Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-01-14

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Ενας δεκαεννιάχρονος νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός νέου ατυχήματος στην Εθνική Φρουρά, που συνέβει λίγο πρίν τις έντεκα το πρωί, στο πεδίο βολής Καλού Χωριού στην Λάρνακα.

Νεκρός είναι ο Μιχάλης Πενταλειώτης,

υιός του Διοικητή της Πολιτικής Αμυνας Μόδεστου Πενταλειώτη.

Το τραγικό ατύχημα συνέβει όταν άρμα μάχης τύπου Κάσκαβελ, κάτω απο συνθήκες που διερευνόνται, κτύπησε τρείς προπορευώμενους οπλίτες της Δύναμης Καταδρομών.

Για την μετάφορα των τραυματίων στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ελικόπτερο της αστυνομίας και της Εθνικής Φρουράς, έστησαν αερογέφυρα ζωής.

Οταν όμως έφθασε στο τμήμα πρώτων βοηθειών, ήταν ήδη άργα για τον άτυχο Μιχάλη.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"

(ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΚΦΩΝΗΤΗΣ)

Τραυματίες είναι, ο καταδρομέας Κωνσταντίνος Προδρόμου ο οποίος είναι σοβαρά αλλά εκτός κινδύνου, και ελαφρότερα ο δόκιμος έφεδρος αξιωματικός της δύναμης Χρίστος Τοπούζης.


Εκτος απο τους τραγικούς γονείς και συγγενείς του αδικοχαμένου στρατιώτη, στο Νοσοκομείο έφθασαν και αρκετά πολιτικά πρόσωπα, ανάμεσα στους οποίους και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, ο οποίος εξέφρασε τον συγκλονισμό του.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Ενας Μαρωνίτης, συνελήφθη το πρωί από την αστυνομία, σχετικά με διερευνόμενη υπόθεση κατασκοπείας σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πρόκειται για τον Αυγουστίνο Σκούλλου, 53 ετών από τον Κορμακίτη, ο οποίος γύρω στις οκτώ και δεκαπέντε επιχείρησε να περάσει στα κατεχόμενα από το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Σκούλλου φέρεται να είχε στην κατοχή του έγγραφο, που αναφέρετο σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και οπλικά συστήματα της Εθνικής Φρουράς.

Μετά από έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητό του, βρέθηκε φωτογραφική μηχανή που περιείχε φιλμ.


Διάταγμα οκταήμερης κράτησης των εικοσι-εννέα οικονομικών μεταναστών που αποβιβάστηκαν παράνομα χθες βράδυ στην Κύπρο και συνελήφθησαν από την Αστυνομία, εξέδωσε το Δικαστήριο Αμμοχώστου.

Πρόκειται για 18 Ιρακινούς, έξι Αιγύπτιους, δύο Σομαλούς, μία Σριλανκέζα, έναν από τον Μπουρούντι και έναν Παλαιστίνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τους οικονομικούς μετανάστες οι οποίοι υπολογίζεται να είναι πέραν των 50, μετέφερε στην Κύπρο πλοιάριο το οποίο είχε ξεκινήσει αρχικά από την Κωνσταντινούπολη πηγαίνοντας προς την Τρίπολη του Λιβάνου.

Με την τιμή των 800 μέχρι 2000 δολαρίων τους είχαν υποσχεθεί μεταφορά με προορισμό την Ιταλία και Ρόδο, αλλά τελικά τους μετέφεραν στην Κύπρο.

Το ανθρωποκυνηγητό της Αστυνομίας σε ολόκληρη την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου συνεχίζεται από αέρος, θαλάσσης και εδάφους για τον εντοπισμό όλων των λαθρομεταναστών που αποβιβάστηκαν χθες βράδυ στην Κύπρο.


Δεν παγώνουν επ' άπειρον οι αγορές οπλικών συστημάτων αλλά ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδεικνύει την καλή θεληση του να συμορφωθεί με το πρόσφατο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας δώδεκα-δεκαοκτώ, στο θέμα μείωσης της έντασης για ένα χρονικό διάστημα.

Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κληθείς να σχολιάσει την επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας προς τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

Παράλληλα ο Χρήστος Στυλιανίδης εξέφρασε την έντονη λύπη του για τη δημοσιοποίηση της επιστολής, αφού δεν έγινε εφικτό οπως προγραμματιζόταν να ενημερωθεί η πολιτική ηγεσία.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Το λογικό πλαίσιο στο οποίο κάνει λόγο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας προς το Κόφι Ανάν δεν θα μπορεί να υπερβαίνει τους μερικούς μήνες δήλωσε ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Μετά από συνάντηση με το πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε πως αναμένοντας τις εκλογές του Απριλίου στη Τουρκία το χρονικό διάστημα αναβολής αγοράς οπλικών συστημάτων δεν πρόκειται να είναι επ' αόριστον.

Από τη πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Ανδρέας Χρήστου κληθείς να σχολιάσει την επιστολή Κληρίδη προς το γενικό γραμματέα ανέφερε πως σημασία έχει κατα πόσο αυτή η επιστολή θα βρεί θετική ανταπόκριση από τη τουρκική πλευρά.

Επεσήμανε παράλληλα πως δεχθήκαμε κάτι που απορρρίπταμε επι σειρά ετών.


Ο Πρόεδρος των Ενωμένων Δημοκρατών, επιστρέφοντας στην Κύπρο από το Ισραήλ, απάντησε το πρωί, στις κατηγορίες που διατύπωσε εναντίον του, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Σπύρος Κυπριανού, περί διαρροών θεμάτων του Εθνικού Συμβουλίου στις πρεσβείες της Κύπρου στο εξωτερικό.

