Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 01-01-15

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ

(Κ) Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου ΚΥΠΕ - 15/01/2001 Ο φονικός σεισμός που έπληξε το Ελ Σαλβαδόρ, η επίσκεψη του Υπουργού Αμυνας Σωκράτη Χάσικου στην Αθήνα όπου θα έχει συνομιλίες με τον Ελληνα ομόλογό του Ακη Τσοχατζόπουλο, το θέμα της φορολόγησης της εκκλησιαστικής περιουσίας και η επίσκεψη στην Κύπρο του Ελλαδίτη εμπειρογνώμονα για το ΧΑΚ Δημήτρη Τσιμπανούλη είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

H "Αλήθεια" γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο "Απειλή για λουκέτο στο ΧΑΚ" ότι με κλείσιμο απειλείται το Χρηματιστήριο εξαιτίας "παρατυπιών" που εντοπίζει στο κτίριο IMC το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι σε αύξηση των τελών κατά 40% προσγείωσης και στάθμευσης αεροσκαφών στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου προχωρεί πολύ σύντομα η κυβέρνηση, μετά και από υποδείξεις της Γενικής Ελεγκτού.

"Το Θάρρος" με κύριο τίτλο "Διασταύρωση για τις 'βόμβες του θανάτου'" αναφέρεται σε πληροφορίες για ύπαρξη πυρομαχικών με απεμπλουτισμένο ουράνιο στα κατεχόμενα. Προβάλλει επίσης την επίσκεψη στην Αθήνα του Υπουργός Αμυνας Σωκράτης Χάσικος, ο οποίος θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εθνικής Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλο για να συζητήσουν κυρίως θέματα που αφορούν τον Ευρωπαϊκό Στρατό. Αλλού σημειώνει ότι νέο γύρο επαφών με τους Κύπριους αρμοδίους για το ΧΑΚ θα έχει αυτή την εβδομάδα ο Ελλαδίτης εμπειρογνώμονας Δ. Τσιμπανούλης που φθάνει σήμερα στη Λευκωσία συνοδευόμενος και από μέλη του γραφείου του.

Ο "Πολίτης" γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο "Πολύνεκρες θεομηνίες" ότι φονικός εγκέλαδος 7,6 ρίχτερ έπληξε το Ελ Σαλβαδόρ, που σκόρπισε το θάνατο, και κακοκαιρία στην Ελλάδα προκαλεί πολλά θανατηφόρα ατυχήματα. Ο σεισμός που έπληξε την Κεντρική Αμερική το περασμένο Σάββατο, προκάλεσε το θάνατο σε εκατοντάδες άτομα, ενώ οι αγνοούμενοι ξεπερνούν τους 1200. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι χωρίς κανένα σχόλιο για την απόφαση του ΑΔΗΚ να απορρίψει την πρόταση του ΔΗΣΥ για συνεργασία, επέστρεψε χθες από τη Γερμανία ο Νίκος Αναστασιάδης.

"Η Σημερινή" με κύριο τίτλο "Νέες 'βόμβες' Πάγκαλου" αναφέρει ότι δριμύτερος επανήλθε χθες ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Πάγκαλος, εξαπολύοντας νέα επίθεση κατά του Ελληνα Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Με μπαράζ επικρίσεων κατά την πολιτικής της κυβέρνησης, ο κ. Πάγκαλος εμφανίζεται αποφασισμένος να πάρει οριστικό "διαζύγιο" από τον πρώην σύμμαχο και συνεργάτη του Κώστα Σημίτη. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι τετ-α- τετ θα βρεθούν το πιθανότερο αύριο κυβερνητικοί γιατροί και Υπουργός Υγείας, σε μια προσπάθεια να επιλύσουν τις διαφορές τους και να επανέλθει η ηρεμία στο ζωτικό τομέα της υγείας.

"Ο Φιλελεύθερος" γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο "Ντενκτάς: Ζήτησε να δει Αναν" ότι συνάντηση με το ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν ζητά ο Ραούφ Ντενκτάς για να εξηγήσει την απόφασή του πως δεν πρόκειται να συμμετάσχει στον επόμενο γύρο των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών, εάν δεν αλλάξει η βάση των συζητήσεων. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα αναφέρει ότι θέμα για την εκκλησιαστική περιουσία και τη φορολόγησή της ανοίγει ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, και αυτό παρά τις πρόσφατες πληροφορίες ότι αυτό έβαινε προς οριστική διευθέτηση.

Η "Χαραυγή" με κύριο τίτλο "Θανατηφόρος εγκέλαδος 7,6 ρίχτερ" γράφει ότι ο σφοδρός σεισμός που συγκλόνισε προχθές μεγάλες περιοχές της Κεντρικής Αμερικής στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον 259 ανθρώπων στο Ελ Σαλβαδόρ, ενώ πάνω από χίλιοι φέρονται ως αγνοούμενοι και οι τραυματίες ανέρχονται σε 500, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των αρχών που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες, στις 16.30 ώρα Κύπρου. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα γράφει ότι στην πρώτη θέση της αξιολόγησης του κοινού βρίσκεται ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤΕΝΝΑ.

(ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Monday, 15 January 2001 - 7:24:03 UTC