Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-03-31

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 31/03/2006

Η αποδοχή του Τ/Κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ για συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο για το θέμα των αγνοουμένων και η αντίδραση της κυβέρνησης στη δήλωση Ταλάτ, οι κινήσεις των Αμερικανών σε σχέση με την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, η έρευνα που ζήτησε το ΥΠΕΞ αναφορικά με καταγγελίες για υπόθεση υπεξαίρεσης χρημάτων από το ταμείο της κυπριακής πρεσβείας στη Σουηδία είναι μερικά από τα θέματα που προβάλει ο κυπριακός Τύπος. Αλλα θέματα που προβάλουν οι σημερινές εφημερίδες είναι ντοκουμέντο για ξυλοδαρμό πολιτών, θέματα που αφορούν την ακρίβεια, την απόκτηση στέγης, καθώς και την ένταξη της Κύπρου στην ΟΝΕ το Ιανουάριο του 2008.

Η ''Αλήθεια'' στο κύριο της θέμα με τίτλο ''Της ακρίβειας οι πρωταθλητές'' γράφει ότι όλα τα προϊόντα που περιέχονται στο καλάθι της οικοκυράς, αυτό δηλαδή που συνιστά το Δείκτη Τιμών του Καταναλωτή και από τον οποίο βγαίνει ο τιμαριθμικός δείκτης, έχουν σημειώσει αυξήσεις τα τελευταία δύο χρόνια, οι οποίες ''κυριολεκτικά τίναξαν τον οικογενειακό προϋπολογισμό στον αέρα''. Αλλού γράφει πως οι Τ/Κ λιμενεργάτες αποφάσισαν τελικά να αναβάλουν το προγραμματισμένο για σήμερα κλείσιμο των οδοφραγμάτων, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μετάβαση ε/κ φορτηγών στα κατεχόμενα, ύστερα από μελέτη των διαδικασιών που περνούν τα ε/κ φορτηγά.

''Η Μάχη'' υπό τον τίτλο ''Οδηγός - Λογιστής υπεξαίρεσε 250 χιλιάδες'' αναφέρεται σε πληροφορίες για υπεξαίρεση του εν λόγω χρηματικού ποσού από το ταμείο της κυπριακής πρεσβείας στη Σουηδία και γράφει ότι ύποπτος για την απάτη αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες θεωρείται υπάλληλος, ο οποίος εργαζόταν ως οδηγός και το τελευταίο διάστημα εκτελούσε καθήκοντα λογιστή. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης ζήτησε από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα να παρακολουθεί στενά την πρόοδο της ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας, διασφαλίζοντας ότι εκπληρώνει πλήρως και χωρίς επιφυλάξεις τις υποχρεώσεις της, όπως αυτές καθορίστηκαν από το διαπραγματευτικό πλαίσιο ΕΕ - Αγκυρας.

Ο ''Πολίτης'' κάτω από τον τίτλο ''Το ντοκουμέντο του άγριου ξυλοδαρμού'', δημοσιεύει στο κύριο του θέμα φωτογραφίες και κάνει λόγο για ''κτηνώδη βασανισμό δύο πολιτών, του Μ. Παπαγεωργίου και του Γ. Νικολάου, οι οποίοι συνελήφθησαν στις 20 Δεκεμβρίου σε επιχείρηση της ΜΜΑΔ στη Λευκωσία για εντοπισμό του περιβόητου 'Δράκου' ''. Γράφει ότι υπάρχει ακόμη και βίντεο με τον ξυλοδαρμό, για το οποίο είναι ενήμερος ο Αρχηγός της Δύναμης και η Επίτροπος Διοικήσεως. Αλλού αναφέρεται σε μείωση του ΦΠΑ από 15% σε 5% για υπηρεσίες ανακαίνισης σπιτιών και κομμωτικής, στο πλαίσιο συμφωνίας που συνομολογήθηκε μεταξύ των κρατών - μελών της ΕΕ.

''Η Σημερινή'' κάτω από τον τίτλο ''Πρώτο ΤΕΤ Α ΤΕΤ Τάσσου - Ταλάτ για αγνοουμένους'', γράφει στο κύριο της θέμα ότι την πρώτη τους συνάντηση θα πραγματοποιήσουν εντός των ημερών ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος και ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ. Προσθέτει ότι ο κ. Ταλάτ δήλωσε πως η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο εκδήλωσης που θα δοθεί με την ευκαιρία του διορισμού του τρίτου μέλους της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοουμένους, ενώ ο ΥΠΕΞ Γιώργος Ιακώβου δήλωσε ότι η συνάντηση ''δεν θα γίνει για μια απλή χειραψία''. Σε άλλη είδηση γράφει ότι σήμερα είναι η τελευταία ημέρα για εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους.

