Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-03-18

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 18/03/2006

Οι προτάσεις των κομμάτων για την προσφυγική πολιτική, η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη που προγραμματίστηκε να λάβει χώρα στις Βρυξέλλες, οι αντιδράσεις της τ/κ και τουρκικής πλευράς σε σχέση με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Μάικλ Μόλερ, η ακύρωση συμβολαίων για 22 Κέντρα Επιθεώρησης Οχημάτων τα οποία παραχωρούσαν άδειες σε ακατάλληλα οχήματα, η έγκριση που έλαβε η πτήση αποδεικτικότητας της Ajet με αεροσκάφος της "Ηλιος", καθώς και τα προβλήματα των ψαράδων, είναι ορισμένα από τα θέματα που προβάλλει σήμερα ο κυπριακός Τύπος.

Η "Αλήθεια" με τίτλο "Αρση αδικιών" γράφει ότι με οκτώ προτάσεις/τροποποιήσεις, εισηγείται ο ΔΗΣΥ άρση της αδικίας εις βάρος σημαντικού μέρους του προσφυγικού κόσμου και καλεί την κυβέρνηση και τα συγκυβερνώντα κόμματα να επιδείξουν φιλοπροσφυγική ευαισθησία και να στηρίξουν την ολοκληρωμένη προσφυγική του πρόταση. Αλλού γράφει ότι άνω κάτω ήταν χθες για άλλη μια φορά το Υπουργείο Υγείας μετά τις καταγγελίες του βουλευτή Μαρίνου Σιζόπουλου που φέρουν τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου να εμπλέκεται σε παράτυπες ενέργειες που αφορούν τις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες.

Η "Μάχη" με τίτλο "Το ΑΚΕΛ κοροϊδεύει την αγροτιά" γράφει ότι δυσφορία και αγανάκτηση επικρατεί στον αγροτικό κόσμο εξαιτίας της προσπάθειας παραπλάνησής τους που επιχειρείται τις τελευταίες μέρες από το ΑΚΕΛ το οποίο εμφανίζεται τώρα ενόψει των βουλευτικών εκλογών ως ο υπερασπιστής των φτωχών και αδύναμων αγροτών προκειμένου να υφαρπάξει την ψήφο τους. Αλλού αναφέρεται στην πλήρη απογοήτευση του Παναγροτικού Συνδέσμου Κύπρου σχετικά με τη συμπεριφορά της κυβέρνησης έναντι των επαγγελματιών ψαράδων της Κύπρου, δηλώνοντας πως η πολιτική εγκατάλειψης των ψαράδων οδηγεί εκατοντάδες οικογένειες στην έξοδο από το επάγγελμα χωρίς αποκατάσταση.

Ο "Πολίτης" στο κύριο του θέμα με τίτλο "Πιέζουν το Γιατρό να πάει Κερύνεια" γράφει ότι δημοσκόπηση που επιβεβαιώνει ότι δεν είναι αδύνατη η κάλυψη έδρας στην Κερύνεια από την ΕΔΕΚ επιστράτευσαν υψηλόβαθμα στελέχη του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν το "ναι" από τον Βάσο Λυσσαρίδη για την κάθοδό του στην περιφέρεια Κερύνειας. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ θα συναντηθεί στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, με τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο για συντονισμό των προσπαθειών τους για το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου.

Η "Σημερινή" με τίτλο "Ακύρωσαν τις άδειες" γράφει ότι το Τμήμα Οδικών Μεταφορών προχώρησε στη διακοπή συμβολαίων σε 22 Κέντρα Επιθεώρησης τα οποία, όπως αποδείχθηκε, έδιναν πιστοποιητικά καταλληλότητας σε οχήματα, παρά τα σοβαρά μηχανικά προβλήματα που παρουσίαζαν. Επίσης, παραχωρούσαν πιστοποιητικά σε εκατοντάδες οδηγούς που έκαναν τροποποιήσεις στα αυτοκίνητά τους. Αλλού γράφει ότι θετικά αντίκρισαν η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε σχέση με την έκθεση του Ελμαρ Μπροκ για την στρατηγική διεύρυνσης της ΕΕ.

Ο "Φιλελεύθερος" υπό τον τίτλο "Ιδού οι ευθύνες τους" γράφει ότι το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας είχε εγκρίνει τη χθεσινή τελική πτήση αποδεικτικότητας της Ajet με αεροσκάφος της "Ηλιος" και επιβάτες που είναι το τελευταίο στάδιο ελέγχου πριν την έκδοση πιστοποιητικού αεροπορικών επιχειρήσεων. Αλλού γράφει ότι αύριο ο Πρόεδρος των ΕΔΗ Μιχάλης Παπαπέτρου και ο Πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Φερντί Σαμπίτ Σογιέρ θα επισκεφθούν τους εγκλωβισμένους της Καρπασίας για να συζητήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Η "Χαραυγή" με τίτλο "Μεγαλόπνοο σχέδιο" γράφει ότι η στήριξη και προώθηση προς επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο προσφυγικός κόσμος αποτελεί διαχρονικά προτεραιότητα για το ΑΚΕΛ, το οποίο χθες παρουσίασε και ανέλυσε την πολιτική του στο θέμα αυτό, διαβεβαιώνοντας τον προσφυγικό κόσμο ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό του. Αλλού αναφέρεται στη δικοινοτική εκδήλωση του ΑΚΕΛ και του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος στη Δερύνεια, κατά την οποία ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας διαμήνυσε ότι "εμείς δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με τη διχοτόμηση, γιατί διχοτόμηση σημαίνει καταστροφή".

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" με τίτλο "Ο απεσταλμένος του Ανάν δεν είναι ευπρόσδεκτος στον βορρά" γράφει ότι ο λεγόμενος πρωθυπουργός των κατεχομένων Φερντί Σαμπίτ Σογιέρ δήλωσε χθες ότι συμμερίζεται τις ανησυχίες της Αγκυρας σχετικά με την πραγματοποίηση συνάντησης με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Μάικλ Μόλερ. Σε άλλο της δημοσίευμα η εφημερίδα γράφει ότι η Τουρκία μπλοκάρει τις προσπάθειες της Κύπρου για ένταξη στον Οργανισμό για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ) που είναι προϋπόθεση για ένταξη της Κύπρου στο Διεθνές Γραφείο Ενέργειας.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα "Μάθε" με τίτλο "Σκάνδαλο" γράφει ότι ιερέας, ο οποίος την ημέρα λειτουργούσε σε εκκλησία της Λευκωσίας, κάνοντας μαθήματα ηθικής στους πιστούς, το βράδυ έκανε τον "νταβατζή" σε καλλιτέχνιδες ενώ ταυτόχρονα διατηρούσε δεσμό με μία από αυτές, σύμφωνα με καταγγελία καλλιτέχνιδας η οποία ισχυρίζεται ότι είχε συνάψει δεσμό με ιερέα. Αλλού γράφει ότι σήμερα κρίνεται στην Ελβετία η τύχη του κυπριακού τραγουδιού για τον διαγωνισμό της Γιουροβίζιον, ύστερα από παράπονα επτά δημιουργών για παραβίαση από μέρους του ΡΙΚ των κανονισμών διεξαγωγής του διαγωνισμού.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Saturday, 18 March 2006 - 15:19:10 UTC