Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 98-11-22

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, αναχωρεί σε μία ώρα για το Λονδίνο για επαφές με την βρεττανική κυβέρνηση, και ειδικότερα με τον απεσταλμένο της Βρεττανίας και της Ευρωπαικής Ενωσης στο Κυπριακό, Σερ Ντεϊβιντ Χάνεϊ.

Την ερχόμενη Πέμπτη ο Πρόεδρος Κληρίδης, θα μεταβεί στην Αθήνα όπου την Παρασκευή θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη με τον οποίον θα συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, την ενταξιακή διαδικασία και το θέμα των εξοπλισμών.


Ολοκληρώνεται αυτή την ώρα το Εκλογικό Συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος, για ανάδειξη νέας ηγεσίας.

Στην εκλογική διαδικασία που ξεκίνησε στις 10 το πρωί, δικαίωμα ψήφου έχουν χίλιοι-πεντακόσιοι σύνεδροι, ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία του κόμματος, την προεδρία διεκδικούν ακόμη δύο υποψήφιοι, εκτός του Προέδρου και ιδρυτή του ΔΗΚΟ, Σπύρου Κυπριανού.

Πρόκειται για τον Μιχαλάκη Κυπριανού, μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου και τον Νίκο Παπαδόπουλο, στέλεχος της ΝΕΔΗΚ.

Για πρώτη φορά επίσης, διεξάγονται εκλογές και για την ανάδειξη αναπληρωτή προέδρου, θέση την οποία διεκδικούν οι Νίκος Πιττοκοπίτης και Νίκος Κλεάνθους, βουλευτές και ο Κώστας Ηλιάδης, πρώην υπουργός.

Τις τρεις θέσεις αντιπροέδρου διεκδικούν οκτώ υποψήφιοι, τις δέκα θέσεις στο Εκτελεστικό Γραφείο, εικοσιτέσσερις υποψήφιοι, ενώ τις ογδοντα-έξι θέσεις στην Κεντρική Επιτροπή διεκδικούν 149 υποψήφιοι.

Τα αποτελέσματα για την εκλογή Προέδρου, αναπληρωτή Προέδρου και Αντιπροέδρων, θα ανακοινωθούν πριν από τις οκτώ απόψε, ενώ τα ονόματα των υποψηφίων που θα πάρουν θέσεις στο Εκτελεστικό Γραφείο και την Κεντρική Επιτροπή, γύρω στις έντεκα το βράδυ.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ - ΔΗΛΩΣΗ"


Οι λαοί της περιοχής μας, δεν πρόκειται να ανεχθούν την ψυχολογία του τρόμου που προσπαθεί η Τουρκία να επιβάλει, δήλωσε ο Υπουργός Αμυνας Γιαννάκης Ομήρου, αναφερόμενος στην πολιτική που εφαρμόζει η Αγκυρα σε σχέση με τους γείτονές της.

Ο κύριος Ομήρου, πρόσθεσε πως οι παραβιάσεις του εναέριου και θαλάσσιου χώρου που σημειώθηκαν κατά την διάρκεια της Τουρκικής άσκησης Ταύρος, έχουν ήδη καταγγελθεί, σημειώνοντας ότι φάνηκε για άλλη μία φορά, ότι η Τουρκική κατοχή συντηρείται με Αμερικανικά όπλα.

Ο Υπουργός Αμυνας, μιλούσε μετά το πέρας παρουσίασης βιβλίου για την συμβολή της Κρήτου Μαρόττου στο έπος του '55-'59, στην αίθουσα τελετών της Ιεράς Μονής Κύκκου, στον Αρχάγγελο.

Ερωτηθείς, εξάλλου, για δημοσίευμα της εφημερίδας Αλήθεια, που καλεί τον Πρόεδρο Κληρίδη σε σώφρονες χειρισμούς, όπως τους χαρακτηρίζει, για τους Ες- 300, ώστε να μην κλάψουμε και πάλι επί ερειπίων, ο Γιαννάκης Ομήρου τόνισε ότι το δικαίωμα στην αμυνά μας, δεν είναι υπό διαπραγμάτευση.


Δεύτερο θανατηφόρο δυστύχημα, εντός περίπου έξι ωρών, είχαμε τα ξημερώματα στη Λευκωσία.

Το πρώτο, συνέβη χθες βράδυ στη Λεμεσό, με θύμα την Μαρία Νικολάου, 21 ετών.

Στις δύο και τριάντα την αυγή, αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε τον Ανδρέα Καπλάνη, 59 ετών, από τον Αγιο Δομέτιο, ο οποίος βάδιζε στην αριστερή πλευρά του δρόμου.

