Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 01-07-31

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

(Κ) Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου ΚΥΠΕ 31/07/2001 Οι καταγγελίες για αγοραπωλησίες περιουσιών μεταξύ Ε/Κ και Τ/Κ στις ελεύθερες περιοχές και στα κατεχόμενα, η εξέταση του τρόπου διεξαγωγής των δημοτικών και κοινοτικών εκλογών από το Υπουργείο Εσωτερικών, το πρόβλημα που αφορά την πώληση ναρκωτικών που παρουσιάζεται στην Αγία Νάπα, οι επαφές του Προέδρου του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών με τους Προέδρους του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ, καθώς και με τον Πρεσβευτή της Ελλάδας στην Κύπρο, η ημερομηνία ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των εισαγωγικών εξετάσεων είναι ορισμένα από τα θέματα που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Η "Αλήθεια" με πρωτοσέλιδο τίτλο "Στο Εθνικό το θέμα των περιουσιών" γράφει ότι ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου θα μελετηθούν σήμερα οι εξελίξεις στο Κυπριακό, θα συζητηθούν πιθανότητα και οι καταγγελίες του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων, Αριστοφάνη Γεωργίου, και άλλων βουλευτών, για παράνομες δραστηριότητες Ε/Κ επιχειρηματιών στα κατεχόμενα, καθώς και για τις αυξημένες πωλήσεις Τ/κ περιουσιών σε Ε/Κ. Αλλού αναφέρεται στις δηλώσεις του Πρεσβευτή της Ελλάδας στην Κύπρο Χρίστου Παναγόπουλου, ο οποίος ανέφερε ότι η Αθήνα θεωρεί δεδομένη την παρέμβαση της Αγκυρας προς την πλευρά του Ντενκτάς, ο οποίος δεν θα πήγαινε αυτοβούλως στις συνομιλίες.

Η "Μάχη" με τίτλο "Κανένα στοιχείο για τους επιχειρηματίες" γράφει ότι η Επιτροπή Προσφύγων της Βουλής θα ζητήσει διευκρινίσεις από την Κυβέρνηση πριν προχωρήσει σε περαιτέρω διερεύνηση του θέματος των παράνομων δραστηριοτήτων Ε/Κ επιχειρηματιών στα κατεχόμενα. Σε άλλη είδηση αναφέρεται στις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας Ουράνιου Ιωαννίδη για την ημερομηνία ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων για τις εισαγωγικές εξετάσεις, που ορίστηκε για τις 6 Αυγούστου, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο τα αποτελέσματα να ανακοινωθούν και την ερχόμενη Παρασκευή. Ο κ. Ιωαννίδης δήλωσε ακόμα ότι εξετάζονται οι όροι της δωρεάς ηλεκτρονικών υπολογιστών στα σχολεία.

Ο "Πολίτης" με κύριο τίτλο "Αγόρασε εταιρεία από τον εαυτό του" γράφει ότι η εταιρεία 'Πρακτορείο Τύπου Κρόνος' εξαγόρασε το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, που ανήκει στον κύριο μέτοχο και πρόεδρο του Διοικητικού της Συμβουλίου, χωρίς να ανακοινώσει τη σύνδεση μεταξύ των δύο, όπως προνοεί η νομοθεσία. Αλλού αναφέρεται στις επαφές του Προέδρου του ΚΙΣΟΣ Γιαννάκη Ομήρου με τους Προέδρους του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ Νίκο Αναστασιάδη και Τάσσο Παπαδόπουλο, αντίστοιχα, σχετικά με τις δημοτικές εκλογές του Δεκεμβρίου.

"Η Σημερινή" στο πρωτοσέλιδο θέμα, το οποίο στεγάζει υπό τον τίτλο "Δώστε ονόματα" γράφει ότι σοβαρές διαστάσεις προσλαμβάνει η υπόθεση των καταγγελιών για παράνομες συναλλαγές και αγοραπωλησίες περιουσιών μεταξύ Ε/Κ και Τ/Κ τόσο στις ελεύθερες περιοχές όσο και στα κατεχόμενα. Σε άλλο δημοσίευμα, η εφημερίδα γράφει ότι η σημερινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου πραγματοποιείται υπό την πίεση των ΗΠΑ, που μαζί με τα ΗΕ θεωρεί ότι πρέπει να ικανοποιηθούν τουρκικές αξιώσεις για να ξαναρχίσει ο διάλογος.

"Ο Φιλελεύθερος" στο κύριο θέμα, με τίτλο "Εκτεταμένες αγοραπωλησίες" γράφει ότι δύο μεγάλα δικηγορικά γραφεία, ένα στη Λευκωσία και ένα στη Λάρνακα, φέρονται να δραστηριοποιούνται στην αγοραπωλησία γης ανάμεσα σε Τ/Κ και Ε/Κ, ενώ άλλοι δικηγόροι επίσης από τις δύο πόλεις φέρονται να ανεμείχθησαν στην όλη διαδικασία. Αλλού αναφέρεται στη σύλληψη Κύπριου από το Δάλι, στο λιμάνι του Πειραιά όταν μέσα στο πορτ μπακάζ του αυτοκινήτου του εντοπίστηκαν δύο Τούρκοι λαθρεπιβάτες κουρδικής καταγωγής.

Η "Χαραυγή" στο κύριο θέμα, με τίτλο "Υπάρχει κατάλογος" γράφει ότι σε βάθος έλεγχο των στοιχείων, που κατέχουν οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες για τις δραστηριότητες επιχειρηματιών και τις αγοραπωλησίες περιουσιών από Ε/Κ στα κατεχόμενα, αποφάσισε να διενεργήσει η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων. Αλλού γράφει ότι στη διεξαγωγή των δημοτικών και κοινοτικών εκλογών, καθώς και των εκλογών για ανάδειξη της Παγκύπριας Επιτροπής Προσφύγων και των σχολικών εφορειών σε περίοδο τριών διαδοχικών Κυριακών προσανατολίζεται το Υπουργείο Εσωτερικών.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα "Cyprus Mail" στο κύριο θέμα, με τίτλο "Βρετανοί έμποροι ναρκωτικών περιφέρονται στην Αγία Νάπα" γράφει ότι Βρετανοί έμποροι ναρκωτικών κυκλοφορούν σε διάφορα νυκτερινά κέντρα στην Αγία Νάπα, προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν τη ζήτηση από νεαρούς, χαπιών έκσταση και άλλων ναρκωτικών ουσιών κατά την καλοκαιρινή τουριστική περίοδο. Αλλού γράφει ότι το Κακουργιοδικείο επέβαλε χθες επταετή ποινή φυλάκισης σε 27χρονο από τη Λεμεσό για υπόθεση ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα Τράπεζας.

(ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΔΝ/ΜΜ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Tuesday, 31 July 2001 - 7:24:03 UTC