Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-06-26

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 26/06/2006

Η επίσκεψη στην Κύπρο του Βοηθού ΓΓ του ΟΗΕ για πολιτικές υποθέσεις, Ιμπραχίμ Γκαμπάρι και το ενδεχόμενο πραγματοποίησης κοινής συνάντησης με τους ηγέτες των δύο πλευρών στην Κύπρο, οι απαιτήσεις της Τουρκίας προς την ΕΕ για εμπλοκή στους μηχανισμούς όσον αφορά τον «Ενιαίο Ευρωπαϊκό Ουρανό», το ''οικολογικό έγκλημα'', κατά την εφημερίδα, που διαπράχθηκε στη Λεμεσό καθώς και η έκκληση του ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια για επιστροφή του ΔΗΣΥ στο Εθνικό Συμβούλιο, είναι ορισμένα από τα θέματα που προβάλλονται στις σημερινές κυπριακές εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Πάλι πρόβλημα με τα Ηνωμένα Εθνη» γράφει ότι νέα συγκρουσιακά προβλήματα στις σχέσεις της ε/κ πλευράς με τον ΟΗΕ και ειδικότερα με την Γενική Γραμματεία του Οργανισμού ''προκάλεσε ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος, ο οποίος όχι μόνο αρνείται μέχρι στιγμής τουλάχιστον να ανταποκριθεί στην πρόσκληση του ΟΗΕ για συνάντηση με τον Τ/Κ ηγέτη στις 7 ή 8 Ιουλίου, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Βοηθού ΓΓ του ΟΗΕ Ιμπραχίμ Γκαμπάρι, αλλά αποκρύβει κιόλας και αυτήν ακόμα την πρόσκληση, προκαλώντας τα ίδια τα Ηνωμένα Εθνη''. Αλλού γράφει ότι σήμερα επαναρχίζουν οι καταθέσεις ενώπιον της Επιτροπής Διερεύνησης για την πτώση του αεροσκάφους της «Ηλιος» τον περασμένο Αύγουστο.

«Το Θάρρος» με πρωτοσέλιδο τίτλο «Αυστηρή προειδοποίηση Ομήρου» γράφει ότι τριγμοί στις σχέσεις των συγκυβερνώντων κομμάτων προκάλεσε ο πρόσφατος κυβερνητικός ανασχηματισμός, όπως δήλωσε έμμεσα ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιάννάκης Ομήρου αλλά και ο Α Αντιπρόεδρος του κόμματος Μαρίνος Σιζόπουλος. Ο κ. Ομήρου προειδοποίησε ότι η συνέχιση τέτοιων συμπεριφορών θα υπονομεύσει καίρια τη συνοχή του κυβερνητικού σχήματος και το κλίμα της επιβαλλόμενης συνεργασίας. Αλλού γράφει ότι προβλήματα στις παιδικές στέγες διαπιστώνει ο Υπουργός Εργασίας και εκφράζει ετοιμότητα να προβεί σε ριζική αναδιοργάνωση του τρόπου λειτουργίας τους.

Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Οικολογικό έγκλημα νύχτα στη Λεμεσό» γράφει ότι ξημερώματα Κυριακής τόνοι αποβλήτων διοχετεύθηκαν στη θάλασσα της Λεμεσού και επιδείνωσαν την ήδη σοβαρή μόλυνση της περιοχής. Τα απόβλητα είχαν έντονο κόκκινο χρώμα και ανέδιδαν αποκρουστική μπόχα. Δείγμα από τα απόβλητα λήφθηκε από πολίτες για αναλύσεις. Αλλού γράφει ότι σήμερα η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών θα συζητήσει για τις τροποποιήσεις που πρέπει να γίνουν για εναρμόνιση της Κύπρου αναφορικά με το καθεστώς αλλοδαπών, με σημαντικότερη αλλαγή τη θέσπιση του καθεστώτος του επί μακρόν διαμένοντα.

«Η Σημερινή» με τίτλο «Και τώρα συνωμοσία» γράφει ότι νέες φωτιές στις σχέσεις Αθηνών Λευκωσίας αναμένεται να ανάψουν δημοσιεύματα αθηναϊκών εφημερίδων σύμφωνα με τα οποία, ελλαδικοί κύκλοι με επικεφαλής τους Κώστα Μητσοτάκη, Ντόρα Μπακογιάννη, Κωστή Στεφανόπουλο, Κώστα Σημίτη και Γιώργο Παπανδρέου, μεθοδεύουν τη μη επανεκλογή του Προέδρου Παπαδόπουλου και τη συνεργασία ΑΚΕΛ ΔΗΣΥ με ανθυποψήφιό του συγκεκριμένο μετριοπαθή πολιτικό που δεν κατονομάζεται. Αλλού γράφει ότι μαύρα είναι τα μαντάτα για τον τουρισμό, αφού στο -15% είναι οι προκρατήσεις της θερινής περιόδου από τη Βρετανία και στο -51% για τη χειμερινή περίοδο.

«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Ψυχρός πόλεμος για FIR» γράφει ότι το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας αποφάσισε να ζητήσει από την ΕΕ να έχει ισότιμο λόγο με την Ελλάδα και την Κύπρο στη λήψη αποφάσεων σε σχέση με τον «Ενιαίο Ευρωπαϊκό Ουρανό». Προσθέτει ότι επειδή με το πρόγραμμα αυτό επανασχεδιάζονται οι εθνικοί εναέριοι χώροι πάνω από τις 28.500 πόδια, η Τουρκιά ζητά να αποφασιστεί και το μέλλον των περιοχών ελέγχου πτήσεων «της Κωνσταντινούπολης, της Αθήνας, της Λευκωσίας και του Ερτζιάν». Αλλού, με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας κατά των ναρκωτικών, προβάλλονται οι μαρτυρίες δύο πρώην χρηστών από την Κύπρο, που επέστρεψαν από την κόλαση των ναρκωτικών.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Εκκληση για ενότητα» γράφει ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας απηύθυνε έκκληση για ενότητα στο εσωτερικό μέτωπο, καλώντας τον ΔΗΣΥ να πάψει να λειτουργεί με προεκλογικές σκοπιμότητες και να επιστρέψει στο Εθνικό Συμβούλιο. Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Εξωτερικών διαπιστώνει συναντίληψη στους «25» σε ό,τι αφορά την άρνηση της Τουρκίας να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, ενώ την ίδια ώρα ο ΓΓ του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να ανοίξει τα λιμάνια της στην Κύπρο, ούτε και να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Monday, 26 June 2006 - 14:19:08 UTC