Το αυτοκίνητο οδηγούσε ο Αντώνης Αντωνίου, 28 ετών, από την Αγλαντζιά, ο οποίος συνελήφθη.

Η Τροχαία Λευκωσίας διερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το δυστύχημα.


Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Αλέκος Μαρκίδης δήλωσε ότι το θέμα της παρουσίας του Ντίνου Μιχαηλίδη στο Υπουργικό Συμβούλιο κατά την διάρκεια των ανακρίσεων για τις δύο καταγγελίες που εκκρεμούν σε βάρος του, είναι θέμα πολιτικής απόφασης του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους λίγο πρίν αναχωρήσει για την Γαλλία, ο κύριος Μαρκίδης τόνισε ότι ο ίδιος λόγω της θέσης του ως ανεξάρτητου αξιωματούχου του κράτους, δεν μπορεί να ασκήσει κριτική.

Ο Γενικός Εισαγγελέας μετέβη στο Παρίσι για επαφές με αξιωματούχους της Γαλλίας, σχετικά με το ευρωπαϊκο κεκτημένο και το δημόσιο δίκαιο.


Σε ατμόσφαιρα βαθύτατου πένθους, κηδεύθηκε το μεσημέρι δημοσία δαπάνη ο Ρένος Πρέντζας.

Δεκάδες επώνυμοι και ανώνυμοι πολίτες αποχαιρέτισαν τον φίλο, τον αγωνιστή, τον συνδικαλιστή, τον άνθρωπο Ρένο Πρέντζα, ο οποίος έφυγε πρόωρα στα πενήντα-τρία του χρόνια.

Η νεκρώσιμη ακολουθία εψάλη στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Εγκωμης, προϊσταμένου του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου.

Επικήδειο λόγο εκφώνησε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης ο οποίος εξήρε την προσωπικότητα του εκλιπόντος και διαβεβαίωσε ότι θα συνεχισθεί το έργο του.

Εκ μέρους της οικογένειας, επικήδειο εκφώνησε ο Ανδρέας Φρυδάς και εκ μέρους της ΔΕΟΚ, ο Γενικός Γραμματέας της Οργάνωσης Διομήδης Διομήδους.

Το ύστατο χαίρε στον Πρέντζα απηύθυναν σύσσωμος ο πολιτικός και συνδικαλιστικός κόσμος και οι συναγωνιστές και φίλοι του.

Στεφάνια κατέθεσαν μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ο Παντελής Κούρος, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, άλλοι επίσημοι και πλήθος κόσμου.


Νέα κρίση απειλείται στις σχέσεις Ηνωμένων Εθνών-Ιράκ.

Η Βαγδάτη αρνείται να παραδώσει έγγραφα, τα οποία πιθανόν να σχετίζονται με προγράμματα χημικού και βιολογικού πολέμου και δηλώνει, διά στόματος του αναπληρωτή πρωθυπουργού Τάρεκ Αζίζ, ότι τέτοια έγγραφα δεν υπάρχουν.

Από την πλευρά του, ο Ρίτσαρντ Μπάτλερ, επικεφαλής των επιθεωρητών όπλων του Διεθνούς Οργανισμού, υποστηρίζει ότι το Ιράκ προσπαθεί να αποκρύψει τους πραγματικούς αριθμούς πυραύλων που διαθέτει, ώστε να τους μετατρέψει σε βιολογικά όπλα.

Συγκεκριμένα, τα Ηνωμένα Εθνη έχουν εκφράσει φόβους ότι η Ιρακινή κυβέρνηση, σχεδιάζει την αναζωπύρωση προγραμμάτων βιολογικού πολέμου, με οπλισμό, πού δεν χρησιμοποιήθηκε κατά την διάρκεια του οκτάχρονου πολέμου με το Ιράν.

Εν τω μεταξύ, ο Πρόεδρος Κλίντον προειδοποίησε τον Σάνταμ Χουσέιν να παραδώσει τα έγγραφα που ζητεί η ομάδα των επιθεωρητών, υπενθυμίζοντας ότι η Αμερικανική απειλή γιά αεροπορικές επιδρομές, εξακολουθεί να υφίσταται.


Σε πεδίο μάχης μετέτρεψε την πρωτεύουσα της Ινδονησίας, Τζακάρτα, όχλος εξαγριωμένων νεαρών Μουσουλμάνων, λεηλατώντας καταστήματα, πυρπολώντας μία Καθολική εκκλησία και προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές σε άλλα κτίρια.

