Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-06-20

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 20/06/2006

(Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

Οι δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Λιλλήκα και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Χριστόδουλου Πασιαρδή για την «άψογη» συνεργασία Αθηνών και Λευκωσίας, η επιδίωξη του αξιωματούχου των ΗΕ Ιμπραχίμ Γκαμπάρι για πραγματοποίηση συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Τ/Κ ηγέτη κατά την επικείμενη επίσκεψή του στην Κύπρο, η 24ωρη απεργία σήμερα στην οικοδομική βιομηχανία και η πρόθεση της Τράπεζας Κύπρου για εξαγορά της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδας είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν σήμερα οι κυπριακές εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ναι, έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις» γράφει ότι «τη στιγμή που σχεδόν όλοι στο χώρο της συγκυβέρνησης προσπαθούν να συγκαλύψουν τις διαφορές που υπάρχουν στην πολιτική που ακολουθεί η κυπριακή κυβέρνηση από τη στρατηγική που επιθυμεί να ακολουθήσει η ελληνική κυβέρνηση'', ο Γιώργος Κολοκασίδης, μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ, ''παραδέχθηκε σε δηλώσεις του δημοσίως ότι όντως υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις ανάμεσα σε Αθήνα και Λευκωσία». Αλλού γράφει ότι κατά μισό σεντ το λίτρο μειώνει από σήμερα την τιμή της αμόλυβδης βενζίνης 95 και του πετρελαίου με μειωμένο θείο η εταιρεία ''Πετρολίνα».

Η «Μάχη» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Εναντίον Ρίκκου Κουτσού ο Σπύρος Κέττηρος» γράφει ότι τις βουλευτικές τους έδρες ενδέχεται να χάσουν οι Ρίκκος Ερωτοκρίτου και Νίκος Κουτσού του Ευρωπαϊκού Κόμματος εάν το Εκλογοδικείο κρίνει δικαιολογημένη την προσφυγή του υποψήφιου βουλευτή του ΔΗΚΟ, δημοσιογράφου Σπύρου Κέττηρου, ο οποίος ισχυρίζεται στην προσφυγή του ότι το ΕΥΡΩΚΟ είχε τη μορφή συνασπισμού δυο συνεργασθέντων κομμάτων και ως εκ τούτου, σύμφωνα με τη νομοθεσία, το ποσοστό του 5.75% που εξασφάλισαν δεν τους παρείχε το δικαίωμα να πάνε στη δεύτερη κατανομή όπου και εξασφάλισαν τις δυο αυτές έδρες. Αλλού γράφει ότι σε αποθήκη φύλαξης σιταριού μετατράπηκε η αυλή της εκκλησίας του Αρχάγγελου Μιχαήλ στην κατεχόμενη Κώμα του Γιαλού της Καρπασίας.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Συνάντηση κορυφής επιδιώκει ο Γκαμπάρι» γράφει ότι με συνάντηση κορυφής Παπαδόπουλου Ταλάτ θέλει να κλείσει την επικείμενη επίσκεψή του στην Κύπρο ο Βοηθός ΓΓ του ΟΗΕ Ιμπραχίμ Γκαμπάρι με τα ΗΕ να βολιδοσκοπούν τις δυο πλευρές για πραγματοποίηση αυτής της συνάντησης στις 8 Ιουλίου, ημέρα που ολοκληρώνεται η επίσκεψη Γκαμπάρι στο νησί. Αλλού γράφει ότι τέλος στο ζήτημα που είχε προκύψει με το γραπτό της Φυσικής έβαλε χθες ο Υπουργός Παιδείας Πεύκιος Γεωργιάδης, ο οποίος συμφώνησε τελικά ότι υπήρξε λάθος σε άσκηση του δοκιμίου και αποφάσισε να παραχωρηθούν σε όλους τους εξεταζόμενους οι μονάδες που αναλογούν στην άσκηση.

