Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-06-28

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 28/06/2006

Οι χθεσινές αποκαλύψεις του Διευθυντή του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας (ΤΠΑ) στο πλαίσιο κατάθεσής του στην ερευνητική επιτροπή για την πτώση του αεροσκάφους της ''Ηλιος'' την 14η Αυγούστου 2005, δεσπόζει στα σημερινά δημοσιεύματα του κυπριακού Τύπου. Οι εφημερίδες προβάλλουν επίσης το θέμα των προσγειώσεων στην Κύπρο αμερικανικών αεροσκαφών που μετέφεραν υπόπτους για τρομοκρατία, τις διεργασίες για τις δημοτικές εκλογές του ερχόμενου Δεκεμβρίου, την ''αρπαγή'' αιτητή πολιτικού ασύλου λίγο πριν το γάμο του, αλλά και τις εξελίξεις γύρω από το θέμα της πρότασης της Τράπεζας Κύπρου για εξαγορά της ελληνικής Εμπορικής Τράπεζας.

Η ''Αλήθεια'' υπό τον τίτλο ''Εγκληματική αμέλεια της Π. Αεροπορίας'', γράφει στο κύριο της θέμα ότι συγκλονιστικά στοιχεία για τον τρόπο που ενεργούσε το ΤΠΑ, καθώς και τον τρόπο που οι αρμόδιοι λειτουργοί και οι κρατικές υπηρεσίες αντιμετώπιζαν την ''Ηλιος'' είδαν χθες το φως της δημοσιότητας, συνεπεία της ανάκρισης του νυν Διευθυντή του ΤΠΑ Λεωνίδα Λεωνίδου από την Επιτροπή Διερεύνησης για το τραγικό ατύχημα της 14ης Αυγούστου 2005. Αλλού γράφει ότι το Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΣΥ αποφάσισε ομόφωνα ότι το κόμμα δεν θα επιστρέψει στο Εθνικό Συμβούλιο αν δεν αλλάξουν τα σημερινά δεδομένα.

''Η Μάχη'' στο κύριο της θέμα με τίτλο ''Κατόπιν συμφωνίας οι πτήσεις της CIA'', η βουλευτής του ΔΗΣΥ Ελένη Θεοχάρους υποστηρίζει ότι η χρήση των κυπριακών αεροδρομίων από αεροσκάφη της CIA έγινε κατόπιν συμφωνίας της κυπριακής κυβέρνησης και των ΗΠΑ, ενώ για το ίδιο θέμα άφησαν αιχμές κατά της κυβέρνησης και οι βουλευτές του ΑΚΕΛ Ελένη Μαύρου και Τάκης Χατζηγεωργίου. Προσθέτει ότι η κυβέρνηση ζήτησε χθες ύστερα από αρκετούς μήνες διευκρινίσεις από την αμερικανική πρεσβεία στην Κύπρο. Αλλού γράφει ότι διερεύνηση για ''στημένο παιγνίδι'' στην εξαγορά του μετοχικού κεφαλαίου της Λαϊκής Τράπεζας, το οποίο κατείχε η HSBC, από την Marfin και την Tosca Fund άρχισε η Κεντρική Τράπεζα.

O ''Πολίτης'' κάτω από τον τίτλο ''Κερματοδέκτες νερού γεμάτοι βακτηρίδια'', γράφει στο κύριο του θέμα ότι βακτηρίδια εκτός ορίων, εντερόκοκκο και ψευδομονάδες εντοπίστηκαν κατά τις αναλύσεις που διενήργησε ο "Πολίτης" σε κερματοδέκτες πόσιμου νερού σε Λευκωσία και Λάρνακα. Αλλού αναφέρεται στη συνέχεια της εκδίκασης της αγωγής της οικογένειας του αγνοούμενου Χριστοφή Πασιά κατά της Δημοκρατίας, στην οποία ο βοηθός εκπρόσωπος του Ε/Κ μέλους στη ΔΕΑ Ξενοφών Καλλής απέδειξε με παραδείγματα, όπως γράφει η εφημερίδα, ότι υπήρχε πληθώρα μαρτύρων οι οποίοι γνώριζαν την τύχη αγνοουμένων, από τους οποίους, όμως, μέχρι και σήμερα δεν έχει ζητηθεί να δώσουν καταθέσεις.

