Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-07-23

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρετε κυρίες και κύριοι.

Θέμα αχαριστίας για τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Κώστα Σερέζη, έθεσε το πρωί ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης.

Την οργή του κυρίου Αναστασιάδη προκάλεσε η χθεσινή δήλωση του κυβερνητικού Εκπροσώπου ότι πιέστηκε να αποδεχθεί τη θέση που κατέχει και ότι είναι ευάλωτος, γιατί δεν έχει καμμιά κομματική στήριξη.

Ο Πρόεδρος του Δησύ, χαρακτήρισε τη δήλωση Σερεζη, άκαιρη, άστοχη και απρεπή, για την οποία, όπως είπε, θα έπρεπε το κόμμα που τον πρότεινε για το πόστο που κατέχει, να είχε ενημερωθεί προτού αυτή δημοσιοποιηθεί.

Ο κύριος Αναστασιάδης είπε ότι δεν θεωρεί το θέμα λήξαν, ότι αυτό θα απασχολήσει οπωσδήποτε τα συλλογικά όργανα του Δησύ.

Διευκρίνησε πάντως, ότι δεν θέτει θέμα ανασχηματισμού, ενώ αναφέρθηκε σε συνάντηση που είχε το πρωί με τον Προεδρο Κληρίδη, στην παρουσία του κυρίου Σερέζη.


Τραγικό θάνατο βρήκε νέα από το Τσέρι σε τροχαίο δυστύχημα που έγινε στις 10 και 30 το πρωί στην Λεωφόρο Τσερίου.

Πρόκειται για την Μαρία Κωνσταντίνου, 21 ετών, η οποία ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητο της με κατεύθυνση την Λευκωσία σε ένα σημείο του δρόμου έχασε τον έλεγχο του οχήματος, το οποίο παρεξέκλινε της πορείας του και ανετράπη εκτός δρόμου, με αποτέλεσμα η άτυχη νέα να τραυματισθεί θανάσιμα.

Η τροχαία Λευκωσίας διερευνά τις συνΘήκες κάτω από τις οποίες έγινε το δυστύχημα.


Κυκλοφοριακό χάος προκλήθηκε το μεσημέρι στον κύριο δρόμο Λεμεσού-Πάφου, από τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στην σήραγγα.

Συγκεκριμένα αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Ιάκωβος Μαυρουδής 26 ετών απο την Πάφο, κάτω απο συνθήκες που διερευνόνται παρεξέκλινε της πορείας του ενώ βρισκόταν μέσα στην σήραγγα με αποτέλεσμα να κτυπήσει στο δεξιό τοίχο και στην συνέχεια να ανατραπεί.

Ο οδηγός ανεσύρθει κρίσιμα τραυματισμένος απο τα σιντρίμια του αυτοκινήτου με την βοήθεια ανδρών της πυροσβεστικής υπηρεσίας, και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Πάφου, όπου εισήχθει στην μονάδα εντατικής παρακολούθησης.


Το ράλλυ κερδών και ρεκόρ συνεχίστηκε και σήμερα στο κυπριακό χρηματιστήριο.

Αυτή την φορά ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών πλησίασε τα 40 εκατομμύρια λίρες.


Οι Ηνωμένες Πολιτείες θρηνούν και τελούν μνημόσυνα για τον Τζόν Κέννεντυ τον νεώτερο, γιο του δολοφονημένου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ετοιμη για τις καινούργιες προκλήσεις του 2000, αλλά και τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν ενόψη της ένταξής μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, δηλώνει πως είναι η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου.

Ο Πρόεδρος της Αρχής Κώστας Κωνσταντινίδης, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την πορεία του Οργανισμού, διαβεβαίωσε πως η ΑΗΚ, έχει αποκτήσει αξιόλογη πείρα και γνώσεις που αναμφίβολα θα τη βοηθήσουν να αντεπεξέλθει στις καινούργιες αυτές προκλήσεις.

Στη προσπάθεια της εξάλλου, όπως είπε, να εναρμονιστεί με τα ψηλά τεχνολογικά επίπεδα της Ευρώπης και να αυξήσει την παραγωγικότητά της, προχώρησε στην εισαγωγή Συστημάτων Πληροφορικής, τα οποία έχουν ήδη τεθεί σε λειτουργία σε μεγάλο φάσμα των εργασιών της.


Τα δημόσια οικονομικά και το δημοσιονομικό έλλειμμα είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κύπρος, δηλώνει ο αρμόδιος για την οικονομία Υπουργός, Τάκης Κληρίδης.

Ο κύριος Κληρίδης, προειδοποίησε ακόμη πως αν δεν ληφθούν μέτρα εντός του τρέχοντος έτους, το δημοσιονομικό έλλειμμα θα αυξηθεί, με αποτέλεσμα να φτάσει το 2002 μέχρι το 7,5%.

Ο Υπουργός Οικονομικών, μιλούσε μετά το τέλος της συνεδρίας της Συμβουλευτικής Οικονομικής επιτροπής, στην οποία συμμετείχαν οι Υπουργοί Οικονομικών, Εμποριου και Εργασίας, καθώς επίσης και οι Κοινωνικοί εταίροι.

