Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 01-03-13

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

(Κ) Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου ΚΥΠΕ - 13/3/2001 Οι χθεσινές επαφές και δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργου Παπανδρέου στην Κύπρο, η εμπλοκή του ονόματος της Κύπρου στο θέμα των λεγόμενων γιουγκοσλαβικών κεφαλαίων, η χθεσινή σύσκεψη στο Προεδρικό αναφορικά με την έκθεση των Βρετανών εμπειρογνωμόνων για την Κυπριακή Αστυνομία και η έκθεση για την κυπριακή οικονομία του διεθνούς οργανισμού αξιολόγησης Moody's είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

H "Aλήθεια" γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο "Παγώνουν και άλλοι λογαριασμοί" ότι η εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία Κάρλα ντελ Πόντε, ζήτησε την παγοποίηση και άλλων γιουγκοσλαβικών λογαριασμών στην Κύπρο. Εδωσε και κατάλογο με τους αριθμούς των λογαριασμών των οποίων ζητά την παγοποίηση. Αλλού η εφημερίδα σημειώνει ότι στην κορυφή της λίστας των υπό ένταξη χωρών τοποθετεί την Κύπρο η αξιολόγηση της διεθνούς οργανισμού Moody's, η οποία δόθηκε χθες στη δημοσιότητα από τον Υπουργό Οικονομικών Τάκη Κληρίδη.

"Η Μάχη" με κύριο τίτλο "Προσανατολισμός όλων η Ευρώπη" σημειώνει ότι το Κυπριακό και η ενταξιακή πορεία της Κύπρου ήταν στο επίκεντρο εις βάθους συζήτησης του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη και του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργου Παπανδρέου, χθες το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι στη σύσταση επιτροπής η οποία θα μελετήσει την έκθεση για την κυπριακή αστυνομία που ετοίμασαν Βρετανοί εμπειρογνώμονες προχωρεί η κυβέρνηση. Το θέμα απασχόλησε χθεσινή σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη.

Ο "Πολίτης" γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο "Γερμανικό μοντέλο για την ένταξη" αναφέρει ότι σαφές μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε από τη Λευκωσία ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας ότι η Κύπρος θα καθορίσει το μέλλον των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε εξάλλου ότι οι πρώτες σκέψεις του Επιτρόπου της ΕΕ Γκούντερ Φερχόιγκεν προσανατολίζονται στην υιοθέτηση του γερμανικού μοντέλου, στην περίπτωση ένταξης της Κυπριακής Δημοκρατίας πριν από την επίλυση του Κυπριακού. Αλλού η εφημερίδα αναφέρει ότι ανοικτό αφήνουν το ενδεχόμενο οι Κυπριακές Αερογραμμές να μην υποβάλουν τελικά πρόταση για την αγορά της Ολυμπιακής.

"Η Σημερινή" με κύριο τίτλο "'Λίφτινγκ' στην Αστυνομία" σημειώνει ότι επαναστατικές αλλαγές στη διάρθρωση της κυπριακής αστυνομίας τόσο σε έμψυχο όσο και σε άψυχο υλικό, αναγκαίες για τον εκσυγχρονισμό και την προσαρμογή της στις απαιτήσεις της εποχής εισηγούνται σε έκθεσή τους Βρετανοί εμπειρογνώμονες. Αλλού η εφημερίδα αναφέρει ότι καταργείται το μονοπώλιο στις εισαγωγές φαρμάκων με βάση νομοσχέδιο που ετοίμασε το Υπουργείο Υγείας.

"Ο Φιλελεύθερος" γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο "Μας εμπλέκουν άσχημα" ότι με 25 χαρτοκιβώτια γεμάτα απόρρητες πληροφορίες που αφορούν γιουγκοσλαβικούς λογαριασμούς στην Κύπρο η Λευκωσία ενίσχυσε πρόσφατα το έργο του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης το οποίο διερευνά μεταξύ άλλων παράνομες δραστηριότητες του καθεστώτος του πρώην ηγέτη της Γιουγκοσλαβίας Σλόμποταν Μιλόσεβιτς. Αλλού αναφέρεται στην ιδιαίτερη συγκίνηση που ένοιωσε χθες ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου όταν επισκέφθηκε την αεροπορική βάση στην Πάφο που φέρει το όνομα του πατέρα του Ανδρέα Παπανδρέου.

Η "Χαραυγή" με κύριο τίτλο "Υπόθεση όλων" αναφέρει ότι η ευρωπαϊκή πορεία της Κύπρου είναι υπόθεση όλων και όλα τα κόμματα έχουν προσφορά και προβληματισμό υπογράμμισε χθες ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου. Αλλού η εφημερίδα σημειώνει ότι την προώθηση του αιτήματος για εκπροσώπησή τους στη Βουλή συζήτησαν χθες γυναικείες και συνδικαλιστικές οργανώσεις - μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου του Εθνικού Μηχανισμού για θέματα που αφορούν τη γυναίκα με το ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" αναφέρει στο κύριο θέμα ότι ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Γιουγκοσλαβίας συναντάται σήμερα στη Λευκωσία με το Γενικό Εισαγγελέα Αλέκο Μαρκίδη και τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη για να συζητήσει του ισχυρισμούς ότι χρήματα από τη Γιουγκοσλαβία που είχαν "ξεπλυθεί" πέρασαν από λογαριασμούς κυπριακών τραπεζών. Αλλού προβάλει δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Νίκου Κόση ότι το έγκλημα στην Κύπορ παραμένει σε χαμηλά επίπεδα σε σύγκριση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

(ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Tuesday, 13 March 2001 - 7:24:03 UTC