Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-04-04

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 04/04/2006

Τα νέα στοιχεία, οι έρευνες, οι αντιδράσεις των κομμάτων και οι δηλώσεις από τις αρμόδιες αρχές γύρω από την υπόθεση ξυλοδαρμού δύο πολιτών από αστυνομικά όργανα κυριαρχούν στη θεματολογία του σημερινού κυπριακού Τύπου. Η ατζέντα των επαφών της Ελληνίδας ΥΠΕΞ Ντόρας Μπακογιάννη που φθάνει το απόγευμα στην Κύπρο, η κράτηση από την κυπριακή αστυνομία Βρετανών στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου σε σχέση με αγοραπωλησίες ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα, προεκλογικά θέματα και δημοσκοπήσεις προβάλλονται επίσης στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Η «Αλήθεια» έχει κύριο τίτλο «Στο παρά πέντε της συγκάλυψης» και γράφει ότι ''από τα γεγονότα της υπόθεσης του ξυλοδαρμού των δύο νεαρών είναι ξεκάθαρο ότι αν δεν υπήρχε η βιντεοκασέτα και αν η Αστυνομία διερευνούσε από μόνη της την υπόθεση όχι μόνο οι αστυνομικοί δεν θα οδηγούντο στο δικαστήριο αλλά στο εδώλιο θα κάθονταν τα δύο θύματά τους, τα οποία έχουν ήδη κατηγορηθεί γραπτώς''. Επίσης πρωτοσέλιδα γράφει ότι μεγαλώνει η κόντρα μεταξύ του κεντρικού πόλου (ΑΚΕΛ) της τριμερούς συνεργασίας ΑΚΕΛ ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ με τα υπόλοιπα κόμματα και στελέχη της συγκυβέρνησης σε θέσεις κλειδιά, όσον αφορά την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

«Η Μάχη» έχει κύριο τίτλο «΄Χρυσό΄ οικόπεδο για ανέγερση πρεσβείας» και αναφέρεται σε νέα υπόθεση διασπάθισης δημοσίου χρήματος από ταμείο κυπριακής πρεσβείας που απασχολεί τις αρμόδιες διωκτικές αρχές και το Υπουργείο Εξωτερικών, μετά την υπεξαίρεση χιλιάδων λιρών από την πρεσβεία της Κύπρου στην Στοκχόλμη. Αλλού γράφει ότι εκλογικούς θριάμβους πέτυχε η φοιτητική παράταξη «Πρωτοπορία» σε Αθήνα και Πάτρα εξασφαλίζοντας ψηλά ποσοστά, τα οποία την αναδεικνύουν και την καθιερώνουν ως την πρώτη φοιτητική δύναμη.

''Η Σημερινή'' έχει κύριο τίτλο ''Απάτη με τάφους μισού εκατομμυρίου λιρών'' και αναφέρεται σε υπόθεση σε κοιμητήριο της Λευκωσίας που εξετάζεται από τα τέλη Μαρτίου από Ειδική Ερευνητική και ήρθε στο φως από καταγγελίες συγγενών που έκαναν λόγο για μυστηριώδεις διανοίξεις τάφων που γίνονταν ακόμη και εντός διαδρόμων του κοιμητηρίου. Αλλού γράφει ότι μια νέα καινοτομία θα εφαρμοστεί στην εξυπηρέτηση των ασθενών στο νέο Νοσοκομείο Λευκωσίας αφού η χορήγηση των φαρμάκων στους ασθενείς θα γίνεται με ρομπότ.

Ο «Πολίτης» με κύριο τίτλο «Τους ξέπλυναν από τις αρχές Φλεβάρη» αναφέρεται σε αστυνομικό πόρισμα που ''αθωώνει πλήρως τους βασανιστές» των δύο νεαρών το Δεκέμβριο και επίμονη προσπάθεια συγκάλυψης μέσω αστυνομικής έρευνας, η οποία «άναψε και το πράσινο φως στους πέντε αστυνομικούς να καταχωρήσουν αγωγές κατά των κακοποιηθέντων». Αλλού προβάλλει δημοσκόπηση του ΡΙΚ, που καταδεικνύει ότι οι πολίτες αισθάνονται απαισιοδοξία για το Κυπριακό αλλά και για επιμέρους ζητήματα όπως η οικονομία.

«Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο «Τους έδερναν και στο σταθμό» γράφει στο κύριο θέμα του ότι συγκλονιστικά στοιχεία για την απίστευτη βαρβαρότητα που επέδειξαν ορισμένοι αστυνομικοί έρχονται καθημερινά στο φως, μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο που δείχνει την κακοποίηση που υπέστησαν στα χέρια τους δύο φοιτητές. Όπως δήλωσε ο πατέρας του ενός ακόμη και στον αστυνομικό σταθμό όπου μεταφέρθηκαν κάποιοι από τους αστυνομικούς συνέχισαν να τους κτυπούν. Επίσης πρωτοσέλιδα αναφέρεται στην επίσκεψη της Ελληνίδας ΥΠΕΞ και γράφει ότι έρχεται με καυτά θέματα στις αποσκευές, ενώ στις συνομιλίες της θα κυριαρχήσουν οι τουρκικές υποχρεώσεις έναντι της Κύπρου καθώς και οι προσπάθειες στο Κυπριακό μέσω των τεχνικών επιτροπών.

Η «Χαραυγή» έχει κύριο τίτλο «Αντίσταση με Πολιτισμό» και γράφει ότι για μια ακόμα φορά, το ΑΚΕΛ έδωσε δείγματα πολιτιστικής παρουσίας και προσφοράς, συνεχίζοντας το διάλογο που κρατεί ανοικτό, εδώ και δεκαετίες με τους ανθρώπους των γραμμάτων, των τεχνών και της επιστήμης, αυτούς τους ανθρώπους που τιμά με ειδικά βραβεία που καθιέρωσε, αυτούς τους ανθρώπους που τιμούν ανάλογα το κόμμα που αφήνει ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους το κυπριακό πολιτιστικό γίγνεσθαι. Γράφει αλλού ότι ισοπεδωτική χαρακτηρίζει η έκθεση της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.

Η αγγλόφωνη «Cyprus Mail» με κύριο τίτλο «Νέα ρίσκα για Βρετανούς που αγοράζουν γη στο βορρά» γράφει ότι σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, πέντε Βρετανοί, ύποπτοι για παράνομη κατοχή ε/κ γης στα κατεχόμενα τέθηκαν την περασμένη Κυριακή υπό κράτηση από την κυπριακή αστυνομία για αρκετές ώρες στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου. Αλλού προβάλλει δήλωση του Τ/Κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ ότι θα συναντήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο για το θέμα των αγνοουμένων αλλά δεν δέχεται συζήτηση οιουδήποτε άλλου θέματος.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Tuesday, 4 April 2006 - 14:19:22 UTC