Ο Υπουργός Οικονομικών δήλωσε ακόμη, ότι η Ευρωπαική Ενωση είναι πολύ πιεστική αναφορικά με το θέμα της ελευθεροποίησης των επιτοκίων, ενώ αποκάλυψε πως το γεγονός αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, οι άλλες υπό ένταξη χώρες να βρίσκονται πιο μπροστά από την Κύπρο.


Καταστροφικές αναμένονται να είναι οι επιπτώσεις στην λιμενική μας βιομηχανία απο την σημερινή εφαρμογή, απεργιακών μέτρων, της πλειοψηφίας των υπαλλήλων της Αρχής Λιμένων οι οποίοι εκπροσωπούνται απο τις δύο μεγαλύτερες συντεχνίες ΣΥΑΛΚ και ΠΑΣΥΔΥ.

Συγκεκριμένα το 95% των υπαλλήλων που εκπροσωπούν οι δύο συντεχνίες απέσχουν απο το απόγευμα της υπερωριακής εργασίας, γεγονός που προκάλεσε σοβαρά προβλήματα κυρίως στην φορτοεκφόρτωση εμπορευματοκιβωτίων, και σε μικρότερο βαθμό την επιβατική κίνηση.

Κύριο αίτημα των απεργών είναι η υπογραφή της συλλογικής σύμβασης, και όπως υποστηρίζουν των συμφωνηθέντων.


Ψευδοδικαστήριο στην κατεχόμενη Λευκωσία, διέταξε χθές την τριήμερη κράτηση του Καναδικής υπηκοότητας Ελληνοκύπριου Ρογήρου Γεωργίου, ο οποίος απήχθη το απόγευμα της Τετάρτης από τα Τουρκικά στρατεύματα κατοχής.

Την είδηση δημοσιεύει η Τουρκο-κυπριακή εφημερίδα "Κίπρις", η οποία αναφέρει ότι στο ψευδο-δικαστήριο ο Γεωργίου δήλωσε ότι δεν γνωρίζει το όνομα του ψευδοκράτους, δεν αναγνωρίζει σύνορα και ότι ως ανθρωπος δικαιούται να δικαινείται όπου θέλει.


Το Παγκύπριο Αντικατοχικό Κίνημα, εκφράζει ιδιαίτερη ικανοποίηση για την πλήρη επιτυχία της υπερκομματικής Αντικατοχικής εκδήλωσης, της 18ης Ιουλίου στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας.

Το μέγεθος, η αγωνιστικότητα και η άψογη οργάνωση της εκδήλωσης είναι αποτέλεσμα της ειλικρινούς και πατριωτικής συνεργασίας των τριάντα και πλέον Σωματείων-Οργανώσεων και φορέων που συμμετέσχαν στην διοργάνωση της εκδήλωσης.

Τα κόμματα και οι πολιτικές ηγεσίες, θα πρέπει επιτέλους να πάρουν τα μηνύματα και να αρχίσουν να συμπεριφέρονται πατριωτικά, συνενωτικά και αγωνιστικά και να παύσουν να διοργανώνουν μεμονωμένες κομματικές εκδηλώσεις που κατατεμαχίζουν το λαό και μόνον προσωπικά και κομματικά συμφέροντα εξυπηρετούν, αντί να στέλλουν μηνύματα λαϊκής ενότητας και παλλαϊκού αγώνα ενάντια στην κατοχή.

Περαιτέρω το ΠΑΚ ανακοινώνει ότι, η διαφωτιστική εκστρατεία στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, συνεχίζεται και αυτό το Σαββατοκυρίακο, από στελέχη και μέλη του ΠΑΚ, συγγενείς αγνοουμένων και μέλη της Αδούλωτης Κερύνειας και Ελεύθερης Μόρφου.

Αύριο Σάββατο την διαφωτιστική εκστρατεία θα ενισχύσουν και το προσφυγικό Σωματείο "Το Πυρόϊ" ως και η "Νεολαία Εθνικοφρόνων Δασάκι Αχνας" με ομάδα νέων από την Ιταλία, οι οποίοι επίσης θα συμμετάσχουν στην διαφώτιση.

Την Κυριακή στο Οδόφραγμα θα βρίσκονται και τα Κατηχητικά Σχολεία Αγίου Αθανασίου Τρικκάλων, που θα τραγουδήσουν και αντικατοχικά τραγούδια.


Συμπληρώνονται σήμερα τρία χρόνια από τον θάνατο της Αλίκη Βουγιουκλάκη και στη Αθήνα τελέστηκε το ετήσιο τρισάγιο στον τάφο της.
Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος με ασθενείς μεταβλητούς ανέμους, 2 ως 3 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη και η θερμοκρασία θα πέσει στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 22 στα παράλια και στους 18 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Στο σημείο αυτό, ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε αμέσως μετά, το τηλεπαιγνίδι ΤΟ ΡΙΣΚΟ και στην συνέχεια την περιπετειώδη αστυνομική σειρά ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΟΣ ΡΕΞ.

Ακολουθούν, το ελληνικό τηλεπαιγνίδι Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ, το τηλεμαγκαζίνο Ε, ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ με τη Ρούλα Κορομηλά και η ελληνική κωμική σειρά ΤΟ ΡΕΤΙΡΕ.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο, στις οκτώ και τριάντα.

Κυρίες και κύριοι, καλό απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Friday, 23 July 1999 - 17:27:12 UTC