Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 07-01-15

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 15/1/2007

Οι εξελίξεις στη Marfin Popular Bank και οι αναμενόμενες δηλώσεις του Διευθύνοντα Συμβούλου της τράπεζας Ανδρέα Βγενόπουλου, η πώληση μετοχών από τρία στελέχη της Marfin Popular Bank, η δήλωση του Γάλλου Υπουργού Εσωτερικών ότι η Τουρκία δεν έχει θέση στην ΕΕ, οι κινήσεις του κατοχικού στρατού εντός της νεκρής ζώνης και η απεργία των οδηγών βαρέων οχημάτων που αναμένεται να έχει επιπτώσεις στην οικονομία είναι τα θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Αλλα θέματα που απασχολούν τον Τύπο είναι η πολιτική της γερμανικής προεδρίας της ΕΕ για το κεφάλαιο Κύπρος-Τουρκία, η δήλωση της Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας ότι η Ελλάδα βλέπει μια θέση για την Τουρκία μέσα στην ΕΕ υπό τον όρο ότι αποδέχεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο, η κινητοποίηση επιχειρηματιών από την πιθανότητα ίδρυσης και λειτουργίας καζίνων στις ελεύθερες περιοχές, η δήλωση του Προέδρου του ΚΣ ΕΔΕΚ ότι το Κίνημα θέλει να γνωρίζει τις οριστικές αποφάσεις του Τάσσου Παπαδόπουλου όσον αφορά την επαναδιεκδίκηση της προεδρίας, η οικολογική καταστροφή που προκάλεσε η βύθιση υπό κυπριακή σημαία φορτηγού πλοίου στις ακτές της δυτικής Νορβηγίας και η επιστροφή έξι εικόνων ανεκτίμητης αξίας που εκλάπησαν από τη Μητρόπολη Μόρφου μετά την τουρκική εισβολή.

Η ''Αλήθεια'', υπό τον τίτλο ''Η Marfin ανοίγει τα χαρτιά της'', γράφει ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Marfin Popular Bank Ανδρέας Βγενόπουλος αναμένεται να ανοίξει σήμερα τα χαρτιά του και να παρουσιάσει τα επόμενα βήματα που προτίθεται να κάνει μετά την προκαταρκτική απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ότι ισχύει η πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς για εξαγορά της Marfin. Γράφει, επίσης, ότι αλλαγή ταχύτητας θέτει η γερμανική προεδρία στην όλη φιλοσοφία της ΕΕ, και ότι το κεφάλαιο Κύπρος-Τουρκία φαίνεται να εντάσσεται μέσα σε ένα 18μηνο πρόγραμμα, ώστε η πολιτική που θα καθοριστεί να μην ξεφεύγει από τα πρότυπα που ήδη τέθηκαν εν πολλοίς από τη φινλανδική προεδρία.

Το ''Θάρρος'', υπό τον τίτλο ''Η Τουρκία δεν έχει θέση στην ΕΕ'', γράφει ότι ο Γάλλος Υπουργός Εσωτερικών Νικολά Σαρκοζί, σε ομιλία του λίγο πριν λάβει από το κυβερνών κόμμα της Δεξιάς το χρίσμα του υποψήφιου για τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν σε λίγους μήνες στη Γαλλία, είπε ότι η Τουρκία ''δεν έχει θέση'' στην ΕΕ. Αναφέρεται, επίσης, σε δήλωση της Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Ντόρας Μπακογιάννη ότι η Ελλάδα βλέπει μια θέση για την Τουρκία μέσα στην ΕΕ, υπό τον όρο ότι αποδέχεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο, αλλά λέει όχι σε μιαν Ευρώπη ''α λα καρτ'' για την Τουρκία.

Ο ''Πολίτης'', υπό τον τίτλο ''Νέο μέτωπο για τη Marfin-Popular'', γράφει ότι τρία στελέχη της Marfin Popular Bank πώλησαν μετοχές 14,7 εκατ. ευρώ στις αρχές Ιανουαρίου, σε περίοδο που θεωρείτο κλειστή για χρηματιστηριακές πράξεις, και ότι πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς άρχισε έρευνα. Γράφει, επίσης, ότι η πιθανότητα ίδρυσης και λειτουργίας καζίνων στις ελεύθερες περιοχές κινητοποίησε ισχυρούς επιχειρηματίες, οι οποίοι, σύμφωνα με καταγγελίες του Προέδρου του ΕΒΕ Πάφου Κυριάκου Δρουσιώτη, κατάφεραν να εξασφαλίσουν ορισμένα στοιχεία από τις μελέτες που εκπονήθηκαν.

Η ''Σημερινή'', υπό τον τίτλο ''Τηλεδιάσκεψη με αποκαλύψεις Βγενόπουλου'', γράφει ότι θεαματική θα είναι η συνέχεια του τραπεζικού θρίλερ αυτή την εβδομάδα, και σήμερα το μεσημέρι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Marfin Ανδρέας Βγενόπουλος θα δώσει τηλεδιάσκεψη στη Λευκωσία, με απευθείας μετάδοση στην Αθήνα, και θα απαντήσει σε Κύπριους και Ελλαδίτες δημοσιογράφους, αναφορικά με τις δημόσιες προτάσεις του προς την Κύπρου και την Πειραιώς. Γράφει, επίσης, ότι ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου δήλωσε πως είναι σημαντικό για την ΕΔΕΚ να γνωρίζει τις οριστικές αποφάσεις του Τάσσου Παπαδόπουλου όσον αφορά την επαναδιεκδίκηση της προεδρίας πριν λάβει αποφάσεις.

Ο ''Φιλελεύθερος'', υπό τον τίτλο ''Διεκδικούν νεκρή ζώνη'', γράφει ότι ο κατοχικός στρατός έχει εντατικοποιήσει το τελευταίο διάστημα τις κινήσεις του εντός της νεκρής ζώνης, επιχειρώντας από τη μια να δημιουργήσει νέα τετελεσμένα κατά μήκος της γραμμής κατάπαυσης του πυρός και από την άλλη θα ανοιχθεί θέμα συζήτησης με τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας επί του θέματος. Γράφει, επίσης, ότι τεράστια οικολογική καταστροφή προκάλεσε η βύθιση του υπό κυπριακή σημαία φορτηγού πλοίου ''Server'', το οποίο προσάραξε στις ακτές της δυτικής Νορβηγίας τη νύκτα της Παρασκευής, με αποτέλεσμα να κοπεί στα δύο.

Η ''Χαραυγή'', υπό τον τίτλο ''Εμφραγμα στην οικονομία'', γράφει ότι τεράστιο θα είναι το κόστος για την οικονομία εξαιτίας της επ' αόριστον στάσης εργασίας που πραγματοποιούν από σήμερα οι οδηγοί βαρέων οχημάτων, με αλυσιδωτές επιπτώσεις σε όλο το φάσμα της οικονομίας, αφού η ενέργειά τους θα πλήξει διάφορες παραγωγικές τάξεις και τα στρώματα του λαού που καμμιά ευθύνη δεν φέρουν. Γράφει, επίσης, ότι μετά την επιστροφή των ψηφιδωτών της Κανακαριάς, έξι εικόνες ανεκτίμητης αξίας που εκλάπησαν από τη Μητρόπολη Μόρφου από αρχαιοκάπηλους μετά την τουρκική εισβολή και πουλήθηκαν στο εξωτερικό, επαναπατρίζονται σύντομα.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Monday, 15 January 2007 - 15:19:04 UTC