Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 01-03-08

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

(Κ) Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου ΚΥΠΕ - 08/03/2001 Η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για μετοχοποίηση της ΑΤΗΚ και οι αντιδράσεις των κομμάτων επί του θέματος αποτελεί μία από τις κύριες ειδήσεις του σημερινού Τύπου. Αλλα θέματα που προβάλλονται είναι οι δικοινοτικές επαφές υπό ξένη κηδεμονία, η πρώτη διμηνιαία έκθεση του νέου Αμερικανού Προέδρου Τζορτζ Μπους στο Κογκρέσο για το Κυπριακό καθώς και διάφορα θέματα εσωτερικής επικαιρότητας.

Η "Αλήθεια" στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο "Παιγνίδια στη ράχη της ΑΤΗΚ" γράφει ότι το Υπουργικό Συμβούλιο έδωσε χθες το "πράσινο φως" στη μετοχοποίηση της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου, ενώ ο Υπουργός Συγκοινωνιών Αβέρωφ Νεοφύτου έδωσε τάχιστη προώθηση στις διαδικασίες της Βουλής. Αλλού γράφει ότι το 90% των ιδιωτικών γυμναστηρίων που λειτουργούν σήμερα στην Κύπρο δεν πληροί τις πρόνοιες νομοθεσίας και ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού θα προχωρήσει σε αναστολή της λειτουργίας τους.

"Η Μάχη" στο κύριο θέμα με τίτλο "Παράνομοι κτύπησαν πάλι στη Λεμεσό" γράφει ότι ο χθεσινός εμπρησμός δύο αυτοκινήτων στη Λεμεσό, σύμφωνα με την αστυνομία οφείλεται σε διαφορές παράνομων συναλλαγών. Αλλού γράφει ότι ποσοστό 0,2% του πληθυσμού της Κύπρου ηλικίας 16 έως 65 ετών, δηλαδή 882 άτομα, έχουν κάνει έστω και μια φορά χρήση ηρωίνης, με βάση αποτελέσματα επιδημιολογικής έρευνας που διενεργήθηκε το 2000 με δείγμα 1.500 ατόμων.

Ο "Πολίτης" στο κύριο θέμα με τίτλο "Με Βούλα του ΝΑΤΟ" γράφει ότι το ΝΑΤΟ μελετά το ενδεχόμενο παραχώρησης του Κοσσυφοπεδίου στη Γιουγκοσλαβία, προκειμένου να αναπτυχθούν οι γιουγκοσλαβικές στρατιωτικές δυνάμεις και να λάβουν μέρος στις επιχειρήσεις για απομάκρυνση του Κοσσοβάρων εξτρεμιστών. Αλλού γράφει ότι η διμηνιαία έκθεση που αποστέλλει ο Αμερικανός Πρόεδρος στο Κογκρέσο για το Κυπριακό δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Ηταν η πρώτη που απέστειλε ο νέος Πρόεδρος Τζορτζ Μπους.

"Η Σημερινή" στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο "Μετωπική σύγκρουση" γράφει ότι ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ "θέτουν φραγμό" στη χθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για έναρξη της διαδικασίας μετοχοποίησης της ΑΤΗΚ, ενώ το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών διατηρεί επιφυλάξεις. Προβάλλει επίσης δηλώσεις του Υπουργού Συγκοινωνιών ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης διαφυλάττει τα κεκτημένα των εργαζομένων. Αλλού αναφέρεται σε δηλώσεις του βουλευτή του ΔΗΣΥ Λάρνακας Στέλιου Γερασίμου ότι "φαγώθηκε" στις διαδικασίες εκλογής υποψηφίων για το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ στη Λάρνακα.

"Ο Φιλελεύθερος" κάτω από τον τίτλο "Οχι επαφές υπό κηδεμονία" γράφει ότι οι πληροφορίες για βρετανικές μεθοδεύσεις για δικοινοτικές εκδηλώσεις σε "πανεπιστήμια" των κατεχομένων προκάλεσαν την αντίδραση των κομμάτων που τάσσονται υπέρ των επαφών Ε/Κ με τους Τ/Κ αλλά χωρίς μεσάζοντες, ενώ παράλληλα ανατρέπουν τους σχεδιασμούς του Λονδίνου. Αλλού αναφέρεται στη χθεσινή συνεδρία της ειδικής επιτροπής για την εγκληματικότητα στη Βουλή κατά την οποία ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Κίκης Γιάγκου κατάγγειλε "συγκαλύψεις υποθέσεων εκ μέρους της Αστυνομίας και μη καταχώρησής τους στα μητρώα", ενώ ο Αρχηγός Αστυνομίας αντιδρώντας μίλησε για "τυμβωρυχία" από το βουλευτή της αντιπολίτευσης.

Η "Χαραυγή" με κύριο τίτλο "Ενταξη όλης της Κύπρου" προβάλλει δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια κατά την επιστροφή του από την Ιταλία ότι το κόμμα του τάσσεται υπέρ της ένταξης χωρίς η λύση να αποτελεί προϋπόθεση αλλά με αξιοπρέπεια, κάτι που, όπως είπε, βοηθά και την κυβέρνηση στην προσπάθεια προώθησης αυτού του στόχου. Αλλού αναφέρεται στην τοποθέτηση του κ. Χριστόφια στην πρόταση της κυβέρνησης για αλλαγή του θεσμικού πλαισίου της ΑΤΗΚ ότι αποτελεί προσπάθεια να "ξηλώσει το δημόσιο τομέα" και ότι "δεν θα περάσει".

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" στο κύριο θέμα με τίτλο "Τέσσερα χρόνια φυλάκιση για υπόθεση μετοχών 500.000" γράφει ότι ο Αριστόδημος Χριστοδουλίδης καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4,5 ετών μετά που παραδέκτηκε 16 κατηγορίες που αφορούσαν ποσό 500.000 για δήθεν αγορά μετοχών για λογαριασμό διαφόρων ατόμων. Αλλού γράφει ότι χθες το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε τη σύσταση δύο επιτροπών, μια νομική και μια συντονιστική, για να μελετήσουν και να ετοιμάσουν νομοσχέδιο για τη γενετική επιστήμη.

(ΚΥΠΕ/ΓΣ/ΜΜ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Thursday, 8 March 2001 - 7:24:03 UTC