Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-02-24

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 24/02/2006

Η πρώτη αντίδραση της ΕΕ στην άρνηση της Τουρκίας να επιτρέψει τον ελλιμενισμό πλοίου υπό κυπριακή σημαία σε τουρκικό λιμάνι, οι συνεχιζόμενες δηλώσεις για την απόφαση του ΔΗΣΥ για αναστολή της συμμετοχής του στο Εθνικό Συμβούλιο, το θέμα των ακατάλληλων τροφίμων και η καταγγελία για χορήγηση ληγμένου φαρμάκου σε παιδί είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν σήμερα οι κυπριακές εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ληγμένα φάρμακα» αναφέρει πως «εγκληματική και θανατηφόρα αμέλεια από πλευράς του κράτους φαίνεται να αποκαλύπτεται μετά τις καταγγελίες της βουλευτή και Επιτρόπου Υγείας του Δημοκρατικού Συναγερμού Ελένης Θεοχάρους ότι οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες χορηγούν σε αιμορροφιλικά κυρίως άτομα «οινογοδόνα» σκευάσματα τα οποία είναι ληγμένα και μάλιστα δυο φορές. Αλλού αναφέρει πως ορατός παραμένει ο κίνδυνος νέας αύξησης στην τιμή του πετρελαίου και της βενζίνης.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Κορύφωση κρίσης πριν τον Ανάν» σημειώνει πως «στρατηγική η οποία έχει στόχο να κορυφώσει την κρίση αλλά και να αποδείξει τις πραγματικές προθέσεις της Τουρκίας υιοθετεί η Λευκωσία. Και όλα αυτά πριν από τη συνάντηση της ερχόμενης Τρίτης ανάμεσα στον Πρόεδρο Παπαδόπουλο και τον Κόφι Ανάν στο Παρίσι. Σε άλλο θέμα γράφει πως χωρίς αποτέλεσμα έληξε για μια ακόμα φορά «η κοινή προσπάθεια Αυστριακής Προεδρίας και Κύπρου για αποδέσμευση των κανονισμών για άρση της απομόνωσης των Τ/Κ».

«Η Σημερινή» με κύριο τίτλο «Οι δικαιούχοι τίτλων ιδιοκτησίας» αναφέρει πως στη Βουλή βρίσκονται από χθες οι κανονισμοί που διέπουν την παραχώρηση τίτλων ιδιοκτησίας σε 13.000 περίπου εκτοπισθέντες, που διαμένουν σε κυβερνητικούς οικισμούς και συνοικισμούς αυτοστέγασης, και παραχώρηση οικοπέδου σε άλλους 13.500. Μετά την ψήφιση των κανονισμών το Υπουργείο Εσωτερικών θα καταρτίσει κατάλογο με τα ονόματα των δικαιούχων. Αλλού αναφέρει πως η Νεσιέ Γιασίν γίνεται η πρώτη Τουρκοκύπρια που κατέρχεται υποψήφια σε βουλευτικές εκλογές με ελληνοκυπριακό κόμμα.

«Ο Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Εφοδίαζαν και νοσοκομεία» πως «γαλακτοκομικά προϊόντα και γιαούρτια τα οποία κατέληξαν στα στομάχια ασθενών και εργαζομένων σε νοσοκομεία, το Ψυχιατρείο Αθαλάσσας, τις Κυπριακές Αερογραμμές αλλά και νεοσύλλεκτων στρατιωτών παρασκευάστηκαν από ληγμένη σκόνη γάλακτος». Σε άλλο θέμα η εφημερίδα αναφέρεται πως Τούρκο έποικο συνέλαβε χθες το απόγευμα η λεγόμενη Αστυνομία του ψευδοκράτους τον οποίο και ανακρίνει σχετικά με την υπό διερεύνηση υπόθεση διαδοχικών επιθέσεων εναντίον γυναικών στις ελεύθερες περιοχές.