''Ο Φιλελεύθερος'' υπό τον τίτλο ''Αμερικανικό πήγαινε - έλα'', γράφει στο κύριο του θέμα ότι ο Βοηθός Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ματ Μπράιζα χρειάστηκε να ταξιδέψει τέσσερις φορές στις Βρυξέλλες με στόχο, όπως ο ίδιος δήλωσε, να καταστήσουν πιο εύκολη την αποδοχή των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Τουρκία και την εξεύρεση τρόπων ώστε η αποδοχή των υποχρεώσεων αυτών να ''είναι πολιτικά δυνατή''. Αλλού γράφει ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιώργος Λιλλήκας χαιρέτισε τη δήλωση Ταλάτ για αποδοχή της πρότασης συνάντησης με τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο, εκφράζοντας λύπη για το ότι ο κ. Ταλάτ προσπαθεί να αποδώσει αρνητικές ερμηνείες για την σκοπιμότητα και τη χρησιμότητα της συνάντησης.

Η ''Χαραυγή'' στεγάζει το κύριο της θέμα υπό τον τίτλο ''Στέγη για όλους'' και γράφει ότι ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού δήλωσε χθες ότι κράτος και κυβέρνηση θα πρέπει να στρέψουν την προσοχή τους στην περαιτέρω στήριξη του Κυπριακού Οργανισμού Ανάπτυξης Γης, ώστε να βοηθηθούν περισσότερες οικογένειες να αποκτήσουν στέγη. Αλλού γράφει ότι ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Μάικλ Μόλερ συναντήθηκε χθες με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων, την οποία διαβεβαίωσε για το ενεργό ενδιαφέρον του για το ανθρωπιστικό αυτό θέμα.

Η αγγλόφωνη ''Cyprus Mail'' κάτω από τον τίτλο ''Ο Υπουργός Οικονομικών διατηρεί το στόχο του Ευρώ'', γράφει στο κύριο της θέμα ότι ο Υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής απορρίπτει τις εκκλήσεις του ΑΚΕΛ για αναβολή της ένταξης της Κύπρο στη ζώνη του Ευρώ το 2008, σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο θα εμπόδιζε τις προσπάθειες ελέγχου των δημοσίων οικονομικών. Αλλού αναφέρεται στην απόφαση των οδηγών φορτηγών Α και Δ να αναστείλουν την προγραμματισμένη για χθες απεργία, αλλά και στις επικρίσεις του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου ότι οι οδηγοί των κατηγοριών αυτών ''κρατούν την χώρα όμηρο για λύτρα''.

Η εβδομαδιαία ''Αντίλογος'' υπό τον τίτλο ''Σφαγή για τον σταυρό'', αναφέρεται στις διεργασίες για τις βουλευτικές εκλογές και γράφει ότι υποψήφιοι υπερβαίνουν τα εσκαμμένα σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουν το σταυρό προτίμησης, που θα τους φέρει στη νέα Βουλή και προχωρούν σε ενέργειες και κινήσεις, που πολλές φορές βρίσκονται εκτός τάξης. Αλλού προβάλλει συνέντευξη του Προέδρου του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκη Ομήρου, ο οποίος δήλωσε βέβαιος ότι το κόμμα του θα έχει σημαντική αύξηση των ποσοστών τους στις βουλευτικές εκλογές του προσεχούς Μαΐου.

Η επίσης εβδομαδιαία σατυρική εφημερίδα ''Το κυπριακό Ποντίκι'' υπό τον τίτλο '' 'Σφαγές' στον ΔΗΣΥ για τους σταυρούς'', γράφει ότι ''αλληλομαχαιρώματα, στιλέτα, χειροβομβίδες, κτυπήματα κάτω από τη μέση και άλλα συναφή οπλικά συστήματα και στρατιωτικές μέθοδοι χρησιμοποιούνται στον ΔΗΣΥ ενόψει εκλογών'' και με στόχο την πολυπόθητη έδρα στο Κοινοβούλιο. Αλλού γράφει ότι δεν εφαρμόζεται η νομοθεσία που καταργούσε την έκδοση φυλακιστηρίων για αστικά χρέη.

Η εβδομαδιαία αγγλόφωνη ''The Cyprus Weekly'' γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο ''Διπλωματικό σκάνδαλο'' ότι το ΥΠΕΞ ζήτησε τη διενέργεια ποινικής έρευνας σε σχέση με καταγγελίες για υπεξαίρεση 200.000 λιρών από την πρεσβεία της Κύπρου στη Σουηδία. Αλλού γράφει ότι η εξ Υπουργών Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης εξέτασε αίτημα της Κύπρου για μορατόριο στην παράνομη πώληση περιουσιών των Ε/Κ στα κατεχόμενα και διέταξε την Τουρκία να απαντήσει στο αίτημα μέχρι τον Ιούνιο, παρουσιάζοντας τα βήματα που κάνει για τερματισμό της παράνομης πώλησης των ε/κ περιουσιών.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Friday, 31 March 2006 - 15:19:07 UTC