''Η Σημερινή'' υπό τον τίτλο ''Αρχισε η Μάχη για τις δημοτικές εκλογές'', γράφει στο κύριο της θέμα ότι το θέμα των δημοτικών εκλογών θα απασχολήσει σημερινή σύσκεψη στο Προεδρικό τους ηγέτες των συγκυβερνώντων κομμάτων, ενώ ήδη σημειώθηκαν οι πρώτες αντεγκλήσεις και διέρρευσαν από τα κόμματα τα πρώτα ονόματα υποψηφίων δημάρχων. Αλλού γράφει ότι ο νέος Υπουργός Αμυνας Φοίβος Κλόκκαρης δήλωσε ότι έχει ως προτεραιότητα μελέτη για αναδιοργάνωση της Εθνικής Φρουράς, σημειώνοντας ότι κάθε οργανισμός είναι αναγκαίο να εκσυγχρονίζεται.

''Ο Φιλελεύθερος'' υπό τον τίτλο ''Γυμνή η Πολιτική Αεροπορία'' αναφέρεται στην κατάθεση του κ. Λεωνίδου ενώπιον της διερευνητικής επιτροπής για τα αίτια της πτώσης του αεροκάφους της ''Ηλιος'', από την οποία διαπιστώθηκαν μέσα από επίσημα έγγραφα, πρωτοβάθμια προβλήματα στην ''Ηλιος'', τα οποία το ΤΠΑ υποβάθμισε για να μην ανακαλέσει τις άδειες της εταιρείας. Αλλού γράφει ότι η Τουρκία διαμήνυσε στο κατοχικό καθεστώς ότι θα πρέπει να αποζημιωθούν όλοι όσοι έχουν υποβάλει αίτηση στην ''επιτροπή περιουσιών'', ενώ όσοι Ε/Κ υποβάλουν στο εφεξής αιτήσεις και η ''επιτροπή'' κρίνει ότι θα πρέπει να δοθούν αποζημιώσεις, αυτές θα ανέρχονται στο ένα τρίτο ή ένα τέταρτο της αξίας της περιουσίας τους.

Η ''Χαραυγή'' κάτω από τον τίτλο ''Στο κενό οι προειδοποιήσεις'', αναφέρεται στη χθεσινή ανακριτική διαδικασία της ερευνητικής επιτροπής για το ατύχημα του αεροσκάφους της "Ηλιος", από την οποία προέκυψε ότι πολλές υποδείξεις ξένων οργανισμών για ελλείψεις στο ΤΠΑ σε ό,τι αφορά θέματα ελέγχων ασφάλειας πτήσεων, όπως και πολλές προειδοποιήσεις προς την ''Ηλιος'' για ανεπάρκεια σε θέματα ασφάλειας ''έπεφταν στο κενό''. Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνης Μιχαηλίδης δήλωσε ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου ότι οι έρευνες για τα κοιτάσματα πετρελαίου συνεχίζονται και θα εντατικοποιηθούν, αφού τα πρώτα δείγματα είναι ενθαρρυντικά.

Η αγγλόφωνη ''Cyprus Mail'' στο κύριο της θέμα με τίτλο ''Αιτητής Ασύλου συνελήφθη στο γάμο του'', γράφει ότι η Αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για πληροφορίες ότι ένας Νιγηριανός αιτητής πολιτικού ασύλου συνελήφθη και χτυπήθηκε από Αστυνομικούς με πολιτική περιβολή στο Δημαρχείο της Λάρνακας, μερικά λεπτά πριν το γάμο του με Βρετανίδα. Αλλού γράφει ότι η κυβέρνηση ζήτησε όπως δοθεί τέρμα στις συζητήσεις γύρω από τα δημοσιεύματα για ''πλεκτάνη για έξωση του Προέδρου Παπαδόπουλου μεταξύ ισχυρών πολιτικών κύκλων στην Ελλάδα''.

Η εβδομαδιαία «Financial Mirror» γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο ''Η UBS στηρίζει την προσφορά της Τράπεζας Κύπρου για την Εμπορική'' ότι το Διοικητικό Συμβούλιο και η διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου έλαβαν μια έγκαιρη ψήφο εμπιστοσύνης από την UBS, τον ελβετικό γίγαντα με πολύ υψηλό ποσοστό μερίδιο του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας, ότι στηρίζει την απόφαση για προσφορά για εξαγορά της Εμπορικής Τράπεζας. Αλλού γράφει ότι σύμφωνα με έρευνα για το κόστος ζωής από την Mercer Human Resources Consulting για το 2006, η Λεμεσός είναι η δεύτερη πιο φθηνή πόλη της Ευρώπης ως προς το κόστος ζωής.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Wednesday, 28 June 2006 - 14:19:10 UTC