Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-02-25

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 25/02/2006

Η αποσύνδεση του κανονισμού της ΕΕ για τη χρηματοδότηση των Τουρκοκυπρίων με εκείνου για το απευθείας εμπόριο, η ικανοποίηση που εξέφρασε η κυβέρνηση για την εξέλιξη αυτή, οι όροι που θα θέσει ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος στον Κόφι Ανάν για την επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό, η συνέχεια του θέματος με τα ληγμένα προϊόντα, και η αύξηση της νεανικής παραβατικότητας στην Κύπρο, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν σήμερα τον κυπριακό Τύπο.

Η «Αλήθεια» με τίτλο «Εγκληματούν και διαψεύδονται» γράφει ότι το γεγονός ότι το ινοδογόνο που το κράτος χορήγησε σε 4χρονο αιμοφιλικό παιδί έφερε δύο ημερομηνίες λήξεως, είναι πλέον επιβεβαιωμένο. Ωστόσο, προσθέτει, οι φαρμακευτικές υπηρεσίες στην προσπάθειά τους να καλύψουν το σκάνδαλο, επικαλέστηκαν τόσο την αρμόδια βρετανική αρχή όσο και στο σύνδεσμο αιμοφιλικών ατόμων. Αλλού γράφει ότι την αγχώδη προσπάθεια της Λευκωσίας να εμφανίσει τις σχέσεις της με τη νέα Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, ως άριστες, επισκίασε η παράλειψη του κυπριακού υπουργείου να ενημερώσει το ελληνικό για την υπόθεση του υπό κυπριακή σημαία πλοίου, στο οποίο οι τουρκικές αρχές αρνήθηκαν τον ελλιμενισμό.

«Η Μάχη» υπό τον τίτλο «Αγρια συμπλοκή σε στρατόπεδο» γράφει ότι σοβαρό επεισόδιο μεταξύ εθνοφρουρών σημειώθηκε την περασμένη Τετάρτη σε στρατόπεδο της ευρύτερης περιοχής του Τροόδους, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό ενός 19χρονου δεκανέα, ο οποίος νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας με κακώσεις στο πρόσωπο και άλλα μέρη του σώματος. Σε άλλο δημοσίευμα γράφει ότι ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος επικαλέστηκε το βεβαρημένο του πρόγραμμα και δεν έκανε δεκτό το αίτημα του Προέδρου του ΔΗΣΥ για συνάντηση ενόψει της συνάντησης στο Παρίσι του Προέδρου με τον ΓΓ του ΟΗΕ.

Ο «Πολίτης» με τίτλο «Και ξαφνικά όλοι είπαν ναι» γράφει ότι μέσα σε λίγες ώρες, έκλεισε ως προς το ένα του τουλάχιστον σκέλος ένα ζήτημα που απασχόλησε τα όργανα της ΕΕ για δύο σχεδόν χρόνια. Η Επιτροπή Μονίμων Αντιπροσώπων της ΕΕ, Κορεπέρ, ενέκρινε χθες ομόφωνα την πρόταση της αυστριακής προεδρίας για τον χρηματοδοτικό κανονισμό για τους Τ/Κ, κάτι που ικανοποίησε την κυβέρνηση, ενώ η τουρκική πλευρά εμφανίστηκε μουδιασμένη. Αλλού γράφει ότι ο εκπρόσωπος του γαλλικού Υπουργείου Εξωτερικών εξέφρασε την εμπιστοσύνη της γαλλικής κυβέρνησης για μια πιθανή νέα μεσολάβηση του ΓΓ του ΟΗΕ στο Κυπριακό.

«Η Σημερινή» με τίτλο «3 όροι Τάσσου για έναρξη των συνομιλιών» γράφει ότι τρεις όρους για την επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό, θα θέσει την ερχόμενη Τρίτη στο ΓΓ του ΟΗΕ ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος δηλαδή, διερεύνηση των τουρκικών προθέσεων, εμπλοκή των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και παρουσία της ΕΕ κατά τις διαπραγματεύσεις. Αλλού γράφει ότι τα κρούσματα νεανικής παραβατικότητας στην Κύπρο εμφανίζουν κατακόρυφη αύξηση, σε αντίθεση με το έγκλημα που χρόνο με το χρόνο μειώνεται.

«Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο «Γέμισαν τις χωματερές» γράφει ότι μέρα παρά μέρα επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες για διοχέτευση ακατάλληλων ληγμένων προϊόντων στην αγορά μέσω υποστατικών παρασκευής έτοιμων φαγητών. Προσθέτει ότι τώρα άρχισαν να ξεφυτρώνουν σε σκυβαλότοπους δεκάδες τόνοι προϊόντα με χαρακτηριστικό τα ληγμένα τυριά στο σκυβαλότοπο Παλιομετόχου και τις ακατάλληλες ποσότητες βουτύρου. Αλλού γράφει ότι οι τιμές των προϊόντων στην αγορά πέταξαν στα ύψη, ενώ η νηστεία του πενηνταημέρου για πολλούς θα είναι νηστεία στην τσέπη.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Δυναμική νίκης» γράφει ότι ομόφωνα η Ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ ενέκρινε χθες τα ψηφοδέλτια του ΑΚΕΛ Αριστερά νέες Δυνάμεις για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές. Επικεφαλής του συνδυασμού βρίσκεται ο ΓΓ και Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Χριστόφιας. Αλλού γράφει ότι με στόχο την πιο αποτελεσματική προετοιμασία της συνάντησης του Προέδρου Παπαδόπουλου με τον Κόφι Ανάν, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είχε χθες συνάντηση με τον ειδικό αντιπρόσωπο του ΓΓ στην Κύπρο, Μάικλ Μόλερ.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα «Cyprus Mail» με τίτλο «Στόχος το πετρέλαιο» γράφει ότι δύο παγιδευμένα αυτοκίνητα εξερράγησαν στις πύλες της πελώριας πετρελαϊκής εγκατάστασης στην Αμπκάικ στην Σαουδική Αραβία, όταν οι αρχές ασφαλείας πυροβόλησαν κατά των μαχητών αυτοκτονίας που προσπάθησαν να επιτεθούν κατά του μεγαλύτερου διυλιστηρίου πετρελαίου στον κόσμο. Σε άλλη είδηση η εφημερίδα γράφει ότι ο Επίτροπος για θέματα Υγείας και Προστασίας των Καταναλωτών, Μάρκος Κυπριανού, συνέστησε στους Ευρωπαίους πολίτες να μάθουν να ζουν με τον ιό της γρίπης των πτηνών, αφού, όπως είπε, ο ιός έχει εξαπλωθεί σε τόσο μεγάλο βαθμό στα πτηνά, που θα απασχολεί την κοινωνία για πολύ καιρό ακόμη.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Saturday, 25 February 2006 - 15:19:05 UTC