Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-04-05

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 05/04/2006

Το θέμα του ξυλοδαρμού δυο νεαρών από αστυνομικούς συνεχίζει να δεσπόζει στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Προβάλλεται επίσης η άφιξη της Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Ντόρας Μπακογιάννη στο νησί καθώς και οι επαφές της, η συνέντευξη του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου στο πρακτορείο Ρόιτερς, το θέμα που προέκυψε με τη στάση του βουλευτή Χρίστου Πουργουρίδη έναντι της Ρωσίας στην ΚΣΣΕ, οι αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων και η διαμαρτυρία των κατοίκων Λατσιών για το τοπικό σχέδιο Λευκωσίας.

Η «Αλήθεια» με κύριο τίτλο «'Δώσε στοιχεία'. Αλλιώς είσαι κοινός συκοφάντης» γράφει ότι εκφράζοντας θλίψη και ντροπή, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης προκάλεσε ευθέως και δημοσίως το ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια «αν τολμά, να δώσει στη δημοσιότητα τα όποια στοιχεία ισχυρίζεται ότι έχει, που δείχνουν ότι συκοφαντεί την κυπριακή κυβέρνηση όταν μιλά σε ξένους ηγέτες, διαφορετικά θα είναι ένας κοινός συκοφάντης''. Η «Α» αναφέρει επίσης ότι οι δημότες των Λατσιών σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα θα δώσουν το μήνυμα ότι δεν αποδέχονται το τοπικό σχέδιο Λευκωσίας που εκκρεμεί εδώ και τρία χρόνια.

«Η Μάχη» κάτω από τον τίτλο «'Μαχαιρώματα' στον Οργανισμό Νεολαίας» γράφει στο κύριο της θέμα ότι εμφύλιος ''πόλεμος'' ξέσπασε στον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου τα οποία προέρχονται από τις νεολαίες ΝΕΔΗΚ και ΕΔΟΝ να αλληλομαχαιρώνονται για να εξυπηρετήσουν προσωπικά και κομματικά συμφέροντα ενόψει των βουλευτικών εκλογών. Αλλού η «Μ» γράφει ότι μεγάλη κυνηγετική συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Παραλίμνι, με αίτημα την παραχώρηση άδειας κυνηγίου τρυγονιού κατά παρέκκλιση.

Ο «Πολίτης» στο κύριο θέμα του με τίτλο «Επιστράτευσαν ψευδομάρτυρα!» γράφει ότι υποθέσεις για κατηγορία των δύο κακοποιηθέντων πολιτών ''έστησε'' όπως αποδεικνύεται η Αστυνομία, με τελικό στόχο να τους οδηγήσει ενώπιον Δικαστηρίου με την κατηγορία ότι εξύβρισαν, αντιστάθηκαν και κτύπησαν όργανα της τάξης». Αλλού, ο «Π» γράφει ότι σε στάση αναμονής βρίσκεται το Κοινοτικό Συμβούλιο Πύλας και αναμένει επίσημη ενημέρωση από την κυβέρνηση γύρω από τις πληροφορίες που θέλουν Τ/Κ και Ε/Κ επιχειρηματίες να προχωρούν σύντομα στη λειτουργία καζίνο στο μικτό χωριό.

«Η Σημερινή» με κύριο τίτλο «Σαράβαλα μεταφέρουν παιδιά στα σχολεία» γράφει ότι σε σοβαρό κίνδυνο εκτίθεται καθημερινά η σωματική ακεραιότητα μικρών παιδιών. Αιτία τα λεωφορεία που είναι επιφορτισμένα με τη μεταφορά τους από τα σπίτια στα νηπιαγωγεία αφού είναι γερασμένα οχήματα, ακάθαρτα και σε ορισμένες περιπτώσεις χωρίς ζώνες ασφαλείας, ενώ τα παιδιά στοιβάζονται σαυτά σαν σαρδέλες και χωρίς συνοδούς. Η «Σ» προβάλλει επίσης την άφιξη της Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Ντόρας Μπακογιάννη στην Κύπρο η οποία είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο. Η κ. Μπακογιάννη επανέλαβε ότι το σχέδιο Ανάν ανήκει στην ιστορία.

«Ο Φιλελεύθερος» κάτω από τον κύριο τίτλο «Ερευνώνται και οι γιατροί» γράφει ότι ακόμα και γιατροί που έδωσαν πιστοποιητικά τραυματισμού στους αστυνομικούς θα τεθούν στο μικροσκόπιο των ερευνών, ενώ φάκελοι πρόσφατων παραπόνων πολιτών για κακοποίησή τους από μέλη της Αστυνομίας ξανανοίγουν από τον Γενικό Εισαγγελέα. Γράφει επίσης ότι το χορό νέων αυξήσεων στις τιμές των καυσίμων άνοιξαν χθες τα Ελληνικά Πετρέλαια αφού ανατίμησαν τα προϊόντα τους μέχρι και 1,4 σεντ το λίτρο. Ακολουθεί σήμερα το Συγκρότημα Λευκαρίτη.

Η «Χαραυγή» με κύριο τίτλο «Ο υβριστής κ. Πουργουρίδης» γράφει ότι σε μία πρωτοφανή, για τα πολιτικά δρώμενα του τόπου, επίθεση κατά του Προέδρου της Βουλής και ΓΓ του ΑΚΕΛ, προχώρησε χθες ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Χρίστος Πουργουρίδης σε μια προσπάθεια, όπως γράφει, να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα μετά την κατακραυγή που προκάλεσε η αντιρωσική πρωτοβουλία του στην ΚΣΣΕ. Σε άλλη στήλη γίνεται αναφορά στις δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για την ανάγκη ολοκλήρωσης πολύ νωρίτερα της έρευνας για την υπόθεση ξυλοδαρμού δύο νεαρών από αστυνομικούς.

Η αγγλόφωνη «Cyprus Mail με κύριο τίτλο «Μητέρα από τη Σερβία: Απελάστε με να τελειώνουμε» γράφει ότι η 38χρονη Τζασμίνα Ντράζικ μετά από τέσσερις εβδομάδες στα κρατητήρια αποφάσισε να σταματήσει τον αγώνα της εναντίον της απόφασης των αρχών να την απελάσουν. Τα δύο παιδιά της ωστόσο θα παραμείνουν στην Κύπρο. Σύμφωνα με φίλους της οικογένειας, η Τζασμίνα αναμένεται να επιστρέψει την Πέμπτη στην χώρα της όπου βρίσκεται και ο σύζυγός της ο οποίος επίσης απελάθηκε. Αλλού, η εφημερίδα αναφέρεται στην συνέντευξη του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου στο πρακτορείο Ρόιτερς. Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος προειδοποίησε την Τουρκία ότι οδεύει προς κρίση με την ΕΕ εάν δεν ανοίξει τα αεροδρόμια και λιμάνια της στην Κυπριακή Δημοκρατία.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Wednesday, 5 April 2006 - 14:19:13 UTC