Χαρακτηρίζοντας απαράδεκτο το γεγονός ένα πολιτικό πρόσωπο, να επιτίθεται προσωπικά εναντίον άλλου ή να αφήνει υπονοούμενα, ο Γιώργος Βασιλείου ανέφερε πως αυτό δεν εξυπηρετεί με κανένα τρόπο το εθνικό μας θέμα.

Κληθείς εξάλλου σήμερα και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ να σχολιάσει τις καταγγελίες Σπύρου Κυπριανού, ο Ανδρέας Χρήστου είπε πως όλοι πρέπει να είναι προσεκτικοί στο τι λένε και τι κάνουν, επειδή αυτό εξυπηρετεί μόνο την μεταφορά ευθυνών σε κάποιους άλλους.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Αυτή τη στιγμή η εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο Αν Χέρκους συναντάται με τον Υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας Ρόμπιν Κούκ για συζήτηση του κυπριακού, υπό το φως των δύο τελευταίων ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Στη συνάντηση παρεβρίσκονται επίσης ο εκπρόσωπος της Βρετανίας στο Κυπριακό Σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ και ο Υπατος Αρμοστής της Βρετανίας στην Κύπρο Ντέιβιντ Μάντεν.


Νεα επιπρόσθετα στοιχεία αναμένει η κοινοβουλευτική επιτροπή ελέγχου από το φόρο εισοδήματος, σχετικά με τις καταγγελίες του Προέδρου της, Χρήστου Πουργουρίδη εναντίον του Υπουργού Εσωτερικών Ντίνου Μιχαηλίδη.

Οπως ανεφερε μετά το τέλος της κλειστής συνεδρίας της επιτροπής ελέγχου ο Χρήστος Πουργουρίδης, την ερχομενη Πέμπτη τα κόμματα θα τοποθετηθούν στο προσχέδιο έκθεσης της επιτροπής αφού πρώτα λάβουν υπόψιν και τα νεα στοιχεία από το φόρο εισοδήματος.


Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί οι μπανανοπαραγωγοί Πέγειας γιατί δεν μπορούν να διαθέσουν την παραγωγή μπανανών τους.

Η ΣΠΕ Πέγειας προέβη στην καταστροφή χιλιάδων τόνων μπανανών οι οποίες έχουν υπερωριμάσει, αφού η κυπριακή αγορά έχει κατακλυσθεί από εισαγόμενα φρούτα, όπως υποστηρίζουν.


Το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο απέρριψε τελικά την πρόταση μομφής κατα του Εκτελστικού Σώματος της Ευρωπαικής Επιτροπής, δυο μέλη του οποίου κατηγορούντο για ατασθαλίες και ευνοιοκρατία.

Η πρόταση απορρίφθηκε μετα την απόφαση της Σοσιαλιστικής ομάδας να αποσύρει την δική της πρόταση μομφής, που είχε υποβληθεί με τις ίδιες κατηγορίες.

Η πρόταση μομφής απορρίφθηκε με 293 ψήφους υπέρ και 232 κατα, ενω υπήρξαν και 27 αποχές.

Η έγκριση της πρότασης μομφής θα οδηγούσε στην αποπομπή ολόκληρης της εικοσαμελούς Ευρωπαικής Επιτροπής, καθως σύμφωνα με τις πρόνοιες της Ευρωπαικής Ενωσης, θα πρέπει να παραιτηθεί ολόκληρο το Σώμα και οχι μόνο μονάδες του.


Σε μια πενταμελή ομάδα απο την Σιγκαπούρη, μια χώρα στην οποία δεν χιονίζει ποτέ και η μέση θερμοκρασία ολόκληρο τον χρόνο είναι τριάντα βαθμοί Κελσίου, απονεμήθη το πρώτο βραβείο καλύτερου γλυπτού απο χιόνι στο φεστιβάλ πάγου που διοργανώνεται στην βόρειο Κίνα.

Το γλυπτό εφερε τον τίτλο Ωραία Κοιμωμένη.

Ομάδες απο ολόκληρο τον κόσμο έδιναν εδω και μέρες σκληρή μάχη για την κατάκτηση της πρώτης θέσης, καθώς το φεστιβάλ, ενα απο τα κορυφαία γεγονότα του χειμώνα στην Κίνα, έφθανε στο αποκορύφωμα του.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος.

Σταδιακά οι νεφώσεις θα ενισχυθούν και αναμένεται να πέσουν τοπικές βροχές και να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Στην κορυφή του Τροόδους αναμένεται να πέσει χιονόνερο.

Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί μέχρι βορειοδυτικοί ασθενείς 2 με 3 μποφόρ και η θάλασσα θα παραμείνει τοπικά μέχρι ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό και στους 9 στις υπόλοιπες περιοχές, ενώ στις ψηλότερες ορεινές περιοχές θα πέσει στους 3 περίπου βαθμούς.


Παρακολουθήστε αμέσως μετά, ένα επεισόδιο της κυπριακής σειράς ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ Η ΓΑΛΗΝΗ και στην συνέχεια το ευχάριστο τηλεπαιγνίδι Ο ΤΡΟΧΟΣ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ.

Ακολουθούν ένα ακόμα επεισόδιο της κυπριακής σειράς ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ και στις έξι και τριάντα-πέντε οι νέες περιπέτειες του ΑΛΑΣ με τον Γκουστάβο Μπερμούντεζ.

Στις επτά και τριάντα-πέντε παρακολουθήστε την εύθυμη κυπριακή παραγωγή του Λόγου, ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο, στις οκτώ.

Κυρίες και κύριοι, καλό απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Thursday, 14 January 1999 - 16:27:14 UTC