Η «Χαραυγή» με κύριο τίτλο «Ανεξεταστέα η Τουρκία" αναφέρει πως σε έντονες παραστάσεις προς την ΕΕ προέβη η Κυπριακή Δημοκρατία καταγγέλλοντας την ενέργεια των τουρκικών αρχών να απαγορεύσουν τον ελλιμενισμό και την εξυπηρέτηση του πλοίου, υπό κυπριακή σημαία, Able F στο λιμάνι της Μερσίνας. Ο Επίτροπος της ΕΕ Ολι Ρεν δήλωσε ότι η ομάδας της Επιτροπής για τη διεύρυνση που βρίσκεται στην Αγκυρα έθεσε στις τουρκικές αρχές το θέμα. Αλλού αναφέρει πως η Ολομέλεια της ΚΕ του ΑΚΕΛ συνέρχεται σήμερα με θέμα την τελική διαμόρφωση των ψηφοδελτίων του ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις.

Η αγγλόφωνη «Cyprus Mail» αναφέρει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Η τουρκική ανυπακοή εγείρει τις διεκδικήσεις της ΕΕ» πως η κυβέρνηση καταγγέλλει την Τουρκία στην ΕΕ μετά που αυτή αρνήθηκε να επιτρέπει σε πλοίο υπό κυπριακή σημαία να ελλιμενιστεί στο λιμάνι της Τουρκίας, αθετώντας τις δεσμεύσεις της με βάση την τελωνειακή της ένωση με την ΕΕ. Αλλού αναφέρει πως ένας καθηγητής και αρκετοί μαθητές μεταφέρθηκαν χθες στο νοσοκομείο ύστερα από καυγάδες μεταξύ μαθητών στην Πάφο κατά τη διάρκεια μια γιορτής σε σχολείο.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Αντίλογος» με κύριο τίτλο «Πέφτουν οι τόνοι» αναφέρει πως με την παράδοση της επιστολής στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο, στην οποία αναλύονται οι λόγοι αναστολής συμμετοχής του ΔΗΣΥ στο Εθνικό Συμβούλιο άρχισε η αντίστροφη μέτρηση των σχέσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το Προεδρικό και τα κόμματα της συμπολίτευσης κατ επέκταση. Αλλού αναφέρει πως οι οικογένειες των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας στο Γραμματικό οδηγούν την εταιρεία «Ηλιος» στα δικαστήρια.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Το κυπριακό ποντίκι» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Γιαννάκη SOS! πως «ρόλο διακοσμητικού Προέδρου προσφέρει στον Κασουλίδη ο Αναστασιάδης, με προοπτική την υποψηφιότητα του πρώην ΥΠΕΞ για την προεδρία της Δημοκρατίας». Σε άλλο θέμα η εφημερίδα αναφέρει πως ολοκληρώθηκε και άρχισε η υλοποίηση μελέτης για τη διαμόρφωση στρατηγικής ηλεκτρονικού μάρκετινγκ του ΚΟΤ που εντάσσεται στο συνολικό σχεδιασμό και υλοποίηση του στρατηγικού σχεδίου για τον τουρισμό 2003-2010.

Η αγγλόφωνη εβδομαδιαία εφημερίδα «The Cyprus Weekly αναφέρει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Αντε χαθείτε» αναφέρει πως δεν επιτράπηκε σε πλοίο υπό κυπριακή σημαία να ελλιμενιστεί στο λιμάνι της Μερσίνας και να ξεφορτώσει το φορτίο του, κάτι που προκάλεσε καταιγίδα στις ήδη διαταραγμένες σχέσεις μεταξύ Κύπρου, Τουρκίας και ΕΕ. Αλλού αναφέρει πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε πως το βέτο στην ενταξιακή πορεία της Τουρκία είναι ένα δικαίωμα στο οποίο θα καταφύγει η Κύπρος ως το ύστατο μέσο για διαφύλαξη των συμφερόντων της.

ΣΣ: Η εφημερίδα «Η Μάχη» δεν παρελήφθη στο ΚΥΠΕ

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Friday, 24 February 2006 - 15:19:05 UTC