Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-11-02

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 02/11/2006

Η απόφαση της κυβέρνησης να καθηλώσει την A-jet λόγω χρέη προς το δημόσιο, οι άκαρπες έρευνες για ανεύρεση του Γιώργου Μιλτιάδους και η κατακραυγή για την άναρχη ανάπτυξη, οι εξελίξεις γύρω από τη φινλανδική πρωτοβουλία, το πακέτο κοινωνικών μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση καθώς και οι πρυτανικές εκλογές στο Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι τα κύρια θέματα του σημερινού Τύπου.

Η «Αλήθεια» τιτλοφορεί το κύριο θέμα «Ο Χατζηπετρής ευθύνεται για την ασυδοσία» γράφει ότι στην Κύπρο πολλοί ποταμοί έγιναν οικιστικές ζώνες, νόμιμες, με εξουσιοδότηση από το κράτος, για ικανοποίηση των αναγκών του πολίτη για μια ασφαλή στέγη πάνω από το κεφάλι του. Ωστόσο όπως λέει και το τραγούδι, «στο τέλος φταίει ο Χατζηπετρής» κάτι που ισχύει στην προκειμένη περίπτωση αφού ούτε το κράτος, ούτε ο Δήμος ούτε και κανένας άλλος αρμόδιος αναλαμβάνει την ευθύνη. Γράφει επίσης ότι πληροφορίες που είχαν δοθεί για Ε/Κ αιχμαλώτους του 1974 στην Τουρκία που δεν επέστρεψαν πίσω και συγκαταλέγονται στον κατάλογο αγνοουμένων, ουδέποτε έχουν επιβεβαιωθεί.

«Η Μάχη» με τίτλο «Καθηλώθηκε η A-Jet με οδηγίες Θράσου», γράφει ότι διαστάσεις προσλαμβάνει η μονομερής απόφαση του Υπουργού Συγκοινωνιών Χάρη Θράσου να καθηλώσει τα αεροπλάνα της εταιρείας εγκαταλείποντας εκατοντάδες επιβάτες να ταλαιπωρούνται για ώρες στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Γράφει επίσης ότι το Κυπριακό, η πορεία ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, η πρωτοβουλία της φινλανδικής προεδρίας και οι βρετανικές βάσεις ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης του ΥΠΕΞ Γιώργου Λιλλήκα με τον Βρετανό Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Τζεφ Χουν.

Ο «Πολίτης» στο κύριο θέμα του με τίτλο «Διεγράφη το σκάνδαλο», γράφει ότι χιλιάδες υποθέσεις που είχαν διερευνηθεί από τη Νομική Υπηρεσία σε σχέση με τη λειτουργία του Χρηματιστηρίου Κύπρου κατά την περίοδο 1998-2001 αποσύρθηκαν άδοξα όταν το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε αντισυνταγματικούς τους νόμους επί των οποίων στηρίχθηκε η νομική βάση του κατηγορητηρίου. Γράφει επίσης ότι οι Φινλανδοί συντηρούν ζωντανή την πρωτοβουλία τους αφού προσπαθούν να παρακάμψουν τις διαφωνίες των δύο πλευρών στα θέματα συμβολισμών, για να οδηγηθούν στην ουσία. Σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών Ερκι Τουομιόγια θα ανακοινώσει αν θα συγκαλέσει συνάντηση για τη φόρμουλα της στο Ελσίνκι.

«Η Σημερινή» με τον τίτλο «Ενέχυρο για δύο εκ. λίρες» γράφει ότι με το φόβο ότι η A-Jet θα το έσκαζε χωρίς να πληρώσει φόρους 2 εκ. λιρών που χρωστά στο Δημόσιο, ο Υπουργός Συγκοινωνιών διέταξε χθες την ακινητοποίηση αεροσκάφους της εταιρείας η οποία δήλωσε ότι επιφυλάσσει όλα τα δικαιώματά της. Γράφει επίσης ότι ο Σταύρος Ζένιος επανεξελέγη για νέα τετραετία πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου αφού υπερίσχυσε της Ελπίδας Κεραυνού με διαφορά πέντε ψήφων στις χθεσινές πρυτανικές εκλογές στο Πανεπιστήμιο Κύπρου με 154-148.

«Ο Φιλελεύθερος» προβάλλει το κύριο θέμα με τον τίτλο «Παρέμβαση ΗΠΑ για Βαρώσι». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο χορό για την προώθηση της φινλανδικής φόρμουλας, αλλά και να εξέλθουν από το τέλμα οι συζητήσεις για την εφαρμογή της συμφωνίας της 8ης Ιουλίου μπαίνουν οι Αμερικανοί. Ο Βοηθός ΓΓ του ΟΗΕ Ιμπραχίμ Γκαμπάρι είχε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ επαφές με Αμερικανούς αξιωματούχους ενώ ο αντιπρόσωπος του ΟΗΕ στην Κύπρο Μάικλ Μόλερ αποστέλλει νέα επιστολή προς τον Πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο και τον Τ/Κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ. Σε άλλη είδηση, ο "Φ" γράφει ότι ο τοποτηρητής του θρόνου, Μητροπολίτης Πάφου γνωρίζει ποιος είναι ο νέος Αρχιεπίσκοπος αλλά κρατά τα χαρτιά του κλειστά.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Νέος μποναμάς» γράφει ότι πακέτο με πρόσθετες χορηγίες ύψους 18 εκ. λιρών προς ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού για τα έτη 2006-2007 ενέκρινε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο. Η «Χ» γράφει επίσης ότι σε ενάμιση μήνα θα πρέπει να θεσμοθετηθεί η απόδοση των πρεπουσών τιμών στους Αιχμάλωτους Πολέμου. Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων αποφάσισε χθες να καταρτίσει κατάλογο με τους αιχμαλώτους πολέμου, κληρωτούς και εφέδρους, οι οποίοι υπολογίζονται σε δυόμιση χιλιάδες και να τον καταθέσει σε ένα μήνα στην Επιτροπή. Βρέθηκε επίσης χώρος και για μνημείο.

Η αγγλόφωνη Cyprus Mail με τίτλο «Τραγωδία Πάφου; Ποιος ευθύνεται;» και γράφει ότι ενώ άκαρπες απέβησαν και οι χθεσινές έρευνες για εντοπισμό του Γιώργου Μιλτιάδους, 45 χρονών, αλληλοκατηγορίες εκτοξεύονται από πολιτικούς για την ανεξέλεγκτη ανάπτυξη και αδιαφορία για τη διαχείριση συστημάτων αποχέτευσης, καθώς και την ελλειμματική πολιτική ανάπτυξης. Γράφει επίσης ότι ο ιδρυτής του ομίλου «Easy», Στέλιος Χατζηϊωάννου προτίθεται να αρχίσει τη λειτουργία των EasyHotels στην Κύπρο.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Thursday, 2 November 2006 - 15:19:20 UTC