Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 07-01-16

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 16/1/2007

Η χθεσινή δημοσιογραφική διάσκεψη του διευθύνοντος συμβούλου της Marfin Popular Bank Ανδρέα Βγενόπουλου και οι συνεχιζόμενες αντιδράσεις από την πρόταση της Marfin προς τις Τράπεζες Κύπρου και Πειραιώς, η επικείμενη μετάβαση του Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Λιλλήκα στον Λίβανο για υπογραφή συμφωνίας για καθορισμό των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λιβάνου και Κύπρου, η συνεχιζόμενη απεργία των οδηγών φορτηγών, η σημερινή σύσκεψη αρχηγών κομμάτων στη Βουλή για τη Λήδρας και για το ευρύτερο θέμα ασφάλειας στην Πράσινη Γραμμή, και η νίκη του Μάρκου Παγδατή κατά τον πρώτο γύρο του Αυστραλιανού Open είναι μερικά από τα θέματα που κυριαρχούν στις σημερινές κυπριακές εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» με κύριο τίτλο «Ανησυχία και προβληματισμός» αναφέρει πως ο έντονος προβληματισμός που επικρατεί στον επιχειρηματικό κόσμο για τη συγκέντρωση του τραπεζικού συστήματος της νήσου στα χέρια ενός ατόμου, όχι μόνο δεν κατευνάστηκε χθες από τον Ανδρέα Βγενόπουλο, αλλά αντίθετα ενισχύθηκε όταν υπέδειξε ότι τα μεγέθη της Κύπρου δεν δικαιολογούν την ύπαρξη πολλών τραπεζών. Αλλού αναφέρει πως με καλή θέληση θα μεταβεί στις Βρυξέλλες ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Λιλλήκας αναφορικά με το θέμα του απευθείας εμπορίου που θα συζητηθεί την προσεχή Δευτέρα στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

«Η Μάχη» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Φιλική η επίθεση» γράφει πως ανοικτή πρόσκληση προς τα διοικητικά συμβούλια και τους μετόχους της Τράπεζας Κύπρου και της Πειραιώς απηύθυνε χθες σε διάσκεψη Τύπου ο διευθύνων σύμβουλος της Marfin Popular Bank Ανδρέας Βγενόπουλος. Αλλού αναφέρει πως μεγάλο είναι το ενδιαφέρον ξένων εταιρειών για τη συμμετοχή τους στην έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην περιοχή της Κύπρου. Ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Λιλλήκας θα μεταβεί στον Λίβανο για καθορισμό της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης.

Ο «Πολίτης» με κύριο τίτλο «Γόρδιος ο δεσμός για Κεφαλαιαγορά» αναφέρει πως ενώπιον κρίσιμων διλημμάτων βρίσκεται η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Κύπρου. Εχοντας λάβει χθες τις γραπτές παραστάσεις της Marfin Popular Bank σε σχέση με το ενδεχόμενο παράβασης του κανονισμού 21 του περί αξιών και χρηματιστηρίου αξιών νόμου και αναγνωρίζοντας ότι το ενδεχόμενο «αθώωσης» της τράπεζας είναι κάτι παραπάνω από ορατό, καλείται να καθορίσει την τύχη των δημοσίων προτάσεων. Αλλού αναφέρει πως «δεν έβγαλε λαβράκι η έρευνα που πραγματοποίησε η Αστυνομία στην οικία του πρωταθλητή Αννινου Μαρκουλίδη». Ο ίδιος διά του δικηγόρου του απέρριψε όσα διαβίβασαν οι βελγικές αρχές στην Κύπρο.

«Η Σημερινή» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο "Υπερτράπεζα οραματίζεται ο Βγενόπουλος" πως, χαρακτηρίζοντας τον Πρόεδρο της Πειραιώς Μιχάλη Σάλλα μέγα στρατηγό και τη διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου dream team, ο διευθύνων σύμβουλος της Marfin Popular Bank απηύθυνε έκκληση στις Τράπεζες Πειραιώς και Κύπρου να αποδεχτούν την πρότασή του συνεργασία, με στόχο τη δημιουργία υπερτράπεζας. Αλλού αναφέρει πως το ευρύτερο θέμα ασφάλειας που δημιουργείται στην Πράσινη Γραμμή με επίκεντρο τις τελευταίες κινήσεις της τουρκικής πλευράς στην οδό Λήδρας θα αποτελέσει το πλαίσιο της σημερινής συζήτησης των αρχηγών των κομμάτων στη Βουλή.

«Ο Φιλελεύθερος» με κύριο τίτλο «Φουσκώνουν οι εντυπώσεις» γράφει πως σημαντικές κινήσεις, μεταξύ αυτών και τακτικές που αφορούν το σκηνικό των εντυπώσεων, καταγράφηκαν χθες στο τραπεζικό πεδίο μάχης. Ο Ανδρέας Βγενόπουλος προέβη σε επίθεση φιλίας προς τις στοχευμένες τράπεζες Κύπρου και Πειραιώς, καλώντας σε μια φιλική συνένωση, που θα δημιουργήσει έναν κολοσσό 97 δισ. ευρώ, ανάμεσα στους πρώτους στην Ευρώπη. Αλλού αναφέρει πως μέτρα για να αποφεύγονται αεροπορικά δυστυχήματα στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, λόγω της ύπαρξης άγριων πτηνών, μελετούν διάφορες υπηρεσίες και ήδη μετακλήθηκε ειδικός από τον Καναδά για να υποβάλει εισηγήσεις.

Η «Χαραυγή» με κύριο τίτλο «Οχι τραπεζικά μονοπώλια» αναφέρει πως "μας προβληματίζει πολύ και δεν βλέπουμε με καλό μάτι" τα τεκταινόμενα στον τραπεζικό τομέα, γιατί ούτε λίγο ούτε πολύ θα οδηγήσουν σε μονοπωλιακές καταστάσεις που η ΕΕ, όπως λέει, θέλει να αποτρέπει, προειδοποίησε χθες ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΑΚΕΛ και Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας. Αλλού αναφέρει πως ως και την προσεχή Τετάρτη αναμένονται να φτάσουν στην Κύπρο από το εξωτερικό τα αποτελέσματα εξετάσεων του υλικού που ελήφθη με βιοψία από τον Υπουργό Αμυνας Νίκο Συμεωνίδη, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Η αγγλόφωνη Cyprus Mail γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Οι οδηγοί φορτηγών επεκτείνουν την απεργία» πως η απόφαση των επαγγελματιών οδηγών φορτηγών αδειών Α και Δ να επεκτείνουν την απεργία τους πέραν των 48 ωρών που είχαν αρχικά προγραμματίσει μπορεί να έχει καταστροφικές επιπτώσεις στην οικονομία, καθώς οι οδηγοί φορτηγών ξεκίνησαν την απεργία τους χθες. Αλλού αναφέρεται στη νίκη του Κύπριου αντισφαιριστή Μάρκου Παγδατή επί του Γερμανού Ράινερ Σούτλερ κατά τον πρώτο γύρο του Αυστραλιανού Open.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Tuesday, 16 January 2007 - 15:19:06 UTC