Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 01-10-28

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

(K) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου ΚΥΠΕ - 28/10/2001 Το θέμα των παράνομων πωλήσεων ε/κ και τ/κ περιουσιών στην Τυλληρία και η προσαγωγή των συλληφθέντων λειτουργών του κτηματολογίου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, η έκκληση του Γενικού Εισαγγελέα Αλέκου Μαρκίδη για αναθεώρηση του δικαίου της Απόδειξης, οι διεργασίες στα κόμματα για τις δημοτικές εκλογές, η επιτυχής επέμβαση στην οποία υπεβλήθη χθες ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας και οι δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη για την πρόσκληση προς τους Τ/Κ για συμμετοχή στις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν σήμερα οι εφημερίδες.

Η "Αλήθεια" στο κύριο της θέμα με τίτλο "Η αστυνομία ακουμπά συνεργούς", γράφει ότι "στοιχεία - φωτιά" ως προς τον τρόπο που ενεργούσαν υπάλληλοι του κτηματολογίου, σε σχέση με τις παράνομες πωλήσεις τ/κ και ε/κ περιουσιών στην περιοχή Τυλληρίας, απεκάλυψε χθες ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Αρχηγείου και προϊστάμενος των ερευνών, Ανδρέας Ναούμ, κατά τη δικαστική διαδικασία για έκδοση διατάγματος κράτησης τριών υπαλλήλων του κτηματολογίου, οι οποίοι προφυλακίστηκαν για περίοδο οκτώ ημερών. Αλλά δύο μέλη του προσωπικού του κτηματολογίου που είχαν συλληφθεί αφέθηκαν ελεύθερα. Αλλού γράφει ότι επιτυχής ήταν η επέμβαση λαπαροσκοπικής χολοκυστεκτομής, στην οποία υπεβλήθη χθες ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας.

"Η Μάχη" στο κύριο της θέμα με τίτλο "Οργιο εκατομμυρίων" γράφει ότι νέες συλλήψεις επίκεινται εντός των ημερών, σε σχέση με το σκάνδαλο της παράνομης μεταβίβασης κτημάτων στην περιοχή Αγίου Θεοδώρου Τηλλυρίας. Οι χθεσινές εξελίξεις γύρω από την υπόθεση ήταν ραγδαίες αφού οι τέσσερις υπό διαθεσιμότητα λειτουργοί του κτηματολογίου οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, όπου η Αστυνομία υπέβαλε αίτημα οκταήμερης κράτησής τους, το οποίο έγινε δεκτό για τους τρεις, ενώ για τον τέταρτο απερρίφθη και αφέθηκε ελεύθερος. Αλλού γράφει ότι ο τέως Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Σπύρος Κυπριανού εξέφρασε την επιθυμία του όπως επιστρέψουν στο κόμμα τα αποστασιοποιηθέντα στελέχη του.

Ο "Πολίτης" στο κύριο του θέμα με τίτλο "Λύστε μου τα χέρια", γράφει ότι ο Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης παρά το ότι δηλώνει αποφασισμένος να οδηγήσει υποθέσεις - σκάνδαλα του ΧΑΚ στο δικαστήριο, εκφράζει την αγωνία του για την ανεπάρκεια του ισχύοντος δικαίου της Απόδειξης και απευθύνει δραματική έκκληση προς τη Βουλή ζητώντας την αναθεώρηση του, για να μπορέσουν να προσαχθούν ενώπιον του δικαστηρίου όλες οι σοβαρές υποθέσεις καταδολίευσης χιλιάδων Κύπριων επενδυτών. Αλλού γράφει ότι η αναβάθμιση του Ηγουμένου της Μονής Κύκκου Νικηφόρου σε Επίσκοπο φαίνεται ότι είναι η αιτία της σύγκλησης εκτάκτως της Ιεράς Συνόδου, την ερχόμενη Πέμπτη.

"Η Σημερινή" στο κύριο της θέμα με τίτλο "Εξαφάνισαν φακέλους", γράφει ότι εξαφανίσεις φακέλων, καταδολίευση αρχείων κτηματολογίου, χάλκευση στοιχείων, πλαστογραφίες και υποτιμολογήσεις αξίας γης, συνθέτουν την πολύκροτη υπόθεση παράνομων μεταβιβάσεων ε/κ και τ/κ τεμαχίων γης στην περιοχή του Πύργου Τυλληρίας. Αλλού γράφει ότι νομοτεχνικά κωλύματα θα καθυστερήσουν τελικά τη λήψη απόφασης για μείωση της λιανικής τιμής των καυσίμων στην Κύπρο, παρά την πτωτική πορεία που διαγράφουν στη διεθνή αγορά οι τιμές αργού πετρελαίου.

"Ο Φιλελεύθερος" στο κύριο του θέμα με τίτλο "Δυστοκία για τη Λευκωσία", γράφει ότι η αντίστροφη μέτρηση για την επιλογή των υποψηφίων δημάρχων του ΔΗΚΟ άρχισε χθες ενώπιον του Εκτελεστικού Γραφείου με τη Λευκωσία να παραμένει το μεγάλο πρόβλημα και τα δύο ονόματα που παίζουν για το χρίσμα να είναι ο Πρόεδρος του ΕΤΕΚ Νίκος Μεσαρίτης και ο Γιώργος Κολοκασίδης. Αλλού γράφει ότι μαζικές αφίξεις Αφγανών προσφύγων που πιθανόν να φθάσουν τις 500 χιλιάδες αναμένουν μέχρι τα Χριστούγεννα οι Ελληνικές Αρχές, οι οποίες λαμβάνουν μέτρα σε τοπικό αλλά και διεθνές επίπεδο. Οι κυπριακές Αρχές συνεχίζουν τον έλεγχο των κυπριακών θαλασσών και ακτών με τη συμμετοχή της Λιμενικής Αστυνομίας και της Αεροπορικής Πτέρυγας, πραγματοποιώντας θαλάσσιες και εναέριες περιπολίες.

Η "Χαραυγή" στο κύριο της θέμα με τίτλο "Στο κενό οι απειλές ΔΗΣΥ" γράφει ότι το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ και Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Νίκος Κατσουρίδης, κάλεσε τους ΑΚΕΛιστές να εργαστούν με "αυταπάρνηση, συλλογικότητα και μαχητικότητα για την επιτυχία της τριμερούς συνεργασίας" στις εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης. Αλλού γράφει ότι έμμεση έκκληση προς τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη να διεκδικήσει την προεδρία της Δημοκρατίας στις εκλογές του 2003, έκανε μέσω της εφημερίδας η βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Ελένη Θεοχάρους.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα "Sunday Mail" στο κύριο της θέμα γράφει ότι η εταιρεία των Κυπριακών Αερογραμμών κατακύρωσε προσφορά ύψους 300 χιλιάδων λιρών για αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών, σε εταιρεία που όπως η εφημερίδα ισχυρίζεται ανήκει σε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Κυπριακών Αερογραμμών. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης έδωσε χθες στους Τουρκοκύπριους ένα χρόνο για να αποφασίσουν κατά πόσον θα αποδεχθούν την πρόσκληση της κυπριακής κυβέρνησης για να συμμετάσχουν στη διαπραγματευτική ομάδα της Κύπρου για ένταξη στην ΕΕ.

(ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΜΚ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Sunday, 28 October 2001 - 11:24:03 UTC