Η «Σημερινή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Κίνηση Ματ από την Τράπεζα Κύπρου» γράφει ότι με κίνηση ματ η Τράπεζα Κύπρου κατάφερε να παροπλίσει την Τράπεζα Πειραιώς που είχε πρόθεση να διεισδύσει στην κυπριακή τράπεζα και δημοσιοποίησε την πρόθεσή της για εξαγορά της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδας προσφέροντας 30 ευρώ ανά μετοχή σε σχέση με 24 ευρώ που ήταν προσφορά γαλλικής εταιρείας. Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Λιλλήκας δήλωσε ότι η συνεργασία Αθηνών και Λευκωσίας «είναι άψογη και συστηματική και θα συνεχίσει ανεξάρτητα από τα δημοσιεύματα» ενώ επί του ιδίου θέματος ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χριστόδουλος Πασιαρδής δήλωσε πως «ούτε ρωγμές, ούτε σκιές, ούτε διάσταση υπάρχει μεταξύ Αθήνας και Λευκωσίας».

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Στο τσιμέντο η οικονομία» γράφει ότι σήμερα 25 χιλιάδες περίπου οικοδόμοι κατέρχονται σήμερα σε 24ωρη απεργία, δηλώνοντας αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τα μέτρα τους με 48ωρη απεργία στις 27 και 28 Ιουνίου, ενώ την ίδια ώρα οι συντεχνίες προειδοποιούν την εργοδοτική πλευρά ότι αν οι εργολάβοι επιχειρήσουν να απαντήσουν με τη λήψη οποιωνδήποτε μέτρων ανταπεργίας, τότε θα κηρύξουν γενική απεργία και θα καλέσουν στον αγώνα όλους τους εργαζόμενους που υπάγονται κάτω από την ομπρέλα τους. Αλλού γράφει ότι η λεγόμενη επιτροπή αποζημιώσεων του ψευδοκράτους κατέληξε σε απόφαση για το ύψος των χρηματικών αποζημιώσεων που θα δοθούν σε αριθμό Ε/Κ που απευθύνθηκε ενώπιόν της και θα παρουσιαστεί επίσημα κατά την ακρόαση της υπόθεσης Μύρας Ξενίδη Αρέστη.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Απεργία διαρκείας» γράφει ότι αποφασισμένοι να δώσουν τη μάχη μέχρι τέλους για να κλείσουν το δρόμο στις μεσαιωνικές επιδιώξεις των εργολάβων είναι οι 25 χιλιάδες περίπου οικοδόμοι της Κύπρου, οι οποίοι πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργία. Αλλού γράφει ότι την εκτίμηση πως η Ελληνίδα Υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη διατύπωσε τη θέση ότι πρέπει να υπάρξει σχέδιο λύσης και όχι ότι υπάρχει, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος διεμήνυσε παράλληλα πως διαφωνεί με τη θέση για σύγκληση πανεθνικής διάσκεψης υποδεικνύοντας πως υπάρχει καθορισμένη πολιτική.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα «Cyprus Mail» με τίτλο «Μην ξεπουλάτε» γράφει ότι δυσαρεστημένη η κυπριακή κυβέρνηση απευθυνόμενη στα αισθήματα πατριωτισμού των Ε/Κ τους κάλεσε να μην δελεάζονται από τη λάμψη του χρυσού αναζητώντας αποζημιώσεις για τις περιουσίες τους στα κατεχόμενα από τη λεγόμενη επιτροπή αποζημιώσεων του ψευδοκράτους. Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Λιλλήκας δήλωσε χθες ότι η Κύπρος ελπίζει πως με την άσκηση πίεσης προς την Τουρκία να εκπληρώσει τις ευρωπαϊκές της δεσμεύσεις θα ανοίξει ο δρόμος για μια διευθέτηση μεταξύ Ε/Κ και Τ/Κ.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Tuesday, 20 June 2006 - 14:19:11 UTC