Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-02-28

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Την έντονη επίκριση των πολιτικών κομμάτων προκάλεσε η φετινή εκθεση του Στειτ Ντιπαρτμεντ για την κατάσταση των ανα τον κόσμο, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ η κυβέρνηση απέφυγε σήμερα να την σχολιάσει ζητώντας πίστωση χρόνου για να την μελετήσει.

Με την έκθεση, επιχειρείται εξίσωση της Κυπριακής Δημοκρατίας με το ψευδοκρατος.

Υστερα από τις χθεσινές επικρίσεις του Προέδρου του Δήκο Σπύρου Κυπριανού, σήμερα και ο Πρόεδρος του Δησύ, Νίκος Αναστασιάδης χαρακτήρισε απαράδεκτη την έκθεση του αμερικανικού υπουργείου εξωτερικών και είπε ότι θα πρέπει να γίνει σχετικό διάβημα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Για το ίδιο θέμα ρωτήθηκαν ο Πρόεδρος Κληρίδης και ο υπουργός εξωτερικών, οι οποίοι δήλωσαν ότι δεν γνώριζαν το ακριβές περιεχόμενο της.

Ωστόσο, ο Πρόεδρος Κληρίδης απέρριψε ότι καταβάλεται διεθνώς προσπαθεια για εξίσωση της Κυπριακής Δημοκρατίας με το ψευδοκράτος.

ΔΗΛΩΣΗ


Η πρόταση του Προέδρου Κληρίδη για αποστρατιωτικοποίηση, με την παρουσία πολυεθνικής δύναμης με όρους εντολής του Συμβουλίου Ασφαλείας, βρίσκει απήχηση στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αυτό ανέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωαννης Κασουλίδης σε δημοσιογραφική διάσκεψη, το μεσημέρι, με θέμα τις επαφές που είχε για το Κυπριακό στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο κύριος Κασουλίδης, που επέστρεψε στην Κύπρο χθες βράδυ, σχολίασε επίσης, τις πληροφορίες για τετραμερή συνάντηση Ηνωμένων Πολιτειών, Βρετανίας, Ελλαδας και Τουρκίας για το Κυπριακό τον Απρίλιο, στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ.

Οπως ανέφερε, δεν πρόκειται περί τετραμερούς συνάντησης αλλά περί επαφών, στις οποίες, όπως διευκρίνισε, κύριο θέμα θα είναι οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις και μετά το Κυπριακό.

Ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε, επίσης, στην πρωτοβουλία που αναμένεται να αναλάβουν οι Ηνωμένες Πολιτείες για επανέναρξη του διαλόγου για το Κυπριακό.

ΔΗΛΩΣΗ.


Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος διακήρυξε ότι η Εκκλησία, εις πείσμα όλων των εχθρών της, θα συνεχίσει τον αγώνα και θα θριαμβεύει πάντοτε.

Το πρωί ο Μακαριώτατος χοροστάτησε κατά τη θεία λειτουργία στον Καθεδρικό Ναού Αγίου Ιωάννου, στη Λευκωσία, για την Κυριακή της Ορθοδοξίας.

Σε κήρυγμα του προς το εκκλησίασμα ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος κάλεσε τους πιστούς να συνεχίσουν απτόητοι το δρόμο που χάραξαν οι μεγάλοι αγωνιστές και μάρτυρες της πίστεως.

Οι ολιγόπιστοι και ηττοπαθείς, πρόσθεσε, ας απομακρυνθούν και ας μείνουν στις επάλξεις όσοι πιστεύουν στη νίκη και τον θρίαμβο.

Οσοι εν τω μέσω των μεγαλυτέρων αντιξοοτήτων και τρικυμιών του κόσμου διακρίνουν στον μακρινό ορίζοντα τον αμαράντινο στέφανο της νίκης.


Την εντονη αντίδραση του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Κώστα Σημίτη, προκάλεσαν οι κατηγορίες της συνεργάτιδας του Οτσαλάν,η οποια καταφερθηκε εναντιον της Ελλάδας για τη δραματική εξελιξη της υπόθεσης του Κουρδου ηγέτη.

Ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για προσπάθεια μερικών να αμαυρώσουν την εικόνα της Ελλάδας η οποία, αψηφώντας κινδύνους, πρόσφερε ανθρωπιστική βοήθεια σε οσους υπέφεραν, σε αντιθεση με άλλες ευρωπαικές χώρες.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΗΜΙΤΗ

Την οργή του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσαν και οι βαρυτατοι ισχυρισμοί της συνεργάτιδας του Οτσαλάν ότι η επισκεψη του τεως Υπουργου Εξωτερικών στην Κένυα αποτελουσε μερος της προσπαθειας για παραδοση του Οτσαλάν

ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ


Η συνέντευξη Ντιλάν προκαλεσε ποικιλες αντιδράσεις στην Αθηνα
Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Sunday, 28 February 1999 - 15:27:28 UTC