Κατά την διάρκεια των ταραχών σκοτώθηκαν τουλάχιστον έξι άτομα, καθώς Μουσουλμάνοι διαδηλωτές συγκρούσθηκαν με δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες έριξαν πραγματικά πυρά και δακρυγόνα αέρια.

Τα σημερινά επεισόδια αποτελούσαν μέρος συνεχιζόμενης διένεξης Κινέζων Καθολικών και Μουσουλμάνων και δεν σχετίζονται με την πολιτική αναταραχή των προηγούμενων ημερών.


Υπό την σκιά της επικείμενης επίσκεψης προσκυνητών στο κατεχόμενο Μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα, συνεχίσθηκε και σήμερα η διαφωτιστική εκστρατεία στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας

Τον χώρο του οδοφράγματος επισκέφθηκε το πρωί ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος άκουσε με προσοχή το παράπονο των μανάδων των αγνοουμένων.

Ο κύριος Μειμαράκης χαρακτήρισε ντροπή, για ολόκληρο τον κόσμο το συνεχιζόμενο δράμα του Κυπριακού Ελληνισμού, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο αγώνας αυτός θα φέρει την δικαίωση.

Από την πλευρά τους, οι συγγενείς των αγνοουμένων, ζήτησαν από τον Ελλαδίτη βουλευτή, να μεσολαβήσει ώστε να ερευνηθεί το ανθρωπιστικό αυτό θέμα.

Παράλληλα, εξέφρασαν την πικρία τους και την αντίθεση τους προς την προγραμματισμένη για τις 30 Νοεμβρίου επίσκεψη Ελληνοκυπρίων στο Μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα.


Βουτιά θανάτου έκανε το πρωί Ουκρανός τουρίστας, από τον τρίτο όροφο ξενοδοχείου όπου διέμενε, στην Πάφο.

Πρόκειται για τον Γιούρι Γιουγ-κνόφσκι, 41 ετών, ο οποίος βρισκόταν για διακοπές στην Πάφο, από τις εικοσι-μία Νοεμβρίου.

Κάτω από άγνωστες συνθήκες, ο Ουκρανός βρέθηκε στο κενό με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο το θάνατο.

Τη σορό του αντιλήφθησαν ένοικοι του ξενοδοχείου, στον κήπο που βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του συγκροτήματος, οι οποίοι και ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Από τις μέχρι τώρα έρευνες, έχουν βρεθεί μπουκάλια τα οποία περιείχαν αλκοόλ, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα πως πιθανόννα πρόκειται για ατύχημα, λόγω μέθης.

Φως στην υπόθεση, θα ρίξει νεκροψία, επί της σορού του άτυχου τουρίστα, την οποία θα διενεργήσει αύριο η ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου, στο Νοσοκομείου Πάφου.


Υστερα από δύσκολες και κοπιώδεις προσπάθειες, εννέα κυνηγοί κατάφεραν να σκοτώσουν ένα επικίνδυνο αγριογούρουνο, βάρους περίπου τριακοσίων κιλών.

Οι κυνηγοί κτύπησαν το πρωτότυπο θήραμα, το πρωί, σε περιοχή του Τροόδους την οποία κρατούν μυστική.

Εναντίον του υπερ-μεγέθους αγριογούρουνου έριξαν πέραν των δεκαπέντε πυροβολισμών, προκειμένου να το ακινητοποιήσουν.

Στη συνέχεια, το έδεσαν με σχοινί και το ανέσυραν από γκρεμό.

Την όλη προσπάθεια κατέγραψαν οι ίδιοι οι κυνηγοί, με δική τους φορητή κάμερα.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ως βορειοανατολικοί ασθενείς τριών μποφόρ και στις νότιες και ανατολικές περιοχές, μέτριοι τεσσάρων μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα ανατολικά και νότια παράλια μέχρι ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους δεκατέσσερις βαθμούς στο εσωτερικό και στους δεκαέξι βαθμούς στις υπόλοιπες περιοχές.


Δείτε στη συνέχεια ένα ακόμη επεισόδιο του νέου κύκλου της αγαπημένης σας σειράς "JAG."

Ακολουθεί η περιπετειώδης σειρά "PENSACOLA".

Στις έξι και πενήντα-πέντε παρακολουθήστε ένα νέο επεισόδιο της κωμικής σειράς "Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΩΝ ΜΠΑΤΣΩΝ ΣΧΟΛΗ".

Γύρω στις επτά και σαράντα-πέντε μη χάσετε την εύθυμη κωμική σειρά του Λόγου, "ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ".

Νεώτερες ειδήσεις στις 8.15.

Καλό απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Sunday, 22 November 1998 - 15:27:21 UTC