Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-08-07

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 07/08/2006

Ο συνεχιζόμενος πόλεμος στη Μέση Ανατολή, οι δηλώσεις του Ευρωπαίου Επιτρόου Ολι Ρεν ως προς την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, οι δηλώσεις του Δημήτρη Χριστόφια στην αντικατοχική εκδήλωση των Αμμοχωστιανών, οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των κομμάτων αναφορικά με τις επικείμενες δημοτικές εκλογές και οι ελλείψεις φαρμάκων είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν το σημερινό κυπριακό Τύπο.

Η «Αλήθεια» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Θέλουν τον Τάσο γιατί φοβούνται τον Κλεάνθους» πως ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Ανδρέας Αγγελίδης δήλωσε πως είναι από τους πρώτους που έχει πάρει θέση ότι ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος πρέπει να παραμείνει στην προεδρία του ΔΗΚΟ. Σύμφωνα με την εφημερίδα Φώτης Φωτίου, Ανδρέας Αγγελίδης και Αντιγόνη Παπαδοπούλου καλούν τον Πρόεδρο να παραμείνει στην προεδρία του ΔΗΚΟ μέχρι τις προεδρικές εκλογές ενώ οι «φιλοκλεανθικοί» μιλούν για πανικό στις τάξεις των «φιλοτασικών». Αλλού αναφέρει πως ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ολι Ρεν δήλωσε πως ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή ενισχύει τη σημασία του στόχου της Τουρκίας για ένταξη στην ΕΕ, όπου θα μπορούσε να λειτουργήσει ως «γέφυρα» ανάμεσα στην ΕΕ και το Ισλάμ.

«To Θάρρος» με κύριο τίτλο «Απορρίπτει ο Λίβανος γαλλο-αμερικανικό σχέδιο» αναφέρει πως ενώ στο διπλωματικό πεδίο άρχισε από το Σάββατο προσπάθεια προώθησης σχεδίου κατάπαυσης του πυρός στο Συμβούλιο Ασφαλείας, χθες το Ισραήλ δέχθηκε τη μεγαλύτερη πυραυλική επίθεση από τους αντάρτες της Χεζμπολάχ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δώδεκα Ισραηλινοί στρατιώτες και να τραυματιστούν πολλοί άλλοι. Αλλού αναφέρει πως τα κόμματα της συγκυβέρνησης «έβγαλαν μαχαίρια προκειμένου να επικρατήσουν το καθ ένα για λογαριασμό δικών του υποψηφίων δημάρχων. Αγριες μάχες διεξάγονται μεταξύ ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ ιδιαίτερα για τη Δημαρχία της Πάφου».

Ο «Πολίτης» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Μειώνονται οι φόροι μεταχειρισμένων και 4 x 4 πως με άκρα μυστικότητα, για προφανείς λόγους, Υπουργείο Οικονομικών και εισαγωγείς αυτοκινήτων διαβουλεύονται με αντικείμενο την αναπροσαρμογή των φόρων που επιβάλλονται στα αυτοκίνητα. Στόχος είναι η συμμόρφωση με σχετική οδηγία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Σε άλλο θέμα σημειώνει πως με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στο Λίβανο, μέσω του λιμανιού Λάρνακας.

«Η Σημερινή» με κύριο τίτλο «Πρώτος στην κούρσα ο Κοντίδης στη Λεμεσό» αναφέρει πως την πρώτη δημοσκόπηση για τις δημοτικές εκλογές στη Λεμεσό έχει στα χέρια της η «Σημερινή» και σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που διεξήγαγε η Εταιρεία «Cypronetwork ο Δημήτρης Κοντίδης αποκτά σαφές προβάδισμα. Συγκεκριμένα, σε υποθετικά σενάρια που τέθηκαν σε 750 ερωτηθέντες δημότες της Λεμεσού, ο Δημήτρης Κοντίδης διατηρεί καθαρό προβάδισμα έναντι ενδεχόμενης υποψηφιότητας του Φρίξου Σαββίδη. Προβάδισμα έναντι το Φρ. Σαββίδη έχει και ο Ανδρέας Χρίστου, αν τελικά επιλεγεί ως υποψήφιος του ΑΚΕΛ. Αλλού αναφέρει πως ο Υπουργός Υγείας προαναγγέλλει μικρές ελλείψεις φαρμάκων στις προσεχείς μέρες, δηλώνει όμως αποφασισμένος να λύσει το πρόβλημα.

«Ο Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Ετοιμη για εμπλοκή η Συρία» πως η Συρία, δια του Υπουργού Εξωτερικών της Ουαλίντ Μουάλεμ, διαμήνυσε χθες προς πάσα κατεύθυνση ότι είναι έτοιμη για ένα περιφερειακό πόλεμο και θα απαντήσει αμέσως σε κάθε επίθεση η οποία θα προέρχεται από το Ισραήλ. Στο μεταξύ η χθεσινή ήταν η πλέον αιματηρή μέρα για το Ισραήλ, με τη Χεζμπολάχ να εμφανίζεται μέσα από τους πολυήμερους βομβαρδισμούς από τη θάλασσα και αέρα σαν Λερναία Υδρα, καταφέρνοντας αιματηρά κτυπήματα στον αντίπαλό της με νέους καταιγισμούς ρουκετών.

Η «Χαραυγή» με κύριο τίτλο «Δεν συμβιβαζόμαστε με το στάτους κβο» αναφέρει πως ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας, ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας επαναδιακήρυξε πως «εμείς δεν συμβιβαζόμαστε με το στάτους κβο, το οποίο αποτελεί διαρκή απειλή για το παρόν και το μέλλον του λαού μας. Για τον ίδιο λόγο δεν πρόκειται να αποδεχθούμε τη διχοτόμηση ως τη λύση του Κυπριακού». Αλλού αναφέρει πως η πώληση της Hellas Jet ολοκληρώνεται εντός της τρέχουσας εβδομάδας, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΣ των Κυπριακών Αερογραμμών Λάζαρος Σαββίδης.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Monday, 7 August 2006 - 14:19:07 UTC