Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 01-03-26

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

(Κ) Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου KYΠΕ - 26/03/2001 Τα δυστυχήματα το Σαββατοκύριακο που στοίχισαν τη ζωή σε δύο νεαρούς, οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, η πρόσκληση του Προέδρου Κληρίδη προς τον Πάπα της Ρώμης να επισκεφθεί την Κύπρο και η αντίθεση του Μητροπολίτη Κερύνειας, οι αντιπαραθέσεις ενόψει των βουλευτικών εκλογών, η ζημιά που υπέστη η πλειοψηφία των επενδυτών στη Χρηματιστήριο και οι προσπάθειες αποτροπής απεργίας των υπαλλήλων της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου λόγω της αντίθεσής τους στο ΕΘνικό Σχέδιο Υγείας είναι τα κύρια θέματα που προβάλουν οι σημερινές εφημερίδες.

Η "Αλήθεια" στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο "Άλλοι δύο νέοι νεκροί σε τροχαίο" αναφέρεται σε νέο τροχαίο δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στους Χαράλαμπο Χαραλάμπους 21 χρόνων και Χριστόδουλο Χριστοδούλου, 22 χρόνων και οι δύο από το Παλιομέτοχο. Αναφέρει επίσης ότι σε άλλα τρία δυστυχήματα τραυματίστηκαν πέντε άτομα. Αλλού γράφει ότι η φοιτητική παράταξη Πρωτοπορία κέρδισε τις προχθεσινές εκλογές Φοιτητικών Ενώσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με ποσοστό 34,08% στην ΑΘήνα και 30,4% στη Θεσσαλονίκη. Δεύτερη ήταν η Προοδευτική με 24,73% στην Αθήνα και 18,84% στη Θεσσαλονίκη, και τρίτη η Δράσις-ΚΕΣ με 19,89% στην Αθήνα, ενώ τρίτη στη Θεσσαλονίκη ήταν η Αναγέννηση με 17,86%.

"Το Θάρρος" στο κύριο θέμα κάτω από τον τίτλο "Φοβερό δυστύχημα με 2 νέους νεκρούς" γράφει για το θάνατο δύο νεαρών σε δυστύχημα όταν το αυτοκίνητό τους παρεξέκλινε της πορείας και κτύπησε σε δέντρο με αποτέλεσμα να κοπεί στα δύο. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπεραμύνθηκε του "επταλόγου" που διέπει τους Υπουργούς κατά την προεκλογική περίοδο, τονίζοντας όμως ότι η ελευθερία σκέψης και η έκφρασή της είναι βασικό ανθρώπινο δικαίωμα. Προβάλλει επίσης φωτορεπορτάζ από την παρέλαση στη Λευκωσία για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Ο "Πολίτης" στο κύριο θέμα με τίτλο "Μπελ το Μάιο από την Αθήνα" γράφει ότι το αργότερο εντός του Μαϊου αναμένονται στην Κύπρο τέσσερα ελικόπτερα Μπελ που θα παραχωρήσει δωρεάν η Ελλάδα στην Κύπρο, κατόπιν παρακλήσεως που υπέβαλε το Υπουργείο Άμυνας της Κύπρου. Αλλού γράφει ότι συνεχίστηκε και χθες νέα κρίση που ξέσπασε στην Εκκλησία με αφορμή την αντίδραση του Μητροπολίτη Κυρηνείας Παύλου στη συγκατάθεση του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου σε πρόσκληση του Προέδρου Κληρίδη προς τον Πάπα Ιωάννη - Παύλο ΙΙ να επισκεφθεί την Κύπρο.

"Η Σημερινή" στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο "Νύχτα θανάτου" αναφέρεται στο δυστύχημα τα ξημερώματα της Κυριακής όπου έχασαν τη ζωή τους δύο νεαροί όταν το αυτοκίνητο τους λόγω υπερβολικής ταχύτητας παρεξέκλινε της πορείας του με αποτέλεσμα να χτυπήσει σε δέντρο. Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Εμπορίου Νίκος Ρολάνδης εξέφρασε την αισιοδοξία ότι φέτος θα υπάρξει αξιόλογη αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία.

"Ο Φιλελεύθερος" στο κύριο θέμα με τίτλο "Εξουθενωτική αναμέτρηση" γράφει ότι κλιμακώνεται η προεκλογική αντιπαράθεση μεταξύ των κομμάτων, ενώ είναι πρόδηλο ότι η προσοχή είναι στραμμένη προς τις προεδρικές εκλογές του 2003. Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Εμπορίου Νίκος Ρολάνδης θα έχει συνάντηση σήμερα με τις συντεχνίες της Αρχής Ηλεκρισμού Κύπρου με στόχο να αποφευχθεί η απεργία των υπαλλήλων της εταιρείας λόγω της αντίθεσή τους στο Εθνικό Σχέδιο Υγείας.

Η "Χαραυγή" στο κύριο θέμα με τίτλο "Στο έλεος της μοίρας άφησαν τους επενδυτές" γράφει ότι το εύρος της οικονομικής ζημιάς που έχει υποστεί η πλειοψηφία των επενδυτών στο ΧΑΚ είναι "απροσμέτρητο" και η κυβέρνηση "παραμένει αμήχανη" μπροστά στην κατρακύλα του δείκτη του Χρηματιστηρίου. Αλλού γράφει ότι η πρόσκληση του Προέδρου Κληρίδη προς τον Πάπα της Ρώμης να επισκεφθεί την Κύπρο δημιουργεί "νέα ρήγματα στους κόλπους της Εκκλησίας".

(ΚΥΠΕ/ΓΣΑ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Monday, 26 March 2001 - 8:24:03 UTC