευματινού δελτίου ειδήσεων.

Παρακολουθήστε στη συνέχεια, την περιπετειώδη σειρά ΠΡΟΩΡΗ ΕΚΔΟΣΗ και μια περιπέτεια της σειράς ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΟΣ ΡΕΞ.

Ακολουθεί η κυπριακή παραγωγή του ΛΟΓΟΥ, ΤΤΟΟΥΛΗΣ Ο ΞΕΝΟΧΩΡΙΤΗΣ και η κωμική σειρά ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ.

Νεώτερες ειδήσεις, στο αναλυτικό μας δελτίο, στις οκτώ και μισύ.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Monday, 4 October 1999 - 15:27:17 UTC