Browse through our Interesting Nodes of International Affairs & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 01-01-30

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ

(Κ) Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου ΚΥΠΕ 30/01/2001 Το Κυπριακό και οι επαφές του Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο Ντε Σότο, η δηλώσεις των αρχηγών κομμάτων που απέρριψαν δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών για μορατόριουμ δηλώσεων για το Κυπριακό, αλλά και η συνεχιζόμενη αντιπαράθεση των συνδικαλιστικών οργανώσεων με την κυβέρνηση για το Εθνικό Σχέδιο Υγείας είναι ορισμένα από τα θέματα που προβάλλουν οι σημερινές εφημερίδες.

Η "Αλήθεια", στο κύριο της θέμα με τίτλο "Εγκαταλείπει γιατί δυσκολεύεται", γράφει ότι η προσπάθεια του Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό Αλβαρο Ντε Σότο για σύγκλιση των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών απέτυχε, ενώ τα Ηνωμένα Εθνη απέκλεισαν αλλαγή διαδικασίας των συνομιλιών. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στο θέμα του 16χρονου Δημήτρη Στυλιανού, ο οποίος παρουσιάζει προβλήματα υγείας μετά τον ξυλοδαρμό του στα επεισόδια που σημειώθηκαν μετά τον αγώνα της Κυριακής μεταξύ Ομόνοιας και Ολυμπιακού.

Η "Μάχη", με τίτλο "Πανυπαλληλικές για το ΕΣΥ", αναφέρεται στην κύρια της είδηση στην απόφαση πανυπαλληλικής συγκέντρωσης, η οποία λήφθηκε μετά από σύσκεψη διαφόρων συνδικαλιστικών οργανώσεων, για πληρέστερη ενημέρωση φορέων και κοινού ώστε να αποτραπεί η ψήφιση του Εθνικού Σχεδίου Υγείας και να παρασχεθεί χρόνος στο διάλογο. Αλλού η εφημερίδα γράφει για την ανακοίνωση του Προέδρου του ΔΗΚΟ Τάσσου Παπαδόπουλου για το διορισμό του δημοσιογράφου Γιώργου Γεωργίου στη θέση του Εκπροσώπου Τύπου του κόμματος.

Ο "Πολίτης" γράφει στο κύριο θέμα του, με τίτλο "Αγοράζουν τα Airbus", για την τελική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου των Κυπριακών Αερογραμμών να αγοράσουν αεροσκάφη τύπου Airbus, με γνώμονα την ενταξιακή πορεία της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Η εφημερίδα γράφει επίσης ότι αποφασίστηκε η πλειοψηφική συμμετοχή του μεταφορέα στο κεφάλαιο της Ολυμπιακής Αεροπορίας σε συνεργασία με τέσσερεις ταξιδιωτικούς πράκτορες. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στη δίκη του Τ/Κ Ομέρ Τέκογουλ, ο οποίος αντιμετωπίζει επτά κατηγορίες για κατοχή και προμήθεια ναρκωτικών.

Ο "Φιλελεύθερος", στο κύριο του θέμα με τίτλο "Όλα στον αέρα τώρα", γράφει ότι "επί κενού" παραμένουν οι προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού μετά τις επαφές του κ. ντε Σότο, αλλά και την άρνηση του κατοχικού ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς να λάβει μέρος στις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες. Αλλού η εφημερίδα γράφει για "λαθρεμπόριο τσιγάρων με το ταχυδρομείο" με τελικό προορισμό τη Βρετανία και ότι το Τμήμα Τελωνείων ανέκοψε κατά το τελευταίο διάστημα αρκετές ποσότητες τσιγάρων που Βρετανοί διοχέτευαν στην αγγλική αγορά.

Η "Χαραυγή", στο κύριο της θέμα με τίτλο "Εκτεθειμένος ο Κασουλίδης", αναφέρεται στις χθεσινές δηλώσεις των αρχηγών του ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών που "άδειασαν" τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, αφού διέψευσαν τους "ισχυρισμούς" του ότι υπάρχει μορατόριουμ δηλώσεων για το Κυπριακό στην περίοδο των βουλευτικών εκλογών. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι ο Πρόεδρος των Ενωμένων Δημοκρατών Γιώργος Βασιλείου δήλωσε ότι οι ΕΔΗ δεν είναι διατεθειμένοι να εκχωρήσουν τη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου σε Συναγερμικό ακόμα και αν ο κ. Παπαπέτρου κατέλθει στις εκλογές", μετά την δήλωση του Προέδρου του ΔΗΣΥ για στήριξη του Τάσου Μητσόπουλου στη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.

Η "Cyprus Mail", στο κύριο θέμα της με τίτλο "Κοντά στη στιγμή της αλήθειας;", προβάλλει δηλώσεις του κ. ντε Σότο ότι πρέπει να βρούμε νέο έδαφος για τη συνέχιση των συνομιλιών. Την ίδια όμως ώρα ο κατοχικός ηγέτης αρνείται να επιστρέψει στις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες. Αλλού, η αγγλόφωνη εφημερίδα γράφει για το πόρισμα του Υπουργείου Υγείας το οποίο αποκλείει το ενδεχόμενο η γυναίκα από τη Λεμεσό να προσβλήθηκε από την ασθένεια της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας των βοοειδών, γνωστή ως νόσος των τρελών αγελάδων.

(ΣΣ: Η εφημερίδα "Σημερινή" δεν παρελήφθη στο ΚΥΠΕ)

(ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΡΑΓ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Tuesday, 30 January 2001 - 7:24:03 UTC